Muusikoiden.net
20.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ensimmäinen sähkökitara?
1 2 3
Raahvaili
01.12.2017 23:34:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei! En tiedä onko tämä oikea palsta tällaiselle asialle mutta olen siirtymässä kahdenvuoden akustisen rämpytyksen jälkeen sähkökitaraan. Tarvitsisin kitaran jolla soittaa rokkia sekä punkkia.
 
budjettia olisi noin 400€. Vahvistin on jo hankittu
 
basisti1971
02.12.2017 09:03:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Tervetuloa mnettiin Raahvaili.
 
Jokaisella meistä on oma mielipiteemme siitä millaisen mieleisemme sähkökitaran pitäisi ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan olla -etenkin sen ensimmäisen- joten yleispätevää vastausta tai edes arvausta on kysymykseesi mahdotonta antaa.
 
Budjettisikin on kuitenkin sitä luokkaa että valinnanvaraa on jo huomattavasti keskimääräistä reippaammin vaikka uudenkin haluaisi, käytetystä puhumattakaan.
 
Kumpaisessakin, uudessa ja käytetyssä, on puolensa, ja tuosta asiasta on saatu varsin kuumanakin käyviä keskusteluita aikaiseksi aikojen saatossa.
Ehdotuksia lueskellessa kannattaa toki huomioida että omia lempikitaroita ruukataan hanakasti mainostamaan, kuten myös itsellä tai kavereilla mnettorilla myynnissä olevia.
 

 
Ulkonäön puolesta on periaatteessa valittavissa kolme valtasuuntaa eriasteisine variaatioineen: Les Paul, Strato-/Telecaster ja hevisuunnikkaat.
 
Kaikilla on menestyksekkäästi veivattu sekä rokkia että punkkia vuosikymmenten saatossa.
 
Soundimieltymyksistä riippuen seuraava valintakriteeri voisi olla humbucker vs. yksikelainen, ja toki niiden lukumäärä.
 
Taas, kumpaisillakin on menestyksekkäästi veivattu sekä rokkia että punkkia vuosikymmenten saatossa.
 
Ekan kitaran hankkiminen on samanlaista toimintaa kuin kaikki muukin "eka", joskus osuu kerrasta nappiin, joskus menee totaalisesti metsään :).
 
Onnea ja menestystä etsintään.
 
T:Samuli
 
jarmo vh
02.12.2017 09:12:46 (muokattu 02.12.2017 09:15:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

400€ on jo sellainen summa, että hyviä ja parempia vaihtoehtoja on nykyisin valtavasti sekä uutena, että etenkin käytettyjen markkinoilla. Yksittäistä merkkiä, saati mallia en lähde suosittelemaan mutta "varmoja" valintoja lienevät isojen, tunnettujen merkkien kitarat (esim. Yamaha, Ibanez, Fender/Squier, Jackson/Charvel, ESP/LTD, Tokai, Schecter jne). Jos haluat paksumpaa särösoundia, niin kitarassa olisi hyvä olla humbucker. Valitse sellainen kitaramalli, joka miellyttää silmääsi, niin siihen tulee helpommin tartuttua. Oma suositukseni on, että katsot torilta käytettyjä läheltä sinua ja käyt kokeilemassa. Jos sinulla on kaveri, joka tietää kitaroista kenties enemmän kuin sinä, niin pyydä hänet mukaan tsekkaamaan kitaran kunto ja soitettavuus.
 
E: Tulikin näköjään yllä jo aika samaa asiaa...pahoittelen satunnaista toistoa.
 
Mitä vanhempi, sitä vanhempi.
StJerky
02.12.2017 09:15:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.topsound.fi/gibson-melo … aker-lp-sw.html?sef_rewrite=1&sl=fi
 
Laulava Kylätohtori
02.12.2017 09:31:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan täällä olevia neuvoja. Ei voi tietää, mikä sulle oikeasti sopii kuin ajan kanssa ja kokeilemalla. Joten parasta on ostaa sellainen, joka miellyttää eniten omaa silmää ja missä on omasta mielestä eniten mojoa.
 
Sitten, kun sillä ekalla on aikansa soitellut ja se alkaa tulemaan kunnolla tutuksi, voi miettiä seuraavaa ja sitä, mikä itselle sopii.
 
Kaverin voi ottaa mukaan katsomaan, että se kitara on laadullisesti ok ja soittokunnossa, mutta ei kaverista juuri hyötyä ole sen selvityksessä, mikä sulle sopii.
 
More is less.
jpousi
02.12.2017 09:45:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

StJerky: https://www.topsound.fi/gibson-melo … aker-lp-sw.html?sef_rewrite=1&sl=fi
 
Tuo tuli minullekin mieleen. Tuossa Gibsonin halvassa Melody Makerissa on humbuckeri, joka taipuu moneen meininkiin. Ja mikin voi toki vaihtaa helposti myöhemmin.
 
Aikoinaan Johnny Thunders suosi yksimikkisiä Gibsoneita, koska ne olivat keikoilla pienessä kokapöllyssä varmempia ja helpompia käyttää.
 
Vielä suositus: Topsoundissa on musta Gibson Melody Maker nyt tarjouksessa 299 euroa! Tilasin siis sellaisen. Kiitos vinkistä ja linkistä, StJerky!
 
Oho, eiku!
73nd3r
02.12.2017 10:32:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän vois kääntää toisinpäin. Kerro mikä malli kiinnostaa ja kysele kommentteja siitä.
 
Yks yleisneuvo kummiskin, kaikille ekaa sähkistä hankkivalle:
Budjetissa kannattaa olla sen verran varaa, että voi teettää "uuden kitaran käyttöönottosäädön" ammattilaisella. Hyvä seppä tsekkaa ja hoitaa perusruuvailujen lisäksi nauhat, satulaurat jne. Tuon voi saada myyvästä liikkeestäkin.
(Voi tuntua riipivältä maksaa noin kaheksankymppiä noin kahdensadan kitaran säädöistä, mutta kannattaa, jos ei itsellä/tutulla ole taitoja.)
 
noon
02.12.2017 10:36:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vinkki. Osta kerralla hyvä soitin. Niillä on kivempi soittaa ja soittofiilis pysyy paremmin. En halua ottaa kantaa minkälainen kannattaisi ostaa. Strato toimii kuitenkin aina :)
 
Arkka
02.12.2017 12:41:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Joten parasta on ostaa sellainen, joka miellyttää eniten omaa silmää ja missä on omasta mielestä eniten mojoa.
 
Wahwah komppi tälle. Kato joku makee keppi ja tsekkaile siitä mielipiteitä tai kysy täällä kokemuksia. Jos ei haukuta maan rakoon, niin käy mahdollisuuksien mukaan kokeileen sopiiko käteen. Jos sopii, niin osta pois ja rokki soi.
 
iec
02.12.2017 13:42:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Tämän vois kääntää toisinpäin. Kerro mikä malli kiinnostaa ja kysele kommentteja siitä.
 
Yks yleisneuvo kummiskin, kaikille ekaa sähkistä hankkivalle:
Budjetissa kannattaa olla sen verran varaa, että voi teettää "uuden kitaran käyttöönottosäädön" ammattilaisella. Hyvä seppä tsekkaa ja hoitaa perusruuvailujen lisäksi nauhat, satulaurat jne. Tuon voi saada myyvästä liikkeestäkin.
(Voi tuntua riipivältä maksaa noin kaheksankymppiä noin kahdensadan kitaran säädöistä, mutta kannattaa, jos ei itsellä/tutulla ole taitoja.)

 
Täysin samaa mieltä. Jopa 2000 euron kitarakin voi olla huonoissa säädöissä, mutta useimmiten juuri edullisemmissa kitaroisda on eniten vaihtelua ja säädön tarvetta. Huolletulla ja oikein säädetyllä kitaralla on nautinto soittaa. Omalla kohdalla juuri kitaran huolto on ollut kaikkein kannattavin "hankinta". Ja näin on ollut joka ikinen kerta kun olen ostamiani kitaroita huollattanut ammattilaisella.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Åboensis
02.12.2017 14:29:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noon: Vinkki. Osta kerralla hyvä soitin. Niillä on kivempi soittaa ja soittofiilis pysyy paremmin.
 
Tämä on myös erittäin hyvä neuvo. Valitettavan usein se ensimmäinen instrumentti on se kaikkein halvin mahdollinen, ihan siltä varalta että "jos harrastus ei sittenkään nappaa", mikä viimeistään varmistaa sen, että niin tosiaan käy.
 
Yksi basisti poimi kerran meikäläisen sähkiksen treeniksellä, soitti muutaman soinnun ja totesi, että "tällainen kitara pitäisi ostaa ekaksi soittimeksi aloittelijalle. Tämähän soittaa melkein itse itseään." Noh, kaikki eivät välttämättä halua sijoittaa sitä kolmea tonnia Custom Shopin vermeeseen, mutta pointti oli silti ihan validi... ;D.
 
"Get some better tone and youre there - volume you dont need." - Scotty Moore Jeff Beckille
tuskiz
02.12.2017 17:08:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Säädöt sen ratkaisee, ei hinta. Nykyjään kun halvin mahollinen Affinity Squier on soitettava peli kunhan sen trimmaa.
 
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
The Jack
02.12.2017 17:29:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpousi: Tuo tuli minullekin mieleen. Tuossa Gibsonin halvassa Melody Makerissa on humbuckeri, joka taipuu moneen meininkiin. Ja mikin voi toki vaihtaa helposti myöhemmin.
 
Aikoinaan Johnny Thunders suosi yksimikkisiä Gibsoneita, koska ne olivat keikoilla pienessä kokapöllyssä varmempia ja helpompia käyttää.

 
Oman kokemuksen mukaan Gibsonin keraamiset mikit toimii hyvin kovilla säröillä, mutta ovat muuten aika onnettomat. Jos vielä poistetaan mahdollisuus pehmittää soundia kaulamikillä en usko tuon kitaran olevan kovin monipuolinen. Varmasti passeli punkin vetämiseen, jossa nyt ei dynamiikka ja muut nyanssit välttämättä paljoa paina. Mulla ei ole ollut yhdessäkään mikissä vielä 20 vuoden aikana vikaa johdotusten ollessa kunnossa, enkä soittele niin pöllyissä että kaksi mikkiä ja väliasento olisi liikaa.
 
Hankala hintaluokka tämä 400 euroa, koska vähän aikaa selailtuani toria useimmat lähellä tätä hintaa olevat kitarat ovat joko 200-280 e ritsoja tai sitten hintaa on 550-600 e. Yksi Schecterin Blackjack siinä oli hetki takaperin 400 e hintaan minkä meinasin linkittää, mutta se meni jo. Tässä hintaluokassa parasta hinta-laatusuhdetta saisi hankkimalla ns. hevisuunnikkaan, mutta punkkia voi olla nolo sellaisella soitella. Varmasti hyvinkin soittokelpoisia Meksikon Fendereitä tuolla hintaa olisi myös, mutta ne eivät ole ilman modaamista kovin rock-henkisiä soittimia. Kaksi humpparia ja kiinteä talla on suositukseni. Haaskasin aloittelijana paljon hyvää soittoaikaa etsimällä heikkotehoisista single coileista tuhtia humpparisoundia eri vahvareilla ja pedaaleilla sekä toiseksi yrittämällä saada huonoa kelluvatallaista kitaraa pysymään vireessä.
 
The Jack
02.12.2017 17:38:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Säädöt sen ratkaisee, ei hinta. Nykyjään kun halvin mahollinen Affinity Squier on soitettava peli kunhan sen trimmaa.
 
Maailman parhaan kitarasepänkään säädöt ei paljoa auta, jos kitara ei pidä niitä säätöjä. Ei kannata haaskata aikaansa halvoista komponenteista kasattuihin vaneerikitaroihin. Halvemmaksi tulee ostaa heti alkuun kelvollinen kitara kuin alkaa päivittämään sitä osa osalta. Kitaranvalmistajat saavat meinaan noita osia paljon soittajaa halvemmalla.
 
Kefiiri
02.12.2017 21:39:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: Maailman parhaan kitarasepänkään säädöt ei paljoa auta, jos kitara ei pidä niitä säätöjä. Ei kannata haaskata aikaansa halvoista komponenteista kasattuihin vaneerikitaroihin. Halvemmaksi tulee ostaa heti alkuun kelvollinen kitara kuin alkaa päivittämään sitä osa osalta. Kitaranvalmistajat saavat meinaan noita osia paljon soittajaa halvemmalla.
 
Affinity Skuju pitää säädöt, osia ei tarvi vaihtaa :)
 
En ole musiikin asiantuntija.
steelduck
02.12.2017 21:54:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan Jackiä. Etsi kitara missä on kiinteä talla ja kaksi humbuckeria tai ainakin humbucker tallamikkinä ja yksi tai kaksi single coil mikkiä.
 
Yamaha Pacifica kitarat ovat olleet hyviä hinta laatusuhteeltaan tuolla edullismmassa päässä.
 
Tämäkin voisi olla vallan mainio torilla - kannattaa kuitenkin aina kokeilla ensin miltä tuntuu käteen:
https://muusikoiden.net/tori/?category=8&offset=15
 
uate
03.12.2017 01:14:07 (muokattu 03.12.2017 03:11:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis täällä alan miehiä ja ehdottelee mitä naurettavampia vaihtoehtoja. Ja sitten katellaan laatua ym ym. 400€ on sellainen hintaraja että valikoimia ei ole liiaksi, mutta kokeilemalla musaliikkeessä tiedät enemmän. Telecaster on painava, Sg taas kevyt, Strato siltä väliltä. Unohda aluksi noi kaikki mikki ym ym, jutut. Jos sulla ei ole kitaraa mikä sopii käteen ,et tee sillä mitään. Mikä tää on mitä monet sanoo että "miellyttää omaa silmää", vitun hyvännäköinen palalaikka jolla ei tee mitään. Haloo, Hyvä kitara ei ole ruma ikinä. Itse testasin kymmenen vuotta sitten PRS huippua mistä en pitänyt. Piti olla ihan parasta ja silti strato on 10 kertaa parempi. Eli ensin kitara pitää olla käteen hyvä, sitten ruvetaan siihen muokkaan mikkejä ym ym. Se että ostatko käytettyä vai uutta, siinäkin on oma hintaratkaisu. Ei IKINÄ hyvännäköinen saa olla motiivi, vaan laatu.
 
uate
03.12.2017 01:49:50 (muokattu 03.12.2017 03:07:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://aijaa.com/frcLhJStJerky: https://www.topsound.fi/gibson-melo … aker-lp-sw.html?sef_rewrite=1&sl=fi
Mä testasin tätä gibsonia ja kuten hinta sen kertoo, ei helvetissä. Mulla Jack et Danny DEluxe Les Paul ja heti parempi. Yli satasen edullisempi. Kannattaa katsoa, siis eka linkki.
 
uate
03.12.2017 03:14:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steelduck: Komppaan Jackiä. Etsi kitara missä on kiinteä talla ja kaksi humbuckeria tai ainakin humbucker tallamikkinä ja yksi tai kaksi single coil mikkiä.
 
Yamaha Pacifica kitarat ovat olleet hyviä hinta laatusuhteeltaan tuolla edullismmassa päässä.
 
Tämäkin voisi olla vallan mainio torilla - kannattaa kuitenkin aina kokeilla ensin miltä tuntuu käteen:
https://muusikoiden.net/tori/?category=8&offset=15

 
Oikesti ei näillä yamahoilla tee mitään, sori, kokemusta on.
 
steelduck
03.12.2017 09:12:14 (muokattu 03.12.2017 09:15:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uate: Oikesti ei näillä yamahoilla tee mitään, sori, kokemusta on.
 
Niin minullakin ja niissä on tuossa hintaluokassa laatu ja hinta ihan kohdillaan (en tarkoita niitä ihan halvimpia Pacificoja). Eihän ne mitään PRS:iä ole mutta ensimmäiseksi kitaraksi valla kelpoja. Käytettynä kannattaa toki yrittää etsiä, kun silloin saat enemmän vastinetta rahalle.
 
Jos tarkoitus on soittaa rokkia tai punkkia, niin kyllä se Humbucker on oikea vaihtoehto alussa. Alkaa nopeasti ottamaan päähän vetää metallicaa telecasterin tallamikillä, vaikka onnistuuhan sekin, mutta humbuckerilla paremmin.
 
Hyvä vinkki tuolla oli, että ota enemmän soittanut kaveri ostoreissulle mukaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti