Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka paljon maksaa hyvä stratokopio? Entä puoliakustinen?
1
Spielmann87
20.11.2016 13:34:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tuolta katsellut torilta. Ostin kaksikelaisilla varustetun kitaran jokin aika sitten ja ajattelin ensi vuonna säästää ja ostaa stratokopion. 100-200 eurollakin saa jotain, mutta lähinnä Squiereita tai Yamaha Pacifoja, joissa ei ole kuulemma niin hyvät mikit. Ajattelin jotain laadukkaampaa, esim. Tokai, Ibanez, Epiphone, joilla on paremmat arvostelut. Ongelma on, että monessa ei ole vibrakampi tallessa.
 
Kuinka paljon kannattaa maksaa ja mikä olisi hyvä merkki tai malli? Budjetti olisi arviolta 300-350 euroa, jos ostan esim. ensi vuoden veronpalautuksista. Haluaisin sellaisen, jolla on arvosana n. 9 esim. jossain ultimate-guitar.com tai harmonycentral yms. arvioinnissa ja mieluiten hyväkuntoisen.
 
Kuinka paljon kannattaisi maksaa puoliakustisesta käytetystä? Esim. Gretsch Electromatic?
 
Vaatimukset seuraavalta kitaralta:
 
- musta mieluiten väriltä
- puu : body maple tai alder, kaula: rosewood tai maple esim.
- yksikelaiset mikit
- vibrakampi
- jos mahdollista puoliakustinen tai stratokopio
- kaula ja nauhat hyvässä kunnossa
- hyvät mikit, ei häröääniä tai kiertoa/ huminaa yms.
 
askomiko
20.11.2016 14:09:10 (muokattu 20.11.2016 14:11:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvoista stratoista paras on Squier Classic Vibe, välillä saa torilta noin 200 eurolla. Metsästä sellainen ja homma on valmis. Mustana niitä ei tosin ole, ja yksikelaisissa mikeissä on aina surinaa hinnasta riippumatta.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
hallu
20.11.2016 14:21:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan askomikoa ja heitän, että toinen vaihtoehto on metsästää laadukkaista osista kasattu palacaster. Ne ovat laatuunsa nähden todella edullisia koska niissä ei tarvitse maksaa merkistä.
 
Pienenä sivuhuomautuksena sanoisin, että se Gretsch elektromatik ei taida olla puoliakustinen (=semihollow) ollenkaan vaan akustinen (= hollow) sähkökitara. Korean Gretschejä saa varmaan käytettynä siihen 500 euron tietämille. Kannattaa katsella etenkin Ibanezin tarjonta sillä saralla, mutta jos Gretschin haluat, niin semmoinen sun kyllä kannattaa myös hankkia ei ne muut ole ihan sama juttu.
 
Ja vielä lopuksi, ei kannata ylenkatsoa Yamaha Pacificaa varsinkin malli 611 on kerännyt kiitosta.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
73nd3r
20.11.2016 14:35:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaahterabodyä et löydä kai miltään merkiltä.
Vibrakampi maksaa parisenkymppiä, jos sellainen puuttuu.
Edullisemmat Stratot on modaukselle ihannekohde, joten mikitkään ei ole ongelma.
Hiukan muttei paljon kärjistäen: kaikki singlecoilit häiriöi, kaikki puoliakustiset kiertää.
Nuo UG/Harmoonikeskus yms. arvostelut voi olla vihje mutta en ikinä luottais niihin(kään) sokkona. Ysi voi olla sattumaa, johdateltua tai mitä vaan.
Ja jos valinnassa on joko Strato(kopio) tai puoliakustinen, niin *mummiälestä* sulla on vielä pohdinnassa että mitä oikein haet.
 
Mun ääni menee tolle Classic Vibelle, vaikka mustaa käytettyä joutuu kyllä pikkusen hakemaan. Ihan suoraan OK vois olla Vintage Modified, löytyy mustana eikä ole kalliskaan. Kumpikin pysyy mukana aika pitkälle soittajan kehityskaaressa - kunhan säätää/säädättää kitaransa, mikä tietysti pätee kaikkiin skeboihin. Säästä joku kaheksankymppiä pron tekemään säätöön.
 
Jos noita muita merkkejä miettii niin Tokailla tarttee mennä AST/TST tasolle jotta olis samoilla viivoilla. Ja (kuten nimimerkistä näkee niin hiukan puolueellisesti) Iba tai Epi ei ole vahvimmillaan Stratomalleissa.
 
Gretschin Electromatic on ihan eri stagella kuin Stratomallit sekä soitto-ominaisuuksiltaan että soundeiltaan. Käytettynäkään ei mahdu sun budjettiin, vaikka olihan just tori.fissä yks 250 hinnalla, joka on niin halpa että toisessa ketjussa vihjattiin vilunkipeliksi.
 
Kefiiri
20.11.2016 16:58:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: (kuten nimimerkistä näkee niin hiukan puolueellisesti)
 
Vasta nyt osasin lukea tuon. Uskomatonta, nyt kun asia väännettiin rautalangasta, etten aiemmin tajunnut.
 
En ole musiikin asiantuntija.
tumppusormi
20.11.2016 20:50:19 (muokattu 20.11.2016 21:26:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu:
Pienenä sivuhuomautuksena sanoisin, että se Gretsch elektromatik ei taida olla puoliakustinen (=semihollow) ollenkaan vaan akustinen (= hollow) sähkökitara.

 
Eikös nuo 5120 mallit ole ainakin jotain centerblock malleja eli siten semi-hollow ?
Edit: Tarkistelinpa ja korjaanpa itseäni. Eli 5420 ja ne muut 542x mallit ovat hollow eli onttoja. 562x mallit kuten 5620T ova semi-hollow malleja.
 
Näihin vois varmaan lisätä Hagströmin mallit Viking ja hj600. En muista mikä Hagströmi oli semi hollow ja mikä hollow.
 
En allekirjoita mitään
Laulava Kylätohtori
20.11.2016 22:13:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Halvoista stratoista paras on Squier Classic Vibe, välillä saa torilta noin 200 eurolla. Metsästä sellainen ja homma on valmis. Mustana niitä ei tosin ole, ja yksikelaisissa mikeissä on aina surinaa hinnasta riippumatta.
 
Eikös nuo ole lähempänä 300:a kuin 200? Tällainen mielikuva vaan olisi, mutta voin toki olla väärässäkin.
 
En ole tuollaista omistanut, mutta muutamia testannut, eikä omasta mielestäni yllä japanilaisten Tokaiden tasolle, mutta ovat parempia kuin kiinalaiset Tokait. Kaula varsinkin. Mutta mielipideasioitahan nämä...
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
jra
20.11.2016 22:23:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Eikös nuo ole lähempänä 300:a kuin 200? Tällainen mielikuva vaan olisi, mutta voin toki olla väärässäkin.
 
En ole tuollaista omistanut, mutta muutamia testannut, eikä omasta mielestäni yllä japanilaisten Tokaiden tasolle, mutta ovat parempia kuin kiinalaiset Tokait. Kaula varsinkin. Mutta mielipideasioitahan nämä...

 
Hinnoittelussa taitaa olla taas se perinteinen, eli vielä 2008-2010 kun omat ostin nuo oli Thomann-DV247-akselilla 250-280 euroa uutena, ja sitten vähitellen kipusivat nykyisiin hintoihin. Käytetyistä taidetaan pyytää sen nykyhintatason mukaan jos 300 euroa lähentelevät, oli itse maksettu omasta alunperin mitä tahansa?
 
Itse olen varsinkin omaan 60's CV-stratoon ollut tyytyväinen. Tele on vähän turhan möhkäle omaan makuun, vaikka kaula siinäkin hieman paksua lakkaa lukuunottamatta hyvä. Jos käytettynä on ostamassa niin nauhojen kunto kannattaa katsoa (kuten tietysti aina). Noissa tuntuvat kuluvan hieman nopeammin kuin normaalisti, tai sitten omia on tullut soitettua huomattavan paljon.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Presidentti
20.11.2016 22:34:17 (muokattu 20.11.2016 23:09:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spielmann87:
- yksikelaiset mikit
- hyvät mikit, ei häröääniä tai kiertoa/ huminaa yms.

 
Yksikelaisten kanssa, kuten yllä olikin jo sanottu, hurina on ominaisuus koska kyse on kitaran ulkopuolelta tulevasta sähkömagneettisesta häiriöstä. On myös olemassa hurinattomia yksikelaisia ("noiseless") jotka teknisesti eivät ole yksikelaisia, yleensä siellä on joku haamukela välissä.
 
Jos vintage-uskollisuus ei anna myöten noiseless-yksikelaisille, pieni checklist:
 
- Maadoitus kunnossa: kitara ja vahvistin lähtökohtaisesti ovat aina maadoitettuja, vahvistin aina maadoitettuun pistorasiaan
- Käytä vain hyvälaatuisia kaapeleita, koskee myös välipiuhoja sekä kaiutinkaapelia mikäli soitat erilliseen kaappiin
- Mikäli mahdollista, katso ettei missään kohtaa signaaliketjua ole kylmäjuotoksia ym. ja jakkiliitokset ovat ehjiä
- Tietokone, radio, läppäri, puhelimet yms. kiinni tai vähintään eri pistorasiaryhmään kuin signaaliketjusi (siis kitara+vahvistin+pedaalit)
 
"Jos johtaisin levy-yhtiötä, niin nakkaisin kaikki kolme hiuksista vittuun ja ottaisin oikeita talentteja tilalle. Sellaisia jotka osaavat oikeasti säveltää." -danny-
Spielmann87
07.12.2016 10:29:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostaa ostaa esim. Cort Les Paul - kopio Thomannilta. Onko kellään kokemuksia? Maksaa muistaakseni n. 350 e.
 
Tomtom
07.12.2016 10:50:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"halpiksissa" metsästäisin kyllä itte käytettyjä torilta. Jotenkin mulla on semmonen kutina että netistä uuden ostettuaan saa tuunata ja säädättää jonkun verran ennekuin saa oikeasti soittokuntoisen.
 
"Jos tämä jatkuu pahasti, joudutaan menemään instanssiin." - Lasse Mårtensson
KaRa
07.12.2016 11:01:59 (muokattu 07.12.2016 11:02:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierit on siksi jänniä soittimia että ovat yleisesti edullisia kopioita, mutta koskaan ei tiedä mitä saa. Sitä saattaa saada huippuyksilön, joka päihittää kalliitkin kitarat tai sitten saa romun. Mutta on mahdollista saada hyvää halvalla ja halvalla tarkoitan sellasta parinsadan euron luokkaa. Ei tämä toki vain Squiereihin päde. Mutta esim mun yks Hagströmin kitara.. about 300e oli aivan loistava kitara jota soitin mielummin kuin 800euron usa stratoa.
 
Seuraava lause on totta - edellinen lause on valetta.
LaXu
07.12.2016 11:14:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spielmann87: Haluaisin sellaisen, jolla on arvosana n. 9 esim. jossain ultimate-guitar.com tai harmonycentral yms. arvioinnissa ja mieluiten hyväkuntoisen.
 
En antaisi paskan vertaa arvoa noille arvioinneille. Ainakin Harmony-Centralin arvostelut ovat vuosia olleet lähinnä osastoa "en tiedä kitaroista mitään mut tykkään tästä omastani, 9/10" eivätkä millään tasolla kriittisiä tai objektiivisia. Parempaa tietoa saat etsimällä tai kysymällä jostain tietystä mallista foorumeilta.
 
Mielestäni tuossa hintaluokassa ei kannata mennä merta edemmäksi kalaan vaan metsästää mieluummin jonkun hyvän käytetyn Squierin tai Meksikon Fenderin. Vibrakammen puute on aika triviaali ongelma, yleensä sopivan saa hommattua, jos ei ole joku ikivanha tuntematon kitaramerkki.
 
hallu
07.12.2016 11:37:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tomtom: "halpiksissa" metsästäisin kyllä itte käytettyjä torilta. Jotenkin mulla on semmonen kutina että netistä uuden ostettuaan saa tuunata ja säädättää jonkun verran ennekuin saa oikeasti soittokuntoisen.
 
Tässä uskon sinun olevan totuuden jäljillä. Myös itse etsisin käytettynä sitä halvempaa kitaraa. Tärkein syy on se halvemman kitaran ilmeisin heikkous eli ne on voitu (todennäköisesti rakennettukin) puusta jota ei ole kuivatettu kunnolla tai kitara on tehty muuten kosteissa olosuhteissa. Sellainen soitin jatkaa kuivumistaan vielä kauan rakentamisensa jälkeen eikä siitä voi tietää mihin suuntaan se käpristyy kuivuessaan. Sen vuoksi kitara joka voi kaupassa tuntua hyvältä ja asialliselta soittimelta, ei ole sitä välttämättä enää kahden viiva viiden vuoden kuluttua.
 
Jos ostan viidestä kymmeneen vuotiaan soittimen, niin vaikka se olisi halpakin, niin se luultavasti on jo tottunut täkäläiseen ilmastoon ja alkaa olla asettunut puiltaan.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
jhlamm
07.12.2016 20:35:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valitettavasti en nyt kaikkia kommentteja lukenut tuosta läpi, mutta änkeän oman lusikkani soppaan. Halvalla saa hyvän ja soitettavan kitaran helposti, kunhan sen laittaa säätöihin. Elektroakkarin kohdalla tietysti pitää sen verta kunnossa olla, että on alkujaankin hyvä soittaa. Hyvä soittotatsi onkin sitten soittajasta kiinni.
 
Jos jotain heikkoa noissa halvoissa kitaroissa (kuten squier vibe ja joku yamahan basic elektroakkari), niin se on mikit. Moni halvempi sähkis herää henkiin uusilla mikeillä. Tosin liian paksu kaula ei hoikkene. Vielä kamalammat mikit on yleensä noissa elektroakkareissa. Tosin kyllä niiden kanssa livekeikan vetää.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti