Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Harrastemuusikosta ammattimuusikoksi TE-keskuksen päätöksellä
1 2 3
hallu
07.05.2017 21:33:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pelimonni: Voi hyvän tähen.
Tyypillistä TE-keskus meininkiä.
Milloin häviää tämä byrokratia maastamme.

 
Byrokratia häviää sinä päivänä kun julkinen valta ei enää huolehdi ihmisestä. Sosiaalinen tukijärjestelmä poistetaan kokonaan jolloin voidaan puhua aidosta markkinataloudesta tai sitten sosiaalinen tukijärjestelmä korvataan kansalaispalkalla tms. järjestelyllä jolloin poistuisi ihmisten valvonnan tarve.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Confidentum
07.05.2017 22:36:42 (muokattu 07.05.2017 22:55:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Byrokratia häviää sinä päivänä kun julkinen valta ei enää huolehdi ihmisestä. Sosiaalinen tukijärjestelmä poistetaan kokonaan jolloin voidaan puhua aidosta markkinataloudesta tai sitten sosiaalinen tukijärjestelmä korvataan kansalaispalkalla tms. järjestelyllä jolloin poistuisi ihmisten valvonnan tarve.
 
Vai meneeks' se niin, että byrokratia ja julkinen valta (= me veronmaksajat) häviää, kun ihminen itse huolehtii itsestään, eikä ole meiltä muilta vailla mitään ja maksaa itse kaikki infran ja terveydenhuollon ja koulutuksen ja lastenhoidon ja opintotuen ja muut. Silloinhan ei veroja tarvita, kun Artisti maksaa.
 
Vai oliko se niin, että kalja tulee hanasta, sähkö pistorasiasta ja raha automaatista ... ja kansalaispalkka...kenen kukkarosta
 
Paitti niillä, joilla pappa betalar
 
Eiköhän tää oo taputeltu
 
hallu
07.05.2017 23:00:30 (muokattu 07.05.2017 23:03:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Confidentum: Vai meneeks' se niin, että byrokratia häviää, kun ihminen itse huolehtii itsestään, eikä ole meiltä muilta vailla mitään ja maksaa itse kaikki infran ja terveydenhuollon ja koulutuksen ja lastenhoidon ja opintotuen ja muut. Silloinhan ei veroja tarvita, kun Artisti maksaa.
 
Vai oliko se niin, että kalja tulee hanasta, sähkö pistorasiasta ja raha automaatista ... ja kansalaispalkka...kenen kukkarosta

 
Tuo kansalaispalkkojutska on vähän hankala kun se liittyy tähän yhteiskunnan muutokseen jonka seurauksena työpaikat katoaa ihan aikuisten oikeesti ja palkkatyöhön perustuva taloudellisen hyödyn jako toimii (nyt jo aika huonosti) huonommin ja huonommin kunnes lopulta lakkaa toimimasta kokonaan. Sen tilalle on väistämättä keksittävä jotakin ja sitä voidaan nimittää vaikkapa kansalaispalkaksi, mutta eihän kenelläkään ole varmasti kovin selkeää käsitystä siitä minkälainen se lopulta tulee olemaan eikä siitä miten polku tämän muutoksen yli kuljetaan.
 
Se, että jokainen huolehtisi vain itsestään on evoluutiossa taaksepäin menemistä. Kaikki vauraus, on seurausta siitä, että ihmisellä on kyky toimia yhdessä muiden kanssa ja voimien yhdistäminen on ainoa mahdollisuus edes säilyä olemassaolon taistelussa. Kun toimitaan yhdessä niin väistämättä tullaan kysymyksen äärelle siitä miten se kakku jaetaan. On ikivanha idea, että jokainen saa siivun siitä yhteisestä tuotoksesta tekemänsä työn perusteella. Hommaa kehitettiin sitten niin, että se kakku ei olekaan yhteinen vaan joku omistaa sen ja se omistaja jakaa siitä kakusta muille sen mukaan minkä arvoisena pitää kunkin tekemää työtä. Nyt sitten ollaan tultu tilanteeseen, että työn tehokkuus on kasvanut niin paljon että sen kakun leipomiseen ei tarvita enää kaikkia, mutta se kakku on edelleen saman kokoinen (tai oikeastihan se on kasvanut) eli siitä riittäisi kaikille, mutta meidän omistamiseen ja työn tekemiseen perustuva jakamisjärjestelmä ei pysty vastaamaan siihen kysymykseen miten sitä kakkua jaettaisiin heille joita ei olla tarvittu sen leipomiseen. Tämä kaikessa lyhykäisyydessään on johdattanut meidät pohtimaan kansalaispalkan tms. mahdollisuutta.
 
Eihän tämä vallankumous tule tietenkään olemaan helppo kuten ei mikään vallankumous tähänkään saakka ja siksi se tehdään vasta kun on äärimmäinen pakko kuten aina aikaisemminkin ongelmat ratkotaan vasta pakon edessä.
 
E: poistin typerät "oikeastaan" muotisanat häiritsemästä
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Åboensis
09.05.2017 13:25:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Perisuomalainen kateus on kyllä kauhea tauti...
 
Niin no, olikos se kansan syvimpien tuntojen erehtymätön tulkki Spede joka jo aikoinaan totesi että "vain suomalainen maksaa viisi kymppiä siitä hyvästä että naapuri ei saa satasta"? Tai jotain... Tuossa piilee kyllä vinha totuuden siemen.
 
"Get some better tone and youre there - volume you dont need." - Scotty Moore Jeff Beckille
hallu
09.05.2017 13:47:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Åboensis: Niin no, olikos se kansan syvimpien tuntojen erehtymätön tulkki Spede joka jo aikoinaan totesi että "vain suomalainen maksaa viisi kymppiä siitä hyvästä että naapuri ei saa satasta"? Tai jotain... Tuossa piilee kyllä vinha totuuden siemen.
 
Tuo on kyllä totta, mutta ei taida olla koko totuus. Tuossahan on kyse reiluuden periaatteesta ja se ei taida olla pelkästään suomalainen ilmiö, vaikka hyvinvointiyhteiskunnan yhtenä arkkitehtikansana saatamme olla muita enemmän hereillä tuon seikan suhteen.
 
Esko Valtaoja kertoi jossain kirjassaan (olisiko ollut "Kaiken Käsikirja".... en muista), että ihmisten oikeudenmukaisuuden käsitystä oli tutkittu sellaisella testiasetelmalla, jossa aina kahdelle tutkittavalle tarjottiin rahaa (sanotaan nyt vaikka se satanen) siten, että raha tarjottiin vain toiselle ja hän saisi pitää sen ainoastaan siinä tapauksessa, että antaisi osan siitä toiselle tutkittavalle ja tämä ottaisi sen vastaan. Jos toinen kieltäytyisi ottamasta rahaa vastaan, niin sitä ei saisi kumpikaan. Tavoitteena oli tietenkin selvittää, että kuinka vähän tutkittavat satasestaan kehtaisi kaverille tarjota ja missä kohtaa kulkee se raja, että vähemmän saava osapuoli päättäisi, että antaa olla. En kylläkään muista olisiko se ollut jossain kolmenkymmenen prosentin tietämillä missä useimpien raja kulki.
 
Tuo oli vain yksityiskohta jonka luin jostakin kirjasta jota ei edes ollut kirjoittanut psykologi, vaan tähtitieteilijä :-D. Mutta ideana silti ihan kiinnostava. Reiluuden periaate on sikäli hauska, että yleensä he jotka saavat enemmän, nimittää sitä kateudeksi ja se vähemmän saava osapuoli puhuu oikeudenmukaisuudesta. Vanhan sanonnan mukaan "hyvä antaa vähästäkin, paha ei paljostakaan" on ihan ajankohtainen ja jokainen voi tutkiskella omaa halukkuuttaan jakaa omastaan maailman huonompiosaisille.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Jukka Häikiö
09.05.2017 14:38:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sillees tää yhteiskunta on ajautunut merkilliseen pisteeseen, jossa vastuuta vain siirretään seuraavalle ja välikäsien määrä lisääntyy, itse työn tekijälle ei sitten lopulta jää kuin rippeet. Esimerkkinä tästä rakennusbisnes, noin lyhykäisesti homma menee näin:Työn tilaaja ottaa urakoitsijan, urakoitsija ottaa aliurakoitsijan, aliurakoitsija ottaa aliurakoitsijan, jne. Homma on pilkottu todella pieniin osiin ja se viimeinen tekijä on se Virolainen/Latvialainen/Puolalainen/Egyptiläinen/Kroatialainen....
Samaan aikaan sama määrä Suomalaisia raksaduunareita on ansiosidonnaisella, kortistossa, tai joissain muissa hommissa, koska noi liksat homman vaativuuteen/kuormittavuuteen nähden, ei oo enää missään suhteessa. Kansantaloudellisesti tää on sen sortin tappiobisnestä, ettei mitään määrää, kun esmes Virolaiset ei kuluta täällä juuri mitään, kivennäisvesistä lähtien, tulee kaikki mukana viikkarilla.
Ja nyt, tarkoitus ei oo mollata ulkomaalaisia, vika ei oo heidän ja siellä on ihan samalla lailla hyviä tyyppejä, kuin täälläkin.
Tää systeemi vaan mahdollistaa sen, että asiat luisuu mopen perseeseen vääjäämättä, kiitos eu:n, kiitos ymmärtämättömien keskenkasvuisten poliitikkojen.
Jotenkin tässä toteutuu surkuhupaisalla tavalla hyvinvointivaltion alasajo, ne kenellä on ennestään, kerää lisää ja ne kenellä ei ole ennestäänkään, niiltä haluttais viedä viimeisetkin.
Sen verran poliittista käryä tähän loppuun:On se ihme, että täällä puolue nimeltä kokoomus saa vuodesta toiseen mellastaa, syykin on ihan ilmeinen, nk. sivistysvaltioksi meidän äänestysprosentti on mun mielestä aikas alhainen. Jos se kansanosa, joka jättää äänestämättä, kantaisi kortensa kekoon, voitaisiin em. puolueelle sanoa hyvästit.
 
Tosta eu nimisestä sarvipäästä, ois syytä päästä eroon, niin äkkiä kuin mahdollista, ei ne Engelsmannitkaan sieltä ihan hupia lähteneet. Kauanko tässä vielä halutaan olla eu:n nettomaksajia, maksella toisten jutut?
Oikeesti, turhaanko meidän esi-isät on taistelleet, nuoret miehet antaneet henkensä, tää touhu Suomessa on Sankarihaudoille kusemista. Minkälainen perintö me jätetään omille lapsillemme, konkurssikypsä kehitysmaa, vai hyvinvointivaltio?
 
Tätä offaria vois jatkaa loputtomiin, mut jääköön tähän, loppu otsikon asiaa, onneksi ei oo tarvinnut TE-toimistossa asioida, jos tämä meno jatkuu, saattaa tarvitakin.
 
Pelimanni pizzerian nurkasta päivää...
Laulava Kylätohtori
09.05.2017 14:51:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Tuo on kyllä totta, mutta ei taida olla koko totuus. Tuossahan on kyse reiluuden periaatteesta ja se ei taida olla pelkästään suomalainen ilmiö, vaikka hyvinvointiyhteiskunnan yhtenä arkkitehtikansana saatamme olla muita enemmän hereillä tuon seikan suhteen.
 
Esko Valtaoja kertoi jossain kirjassaan (olisiko ollut "Kaiken Käsikirja".... en muista), että ihmisten oikeudenmukaisuuden käsitystä oli tutkittu sellaisella testiasetelmalla, jossa aina kahdelle tutkittavalle tarjottiin rahaa (sanotaan nyt vaikka se satanen) siten, että raha tarjottiin vain toiselle ja hän saisi pitää sen ainoastaan siinä tapauksessa, että antaisi osan siitä toiselle tutkittavalle ja tämä ottaisi sen vastaan. Jos toinen kieltäytyisi ottamasta rahaa vastaan, niin sitä ei saisi kumpikaan. Tavoitteena oli tietenkin selvittää, että kuinka vähän tutkittavat satasestaan kehtaisi kaverille tarjota ja missä kohtaa kulkee se raja, että vähemmän saava osapuoli päättäisi, että antaa olla. En kylläkään muista olisiko se ollut jossain kolmenkymmenen prosentin tietämillä missä useimpien raja kulki.
 
Tuo oli vain yksityiskohta jonka luin jostakin kirjasta jota ei edes ollut kirjoittanut psykologi, vaan tähtitieteilijä :-D. Mutta ideana silti ihan kiinnostava. Reiluuden periaate on sikäli hauska, että yleensä he jotka saavat enemmän, nimittää sitä kateudeksi ja se vähemmän saava osapuoli puhuu oikeudenmukaisuudesta. Vanhan sanonnan mukaan "hyvä antaa vähästäkin, paha ei paljostakaan" on ihan ajankohtainen ja jokainen voi tutkiskella omaa halukkuuttaan jakaa omastaan maailman huonompiosaisille.

 
Etkös sää puhu nyt enemmän ahneudesta ja itaruudesta kuin varsinaisesta kateudesta?
 
More is less.
hallu
09.05.2017 15:03:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Etkös sää puhu nyt enemmän ahneudesta ja itaruudesta kuin varsinaisesta kateudesta?
 
Molemmista, kysehän on saman ilmiön kahdesta eri puolesta. Ahne ja itara näkee muut kateellisena ja muuta näkee ahneen itarana.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
hallu
09.05.2017 15:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jukka Häikiö: Sillees tää yhteiskunta on ajautunut merkilliseen pisteeseen, jossa vastuuta vain siirretään seuraavalle ja välikäsien määrä lisääntyy, itse työn tekijälle ei sitten lopulta jää kuin rippeet. Esimerkkinä tästä rakennusbisnes, noin lyhykäisesti homma menee näin:Työn tilaaja ottaa urakoitsijan, urakoitsija ottaa aliurakoitsijan, aliurakoitsija ottaa aliurakoitsijan, jne. Homma on pilkottu todella pieniin osiin ja se viimeinen tekijä on se Virolainen/Latvialainen/Puolalainen/Egyptiläinen/Kroatialainen....
Samaan aikaan sama määrä Suomalaisia raksaduunareita on ansiosidonnaisella, kortistossa, tai joissain muissa hommissa, koska noi liksat homman vaativuuteen/kuormittavuuteen nähden, ei oo enää missään suhteessa. Kansantaloudellisesti tää on sen sortin tappiobisnestä, ettei mitään määrää, kun esmes Virolaiset ei kuluta täällä juuri mitään, kivennäisvesistä lähtien, tulee kaikki mukana viikkarilla.
Ja nyt, tarkoitus ei oo mollata ulkomaalaisia, vika ei oo heidän ja siellä on ihan samalla lailla hyviä tyyppejä, kuin täälläkin.
Tää systeemi vaan mahdollistaa sen, että asiat luisuu mopen perseeseen vääjäämättä, kiitos eu:n, kiitos ymmärtämättömien keskenkasvuisten poliitikkojen.
Jotenkin tässä toteutuu surkuhupaisalla tavalla hyvinvointivaltion alasajo, ne kenellä on ennestään, kerää lisää ja ne kenellä ei ole ennestäänkään, niiltä haluttais viedä viimeisetkin.
Sen verran poliittista käryä tähän loppuun:On se ihme, että täällä puolue nimeltä kokoomus saa vuodesta toiseen mellastaa, syykin on ihan ilmeinen, nk. sivistysvaltioksi meidän äänestysprosentti on mun mielestä aikas alhainen. Jos se kansanosa, joka jättää äänestämättä, kantaisi kortensa kekoon, voitaisiin em. puolueelle sanoa hyvästit.
 
Tosta eu nimisestä sarvipäästä, ois syytä päästä eroon, niin äkkiä kuin mahdollista, ei ne Engelsmannitkaan sieltä ihan hupia lähteneet. Kauanko tässä vielä halutaan olla eu:n nettomaksajia, maksella toisten jutut?
Oikeesti, turhaanko meidän esi-isät on taistelleet, nuoret miehet antaneet henkensä, tää touhu Suomessa on Sankarihaudoille kusemista. Minkälainen perintö me jätetään omille lapsillemme, konkurssikypsä kehitysmaa, vai hyvinvointivaltio?
 
Tätä offaria vois jatkaa loputtomiin, mut jääköön tähän, loppu otsikon asiaa, onneksi ei oo tarvinnut TE-toimistossa asioida, jos tämä meno jatkuu, saattaa tarvitakin.

 
Mun mielestä sä olet nyt ihan oleellisen asian äärellä. Nimittäin kuvailet sen keskeisen kipupisteen mikä liittyy sekä markkinoiden maailmallistumiseen, että EU:n integraation syvenemiseen. Tähän sun kuvailemaan asiaan pitää ilmanmuuta löytää järjellinen ratkaisu. Nationalismia en pidä sellaisena, mutta ymmärrän "populismiksi" kuvattua ilmiötä nimenomaan protestina sille että sitä satasta ei jaeta oikein. Tilanne jossa osa ihmiskunnasta sanoo "pitäkää tunkkinne, me lähetään himaan...." on tietenkin huolestuttava ja kestämätön, mutta ymmärrettävä.
 
Minusta on jotenkin hupaisaa, että juuri kun olemme juhlineet kolmisenkymmentä vuotta sosialismin romahtamista, käy ilmi että kapitalismi on markkinatalouden pahin vihollinen. Kun rahaa on pikkuisen kaikilla, niin se liikkuu ja koska ihminen voi käyttää vähäisen määrän rahaa ja silloin markkinat toimii. Nyt kapitalismi on johtanut siihen, että isolla osalla ei ole rahaa ja kaikki raha on hyvin pienellä porukalla. Siitä seuraa, että markkinatalous lakkaa toimimasta kun sen näkökulmasta se maailman yksi prosentti väestöstä joka omistaa kaiken rahan ei vain pysty liikuttamaan enää semmoisia rahamääriä ja muut seisoo tumput suorana. On selvää, että jokin korjausliike tarvitaan ihan välttämättä.
 
Minä en usko, että vanhaan voidaan palata. Me voimme yrittää palata vanhaan jos populistit meidät siihen pakottaa, mutta se oikeasti ei enää onnistu koska siitä vanhasta luovuttiin ihan hyvästä syystä. Nyt olisi ihan aikuisten oikeasti syytä keksiä jotain uutta ja vallankumouksellista.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
09.05.2017 15:24:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Molemmista, kysehän on saman ilmiön kahdesta eri puolesta. Ahne ja itara näkee muut kateellisena ja muuta näkee ahneen itarana.
 
Joo, kyllähän ne voidaan näinkin tulkita tietyissä tilanteissa, mutta ei noiden välille voi yhtäläisyysmerkkiä laittaa, koska mainitsemasi tilanteet voidaan asianomaisten kohdalla tulkita aivan toisinkin.
 
Esim. ahne voi olla itara, mutta yhtälailla se voi olla rahoja surutta levittelevä elvistelijä. Ja toisaalta se, jolla on enemmän ja jonka pitäisi pitää muita kateellisina, voikin itse tuneta kateutta. Pointtini siis, että kateudella ole välttämättä mitään tekemistä oikeudenmukaisuuden kanssa.
 
More is less.
sustain65
09.05.2017 18:00:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Minusta on jotenkin hupaisaa, että juuri kun olemme juhlineet kolmisenkymmentä vuotta sosialismin romahtamista, käy ilmi että kapitalismi on markkinatalouden pahin vihollinen. Kun rahaa on pikkuisen kaikilla, niin se liikkuu ja koska ihminen voi käyttää vähäisen määrän rahaa ja silloin markkinat toimii. Nyt kapitalismi on johtanut siihen, että isolla osalla ei ole rahaa ja kaikki raha on hyvin pienellä porukalla. Siitä seuraa, että markkinatalous lakkaa toimimasta kun sen näkökulmasta se maailman yksi prosentti väestöstä joka omistaa kaiken rahan ei vain pysty liikuttamaan enää semmoisia rahamääriä ja muut seisoo tumput suorana. On selvää, että jokin korjausliike tarvitaan ihan välttämättä.

Ei kai vaan se tietty kirjoja kirjoitellut partaveikko 1800-luvulta osunut oikeaan?
 
2randpo
09.05.2017 18:00:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Minusta on jotenkin hupaisaa, että juuri kun olemme juhlineet kolmisenkymmentä vuotta sosialismin romahtamista, käy ilmi että kapitalismi on markkinatalouden pahin vihollinen.
 
Ei ole olemassa markkinataloutta ilman kapitalismia. Sinänsä hassua, että Kiina on maailman mahtavin markkinatalous, mutta ei sitä kannata kansalle kannata kertoa. Siksi se on virallisesti kommunistinen valtio.
 
Levysoitin on laite, jolla toistetaan 33, 45 tai 78 kierrosta minuutissa pyöriviä äänilevyjä.
Jukka Häikiö
09.05.2017 18:59:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinalle taitaa käydä Hendrixit, tai Bon Scottit, saattapi tukehtua omaan oksennukseensa, revitään hetkessä kaikki irti, piittaamatta muusta. Kun marginaalinen ryhmä ottaa maximaalisen tuloksen irti, toinen maximaalinen ryhmä on maksumiehenä. Perkeleellinen ahneus on se, joka vaivaa ihan globaalisti ja monasti juuri näissä "mukamas" entisissä "kehitysmaissa", joita ne yhä todellisuudessa ovat, kommunismi ja sosialismi ovat kautta aikain olleet sitä pahinta kapitalismin maaperää, jossa luonnevikaisten pieni joukko on saanut mellastaa, sen suuren kansanosan kustannuksella.
 
2randpo: Ei ole olemassa markkinataloutta ilman kapitalismia. Sinänsä hassua, että Kiina on maailman mahtavin markkinatalous, mutta ei sitä kannata kansalle kannata kertoa. Siksi se on virallisesti kommunistinen valtio.
 
Pelimanni pizzerian nurkasta päivää...
Jukka Häikiö
09.05.2017 19:08:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan suurin osa tietää sen avainsanan, jossa ratkaisu moneen asiaan piilee, eli kohtuullisuus, mutta Daven sanoin:Maailma kulkee, ilmapallona kaktuspuistoon. Eikä tässä tarvitse olla edes mikään tuomiopäivänpasuuna.
Kyllä tässä hippiaatteen hyvät puolet tarvittaisiin, vähintäänkin.
 
Pelimanni pizzerian nurkasta päivää...
hallu
09.05.2017 20:01:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2randpo: Ei ole olemassa markkinataloutta ilman kapitalismia. Sinänsä hassua, että Kiina on maailman mahtavin markkinatalous, mutta ei sitä kannata kansalle kannata kertoa. Siksi se on virallisesti kommunistinen valtio.
 
Sehän riippuu ihan siitä kuinka ahtaasti haluamme asiaa tulkita. Me olemme tottuneet siihen, että kapitalismi ja markkinatalous kulkevat käsikädessä, mutta kysehän lopulta vain järjestelyistä. Mutta oikeastaan minulla ei ole ratkaisuja siihen millä tavalla asiat pitäisi järjestää (pahaa pelkään ettei kovin monella taida niitä olla), minulla on vain käsitys että nykytilanne on kestämätön ja oikeasti emme voi palata vanhaan.
 
Lopultahan kyse on siitä miten työn tuotos jaetaan ja siihen on pakko löytää tulevaisuudessa ratkaisu, koska tämä nykysysteemi ei selvästikään toimi.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
09.05.2017 20:49:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Sehän riippuu ihan siitä kuinka ahtaasti haluamme asiaa tulkita. Me olemme tottuneet siihen, että kapitalismi ja markkinatalous kulkevat käsikädessä, mutta kysehän lopulta vain järjestelyistä. Mutta oikeastaan minulla ei ole ratkaisuja siihen millä tavalla asiat pitäisi järjestää (pahaa pelkään ettei kovin monella taida niitä olla), minulla on vain käsitys että nykytilanne on kestämätön ja oikeasti emme voi palata vanhaan.
 
Lopultahan kyse on siitä miten työn tuotos jaetaan ja siihen on pakko löytää tulevaisuudessa ratkaisu, koska tämä nykysysteemi ei selvästikään toimi.

 
Nykysysteemi ei toimi, koska sen ei haluta toimivan. Et kai kuvittele, että se on sattumaa tai joku luonnonvakio, että kaikki kertyy pienelle porukalle.
 
Vaikka robotit ja automaatio korvaisi työläiset, niin edelleen se pieni piiri omistaa kaiken. Ei se tule muuttumaan, koska sen ei anneta muuttua.
 
Se, mitä ihmettelen eniten, on se, miksi pitää aina vaan saada enemmän. Kyllä sekin on kauhea sairaus. Vaikka omistaa ennestään satoja miljoonia tai miljardeja, niin aina pitää saada enemmän, mikään ei riitä. Kohtuuttoman inhimillisen kärsimyksen uhallakin. Voiko olla mitään säälittävämpää kuin ahne psykopaatti, joka on niin helvetin köyhä, ettei sillä ole kuin miljoonittain rahaa...
 
More is less.
Jukka Häikiö
09.05.2017 22:43:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on kyllä mystinen juttu tää, että joillain on pätäkkää niin paljon, ettei elämänsä aikana kykene tuhlaamaan kaikkea, vaikka tosissaan yrittäisi.
Oman pienen ymmärryksen mukaan, onnellisuus ei kyllä irtoa pätäkästä, tai materiasta, ainakaan oman kokemuksen mukaan, vaikkei sitä suurempia määriä ole koskaan ollutkaan. Itse asiassa, mitä enemmän on esmes ollut kitararompetta, sitä rauhattomampi olo, jotenkin.
Ehkä se on noilla varakkaammilla se vallan, tai ainakin hallinnan tunne, joka saa hamuamaan aina lisää, vaan sitten kun Roope Ankkaan iskee ne samat taudit, mitkä iskee köyhäänkin, sillä pätäkällä ei paljon tee, ehkä saa parempaa hoitoa, mut kun ärtsympi iskee, siihen se loppuu, eikä auta mikään.
 
Vauraushan on sinänsä ihan loisto juttu, jos kääntää sen koitumaan muidenkin hyväksi, joku ison puulaakin omistaja saattaa tarjota hyvän työpaikan monelle, toki siinä ison vastuun kantava ja työmäärän tekevä isompi tappi, on mun mielestä ihan oikeutettu saamaan ns. extraa, vrt. se normi duunari. Pitämällä hyvän huolen siitä duunarista, saa todnäk. myös vastinetta.
Nykypäivän meninki vaan tuppaa olemaan jotain ihan muuta, yyteen pelossa puristetaan kaikki irti duunarista ja siinä duunariresu pelko persiissä ehkä tulee käyttäneeksi kyynärpäätaktiikkaa muita duunareita kohtaan, tai stressaa itsensä ennenaikaiseen hautaan, tai muuten työkyvyttömäksi.
Aika hemmetin lyhytnäköistä toimintaa täällä kotomaassakin, kunnallisia, voittoa tavoittelemattomia palveluja ajetaan liikelaitoksiksi ja siitä yhtiöiksi edelleen, jolloin nämä kuitenkin yhteiskunnan peruspilareiksi tarkoitetut palvelut joutuvat kilpailun prässiin, jota ne eivät kestä.
Kuinka ahtaalle kaikki pitää ajaa, ehkä niin pohjalle, ettei suuntaa ole enää kuin ylöspäin?
Loppupelissä ratkaisut asioihin on ehkä yksinkertaisempia, kuin kuvitellaan, ratkaisuja etsitään ehkä turhan monimutkaisten kaavojen kautta?
 
Laulava Kylätohtori: Nykysysteemi ei toimi, koska sen ei haluta toimivan. Et kai kuvittele, että se on sattumaa tai joku luonnonvakio, että kaikki kertyy pienelle porukalle.
 
Vaikka robotit ja automaatio korvaisi työläiset, niin edelleen se pieni piiri omistaa kaiken. Ei se tule muuttumaan, koska sen ei anneta muuttua.
 
Se, mitä ihmettelen eniten, on se, miksi pitää aina vaan saada enemmän. Kyllä sekin on kauhea sairaus. Vaikka omistaa ennestään satoja miljoonia tai miljardeja, niin aina pitää saada enemmän, mikään ei riitä. Kohtuuttoman inhimillisen kärsimyksen uhallakin. Voiko olla mitään säälittävämpää kuin ahne psykopaatti, joka on niin helvetin köyhä, ettei sillä ole kuin miljoonittain rahaa...
 
Pelimanni pizzerian nurkasta päivää...
mpekkanen
09.05.2017 23:46:16 (muokattu 10.05.2017 11:54:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

E: Korjailin muutamia virheitä, vaikka ei ne niin suuria ole maailman moniin ihan oikeisiin epäkohtiin verrattuna. Asioihin joihin ei voi oikestaan kukaan enää tehdä mitään. He joilla olisi siihen edes jonkinlainen mahdollisuus, eivät sitä halua.
 
E2 : Poistin liian pitkän, ylimääräisen ja turhan vuodatukseni. Koskapa en jaksa alkaa keskustelemaan jo useasti käydyistä samoista epäkohdista ja maailman menosta ihan turhaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «