Muusikoiden.net
21.03.2019
Musiikkipedagogi, tanssinopettaja | Savonia.fi 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: RK Kasuga Les Paul
1 2
Ptr
25.05.2017 09:28:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietäisiköhän kukaan tämmöisestä mitään? Kyseessä lienee Roland Kasuga. Kuva löytyy profiilistani. Googlella en ole löytänyt vastaavaa. Kasuga kyllä sinänsä on minulle tuttu merkki, mutta nyt kiinnostaisi nimenomaan tämä RK:n historia.
 
fox
25.05.2017 10:08:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ptr: Tietäisiköhän kukaan tämmöisestä mitään? Kyseessä lienee Roland Kasuga. Kuva löytyy profiilistani. Googlella en ole löytänyt vastaavaa. Kasuga kyllä sinänsä on minulle tuttu merkki, mutta nyt kiinnostaisi nimenomaan tämä RK:n historia.
 
Kyllä minä kumminkin veikkaisin, että siihen on edellisen omistajan nimikirjaimet pistetty ihan ammattitaitoisesti. Rolandin kitarat tehtiin (pääosin, pitää ottaa japani-systeemi huomioon!) FujiGenin toimesta, ja niissä oli kaikissa tuo Rolandin kitara/bassosynaelektroniikka vakiona.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Ptr
25.05.2017 10:35:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sävyeroahan tuossa on, mutta minusta siltikin näyttäisi, että kirjaimet RK on tehtaalla laitettu. Lakkapinta on täysin tasainen, eikä ole mitään koloja tms. havaittavissa.
 
Decadetroll
25.05.2017 10:43:04 (muokattu 25.05.2017 10:46:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osataan sitä tasaista jälkeä tehdä muuallakin, kuin tehtaalla.
 
Kun googlen kuvahakuun pistää kasuga les paul, niin löytyy kuvia myös lavasta ja ainoassakaan ei ole tuota rk-merkkiä logon yläpuolella.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat. Master of Teräskäsi 2016
73nd3r
25.05.2017 11:12:44 (muokattu 25.05.2017 11:13:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä Kasugalla ja Rolandilla on yhteistä taustaa, löytyy kitaroita nimellä Herby/Heerby, joissa puupuoli Kasugalta ja elektroniikka Rolandilta. Ja Kasuga teki kitaroita monella logolla, myös omallaan. (Vieläkin harmittaa, että myin oman Kasuga Tele Deluxen dinosaurusaikaan, kun siinä luki väärä nimi ja se oli kakanruskea...)
 
Tuo Roland-kytky liittyy jotenkin kitarasyntikkakuvioiden alkutaipaleeseen mutta kun ei ole mitään kokemusta siltä puolelta niin en tiiä enempiä. Enkä tämän Lespankaan kanssa osaa autella.
 
Ptr
25.05.2017 11:24:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritin ottaa parempaa kuvaa, mutta eihän se kännykällä onnistunut. Jos unohdetaan nuo RK-kirjaimet, niin siltikin vielä itse kitara on tunnistamatta. Googlella löytyy muutama Kasuga, jossa logossa sama fontti, mutta samanlaiseen kitaraan en ole törmännyt millään muullakaan merkillä.
 
Kefiiri
25.05.2017 11:54:25 (muokattu 25.05.2017 12:00:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omissa kuvissasi näkyvässä kitaran lavassa on kyllä jotain jälkeenpäin tehtyä säätöä. RK-kirjaimien yläpuolella olevan reunanauhan aluetta on vissiin jouduttu muokkaamaan noiden kirjainten lisäämisen yhteydessä. En oikein hahmota mitä siinä on tapahtunut. Ehkäpä soitinrakennusasiantuntijat osaavat valaista. Omistajan nimikirjaimilta ne minusta vaikuttavat.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Ptr
25.05.2017 12:22:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reunanauhassa on röpöä, mutta samanlainen se on kaikkialla, ei siis livenä näy mitään eroavaisuutta tuossa kohdassa. Nyt on vielä yksi kuva lisätty (hieman on heijastumia ja pölyä siinäkin). Suurennettuna näkyy erittäin selvästi, että kirjaimien reunat ovat epätasaisia, mutta samalla tavalla epätasaisia ovat niin RK kuin logokin.
 
Kefiiri
25.05.2017 12:34:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa, se vaalea alue reunanauhan alla aiemmassa kuvassa onkin vaan jokin heijastus.
Samanlaista röpöä tosiaan on kaikissa kirjaimissa, mutta olisiko R ja K tehty erivärisestä helmiäisestä kuin Kasuga-sana, jos upotukset olisivat alkuperäisiä? Voihan sekin olla mahdollista.
 
En ole musiikin asiantuntija.
fox
25.05.2017 12:46:13 (muokattu 25.05.2017 13:04:38)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Kyllä Kasugalla ja Rolandilla on yhteistä taustaa, löytyy kitaroita nimellä Herby/Heerby, joissa puupuoli Kasugalta ja elektroniikka Rolandilta. Ja Kasuga teki kitaroita monella logolla, myös omallaan. (Vieläkin harmittaa, että myin oman Kasuga Tele Deluxen dinosaurusaikaan, kun siinä luki väärä nimi ja se oli kakanruskea...)
 
Tuo Roland-kytky liittyy jotenkin kitarasyntikkakuvioiden alkutaipaleeseen mutta kun ei ole mitään kokemusta siltä puolelta niin en tiiä enempiä. Enkä tämän Lespankaan kanssa osaa autella.

Onhan Roland tuolla listalla kanssa, mutta pääosin FujiGen Rolandit teki kuten tuolla totesin. Japania osaamattomana kitsunena (kettu) on hirveän vaikeaa saada täysin selvitettyä noita juttuja.
Oletko ihan varma että Herbyissä on sähköt Rolandilta? Ihan peruskamaa mun näkemät Herbyt on sähköpuoilelta olleet, sen sijaan noissa Electroissa (joiden "ghost builder" Kasuga todistetusti oli, oli sisäänrakennettua efektipalikkaa, jotka olivat Rolandin (Boss) duunaamia.
En ole ainuttakaan Rolandin "peruskitaraa" nähnyt, kyllä ne kaikki on olleet noita synaohjaimia tyyliin Roland 303 ja 505.
 
Pistetään nyt vielä vähän lainausta vintage-japsilistoista osiosta Kasuga..
"Badged guitars known to have been made by Kasuga include Conrad, Emperador, ES-S, Ganson, Gunn, Heerby, Hondo, Mei Mei and Roland. Kasuga was also a ghost builder for Electra (the carved SG and LP), Aria (the vine Inlay LP's) and I suspect they also made the "Professional" series for Hondo in '76 which included some Dimarzio equipped double cut Artist shaped guitars. Kasuga went out of business in 1996."
 
Tuossa on huomioitava myös se, että Kasuga teki Hondolle yhtä "malliston yläpään" kitaraa, joka mitä ilmeisimmin on ainoa Hondo-merkiin kitara jota tehtiin Japanissa. Hondothan ovat muuten korealaisia, olkoonkin että tuosta on esimerkiks fleaBayn myynti-ilmoituksissa usein pikkuisen "hinnankorotusargumenttia" että onkin tämä skeba ihan Japanissa tehty.
 
Noista kirjaimista vielä - erittäin harvoin joku japanin valmistaja sen soittimen brändää kahden eri "brandinomistajan" tuotemerkillä. Jos on kahta "tuotemerkkiä" niin ne ovat "saman talon" soitinmerkkejä tyyliin Cimar by Ibanez, Sigma by Martin, Jasmine by Takamine tahi Squier by Fender ja Epiphone by Gibson. Eli päämerkin niitä "halpisversioita".
Ja kyllä ne nimikirjainupotukset saa rakentaja tehtyä ihan todella siististi. Kuvasta äkkiseltään näyttäisi, että "Kasuga" on helmiäistä ja taas nuo "RK" vaikuttais olevan joko abalania (synteettinen) tai oikeaa abalonea.
Jos kyseessä olisi Rolandin kitara, siinä lavassa olisi kyllä ensiksi "Roland" (tai Rolandin logo..) ja ehkä sitten vasta "Kasuga" pienellä, jos ollenkaan.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
73nd3r
25.05.2017 14:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Oletko ihan varma että Herbyissä on sähköt Rolandilta?
En, kuten sanottu mun kokemus noista syntikkakitaraosaston kamoista on suunnilleen nolla. Aina luotettava intterwebbi vaan kertoo tuollaisenkin koukun olemassaolosta, ja Kasugalla on ollut muitakin omituisia tuotantokuvioita - lavassakin vällillä The Kasuga... Ja K. on vielä todella heikosti dokumentoitu firma, vaikka sillä tietty laatuimage onkin.
 
fox: Jos on kahta "tuotemerkkiä" niin ne ovat "saman talon" soitinmerkkejä tyyliin Cimar by Ibanez, Sigma by Martin, Jasmine by Takamine tahi Squier by Fender ja Epiphone by Gibson.
(...)
Jos kyseessä olisi Rolandin kitara, siinä lavassa olisi kyllä ensiksi "Roland" (tai Rolandin logo..) ja ehkä sitten vasta "Kasuga" pienellä, jos ollenkaan.

Olihan tuollainenkin kuin "Fender Powered By Roland". Sopimuksista se on kiinni mitä lavassa lukee.
 
Mutta kuten sanottu, tuosta yksilöstä en san mittä, (tässä vaiheessa siis *mummiälestä* plausible). Logojen eriparisuus kyllä ihmetyttää. Purkamalla vois löytää vinkkejä, mikkien pohjat, potikan merkinnät jne. Kopioitahan Kasuga pääasiassa tehtaili.
 
Ptr
25.05.2017 14:49:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on lisätty RK jälkeenpäin, niin joku on nähnyt todella paljon vaivaa, kun tekstit ovat yhtä syvällä tai siis täsmälleen samanlaisen lakkakerroksen alla, ja ei ole mitään syytä epäillä, että lavan päälipuolella olisi eri lakkaa kuin muualla kitarassa. Tai jos on, niin ainakin on uusintalakkaus tehty todella kauan sitten. Ja jos joku on näin paljon nähnyt vaivaa, niin miksi ei sitten vielä hankkinut samansävyistä helmiäistäkin.
 
hallu
25.05.2017 15:18:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onpa hieno kitara kerrassaan. Onko hyvä soittaa? kaula suora ja silleen? näkeekö vanhat silmäni oikein, että siinä on nauhanpää kanttaus? luulin, että vain Gibson tekee sellaisia.
 
Niistä kirjaimista en osaa tietenkään sanoa (luulen, että Fox asian tiesi/arvasi jo ekassa viestissä). Erilaista helmiäistähän se on ja näyttää vähän abalonehelmiäiseltä (sehän voi olla ihan aitoa abalonesimpukkaa, kuka tietää). Kirjainten fontti on myös erilainen ja ne on asemoitu niin ettei mitenkään ole varmaan tarkoitettu sekoitettavaksi kitaran merkkiin, vaan niillä täytyy olla jokin muu tarkoitus.
 
Koska nyt selkeästi me taidamme kaikki olla arvailulinjalla niin rohkenen osallistua arvausleikkiin :-). Pari mahdollisuutta tulee mieleeni: koska kitara on hieno, niin ehkä lapa on joskus saanut kipeää ja se on korjautettu asiantuntevalla soitinartesaanilla ja samalla teetetty nuo kirjaimet siihen. Toinen mieleen tuleva vaihtoehto lähti siitä, että tuon kitaran malli jäi tunnistamatta? oliko niin että netistäkään ei löytynyt tuollaisia Kasugoja? nimittäin jospa se on jälkeenpäin tehty customkitara johon on käytetty Kasugan kaulaa ja kitaran tekijä on lisännyt nimikirjaimensa lapaan.
 
No niin tai näin, hieno kitara se on ja nuo kirjaimet on vain kiinnostava yksityiskohta (jota ei ole kaikesta päätellen tarkoitettukaan mätsäämään alkuperäisen logon kanssa).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Ptr
25.05.2017 16:19:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan on soittokelpoinen ja itse asiassa akustisesti soi todella hyvin. Nauhanpäänipukat löytyy, vaikka osa onkin jo melkein kulunut pois.
Lapa ei ole ottanut osumaa, kyllä sen olisi pakko näkyä lakkauksen alta.
Custom voi olla, mutta tähän löytyy myös vanhahko kotelo, jossa sama kuvio kuin lavassa logon alla. Tosin kuvio on tarralla. Jos tämä kitara on tehdastekoinen, niin kiinnostaisi tietää, ovatko osat alkuperäisiä. Itseäni eniten hämää mikkikytkin (kuvassa ei kunnolla näy, mutta kytkimen varsi on melko pitkä).
Ja arvostan suuresti foxin ja muidenkin tietämystä, mutta edelleenkään en ihan helpolla suostuisi uskomaan, että kirjaimet on jälkeenpäin lisätty.
 
mattim
25.05.2017 16:38:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno kitara noita lisäkirjaimia lukuunottamatta. Ovat verta erilliset ja jotenkin tyyliin sopimattomat, että hieman häiritsevät kokonaisuutta.
 
Johnny99
25.05.2017 16:43:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistään en mitään tiedä, mut kyl tuo mun silmääni näyttää juuri siltä, että olisi lisätty jälkeenpäin. Eihän R ja K ole edes samalla linjalla vaan K on alempana.
 
Toisaalta miksi joku olisi ne jälkeenpäin halunnut lisätä tuonne ahtaaseen väliin, kun Kasuga tekstin alapuolella olisi ollut paljon paremmin tilaa.
 
hallu
25.05.2017 16:48:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ptr: Ihan on soittokelpoinen ja itse asiassa akustisesti soi todella hyvin. Nauhanpäänipukat löytyy, vaikka osa onkin jo melkein kulunut pois.
Lapa ei ole ottanut osumaa, kyllä sen olisi pakko näkyä lakkauksen alta.
Custom voi olla, mutta tähän löytyy myös vanhahko kotelo, jossa sama kuvio kuin lavassa logon alla. Tosin kuvio on tarralla. Jos tämä kitara on tehdastekoinen, niin kiinnostaisi tietää, ovatko osat alkuperäisiä. Itseäni eniten hämää mikkikytkin (kuvassa ei kunnolla näy, mutta kytkimen varsi on melko pitkä).
Ja arvostan suuresti foxin ja muidenkin tietämystä, mutta edelleenkään en ihan helpolla suostuisi uskomaan, että kirjaimet on jälkeenpäin lisätty.

 
No eihän meistä kukaan sitä tiedä ihan varmaksi kun arvaillaan vaan. Mutta jäädään kiinnostuneena kuulolle, jos asiaan jotain lisävalaistusta tulee. Sanoisin, että todella kiinnostava kitara teikäläisellä... onneksi olkoon. Tuo mikkikytkin tosiaan on aika pitkä, mutta ihan makean näköinen.... tulee kyllä mieleen yksi foorumilainen, joka siitä repisi verkkarinsa :-D . Kätevä ja hyvin käsillä oleva kytkin kummiskin.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
73nd3r
25.05.2017 18:19:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs tosta sit vois arvailla...
 
Näyttöruudun kuvan radiohiiliajoituksella ehdotan 70-luvun alkupuolta - tyylissä on paljon samaa kuin vaikka Ibanezin Les Paul Recording -malleissa lawsuit-ajalta, vaikka tässä mikit on normaalisti eikä vinossa.
 
Lapamerkeistä uskon Kasugan. Siltikin, vaikka tuo satiaisupote lavan keskellä on tuntematon (olen nähnyt Kasugoissa vain Gibsonilta kopsattuja timantteja ja kruunuja). RK jää määrittämättä - voi olla alkuperäistä tai kettusen ehdottelemaa pelimannipäivitystä tai hyvääpäivää.
 
Mietin itsekin yllämainittua lapakorjausta, mutta jos tosiaan ei näy mitään niin ei sit.
 
Mikit... onks noi sinkulat vai stacked, kuten LP-Recordingissa? Ja jos sulla on yleismittari niin paljonko K-ohmittaa? Kytkentä näyttää päällepäin kuitenkin aika vakio-LP:ltä, ei liene coil-tappia tms. ihmeellisiä. Mikkikytkintä epäilen varovasti päivitykseksi.
 
Veri inderesthing joka tapauksessa. Ei muuta kuin ruuvari käteen ja purkamaan.
 
Kefiiri
25.05.2017 18:23:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikit ovat tosiaan hulppean näköiset. Ihmettelen jos ovat jotain mutkikkaampaa kuin perus yksikelaiset.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Dinorocker
25.05.2017 18:37:58 (muokattu 27.05.2017 10:54:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

------
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti