Muusikoiden.net
23.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaravahvistimen tms soittotavaran tuominen Yhdysvalloista
1
Tatu
20.02.2018 16:41:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kokemusta käytetyn soittokaman ostamisesta ja kuskaamisesta Suomenmaalle rapakon takaa lomamatkan tms yhteydessä? Tuleeko tulleja tms maksuja? Onko jonkinlaisia muita ongelmia odotettavissa?
 
dr_solo666
20.02.2018 17:09:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tatu: Onko kokemusta käytetyn soittokaman ostamisesta ja kuskaamisesta Suomenmaalle rapakon takaa lomamatkan tms yhteydessä? Tuleeko tulleja tms maksuja? Onko jonkinlaisia muita ongelmia odotettavissa?
 
Itse en ole tuonut mutta tilannut kyllä. Yleensä tulee ALV+tulli eli noin 24%+3% maksua hinnan päälle. Jos tilaat, niin hintaan lisätään myös toimituksen hinta mukaan.
 
You can always give up on life and become a drummer.
-Q-
20.02.2018 17:13:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/matkustajatuomiset.
 
Ei siinä mitään kummempaa ole mutta käytännössä voi olla vaikea löytää juuri tuomisen arvoista "tavallista" kamaa. Poikkeuksena vaikka jotkut arvokkaammat vintagevehkeet tai customjutut joita ei kotomaasta tai EU: sisältä löydä. Alle tuon tuontirajan ja jos jotain hyviä tarjouksia osuu kohdalle vaikka mikeistä tai efekteistä niin sitten voipi kauppa kannattaa. Ainoa murhe voi tulla mahdollisissa takuukorjausasioissa.
 
Vaikka dollari on juuri nyt halpa niin peruskamat on amerikassa yllättävän kalliita ja jos siihen tullit ja alvit lyö päälle niin ei kannata. Muista hintoja selatessa että ilmoitettuihin hintoihin lisätään paikallinen vero. En tosin ole tutkinut onko jotain duty-free mahdollisuuksia käytettävissä. Minulle muodostunut mielikuva on myös että käytetyt on kotomaassa halvempia, eli ilmeisesti siellä suurempi kysyntä pitää hinnat vähän korkeampina.
 
oksatboys
20.02.2018 17:44:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/matkustajatuomiset.
 
Ei siinä mitään kummempaa ole mutta käytännössä voi olla vaikea löytää juuri tuomisen arvoista "tavallista" kamaa. Poikkeuksena vaikka jotkut arvokkaammat vintagevehkeet tai customjutut joita ei kotomaasta tai EU: sisältä löydä.

 
En ole käynyt mutta nettikauppojen ja ebayn perusteella osa tavarasta (made in usa varsinkin) voi olla paljonkin halvempaa. Ei tietty kaikki ja aina mutta esim. L.R Baggsin ja jopa Madprofessorin tavaraa on saanut tilattua halvemmalla USAsta vaikka ois maksanut verot + leikit kun on joku alennusmyynti kohdalle sattunut.
 
Jostain syystä Audio Technikan mikkejä myydään USAssa halvemmalla. Ostin joskus at4040 mikin ja vaikka maksoin kaikki asiaan kuuluvat kulut siihen päälle niin se oli merkittävästi halvempi kuin Euroopasta ostettuna. Myin sen sittemmin pois käytetyn hinnalla ja taisin jäädä vielä jonkun euron voitolle siinä kaupassa.
 
Ebayn perusteella taas vintagekamaa voi saada halvemmalla ja esim. sellaisia 50-60 lukujen pikkuvahvareita ja efektejä joita ei täällä päin ole koskaan nähtykään. En tiedä sitten onko ne kenen mielestä tuomisen arvoisia mutta ite ainakin toisin jonkun pienen ja nätin combon ihan vaan koristeeksi jos kohdalle kaupassa sattuu. Jotain vintage-martineita ja kunnollisia mandoliineja varmasti löytyy paremmin. Halpaahan se ei enää sitten ole ;)
 
varakeef
20.02.2018 19:23:11 (muokattu 20.02.2018 19:27:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/matkustajatuomiset.
 
Muista hintoja selatessa että ilmoitettuihin hintoihin lisätään paikallinen vero. En tosin ole tutkinut onko jotain duty-free mahdollisuuksia käytettävissä. Minulle muodostunut mielikuva on myös että käytetyt on kotomaassa halvempia, eli ilmeisesti siellä suurempi kysyntä pitää hinnat vähän korkeampina.

 
Paikallista veroa nimenomaan hintoihin ei tule, kun tavara lähtee ulkomaille. Ei ole ainakaan koskaan minulle tullut - ja perusdisclaimer näyttää olevan local citizens add ...
 
Paitsi että avausviesti käsittelikin Usa:sta paikan päältä ostamista, jolloin paikallisvero menee.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Jucciz
20.02.2018 19:26:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tatu: Tuleeko tulleja tms maksuja?
 
Tulipa sun kohdalla juuri sillä kertaa tai ei, lain mukaan kyllä tulee, jos on yhtään kalliimpi kuin muutaman euron arvoinen tuote.
 
Onko jonkinlaisia muita ongelmia odotettavissa?
 
Nämä "ongelmat" ovat ihan vaan lakisääteisiä maksuja, jotka koskevat EU:n ulkopuolelta ostettua tavaraa. Onhan se sinänsä ostajan kannalta tyhmää, että vaikkapa jostain 50 vuotta vanhasta kitarasta tai vahvistimesta pitää maksaa ALV uudestaan, vaikka sen on varmasti joku maksanut jo useampaan kertaan. Nää on kuitenkin ihmisten keksimiä sääntöjä, joille on (ainakin jonkun mielestä) jokin enemmän tai vähemmän hyvä peruste.
 
Tosiaan, karkea nyrkkisääntö on se, että jos ostat tonnin arvoisen vempeleen Amerikasta, saat lyödä siihen n. 270-300 euroa lisää jos/kun se joutuu tullattavaksi.
varakeef
20.02.2018 19:35:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tulipa sun kohdalla juuri sillä kertaa tai ei, lain mukaan kyllä tulee, jos on yhtään kalliimpi kuin muutaman euron arvoinen tuote.
 
Verottoman matkustajatuonnin raja on toki aivan muuta kuin jokusen euron.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Don Felder
20.02.2018 20:01:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jenkeistä tuotaessa raja on 430€ ja EU-alueelta tuotaessa ei rajaa.
Tämä ei kuitenkaan koske nautintoaineita.
 
En juo alkoholia uskonnon takia vaan aivan muun syyn takia.
Epävirtuoosi
20.02.2018 21:46:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä tein vuonna 2010 (eli tsydeemit varmasti muuttuneet) sillein että lähetin kitaran jenkeistä itselleni ihan normi postirahtina. Täälläpäin sitten kuukauden tjsp. jälkeen tullista hakemaan loota. Käskivät avata ja sillä selvä. Ei mitään ylimääräisiä maksuja.
 
yussipee
20.02.2018 22:53:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Matkan kohdekaupungin Craigslistiä kannattaa seurata jo kotimaassa ja miksei laittaa sinne ostoilmoitustakin. Jos voi sopia kaupat kasvokkain, saattaa sieltä löytyä yllättävääkin kamaa, jota ei tajunnut tarvitsevansa ;)
 
Olen parilta Nykin reissulta tuonut ainakin laadukkaita kitarahihnoja sekä yhden basson Guitar Centeristä hotelliin toimitettuna. Basso mahtui täydellisesti matkalaukkuun kaula irrotettuna. Eli halpa dollari, halvat postikulut maan sisällä sekä 430 euron tuontiraja mahdollistavat jonkinlaiset ostot, vaikkei sillä mitään vintagefenderiä tuodakaan.
 
-Q-
20.02.2018 23:37:12 (muokattu 21.02.2018 14:51:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: En ole käynyt mutta nettikauppojen ja ebayn perusteella osa tavarasta (made in usa varsinkin) voi olla paljonkin halvempaa...
 
Jostain syystä Audio Technikan mikkejä myydään USAssa halvemmalla. Ostin joskus at4040 mikin ja vaikka maksoin kaikki asiaan kuuluvat kulut siihen päälle niin se oli merkittävästi halvempi kuin Euroopasta ostettuna..

 
Joo, nimenomaan näinpäin että joitain yksittäisiä polkimia tai mikkejä yms. löytyy joskus halvemmalla kuin kotopuolesta/EU:n alueelta ja tarjouksia voi osua. Mutta pääsääntöisesti perus musakaupan hinnat on joko kalliimpia tai niin lähelle samaa ettei kannata lähteä roudaamaan. Vaikka mainittu Audio Technica, katselin juurikin niiden IEM -kuulokkeiden hintatasoa (ATH-e40/50/70) ja kaikki mallit voin hakea halvemmalla tutusta kivijalasta stadissa. Toisaalta yksi aiemmin kiinnostusta herättänyt soitin sattuisi olemaan tarjouksessa vajaa pari sataa halvemmalla AMS:llä kuin fasulla. Olettaen että fasun hinnassa ei ole neuvotteluvaraa ja ylimääräisiä rahtikuluja ei tule niin tullin ja verojen jälkeen voitolle jää muutaman kympin.
 
Olen kierrellyt musakauppoja ajankuluksi, esim. viime kesänä kun työn puolesta tulee käytyä melko säännöllisesti ja ainoaksi ostokseksi jäi kielisetti bassoon, muistaakseni Guitar Centeristä ja noin 8e säästö. Mutta se täytyy sanoa että tavaran määrä niissä kaikissa on ihan toista kuin täällä. Ilmeisesti tavaraa liikkuu kun inventaariota kannattaa pitää.
 
eBay-hommat on tietty oma lukunsa, löytöjä voi osua kohdalle mutta en mä sellaisia lähtisi esim lomareissulla kyttäämään tai kenties ressaamaan että tuleeko paketti hotellille ennenkuin lento lähtee.
 
EDIT: tarkistin vielä tuon mainitun soittimen hintatasoa tältä puolen tullirajaa ja niinhän se näyttää taas olevan että Saksasta se tulee kotiovelle 50e halvemmalla kuin itse kantamalla amerikasta. Vihreää linjaa kokeilemalla voi säästää satasen.
 
Presidentti
21.02.2018 09:12:40 (muokattu 21.02.2018 10:41:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan aloittaja tietääkin, mutta näin muillekin ihan ilmoitusluontoisesti: verkkosähkö on Yhdysvalloissa 115 volttia, eli muuntajaa tarvitaan sitten väliin.
 
Tällä on myös vaikutusta jälleenmyyntiarvoon, jos laitteessa ei ole jännitteenvaihtokytkintä.
 
yussipee: Matkan kohdekaupungin Craigslistiä kannattaa seurata jo kotimaassa ja miksei laittaa sinne ostoilmoitustakin. Jos voi sopia kaupat kasvokkain, saattaa sieltä löytyä yllättävääkin kamaa, jota ei tajunnut tarvitsevansa ;)
 
Kuulemma parhaiten näitä Craigslist-helmiä voi bongailla musakaupunkien lähistöltä kuten Nashville, Los Angeles, Austin yms. Siellä missä on isot studiot, siellä on myös alalle pyrkiviä ja alalta pudonneita joten kamaa (no pun intended) on kierrossa paljon.
 
Siinä vaan pitää olla hereillä, kun sellainen $250 MIM-Stratocaster pomppaa ruudulle, rahan pitää olla kädessä ja puhelimen toisessa.
 
"Vielä kun riisuu itsensä alastomaksi, mutta jättää tennissukat jalkaan ja laittaa aurinkolasit päähän niin tuntuu kuin katselisi suomipornoa" -DM-
thejmh
21.02.2018 15:34:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tullilaskuri#
 
Tuolla voi kätevästi laskea paljonko jokin tavara tulee maksamaan tulleineen.
 
zpexi
22.02.2018 12:14:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kesällä 2016 toin vuoden vanhan American standard straton Losista Suomeen. Lentokentällä Suomessa marssin jopa ylpeillen suoraan punasta linjaa kyllästyneen näköisen tullivirkailijan luo ajatuksena että rehellisesti maksan tästä tarvittavat verot ja tullit. Ei ilmeisesti kuitenkaan ollut halukkuutta ryhtyä paperihommiin virkailijalla, vaan päästi jatkamaan matkaa :)
 
kojones
22.02.2018 13:03:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Presidentti: Siinä vaan pitää olla hereillä, kun sellainen $250 MIM-Stratocaster pomppaa ruudulle, rahan pitää olla kädessä ja puhelimen toisessa.
 
Mutta näitähän saa tähän hintaan Suomestakin, miksi roudata valtameren toiselta puolen?
 
Lunnu
22.02.2018 13:12:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yussipee: Matkan kohdekaupungin Craigslistiä kannattaa seurata jo kotimaassa ja miksei laittaa sinne ostoilmoitustakin. Jos voi sopia kaupat kasvokkain, saattaa sieltä löytyä yllättävääkin kamaa, jota ei tajunnut tarvitsevansa ;)
 
Olen parilta Nykin reissulta tuonut ainakin laadukkaita kitarahihnoja sekä yhden basson Guitar Centeristä hotelliin toimitettuna. Basso mahtui täydellisesti matkalaukkuun kaula irrotettuna. Eli halpa dollari, halvat postikulut maan sisällä sekä 430 euron tuontiraja mahdollistavat jonkinlaiset ostot, vaikkei sillä mitään vintagefenderiä tuodakaan.

 
Heh. Mä olen kans tuonu matkalaukussa fenderin kaula irrotettuna, tosin straton, joka oli hinnaltaan karkeasti noin puolet Suomen hintatasosta.
 
Nostalgy is not what it used to be
Presidentti
22.02.2018 15:11:06 (muokattu 22.02.2018 15:11:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Mutta näitähän saa tähän hintaan Suomestakin, miksi roudata valtameren toiselta puolen?
 
Laitappa pari referenssipeliä Torilta, niin uskon. Googlen kurssilla $250 siis 203 euroa.
 
"Vielä kun riisuu itsensä alastomaksi, mutta jättää tennissukat jalkaan ja laittaa aurinkolasit päähän niin tuntuu kuin katselisi suomipornoa" -DM-
ballfish
22.02.2018 15:43:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Presidentti: Laitappa pari referenssipeliä Torilta, niin uskon. Googlen kurssilla $250 siis 203 euroa.
 
Säästäähän siinä 100-200e. Ensin pitää käydä vain jenkeissä ja käyttää aika MIM-straton metsästykseen.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
kojones
22.02.2018 16:54:52 (muokattu 22.02.2018 16:55:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Presidentti: Laitappa pari referenssipeliä Torilta, niin uskon. Googlen kurssilla $250 siis 203 euroa.
 
Siinä vaan pitää olla hereillä, kun sellainen 250€ MIM-Stratocaster pomppaa torille, rahan pitää olla kädessä ja puhelimen toisessa.
 
Halvin mitä muistan torilla nähneeni on ollu 200€. Kolmeensataan on menny useitakin.
 
joku muu sikko
22.02.2018 18:26:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Paikallista veroa nimenomaan hintoihin ei tule, kun tavara lähtee ulkomaille. Ei ole ainakaan koskaan minulle tullut - ja perusdisclaimer näyttää olevan local citizens add ...
 
Paitsi että avausviesti käsittelikin Usa:sta paikan päältä ostamista, jolloin paikallisvero menee.

 
Menee niissä osavaltioissa joissa se ylipäänsä on olemassa.
 
Kyseisen herran rasvaiset postaukset puhuvat omaa kieltään avioliittoa (ja lapsien hankkimista) vastaan. - Dr. Funkenstein:
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti