Muusikoiden.net
23.02.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Marshalleista..Saundeista.
1 2 3
yanera
06.01.2017 13:05:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkivehkeistä, hybrideistä ja trankuista.
 
Olen omistanut jokaisen version. Uudenpaa mallintavaa Code sarjaa en ole omistanut.
 
Mitä mieltä olette soundeista? Mielestäni Marshalleissa on se perussoundi "särö" hyvin samankaltainen noiden kalliimpienkien putkivahvistimien kanssa. Itse vetelen tällähetkellä Vanhalla Valvestaten halfstackin läpi OD:llä boostattuna. Ja hyvältä kuullostaa.
 
Kitaroina Fenderin Ja ESp:n strato.
 
En ole huomannut Soundissa juuri mitään eroa esim. kallimpaan DSL sarjaan, joka mulla oli. Kaappina on toiminut mm. Marshall 1960a.
 
Myös keikoilla olen kiinnittänyt huomiota siihen, että kun sen Marshallin hybridikombon mikittää ja saundi tulee PA:n läpi, niin jos ei ole asiantuntija, niin ei kyllä pysty sanomaan, onko kyseessä nyt se Marshallin lippulaiva vai joku halvempi versio. Olen myös omistanut Mg100hcfx version ja olin tyytyväinen.
 
Nyt en puhu mistään kotisoittoon tarkoitetuista 5-30w vahvistimista, vaan näistä joita voi huudattaa myös bändin kanssa treeniksellä.
 
Kyseinen ketju koskee vain Marshalleita. (Saa myös perustella miksei halua soittaa juuri Marshallilla)
 
En ole asiantuntija mutta tuotetaanko se Marshallin kuuluisa särö saundi samalla "tekniikalla" hybrideissä, trankuissa ja putkilaitteissa?
 
Kokemuksia muutenkin Marsuista kiitos.
 
Sarvipäinen piru on hyvä ystävä. Sitä kunnioittaa kaikki.
LaXu
06.01.2017 18:25:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En allekirjoita, omien kokemuksieni mukaan trankku-Marsut ovat kuulostaneet aina vaatimattomammilta kuin putkivermeet. Jos sulla toimii hybridit ja transistorimallit, niin käytä ihmeessä.
 
Itse en enää Marsuilla soittele muun muassa sen takia, että monet mallit soundaavat parhaimmalta vasta sitten, kun vola on pahasti kaakossa. Ei jaksa puljata keinokuormien ym. kanssa sen taltuttamiseksi.
 
Mitä soundin tuottamiseen tulee, niin voisin kuvitella Marshallin suunnittelijoiden tuunanneen transistori- ja hybridiversioita siten, että kuulostaisivat mahdollisimman paljon täysputkiversioilta vaikka teknisesti ääni syntyy eri tavalla. Ja kyllähän ne selkeästi Marsuilta kuulostavat, putkimarsut vaan kuulostavat paremmilta. :)
 
jhlamm
06.01.2017 22:44:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta kokemuksesta soundeissa on melkolailla eroa noissa. Tosin jos nopeasti joku laittaa klipin ja pyytää arvioimaan niin ei pysty varmaksi edes Marshallia nimeämään. Kyse on todella paljon mikityksestä ja muusta. Melkein pitäisi olla selkä AB-vertailua, että voisi verrata ikinä vahvistimia silleen vähän varmemmin. Oma kokemus valvestaten säröstä on, että se on kohtuullisen leikkaava. Toiset tykkää, itse en.
 
Kaksi asiaa kuitenkin nousee ensimmäisenä mieleen tästä. 1) Monesti keikoilla ei eroa niin kauheasti huomaa. Yleensä tila on mitä on. Muutenkin miksaus voi heitellä ja yleisö mökää kiitettävästi. 2) Riippuu paljolti mitä musaa soittaa. Ruotsidödiksessä voi olla joidenkin mielestä jopa parempi ja kunnon pedaalilla saa paljon aikaan. Toisessa musatyylissä erot sitten voivat ottaa enemmän korvaan.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Metalkallo
07.01.2017 10:16:44 (muokattu 07.01.2017 10:25:47)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän noissa marsun trankku vehkeissä eroa on verrattuna samaisen firman putkivehkeisiin, mutta perus marsu sointia kyllä saa firman trankuistakin, mutta niistä uupuu silti asioita joita on putkia omaavissa malleissa. Paras -ei putki marsu- marsulta on mun mielestä vanha 3210 mosfet nuppi joka käyttää tuota vanhaa mosfet tekniikkaa. Moni ei kait tuostakaan vehkeestä tykkää, mutta oikeilla kajareilla toimii erittäin mukavasti, varsinkin greenback kaapilla.
 
Parhaimman eron varmaan kuulee trankku vs putkimarsu kun vertaa puhdasta sointia.
 
Nuo uudet Code vehkeet ei ole omasta mielestäni kuulostaanet kovin ihmeellisiltä sen mitä olen Y- tuben kautta kuullut.
 
Itse pidän eniten plexi eli JMP sarjan marsujen soundeista, mun mielestä niissä on aina ollut sitä jotain ja on juuri SE marsu soundi. JCM800:kin on jees, mutta ehkä itse pidän enemmän sen ensimmäisestä mallista joka oli vielä JMP merkin alaisena, eli JMP 2204 tai 2203.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
hallu
07.01.2017 10:49:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen parissa sessiossa soittanut Marshall MG15 pientä transistorikomboa ja mielestäni se on oikein hyväsoundinen vehje mutta en ole sitä rinnakkain putkimarsun kanssa kokeillut. Ja mun tuntuma on ettei tuollaista pikkuista telkänpönttöä voi oikein heittää samalle viivalle ison JCM800 kanssa kun edustavat mittasuhteissakin niin eri maailmoja.
 
Marshalleista mulla ei ole kovin paljoa kokemusta olen jonkin verran soittanut sellaisilla (lainavehkeillä) ja vielä enemmän kuunnellut vierestä (varmaan maailman yleisin rokkivahvari), mutta en ole omistanut yhtään sellaista. Minun tuntuma on, että Marshallit kyllä tekevät sen minkä lupaavat kautta linjan eli ovat perkeleen toimivia rokkivahvareita. JCM:ää kun pääsin reenikämpällä luukuttamaan, niin se sai kyllä sukat pyörimään jaloissa ja tuli mieleen, että tämmöinen on pakko saada :-). MG taas yllätti siinä, että ei se ollut mielestäni ollenkaan paska, vaikka kaikki sitä foorumilla haukkuu (ehkä koirat vaan haukkuu, tiedä häntä).
 
Mitä taas tulee trankku ja putkivahvistimien eroihin, mitä tässä joutuu väkisinkin kommentoimaan (ja minä en laske mallintavia trankuiksi, vaan puhun ainoastaan analogisista vahvistimista. Mallintavat ovat oma maailmansa). Niin mielestäni erot eivät ole niin ilmiselviä kuin moni antaa ymmärtää. Särösoundeissa en itse ole onnistunut löytämään sellaista leimaavaa tekijää josta trankun voisi tunnistaa tai erottaa putkivahvistimesta. Kliineissä olen vähäisellä kokemuksillani ollut löytävinäni pientä leimaavaa eroa jota edelleen selvittelen. Olen siis varovaisesti sillä kannalla, että putkivahvistimen kliini on lämpöisempi yleensä kuin transistorivahvistin, jonka kliini on usein kirkas ja selkeä sellainen helähtävä. Se putken lämpö johtuu käsittääkseni säröstä eli putki ei kliininäkään soi täysin puhtaasti ja siksi kuulostaa lämpimältä. Varmasti säröissäkin voi jotakin eroa olla, mutta itse en tiedä mikä se ero on, mutta sen tiedän että se ei ole dynamiikka (jota monet tähän kohtaan tarjoavat), koska olen soittanut dynaamista transistorivahvistinta ja käsittääkseni nuo Marshallin mosfetit (joita en ole kokeillut, mutta pysytään tällä aasinsillalla annetussa Marshall aiheessa) ovat hyvinkin dynaamisia säröiltänsä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
07.01.2017 11:14:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mummiälest Marshallit ei ole mitään rokkivahvareita, vaan vahvareita. Jos ei Marsulla lähde muu kuin rock, ei vika ole Marshallissa...
 
Jos miettii vaikka 60-70-luvun Marshalleita tai JCM800:sta, niin niillä soittaa ihan mitä vaan - jazzista heavyyn. Djentit voivat jäädä soittamatta, mutta sillä nyt ei ole vitunkaan väliä. ;)
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
Shredator
07.01.2017 11:23:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Mummiälest Marshallit ei ole mitään rokkivahvareita, vaan vahvareita. Jos ei Marsulla lähde muu kuin rock, ei vika ole Marshallissa...
 
Jos miettii vaikka 60-70-luvun Marshalleita tai JCM800:sta, niin niillä soittaa ihan mitä vaan - jazzista heavyyn. Djentit voivat jäädä soittamatta, mutta sillä nyt ei ole vitunkaan väliä. ;)

 
Kyllä 2203:lla moderni metallikin irtoaa https://youtu.be/PMY4PSk6LFs
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking."
heviäijä
07.01.2017 12:10:26 (muokattu 07.01.2017 12:10:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta tuntuu että tämänkin ketju vajoaa siihen "JMP:n ja Plexin erot vuosimalleina ja etupaneelin materiaaleina" -osastoon.
 
Shredator: Kyllä 2203:lla moderni metallikin irtoaa https://youtu.be/PMY4PSk6LFs
 
Ola Englundilta pitäisi tulla lähipäivinä videota 2203:sta. Kuulostaakohan sekin äijän käsittelyssä samalta kuin kaikki muut?
 
SOTKEMINEN ON KIVAA SIIHEN ASTI KUNNES PITÄÄ ALOITTAA SIIVOAMINEN!ll Wake up dead, in a plywood bed six feet from rest of your life.
Shredator
07.01.2017 13:12:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heviäijä:
Ola Englundilta pitäisi tulla lähipäivinä videota 2203:sta. Kuulostaakohan sekin äijän käsittelyssä samalta kuin kaikki muut?

 
https://www.youtube.com/watch?v=be9oMgWXC3g
 
Ai niin kuin tämä? :)
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking."
heviäijä
07.01.2017 13:36:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: https://www.youtube.com/watch?v=be9oMgWXC3g
 
Ai niin kuin tämä? :)

 
Tuo on kyllä hyvä esimerkki miten mies saa kaiken kuulostamaan samalta, olispa ite samanlainen niin ei tarvitsisi haaveilla mistään isojen poikien vahvistimista.
 
SOTKEMINEN ON KIVAA SIIHEN ASTI KUNNES PITÄÄ ALOITTAA SIIVOAMINEN!ll Wake up dead, in a plywood bed six feet from rest of your life.
ÄrGee
07.01.2017 14:05:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heviäijä: Tuo on kyllä hyvä esimerkki miten mies saa kaiken kuulostamaan samalta, olispa ite samanlainen niin ei tarvitsisi haaveilla mistään isojen poikien vahvistimista.
 
Ohutta sirinäähän tuo MG-demo on... jätän vain tämän tähän.
https://www.youtube.com/watch?v=c-GXht7qfhg
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Dropped C
08.01.2017 03:44:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marshall kuulostaa Marshallilta, eli siltä miltä todella moni olettaa, että kitara kuulostaa.
 
Dropped C
08.01.2017 03:59:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olan video oli jo hauska. Kovasti yrittää selittää, että erilaiselta ne kuulostaa ja sitten kaikki kuulostaa samalta. Taito ja kykyhän se tuokin on. Näpeistä varmaan lähtee sellainen eq säätö selkäytimestä, että mikä on häntä miellyttävä tuollainen skuupattu saundi.
 
Dropped C
08.01.2017 04:01:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

heviäijä: Tuo on kyllä hyvä esimerkki miten mies saa kaiken kuulostamaan samalta, olispa ite samanlainen niin ei tarvitsisi haaveilla mistään isojen poikien vahvistimista.
 
Halvaksi tulis!
 
morgga
08.01.2017 10:37:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tykkään myös Marshallin soundeista todella paljon.
 
Aikaisemmin omistuksessa oli mm. Laboga Mr.Hector, Blackstar Series 1 100, Peavey 6505+ ja nyt Marshall JCM900.
Omaan käyttöön näistä toimivin on tämä Marshall.
 
Guitarfreak
08.01.2017 14:50:38 (muokattu 08.01.2017 14:52:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

morgga: Itse tykkään myös Marshallin soundeista todella paljon.
 
Aikaisemmin omistuksessa oli mm. Laboga Mr.Hector, Blackstar Series 1 100, Peavey 6505+ ja nyt Marshall JCM900.
Omaan käyttöön näistä toimivin on tämä Marshall.

 
Se marsun 1w plexinuppi oli kyllä hyvä. Harmi ku ei tullu ostettua sillon.
 
Edit: hyvä siihen omaa soundiinsa - ei niinkään muualle
 
Lelut kallistuu - äijät rapistuu
LaMotta
22.01.2017 10:53:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teemalla tänä iltana klo 21 Marshall-vahvistimen tarina.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Laulava Kylätohtori
22.01.2017 15:06:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Teemalla tänä iltana klo 21 Marshall-vahvistimen tarina.
 
Katos vaan! Kiitti vinkistä, olisi kyllä mennyt muuten ohi...
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
hallu
22.01.2017 15:42:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Katos vaan! Kiitti vinkistä, olisi kyllä mennyt muuten ohi...
 
No kai sä huomasit viikko sitten sunnuntaina Jimi Hendrixin ennennäkemättömän keikkataltioinnin sen viimeiseltä keikalta nelisen kuukautta ennen kuin kuoli vuodelta -70 ? sekin liittyy väljästi Marshalliin. Jos meni ohi, niin Areenassa varmaan näkyy vielä hetken. Tänä keväänä muuten kannattaa olla hereillä Teeman suhteen koskapa sähkökitarateemaa käydään laajemminkin läpi ja ilmaisesti ainakin Carol Keyn henkilökuvaa odottelen ja erityisesti toivon (tää Marshall dokkari antaa toivoa, että voisi tulla vielä), että sähkökitaramies dokkari tulisi vielä uusintana. Hukkasin sen edellisen taltioinnin siitä. Mutta sunnuntai ilta Teemalla on pakko tsekata mitä on vuorossa. Perjantaisin tulee onneksi aina uusinnat.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Metalkallo
25.01.2017 19:13:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: No kai sä huomasit viikko sitten sunnuntaina Jimi Hendrixin ennennäkemättömän keikkataltioinnin sen viimeiseltä keikalta nelisen kuukautta ennen kuin kuoli vuodelta -70 ?
 
Erittäin paljon kiitoksia tästä paljastuksesta, oli vielä tällä hetkellä areenassa ja heti piti katsella.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti