Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran volume-säädin rikki?
1
Thommi
05.03.2018 16:55:31 (muokattu 05.03.2018 16:56:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ostin tossa vuosi sitten ESP LTD M-400 mallisen kepin ja nyt nyt on alkanut äänenvoimakkuuden säädin kettuilla. Toimii ikään kuin on/off kytkimenä eli ei muuta äänenvoimakkuutta tasaisesti vaan katkaisee kaiken kerralla kun kelaa tarpeeksi pitkälle. Sisällä on 500K potentiometri jossa 223J kondensaattori.
 
73nd3r
05.03.2018 17:59:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletan, että siihen kitaraan ei ole tehty muutoshommia...
 
Jos sulla sattuu olemaan jotain kontaktispraytä (esim. PRF 7-78 tai 6-68) niin kokeile ekaks suihkautusputsausta. Jos ei ole, niin taitaa uusi potikka olla halvempi kuin se spraypullo.
Ja juotokset kannattaa tarkistaa - irtonainen/rikkinäinen konkka voi oireilla kummallisilla tavoilla.
 
Mutta mites takuu (tai kuluttajansuojalainsäädäntö muuten), noin vuoden ikäisessä kitarassa? Musamaailma näyttää antavan ESPeille kolme vuotta.
 
Thommi
05.03.2018 19:09:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei ole tehty muutoksia ja juurikin Musamaailmasta hommattu. Ei auttanu sprayllä suihkiminen, joten taitaa olla uuden potun paikka. Valitettavasti kuitti on lähtenyt kävelemään joten takuukorjauksesta voi vain unelmoida. Itse vaihtaminen ei ole oletettavasti hankalaa jos on ennenkin juottanut.
 
Kefiiri
05.03.2018 20:27:42 (muokattu 05.03.2018 20:28:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain jotoskatkosta kuitenkin epäilisin. Voisiko olla että potikan kiinnitysmutteri on hieman löysällä ja potikkaa säädettäessä runko hieman pääsee liikkumaan? Ja tämä liike olisi vähitellen aiheuttanut katkoksen?
 
En ole musiikin asiantuntija.
iec
05.03.2018 20:35:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhdessä mun kitarassa oli sellainen vika kun sen ostin käytettynä, että volume tai tone pyörähti hiukan kiinnityksissään ja signaalijalka osui johtavalla maalilla maalattuun bodyn seinämään. Yllättävän hyvin maadoitti signaalin sammuksiin :D Vika korjaantui kiristämällä potikka tiukemmin paikoilleen.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Thommi
05.03.2018 22:08:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä itsekin toivon, mutta otin potikan irti rungosta ja koitin kaikissa eri asennoissa, kiristin ja kokeilin uudestaan, mutta ei auttanut. Ei kai muu auta kun etsiä kuitti tai alkaa tilaileen uutta potikkaa.
 
jhlamm
06.03.2018 00:37:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thommi: Tätä itsekin toivon, mutta otin potikan irti rungosta ja koitin kaikissa eri asennoissa, kiristin ja kokeilin uudestaan, mutta ei auttanut. Ei kai muu auta kun etsiä kuitti tai alkaa tilaileen uutta potikkaa.
 
Jos ostit uutena tuon pelin ja on paikallinen liike, niin voi käydä kysäisemässä myös ilman kuittia. Itselle joskus paikallinen liike vaihtoi potikan ilman lisäkustannuksia, kun muistivat asiakkaan. Tosin ei aina, mutta ainakin sitä voi kysäistä, jos kuittia ei löydy.
 
Ja tuntuu, että pelkkä potikka tuosta on rikki, niin eipä paljoa maksa vaihtaa uuteen. Tai jos kolvi pysyy kädessä niin itse vaihtamaan.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Thommi
06.03.2018 08:59:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhlamm: Jos ostit uutena tuon pelin ja on paikallinen liike, niin voi käydä kysäisemässä myös ilman kuittia. Itselle joskus paikallinen liike vaihtoi potikan ilman lisäkustannuksia, kun muistivat asiakkaan. Tosin ei aina, mutta ainakin sitä voi kysäistä, jos kuittia ei löydy.
 
Ja tuntuu, että pelkkä potikka tuosta on rikki, niin eipä paljoa maksa vaihtaa uuteen. Tai jos kolvi pysyy kädessä niin itse vaihtamaan.

 
Ei valitettavasti paikallinen liike ja ostotapahtumastakin niin paljon aikaa, etten usko hajamielisen myyjän muistavan, mutta käytän kitaran siellä kuitenkin samalla yleishuollossa näin ennen konsertteja. Pitää toivoa, että vaihtavat ilman kuittiakin, mutta en usko kustannuksien olevan korkeat jos vaativat siitä rahaa.
 
iec
06.03.2018 09:33:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thommi: Ei valitettavasti paikallinen liike ja ostotapahtumastakin niin paljon aikaa, etten usko hajamielisen myyjän muistavan, mutta käytän kitaran siellä kuitenkin samalla yleishuollossa näin ennen konsertteja. Pitää toivoa, että vaihtavat ilman kuittiakin, mutta en usko kustannuksien olevan korkeat jos vaativat siitä rahaa.
 
Potikka yleensä alle 5 euroa ja konkka alle euron (no CTS potikka saattaa olla kalliimpi) ja vaihtotyö 15-30 minuuttia takaa ladattavassa kitarassa (kansi auki takaa, potikan nuppi irti, potikan kiinnitysmutteri auki, juotetaan irti johdot, juotetaan uusi potikka ja konkka paikoilleen, potikka kiinni, testataan että toimii, kansi kiinni ja lopuksi potikan nuppi paikoilleen.)
 
Taitaapi maksaa keskimäärin noin 30 euroa + osien hinta.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti