Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Boss GT-1
1
tuquoque
15.11.2016 15:40:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Just hain Fazerilta Bossin uusimman multieffun GT-1. Sanon että WAU!
En tiedä keikkailisinko mutta koti- ja treenikäyttöön erittäin loistava.
Soittelen himassa Rolandin AC-33:n läpi saan noista kaiken mitä tarvitsen.
Menkää kauppaan! :)
 
JK. Rutinat ja kiroilut tulee myöhemmin, honeymoonin mentyä ohi.
 
Groke
16.11.2016 20:29:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutkiskelin hieman, että miten lähellä tuo uusi GT-1 on aiempaa, yhä edelleen myynnissä olevaa kaksikkoa GT-100 (2012 julk. lattiamalli) ja GT-001 (2014 julk. työpöytäversio). Ja onhan tuo GT-1 ilmiselvä lähisukulainen menuiltaan ja ominaisuuksiltaan.
 
Mutta sen verran sitä on kuitenkin karsittu, ettei se ole pätseiltään yhteensopiva em. kaksikon kanssa. Myös BOSS Tone Studio on aivan oma versionsa. Vaikka jotkut lähteet toisin väittävätkin, niin koko kolmikossa on akustisen kitaran simulointi (AC GUITAR SIM.), sekä A-DIST, TERA ECHO ja OVERTONE. Toisinsanoen GT-1 ei siis tuonut mukanaan mitään aivan upouusia efektejä, vaan niitä vanhoja tuttuja, joskin pienillä eroilla siellä täällä.
Kaikkiin kolmeen saa joko ulkoisen expression-pedaalin, tai vaihtoehtoisesti 1- tai 2-nappisen jalkakytkimen. Eli tämänkään suhteen ei ole eroja.
 
GT-1 on integroidulla expression-pedaalilla varustetuksi lattiamalliksi todella pienikokoinen. Melkein yhtä pieni, kuin pöytämalli GT-001. Ja hintakin on suuruusluokkaa pari saturaista, mikä ei tosin sisällä virtalähdettä. Em. kaksikosta poiketen GT-1 toimii jokusen tunnin paristoillakin.
 

 
Jos ei koe tarvitsevansa GT-100/GT-001:n kahta efektiketjun haaraa/vahvistinmallinnusta, MIDI-juttuja, Re-Ampingia (4ch USB), sekä muutamia hieman eksoottisempia efektejä ja hieman runsaampia säätöjä (joihin monet eivät edes koske...), niin sitten GT-1 saattaa hyvinkin korvata GT-100:n. Ollen sitä paljon pienempi ja melkein puolet halvempikin.
Niin juu, GT-100:ssa on vielä se luuppi (Send/Return), kaksi parempaa näyttöä, sekä polyfoninenkin viritin. GT-001:ssa XLR-input mikrofonille ja DAW-käyttöön soveltuvia nappuloita.
Ainakaan muutamien videopätkien ja kummatkin omistavien fänipoikien nettihehkutuksen perusteella ei vaikuttaisi juurikaan olevan soundieroa silloin, kun asetukset ovat mahdollisimman samat ja on samat efektit käytössä. Kaipa sekin on mahdollista, että joku juttu on jopa hieman parantunut sisäiseltä softaltaan vuoden 2014 tasolle jämähtäneeseen GT-100/GT-001:aan verrattuna. Tai sitten ei... Onkos joku täällä jo suorittanut omakohtaista livevertailua?
 
Jos budjetti sen mahdollistaa, niin Line6 Helix, Kemper, BIAS Head ja AX8 pyyhkivät kaikilla em. posseilla lattiaa, mitä vahvistinmallinnusten ja efektien autenttisuuteen tulee. Tosin GT-1 on pieni ja söpö laite, joka kulkee helposti mukana. Ja kiusallisen usein on myöskin hieman haasteellista irroittaa tyyliin puolitoista tonnia em. kaltaisiin laitteisiin.
 
BOSS on joka tapauksessa käyttänyt pohjimmiltaan samoja tai likimain samoja COSM-mallinnuksia vaikka kuinka monessa laitteessa. Eli nykyään GT-100 ja GT-001. Sekä niitä karsitummin GP-10 (ei siis GT-10) ja nyt ilmeisestikin myös tuo uusi GT-1. Efektiblokkien ja käytettävissä olevien parametrien määrä kuitenkin tuntuu kovasti vaihtelevan. Noissa kaikissa efektiblokkien keskinäinen järjestys on täysin vapaa.
 

 

 
WWW
* Valmistajan sivu: http://fi.boss.info/products/gt-1/
* Fänipoikien(kin) hehkutusta ja paljon videoita, joista monissa on muistaakseni käytetty mikitettyä oikeaa vahvistinta. Mikä on joidenkin tarpeisiin se parempi tapa demota, osalle taas ei ole. Thegearpage.net: http://www.thegearpage.net/board/in … ds/new-boss-gt-1-mxf-pedal.1744000/
 
Näissäkin kannattaa olla tarkkana sen suhteen, että millä laitteella kukin ääninäyte ja video on itse asiassa luotu. Täysin ko. sivun otsikosta riippumatta...
* GT-1 Live Sets: http://bosstonecentral.com/liveset/category/gt-1/
* GT-100 Ver.2/GT-001 Live Sets: http://bosstonecentral.com/liveset/category/gt/
 
D'oh!
Groke
16.11.2016 21:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alla on listattuna efektiketjun aina käytettävissä olevat blokit. Ainakin näiden kolmen BOSS:n efektiblokkien logiikka menee niin, että vaikkapa OD, eli pidemmin OD/DS, voi olla vain ja ainoastaan jonkunlainen Overdrive, Distortion, Booster tai Fuzz.
 
Vastaavasti CHO, eli CHORUS voi olla vain ja ainoastaan jonkunlainen Chorus-efekti jne. Efektiblokit FX1 ja FX2 tarjoavat hieman muita laajemman ja monipuolisemman kattauksen (Phaser, Graphic EQ, Guitar Simulator (esim. H=>SC), Harmonist, Pan, Tone Modify...).
 
Nuo kaikki efektiblokit voivat olla samanaikaisestikin käytössä. Siksipä osa efekteistä löytyykin vain yhdestä paikasta, osa kahdesta ja jotkut jopa kolmestakin. Esim. DELAY + FX1: SUB DELAY + FX2: SUB DELAY. Joten edes vahingossakaan ei siis voi laittaa kolmea Tera Echoa tms.
 

 

 
                         ===========    ===========    =========
                         BOSS GT-100    BOSS GT-001    BOSS GT-1
                         ===========    ===========    =========
 
S/R   Send/Return            Y             -             -
CMP   Compressor             Y             Y             -   1.)
EQ    Parametric Equalizer   Y             Y             -   1.)
CHO   Chorus                 Y             Y             -   1.)
ACC   Accel FX               Y: 6          Y: 6          -   2.)
 
DIV   Divider (haaroitus)    Y             Y             -   3.)
PrB   Preamp B               Y             Y             -   3.)
NS2   Noise Suppressor 2     Y             Y             -   3.)
MIX   Mixer (yhdistäminen)   Y             Y             -   3.)
 

 
FX1   Effect list 1          Y: 33*        Y: 33         Y: 23
FX2   Effect list 2          Y: 35*        Y: 35         Y: 23
 
PDL   Pedal FX               Y: 2          Y: 2          Y: 2
OD    Overdrive/Distortion   Y             Y             Y
PrA   Preamp A               Y             Y             Y
NS1   Noise Suppressor 1     Y             Y             Y
DLY   Delay                  Y             Y             Y   4.)
REV   Reverb                 Y             Y             Y
FV    Foot Volume            Y             Y             Y
MST   Master: EQ, BPM...     Y             Y             Y
 
   +
 
GLOBAL SETTINGS              Y             Y             -
(Global EQ, NS Treshold...) 

 

 

 

 

 
* Osa näistä efekteistä tuli GT-100:aan vuoden 2014 firmware-päivityksessä (==> GT-100 Ver. 2). Siksi vanhemmassa dokumentaatiossa on mainittu muutama efekti vähemmän.
 

 
1.) Nämäkin löytyvät kyllä, mutta vain FX1:n ja FX2:n efektilistoista, eivät "päätason" efektiblokkeina. Eli jos FX1 ja FX2 eivät satu olemaan vapaina, et voi ottaa käyttöön kompressoria, ekvalisaattoria tai chorusta. GT-100/GT-001:ssa nuo efektit sen sijaan ovat aina käytettävissä. GT-1:n PARAMETRIC EQ:sta on karsittu pois 'LO CUT' ja 'HIGH CUT'.
 
2.) GT-100/GT-001:sta tutusta ACCEL FX:sta on tarjolla vain yksi sen kuudesta efektistä. Eli FEEDBACKER. Hieman parametreiltaan karsittuna versiona. Lisäksi GT-1:ssä FEEDBACKER sijaitsee FX1:ssa ja FX2:ssa. Kun taas GT-100/GT-001:ssa se sijaitsee aivan omassa efektiblokissaan (ACCEL FX), joka sisältää viisi muutakin efektiä, joita GT-1:ssä ei siis ole.
 
3.) Efektiketjun toinen haara (Ch B). Joko vuorotellen Ch A:n kanssa, tai samanaikaisesti. Tämä määritellään Divider:ssa (Single/Dual). Ja Mixerissä haarat taas yhdistetään.
Eli GT-1:ssä ei siis voi olla kahta haaraa ja kahta vahvistinmallinnusta samanaikaisesti. Vahvistimet ovat samannimiset, paitsi että vaihtoehto CUSTOM on karsittu. Lisäksi mallinnuksissa on vähemmän säätöjä. Eli asetukset T-COMP, GAIN SW, SOLO SW/LEVEL on karsittu.
Myös kaikki mikitykseen liittyvä on karsittu. SPEAKER TYPE:stä on karsittu vaihtoehto CUSTOM. Tosin aika moni ei kait noitakaan koskaan edes kokeile...
 
4.) DUAL-L/R on karsittu pois, joten vasemmalle ja oikealle ei siis saa asetettua eripituista viivettä, kuten GT-100/GT-001:ssa. Myös DUAL-P ja DUAL-S on karsittu, eli kaksi eripituista viivettä joko rinnan (P = Parallel) tai sarjassa (S = Series).
TERA ECHO sijaitsee täällä. GT-100/GT-001:ssa se sen sijaan löytyy FX2:sta.
 
D'oh!
Laulava Kylätohtori
16.11.2016 21:40:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gt:t ei kiinnosta, mutta Grokelle on pakko pistää plussaa... :)
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
RaskasMielinen
16.11.2016 22:42:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äkkiseltään en voi välttyä vaikutelmalta, että kyse on pitkälti pedaalimuotoisesta Boss Katanasta??
 
Boss Tone Studiohan löytyy myös Katanasta ja efektit on jaettu kolmeen ryhmään. Jotkut efektit löytyvät kahdesta eri ryhmästä eli jonkun efektin valitsematta jättäminen yhdessä ryhmässä saattaa kuitenkin jättää mahdollisuuden valita se toisessa ryhmässä.
 
Jack of all trades - master of none
tuquoque
16.11.2016 23:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari päivää nyt pelannut tämän kanssa ja edelleen tykkään kovasti. Patterikäyttöisyys (n. 7h) ja pieni koko sopii mulle hyvin. Loopperikin toimii näppärästi, vaikka toista kytkintä stopille ja clearille kyllä kaipaisin. Hyvä peli tähän hintaan mutta tietenkään ei kannata vertailla noihin isompiin kalliimpiin peleihin.
 
TTV
17.11.2016 06:40:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RaskasMielinen: Äkkiseltään en voi välttyä vaikutelmalta, että kyse on pitkälti pedaalimuotoisesta Boss Katanasta??
 
Boss Tone Studiohan löytyy myös Katanasta ja efektit on jaettu kolmeen ryhmään. Jotkut efektit löytyvät kahdesta eri ryhmästä eli jonkun efektin valitsematta jättäminen yhdessä ryhmässä saattaa kuitenkin jättää mahdollisuuden valita se toisessa ryhmässä.

 
Kyllä se on pikemminkin karsittu versio GT-100/-001 laitteista, Katanassa vaan dumpattiin sama mallinnostekniikka astetta fyysisempään muotoon (+ päätevahvistin ja kaiutin). Tone Studiohan on jo ikäraakki :-)
 
Grokelle plussat minultakin, loistava analyysi. GT-1 ei herätä itelle ostohimoa, sillä GT-001 hoitaa tonttinsa monipuolisemmin omiin tarpeisiini. Etenkin tuo Custom kaappi ja mikitykset vaikuttavat just kriittisesti saundiin, joita ilman tuskin GT:llä soittelisin.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti