Muusikoiden.net
23.02.2019
Musiikkialan ammatillinen perustutkinto: Musiikkiteknologi | Kuopion konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Älä osta mitään vuosi
1 2 3 4 5 6
hallu
16.01.2017 14:59:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko koskaan kokeilleet tai harkinneet? itselläni on usein käynyt niin, että sitten kun olen saanut tämän tai tuon tavaran, niin sitten en tarvitse enää mitään. Ja joka kerta hienota aikeet ovat karahtaneet karille. Olen tässä pohtinut, että jospa tällä kertaa aloittaisin sen suoraan tästä hetkestä. Päätän vain, että nyt käsissäni ovat kamppeet ovat niin hyviä etten tarvitse enää mitään ja vain pidättäydyn ostamasta mitään kitarakamaa kokonaiseen vuoteen.. vuoden päästä minulla olisi sitten varaa siihen Mesan markV:hen :-D. Hemmetti, jotenkin aavistelen että tässä ei tule käymään hyvin :-D.
 
Auttaisikohan asiaa jos tavaroiden ostelemisen sijaan opettelisin soittamaan? viimeksi kun päätin keskittyä soittamiseen opettelemalla jotain uutta, se vei huomion aika tehokkaasti pois ostelemisesta. Tosin yhtä tehokkaasti osteleminen vie huomion pois soittamisesta tai tietenkin sitä on soittavinaan joka päivä mutta kaikki tapahtuminen musiikissa lakkaa ja soitto muuttuu junnaavaksi saman jankkaamiseksi. Toisaalta ostomanioita yleensä edeltää jonkinlainen musiikillinen kriisi, ja tavaroiden osteleminen on käypää sijaistoimintaa että vaikeaa asiaa ei tarvitsisi ratkaista.
 
Itseasiassa mun viimeisin ostomania käynnistyi bändiprojektista. Tajusin tarvitsevani uuden isomman vahvistimen projektiin.. useita parempia vahvistimia. Mutta en tajunnut, että en tarvitse uutta vahvistinta en yhtä enkä usempaa. Olen katsellut nykyaikaisten kellaribändien treenikämppiä, niin soittokamoista ei ole pulaa kenelläkään. Soittajista on pulaa toisinaan jopa helsingissä (kun kaikki on näpräämässä nettiä), mutta kämppiin ei meinaa sekaan mahtua kun joka jätkällä on ainakin neljät kamat nurkissa pyörimässä. Samaan aikaan ihmiset eivät ole yhtä tarkkoja vahvistimistaan kuin ennen joten itse voisin ihan hyvin mennä treeneihin pelkän kitaran kanssa ja soittaa jollakin vahvistimella joita siellä on kaikki nurkat täynnä.
 
No toivottakaapa onnea minulle. Suljen tarvikkeet kuten piuhat, plektrat ja sen sellaiset ostolakon ulkopuolelle samoin varaosat ja huollot. Yritän olla ostamatta tänään mitään ja jos onnistun, niin kokeilen pärjätä ostamatta koko viikon ja siitä sitten eteenpäin yritän syödä tämän koko vuoden pala kerrallaan. Mulla on semmoinen suunnitelma, että joka kerta kun alan haluta jotakin, niin opettelen soittamaan jonkin uuden jutun ja jos se ei auta, niin kirjoitan himostani biisin. Katsotaan kuinka käy.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Artist
16.01.2017 15:01:55 (muokattu 16.01.2017 15:04:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viime vuonna ostin Monocasen, mutta sitä edeltävät kitarakamahankinnat on vuodelta 2011, joten enpä näe yhdessä vuodessa mitään ongelmaa. Tänä vuonna tosin ajattelin ostaa mahdollisesti ihan soittimen, jos sopiva tulee vastaan.
 
Mulla on tosin muitakin harrastuksia kuin kitaransoitto (ja/tai kitarakamojen haaliminen), joten keskittyminen ja ostokohteet ihan luonnostaankin vaihtelee.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
klobasa
16.01.2017 15:03:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osallistun projektiin. Mitään muuta en tarvitse kuin pari settiä Elixirejä.
 
hallu
16.01.2017 15:04:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klobasa: Osallistun projektiin. Mitään muuta en tarvitse kuin pari settiä Elixirejä.
 
Terve mieheen näytetään niille eikä osteta mitään :-D
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
J.Nikkanen
16.01.2017 15:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...myöhäistä!
Milkop
16.01.2017 15:18:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vuosikausiin en ole ostanut muuta kuin kieliä ja plektroja. Akuutti rahapula ehkäisee kätevästi ostelua.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
Gabe
16.01.2017 15:19:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole vajaaseen vuoteen ostanut muutenkaan mitään. Elixirejä ja chiken picksejä on hyvin vielä reilun vuoren tarpeisiin jäljellä. Kitara/vahvistin osastokin on sellainen ettei vaihtamalla parane, eikä minkään uuden hankintakaan kiinnosta edelleenkään yhtään.. joten tuskin tulen tänäkään vuonna hankkimaan mitään.
 
"Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen."
Guitarfreak
16.01.2017 15:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: En ole vajaaseen vuoteen ostanut muutenkaan mitään. Elixirejä ja chiken picksejä on hyvin vielä reilun vuoren tarpeisiin jäljellä. Kitara/vahvistin osastokin on sellainen ettei vaihtamalla parane, eikä minkään uuden hankintakaan kiinnosta edelleenkään yhtään.. joten tuskin tulen tänäkään vuonna hankkimaan mitään.
 
Ne kuuluisat viimeiset sanat ennen seuraavaa kaasua.
 
Lelut kallistuu - äijät rapistuu
yanera
16.01.2017 15:29:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä ajattelin noin viimevuonna 2016 ja rahaa meni kuitenkin yli 2000e soittovehkeisiin.
 
Sarvipäinen piru on hyvä ystävä. Sitä kunnioittaa kaikki.
joku muu sikko
16.01.2017 15:35:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi tuhlata aikaa soittamisen opetteluun? Maailmassa on kyllä jo riittävästi osaavia soittajia. Naurettavuuksiin asti kaikenlaisia katsokaa mitä mä osaan -toisten kopioijia jotka jotka vielä pahimmillaan luulevat olevansa jotenkin omaperäisiä. Kamarunkkaaminen on kivempaa. Uusi laite täyttää aina jonkun ostajansa sisällä olevan tyhjiön hetkeksi. Siihen ei tarvita lahjoja eikä harjoittelua.
 
Nuyvdittwncollasnckudi ja aks -Haitaripartio-
Gabe
16.01.2017 15:45:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitarfreak: Ne kuuluisat viimeiset sanat ennen seuraavaa kaasua.
 
Jää nähtäväksi. :) Viimeisimmästä hankinnasta alkaa kuitenkin olla jo vissiin kohta vuosi eikä aikoihin ole tehnyt mitään mieli. Nykyiset kamat ovat riittäneet enemmän kuin hyvin, ei se ruoho ole kuitenkaan vihreämpää aidan toisella puolen.. eikä rahalla saa tämän parempaa. Suurin epäkohta on siellä signaalien alkupäässä kuitenkin.
 
"Good music comes out of people playing together, knowing what they want to do and going for it. You have to sweat over it and bug it to death. You can't do it by pushing buttons and watching a TV screen."
rosberg
16.01.2017 16:03:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

myyn varmaankin pedaaleja pois - mutta ostan custom shop -straton ja muuta paskaa. kitarakamat on henkireikä ja kamarunkkaus on refleksi.
 
Vinnie Moore is more.
hallu
16.01.2017 16:04:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Miksi tuhlata aikaa soittamisen opetteluun? Maailmassa on kyllä jo riittävästi osaavia soittajia. .............
 
Niin on, mutta kukaan niistä ei ole mä ;-). No siis kukaan ei tule tekemään mun musiikkia mun puolesta, mun on tehtävä se itse. Sen tekemiseen tarvitsen hiukan soittotaitoa ja sopivat välineet ja lisäksi tarvitsen jotain mitä ilmaista, muuten ei musiikkia synny. Mauno Koiviston sanoin "nähdäkseni taiteen edellytys on, että on jotain sanottavaa sekä kykyä sanoa se".
 
Välineet saa rahalla (tämä on kaikkein helpoin osuus ja siksi tähän on helpointa palata), soittotaidon saa työnteolla (siis harjoittelua ja opiskelua ja valtavasti ajattelua välineensä ymmärtämiseen (tämä on jo vähän vaikeampaa ja ennen kaikkea vaivalloista, mutta tästäkin vielä selviää)), sanottava kiteytyy siitä konfliktista kun kohtaa maailman (tämä hyvät ystävät on se vaikein juttu, koska tämä edellyttää elämistä ja rohkeutta pitää silmät auki silloinkin kun ei pidä näkemästään).
 
Mutta se on myös asia jota kukaan ei voi tehdä puolestani, minun on tehtävä se itse. Minun on elettävä ja muutettava elämäni musiikiksi kitarani avulla.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
16.01.2017 16:11:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennemmin niin, että joka viikko on älä ole ostamatta mitään viikko. Onhan tässä jo soitettu vuosikausia, eikä se mitään ole hyödyttänyt. Joten hulluuttahan se olisi jatkaa pään seinään hakkaamista. On vain fiksua vaihtaa strategiaa.
 
Jos ei ostelu auta, niin se on merkki siitä, että ostaa liian halpaa ja liian vähän.
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
LaMotta
16.01.2017 16:14:42 (muokattu 16.01.2017 16:43:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vietän kerran pari vuodessa heitä-jotain-pois-päivän. Tämä ei koske soittimia vaan yleisesti kaikkea tavaraa ja vaatteita. Tarpeeton tavara pois tilaa viemästä. Pitkään käyttämättömänä olleet ehjät vaatteet voi viedä konttiin edelleen käytettäväksi. Suosittelen.
 
Mitä itse aiheeseen tulee niin suuri osa kitaransoitteli-oista on ns kamarunkkaajia. En tiedä että kannattaako tuosta suuria omatunnontuskia ottaa.
 
hallu: Itseasiassa mun viimeisin ostomania käynnistyi bändiprojektista.
 
Tämä on aika luonnollista, koska bändi- ja keikkakäytössä kaikki ne härpäkkeet vasta punnitaan. Omalla kohdalla kamarunkkaus puolestaan päättyi bänditoiminnan loppumiseen.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
TTV
16.01.2017 18:47:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: ...myöhäistä!
 
Samat sanat, viime vuosi päättyi Bluetone kaapin ja Kiiras customin tilaukseen ja tää vuosi kerkesi jo alkamaan Fractalin AX-8 ostolla. Loppuvuoden voisin olla hankkimatta kitarakamaa (kieliä ja plekuja o onneksi varastossa riittävästi)...
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
mpekkanen
16.01.2017 19:11:43 (muokattu 16.01.2017 20:01:50)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parempi kun ei lupaa mitään. Yritys olisi kyllä näin toimia, mutta jää nähtäväksi...
 
Sellaisen päätöksen kyllä tein jo muutamia vuosia sitten, etten osta ainakaan uusia jos ei jotain vanhoja lähde myös. Viime vuonna hankin vähemmän soittimia kuin myin niitä ja näin uskoisin myös jatkuvan tänäkin vuonna. Pakkomyynnissä ei kuitenkaan mikään ole...Ei ole myöskään nyt akuuttia tarvetta millekkään uudelle tai käytetyllekkään soittimelle.
Viimeisimmästä soitin hankinnasta on siitäkin jo puoli vuotta(se tuli vielä ihan tarpeeseen, vaikka asunnon remonttien takia on jäänyt vielä aika vähälle soitolle), eikä millekkään ole tosiaan ihan kauheaa hinkua. Tosin nämä on varmaan niitä kuuluisia "viimeisiä" sanoja ;)
 
Tilaa olisi kyllä ihan mukava saada lisää ja itselle ylimääräisiä soittimia pois. Tosin kun rahalla eivät järkihintoihin monetkaan mene, niin älytöntä vaihtamistakaan ei jaksaisi. Katsellaan ja ei tässä kuitenkaan hevosen selässä...
 
E: Hyvä idea tämä aihe, koska ei niitä soittimia tarvitse ihan niin montaa kuin monellakin on jo muutenkin. Eli määrällisesti ei tule minulla soittimien lukumäärä ainakaan nousemaan.
 
Jucciz
16.01.2017 19:50:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuonne otsiikkoon tahtoisin kovasti yhden viivan, tuommoisenaan sattuu silmiin. :(
 
Vaan vaan, vuonna 2015 en ostanut yhtään kitaraa enkä vahvistinta... sen sijaan kyllä ostin yhden omakotitalon, rummut, monta symbaalia, kymmenkunta äänitysmikkiä ja ainakin viisi mikkietuastetta, joten vihkoonhan se sekin vuosi meni, simpura.
TTV
16.01.2017 19:54:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Tuonne otsiikkoon tahtoisin kovasti yhden viivan, tuommoisenaan sattuu silmiin. :(
 

 
Eli, "Äläosta mitään vuosi-" :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
klobasa
16.01.2017 19:56:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en osta siis mitään tänä vuonna, mutta suunnittelen kyllä jo kovasti mitä ostan sitten ens vuonna.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti