Muusikoiden.net
28.03.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaralehdet
1 2
calluna
21.02.2017 09:07:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Guitaristista tykkäsin. Hyvät kuvat ja ihan kivat laitearvostelut. Artistihaastikset tosin monesti kierrättävät vuosittain ne samat Claptonit ja Hendrixit.
 
Hendrixin tuore haastattelu voisi olla ihan mielenkiintoinen.
 
"B.B. King can make one note count for a million Malmsteen notes" -Yngwie Malmsteen
MadMatt
21.02.2017 09:19:35 (muokattu 21.02.2017 09:25:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Hybridiratkaisu on aivan mahdollinen. Mää ostan hyvät levyt hyllyyn, koska haluan tukea artistia. Silti kuuntelen usein käytännöllisyyssyistä levyjä Spotifystä. Ja eipähän naarmuunnu noi fyysiset kappaleet. ;)
 
Spotifystä kuunnellaan mitä levyjä ostetaan hyllyyn. Muunlainen Spotifyn käyttö on itselleni olematonta.
 
Jotain teemanumeroita tulee joskus harvoin lehtihyllystä napattua. Lehdet paranevat vanhetessaan. Pari- kolmekymmentä vuotta vanhat kitara/musateknologia lehdet ovat viihdyttävintä lukemista mainoksia myöten.
 
VIPMetal
21.02.2017 09:53:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

calluna: Hendrixin tuore haastattelu voisi olla ihan mielenkiintoinen.
 
Guitarist -lehdessä oli muistaakseni tämäkin joskus 2001. =) Toki fiktiivinen, mutta silti pitkä haastis. Käytti kuulemma Parker Fly -kitaraa nykyään...
 
Heroes Don't Ask Why facebook.com/hdawband
Lepinkäinen
21.02.2017 12:33:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitarist näistä oma suosikkini.
 
Semmonen vinkki kaikille pk-seudulla asujille, että helmet.fi kautta pääsee lukemaan guitaristin ja guitar playerin zinion verkkokirjaston kautta ilmatteeksi.
 
2randpo
21.02.2017 13:19:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Mainosrahojen takia lehdet ei hauku testattavia laitteita.
 
Ei niin, mutta toisaalta ei ole mitään järkeä tuhlata sivuja haukkuihin. Toki laite- ja soitinarviot ovat lähes aina kovin kehuvia ja kritiikki vähäistä.
 
Insanely happy. But are your ears good enough?
Metalkallo
21.02.2017 13:38:47 (muokattu 21.02.2017 13:39:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Tämä. Guitar World ym. jauhavat samoja juttuja vuodesta toiseen kuinka Clapton diu diu sitä ja tätä. Oikeastaan ainoa mikä enää kiinnostaa on Premierguitarin rig rundownit. Nekin löytyy Youtubesta.
 
Niin. Mä en ymmärrä miksi pitäisi syytää rahaa lehtiin jotka kierrättää samoja juttuja jos samat jutut löytyy netistä, paitsi jos ei ole nettiä käytössä? Mun mielestä nykyään lehtien juju ja arvo olisi juuri siinä, että ne jutut ei löydy netistä mitä lehdistä löytyy, mutta hankalaahan tuo on toteuttaa koska suuri yleisö taitaa olla nykyään netissä lukemassa. Kuten jucciz sanoi, käyttää ne rahat mitä menisi lehtiin vaikka soittotunteihin tai muuhun hyödyllisempään, paitsi tietenkin jos rahaa on kuluttaa turhaan niin mikäs siinä sitten, tai jos haluaa sen fyysisemmän vaihtoehdon.
 
Noihin kritiikki arvioihin kantaa ottaen, Y-tubettaja/musiikkiliikkeen omistaja joutui kait valitsemaan musaliikkeensä ja Y-tube kanavansa välillä, ja syy oli kai se, että jotkut tahot eivät tykänneet jos heidän musa tavaralleen annettiin krittiikkiä miehen toimesta hänen arviossaan.
https://www.youtube.com/watch?v=6P9kLNnvBBQ
 
Vähemmän on nykyään enemmän
Jucciz
21.02.2017 14:09:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun vanhemmat tilasivat mulle Total Guitar -lehden joskus 90-luvun puolivälissä. Sitä tuli ehkä vuoden-parin ajan suoraan Englannista. Toki ajat olivat aika lailla toiset, eikä netissä vielä sillä tavalla ollut vastaavaa tarjolla. Muistan kyllä, että yhdessä numerossa, varmaan joskus 1997, arvioitiin Boss GT-5 -multiefekti ja se sai aivan huikeat pisteet ja paljon suitsutusta. Lehden mukana tuli myös CD, jossa oli kaikkea mahdollista, myös laitearvioiden demopätkiä. Sit kun lähdin selvittämään lähimmästä musakaupasta, mitä tuommoinen GT-5 maksaisi, olin pudota pyllylleni: 5700 markkaa. Olin varma, etten ikinä saisi moista summaa kasaan, oli meinaan lukioikäiselle kohtuullinen paali rahaa. Sitten jossain vaiheessa aika pian kuulin ekaa kertaa Thomannista. Kysyin huvikseni hintaa myös sieltä: 4200 markkaa. Kesätyörahani riittivät sittenkin. Laite lähti tilaukseen ja olihan se aivan huikea vehje siihen aikaan. :)
arkh
21.02.2017 14:33:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lepinkäinen: Guitarist näistä oma suosikkini.
 
Semmonen vinkki kaikille pk-seudulla asujille, että helmet.fi kautta pääsee lukemaan guitaristin ja guitar playerin zinion verkkokirjaston kautta ilmatteeksi.

 
Harmittavasti Guitarist putosi vuodenvaihteessa pois valikoimasta.
 
ESP ukko
21.02.2017 14:52:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arkh: Harmittavasti Guitarist putosi vuodenvaihteessa pois valikoimasta.
 
Just kattelin nuita lehtiä niin ihmettelin miksei Guitaristia voinut tilata. Harmi, olisi lähtenyt tilaukseen.
 
Groke
21.02.2017 17:17:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vajaan vuoden takaisessa, lyhyksi jääneessä Parhaat kitaralehdet -ketjussa (https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=231318&oo=60) on hieman juttua kamojen sijaan lähinnä vain soittamiseen ja teoriaan keskittyttyvästä lehdestä nimeltään Guitar Techniques (http://www.musicradar.com/guitartechniques). Löytyy yhä ainakin muutamien tavaratalojen ja kioskien lehtihyllyistä.
 

 
Mainitsen em. ketjussa sellaisen ilmaisen, eli siis oletettavasti mainosrahoitteisen nettilehden, kuin Interactice Guitar (iGuitar). On laitteiden testausta videona ja tekstinä, haastatteluja, teoriaa, studiotekniikkaa yms. Em. ketjun vanha linkki ei näköjään toimi. Tässä toimiva listaus olemassaoleviin numeroihin: https://www.guitarinteractivemagazine.com/issues/
 
Niistä näyttävät olevan luettavissa Issue #14 ... Issue #47. Eli 13 ensimmäistä lehteä eivät edelleenkään siis ole luettavissa, jostain syystä. Kannattaa vaikka klikata lehteä, jonka pääteemana on joku itseä kiinnostava artisti. Sillä tarjolla on hänestä aina pitkä, useampaan pätkään jaettu haastattelu. Sekä yleensä myös erikseen juttua hänen käyttämistään pedaaleista, mahdollisista signature-kitaroista yms. kamoista.
 

 
Premier Guitar:n Rig Rundownit ovat mukavampaa silmäiltävää (varsinkin Rebecca Dirksin tapauksessa), kuin jotkut netin kamalistaukset. Jotka ovat kuitenkin usein hieman väärin, eri vuosikymmeneltä tms. Toki artistit - tai heidän kitarateknikkonsa tms. - noilla videoilla kertovat ja näyttävät aina vain sen, minkä kulloinkin parhaaksi näkevät, tai mihin on annettu lupa. Tässä eräs juutuupista malliksi, Rig Rundown - Steve Vai (2012): https://www.youtube.com/watch?v=raxhgWqS2eU
 
Ko. lehden nettisisivulta löytyy niiden tavallisten juttujen lisäksi myös artikkeleita kitaraelektroniikasta (Fender S-1:n toiminta, 50's wiring...). Sekä myöskin listaus Rig Rundowneista: https://www.premierguitar.com/taxonomies/special/1561
 
D'oh!
Jone the Bone
21.02.2017 19:42:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselleni tuli Guitar Player tilattuna joskus 80-luvun alkupuolella parin vuoden ajan. Olihan se aina odotettu ilmestys, kun se postiluukusta kopsahti. Selasin tarkkaan kaikki mainokset, joissa esiteltiin laitteita, joita ei vielä aikoihin täälläpäin musaliikkeissä ollut saatavilla.
 
Joskus tuli käytyä läpi lehden soittoharjoituksiakin, mutta eniten elektroniikasta kiinnostunutta kitaranomistajaa kiinnosti Graig Andertonin elektroniikkapalsta, jossa lähes joka kerta julkaistiin kytkentäkaavio ja ohjeet jonkin yksinkertaisen efekti- tms. laitteen tekemiseen. Tuli itsekin väsättyä aika monta noista laitteista, ja ainakin silloin kuulostivat ja vaikuttivat ihan hyviltä ja varmatoimisilta laitteilta. Harmi, ettei GP:ssä ole nykyään enää tuollaista palstaa, sillä uskoisin, että vielä ainakin osaa kitaristeista saattaa edelleenkin vaivata rakentelukärpäsen purema.
 
Se on sama millä sitä paskaa lapioi, kunhan paska lentää (Albert Järvinen, kysyttäessä käyttämiensä kitaroiden merkkiä).
Kefiiri
21.02.2017 19:55:08 (muokattu 21.02.2017 19:55:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rakenteluhommat ovat siirtyneet nettipalstoille ja sen ymmärränkin. Vianhakua omista tekeleistä on mukavampi suorittaa, kun saa vinkkejä samojen pulmien kanssa äheltäviltä ympäri maailman :)
 
Andertonin ohjeet ja jutut olivat tuohon aikaan todella huippu homma, kun efektien kytkiksiä joutui metsästämään mistä milloinkin.
 
En ole musiikin asiantuntija.
s151669
21.02.2017 19:58:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: kamojen sijaan lähinnä vain soittamiseen ja teoriaan keskittyttyvästä lehdestä nimeltään Guitar Techniques (http://www.musicradar.com/guitartechniques).
 
Mulle tuli tuota pari vuotta joitain aikoja sitten. Kovasti pidin tuosta, mutta lopetin tilauksen kun huomasin etten ehdi perehtymään artikkeleihin kunnolla saati sitten harjoittelemaan niissä esitettyjä asioita. Nykyisin soitankin enimmäkseen bassoa.
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
ESP ukko
21.02.2017 22:32:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Vajaan vuoden takaisessa, lyhyksi jääneessä Parhaat kitaralehdet -ketjussa (https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=231318&oo=60) on hieman juttua kamojen sijaan lähinnä vain soittamiseen ja teoriaan keskittyttyvästä lehdestä nimeltään Guitar Techniques (http://www.musicradar.com/guitartechniques). Löytyy yhä ainakin muutamien tavaratalojen ja kioskien lehtihyllyistä.
 

 
Mainitsen em. ketjussa sellaisen ilmaisen, eli siis oletettavasti mainosrahoitteisen nettilehden, kuin (iGuitar). On laitteiden testausta videona ja tekstinä, haastatteluja, teoriaa, studiotekniikkaa yms. Em. ketjun vanha linkki ei näköjään toimi. Tässä toimiva listaus olemassaoleviin numeroihin: https://www.guitarinteractivemagazine.com/issues/
 
Niistä näyttävät olevan luettavissa Issue #14 ... Issue #47. Eli 13 ensimmäistä lehteä eivät edelleenkään siis ole luettavissa, jostain syystä. Kannattaa vaikka klikata lehteä, jonka pääteemana on joku itseä kiinnostava artisti. Sillä tarjolla on hänestä aina pitkä, useampaan pätkään jaettu haastattelu. Sekä yleensä myös erikseen juttua hänen käyttämistään pedaaleista, mahdollisista signature-kitaroista yms. kamoista.
 

 
:n Rig Rundownit ovat mukavampaa silmäiltävää (varsinkin Rebecca Dirksin tapauksessa), kuin jotkut netin kamalistaukset. Jotka ovat kuitenkin usein hieman väärin, eri vuosikymmeneltä tms. Toki artistit - tai heidän kitarateknikkonsa tms. - noilla videoilla kertovat ja näyttävät aina vain sen, minkä kulloinkin parhaaksi näkevät, tai mihin on annettu lupa. Tässä eräs juutuupista malliksi, Rig Rundown - Steve Vai (2012): https://www.youtube.com/watch?v=raxhgWqS2eU
 
Ko. lehden nettisisivulta löytyy niiden tavallisten juttujen lisäksi myös artikkeleita kitaraelektroniikasta (Fender S-1:n toiminta, 50's wiring...). Sekä myöskin listaus Rig Rundowneista: https://www.premierguitar.com/taxonomies/special/1561

 
Tuo oli kyllä loistava tuo iGuitar. Kiitos linkistä! :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «