Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaksi vahvistinta samaan aikaan? Yleistä keskustelua aiheesta
1 2
ancci
30.01.2017 21:05:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mihin väliin pedaaleita kannattaa sijoitella? Esim tremoloa tulee jonkun verran käytettyä niin voiko sen tunkea huoletta siihen ennen ABY -laatikkoa? Mites sitten esim OD:t, delayt jne?
 
aschrode
30.01.2017 22:18:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ancci: Mihin väliin pedaaleita kannattaa sijoitella? Esim tremoloa tulee jonkun verran käytettyä niin voiko sen tunkea huoletta siihen ennen ABY -laatikkoa? Mites sitten esim OD:t, delayt jne?
 
No sehän riippuu ihan siitä mitä niistä haluat mihinkin vahvistimeen ajaa. Ei sillä teknisesti mitään merkitystä ole - itse yleensä splittaan säröjen jälkeen ja ajan modulaatiot ja viiveet vain toiseen vahvistimeen.
 
Tosin nykyään vedän yhdellä kun ei jaksa kantaa.
 
Tinippa84
31.01.2017 07:27:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aschrode: Ei sillä teknisesti mitään merkitystä ole
 
Taitaa olla vaikutusta. Esim. pedaali, jossa vahvistusaste -> vaihe kääntyy.
 
oksatboys
31.01.2017 10:32:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tinippa84: Taitaa olla vaikutusta. Esim. pedaali, jossa vahvistusaste -> vaihe kääntyy.
 
Myös jos noita maa-asioita on miettinyt ja erotellut muuntajalla, niin polkimien järjestystä muuttamalla saattaa saada jonkun lenkin taas aikaiseksi.
 
Marzi
31.01.2017 10:57:42 (muokattu 31.01.2017 10:58:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon vaiheasiaan on on olemassa loota, jossa on portaaton vaiheenkääntö potikalla. En kuollaksenikaan saa päähäni mikä se on. Erityyppiset styrkkarit on toisinaan jotain muuta kuin 180 astetta kenollaan suhteessa toisiinsa, se on mainio lääke tuohon. Kysyjälle: ite oon kokenut tärkeimmäksi työkaluksi maaerotusmuuntajan. Ilman sitä menee hermo heti pirinöidwn kanssa. Esim. https://m.thomann.de/fi/ebtech_by_morley_hum_eliminator_2.htm
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
Exhausted
01.02.2017 12:40:47 (muokattu 01.02.2017 12:49:05)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitin Consciousness Removal Projectin levylle kaikki rytmikitarat (sekä säröt että puhtaat) kahden vahvarin läpi samaan aikaan. Käytin apuna Radial Twin City -splitteriä, joka ei hurissut ja jonka vaiheenkääntöominaisuus oli käyttökelpoinen. Kahden erilaisen kaapin yhdistelmä teki saundista täyteläisemmän ja massiivisemman. Lisäksi oli mahdollista yhdistellä erilaisia säröjä eri vahvareihin ja myöskin puhtaissa saundeissa yhdistellä täysin puhdasta ja vähän säröytynyttä signaalia. Lisäksi saundista sai miksatessa hetkellisesti pienemmän version pudottamalla toisen vahvarin hetkeksi pois. Vaikka käytin yhteen ottoon neljää raitaa, tuplasin silti kaikki särörytmikitarat.
 
Koostin itse asiassa pienen näytteenkin siitä, miten kahden vahvarin samaan aikaan soittaminen ja kahden mikin samassa elementissä käyttäminen vaikuttaa saundiin. Näytteet on volume-eroiltaan tasattu, joten raitojen määrän kasvaminen ei tee saundia paremmaksi vain siksi että se soi lujempaa. Setupissa on siis kaksi vahvaria: Monster El Monarca -> Mesa 4x12" V30 ja Orange Rockerverb 50 -> Marshall 4x12" Greenback. Molempien kaappien yhdessä elementissä SM57 ja isokalvoinen konkka vierekkäin. Vahvarit oli eri huoneessa eli eivät vuoda toisiinsa. Zipissä on seitsemän eri versiota samasta pätkästä. Kaikki neljä mikkiä tai sitten yksittäiset vahvarit eri mikkiyhdistelmin.
 
https://www.dropbox.com/s/zwny4imps1vnhi0/CRP-Guitarmiking.zip?dl=0
 
Kyseinen riffi on tämän biisin lopusta:
https://consciousnessremovalproject.bandcamp.com/track/beyond-the-line
 
Jaksanko sitten roudata keikalle kaksi setuppia? En. Treeneissäkin soitan vain yhteen nuppiin ja se on ihan riittävän massiivinen saundi. Tietyt asiat toimii studiossa, tietyt asiat livenä.
Exhausted
01.02.2017 12:50:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ancci: Mihin väliin pedaaleita kannattaa sijoitella? Esim tremoloa tulee jonkun verran käytettyä niin voiko sen tunkea huoletta siihen ennen ABY -laatikkoa? Mites sitten esim OD:t, delayt jne?
 
Itse laittaisin kaikki efektit ennen splitteriä, aivan kuin soittaisit vain yhteen vahvariin. Tai tietysti jos haluat käyttää toista vahvaria särölle niin voit pistää vaikka boosterin suoraan splitterin ja särövahvarin väliin ja pitää sitä koko ajan päällä. Ei tässä kai ole mitään väärää vaihtoehtoa paitsi vahvarin ja kaiuttimen väliin efektien laittaminen...
PIM
01.02.2017 14:01:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mainitsiko joku jo, että saman vahvistimen eri kanavat voi olla vastavaiheessa keskenään jos niissä on eri määrä vahvistysasteita? Tämäkin kannattaa ottaa huomioon multiamp setupissa sillä vahvistimet voi olla silloin välillä samassa ja välillä vastavaiheessa riippuen siitä mitkä kanavat on käytössä milläkin ajan hetkellä t.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Jubei
07.02.2017 21:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläinen painiskeli näiden asioiden kanssa taannoin ja toistaiseksi tuo vaiva/hyöty on vielä jättänyt suuremmat hankinnat jäihin.
Tuossa linkki Reckless Loven Pepen setuppiin, jossa wahi ja whämi on ketjussa ennen delikkaa, joka jakaa kanavat ja jonka jälkeen toista vahvaria buustaillaan.
https://www.youtube.com/watch?v=F5gIo1eagRg
 
There's nothing like a trail of blood to find your way back to home.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «