Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Albert Järvisen vanha kitara
1
Kimmo72
21.10.2016 20:06:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helsingin Pantti näyttää diilaavan Fenderiä jossa "Albert Järvisen entinen kitara".
Ihan vaan mielenkiinnosta, että onko tällä kitaralla jotain "tarinaa"? Kuvia kenties Albertista ja tuosta?
Ei ole ostohousuja, -paitoja eikä -takkeja päällä. Kunhan lämpimikseni kyselen.
 
Kohde 262
http://www.pantti.fi/huutokauppa/hk.php?hk=A478&kategoria=7
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
hallu
21.10.2016 21:21:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tossa iltiksen uutisessa näyttää tuo kyseinen kitara olevan kuvassa. http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-2000001051695.html
 
Kitaran malli näyttää Fenderin kahkesankytluvun stratolta jolloin ne käytti tuon näköisiä mikkejä ja ehkä se sitten on voisi hyvin olla. Mika Alku kertoi "Järvinen" kirjassa, että Albert teki paluuta siinä kaheksankytluvun lopussa niin sille hommattiin Fenderin kamat eli Mika Alku hoiti siihen aikaan vissiin F-musiikin fenderin suhteita ja järkkäsi Alpulle ne kitarat. Se sano, että pistivät kaksi komboa "redknob" jotka oli silloin Fenderiltä uusinta uutta ja kaksi stratoa karkkipunaisen ja sinisen. Vastineeksi Järvinen veti muutaman kitaraklinikan fasulle josta on videoita jossakin dvd:läkin tuolla mun omassa dvd-hyllyssä (en muista enää sen nimeä).
 
Tietämättä asiaa paremmin uskaltaisin pitää täysin mahdollisena että tuo voisi olla toinen niistä Alpun viimeisistä stratoista. Kimmo Araluoman bäkkärillä oli aikanaan muuten juttua niistä alpun vahvareista jotka se herätti uudelleen henkiin.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
mpekkanen
21.10.2016 21:48:12 (muokattu 21.10.2016 22:02:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaan tähän, vaikka mitään varmaa tietoa ei ole. Samaista kitaraa ja muutamaa muutakin on jo aikaisemminkin myyty ja ne on silloin olleet perikunnalta(kuulemma)myynnissä. Asiasta sen tarkemmin en tiedä, mutta jotain tällaista muistelisin jostain aikaisemmista myynti-ilmoituksista lukeneeni.
Tietysti voisi kyllä luulla, että niistä pyydettäisiin enemmänkin... En sitten osaa sanoa, koska Albert soitti uransa aikana niin monella soittimella. Useita vuosia tätäkin on jo kuitenkin myyty eri paikoissa.
Tässä jotain tietoa Albertista ja jotain listaa hänen käyttämistään kitaroista. Ei ole varmasti ihan kaiken kattava, mutta jotain kuitenkin. Stratoista ja teleistä on vain maininta, että useita...Kyllä hän silti tuollaisella Starocaster plussallakin soitti ja muistan nähneeni jonkun sellaisen pätkän telkkaristakin, jossa hänellä oli tuollainen(väri oli vaan siinä tv-ohjelman kitarassa punainen).
https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_J%C3%A4rvinen
Tuolla sivuilla on maininta tuosta Sratocaster Plus mallista, että olisi ollut 2 kpl hänellä niitä?!
 
Ihan siksi, että nämä vastaavat tapaukset niin kotimaisien kuin ulkomaisienkin kitaristien soittimista ovat joskus hieman "rajalla" voidaanko puhua jonkun vanhasta.
 
Aika moni maahantuojahan järjestää näitä nimekkäiden kitaristien soittotuokioita liikkeissään. Samalla kyseinen kitaristi saattaa soittaa ehkä jollain omalla signature kitaralla, mainostaa kyseistä kitaraa & merkkiä. Saatetaan soittaa myös muutamalla hieman edullisemmallakin, mutta saman merkin omistamalla soittimella. Näihin sitten, yleensä, laitetaan tussilla signeeraukset ja ne myydään samaan hintaan kuin ihan normaalitkin uudet vastaavat. Samoin saattaa samaisena päivänä tuon nimmarin saada johonkin sellaiseenkin kitaraan jolla kyseinen artisti ei soita, jos vain on oikeassa paikassa oikeean aikaan ja ostaa sieltä jonkun pelin/soittimen.
Tuossa äskeisessä ei ole varmaan kauheasti niin epäselvää, vaikka monikaan noista signeeratuistakaan kitaroista ei ole aina olleet muuta kuin sen verran kyseisen soittajan käsissä, että siihen on se nimmari kirjoitettu. Se nimmari ei siis takaa sitä, että sillä olisi soitettu yhtään sointua kyseisen signeeraajan toimesta.
 
Kotimaisien kitaristien kohdalla on tilanne vielä huonommin. Tämä on vähän, miten sen haluaa ajatella.
Kun monikin kotimainen soittaja saattaa käydä niissä muutamissa hänelle tutuissa soitinliikkeissä, niin niissä saatetaan huoltaa hänen kitaroita tai esim. vahvistimia.
Siinä odotellessa saattaa hyllyn lähin kitara osua käsiin ja sillä saatetaan jopa soittaa jonkun aikaa. Jos sattuu olemaan itse silloin liikkeessä, niin silloin on ainakin tietoa. Sillä kitaralla on soitettu, mutta ei välttämättä ole ollut sen "isommassa" käytössä. Uusia malleja kokeilevat myös ihan kotimaan kärkikastin soittajatkin, siinä kun tavalliset harrastajatkin ja eivät ne ihan kaikki kuitenkaan lähde sieltä liikkeestä mukaan.
Montako sointua tai biisiä pitää artistin soittaa jollain soittimella, että siitä voi sanoa sen olevan hänen käyttämänsä, entinen tai vanha?
Toisaalta kotimaassa ei taida kauheasti olla sellaisia kitaristeja, että heidän vanhansa tms. nostaisi mitenkään oleellisesti sen kitaran arvoa. Toki oikein kova fani voi maksaa lähes mistä tahansa suosikkinsa vanhasta tavarasta, mutta ei täällä ilmeisesti ihan älyttömiä markkinoita ole noilla meidän kitaristien entisillä kitaroilla.
Joillakin sellaisilla on, joilla on joku kitaristi soittanut pidempään ja käyttänyt sitä jossain legendaarisissa levytyksissä. Albertin kohdalla varmaan Roadrunnerilla käytetyt soittimet, mutta tämä oli vain esimerkki.
 
Erikoista kylläkin, kun useasti saattaa jopa uudet olla kaupasta jopa kalliimpia kuin sellaiset joilla on tehty ehkä suomirock historiaa...
 
E: Muutamia virheitä korjasin ja kyllähän Albert soitti myös Eric Clapton Signaturella, jossa oli siis myös samanlaiset Lace Sencor mikit kuin Stratocaster Plus mallissa. EC Signature mallit olivat vaan vaahteraotelautaisia ja tuo kampi oli niissä perinteinen(ainakin silloin) kuin taas Plus mallissa se oli kahdalla ruuvilla kannessa ja muutenkin moderneimmilla tallapaloilla. Kaula oli myös tuolloin molemmissa omanlaisensa ja samoin elektronikka. EC Signaturessa oli tämä Claptonin oma boost potikkansa.
 
hallu
21.10.2016 22:45:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Albert kyllä soitti kitaroillaan ja mainostaminen oli osa diiliä, jolla se sai haltuunsa ne. https://www.youtube.com/watch?v=_nbAyL5-eto
https://www.youtube.com/watch?v=rRMt6oTbmVM
 
Tässä seuraavassa videossa on vissiin tuo sininen kitara käytössä
https://www.youtube.com/watch?v=HkyI7elufhw
 
Albert itse sanoin käyttävänsä keikoilla enemmän punaista stratoaan (jossa muuten vaahtera otelauta kun sinisessä on ruusupuu), mutta mulla meni vähän ohi, että miksi. Se kuitenkin selittää miksi kuvissa se puhnainen nähdään useammin hänen käsissään. Kai se oli soundiltaan jotenkin rockimpi tai jotain.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
21.10.2016 22:50:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistelisin nähneeni tuon "tämä puoli ylöspäin"-kotelon jossain aikaisemminkin. Jossain Järvisestä kertovassa jutussa varmaankin...
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
hollstro
21.10.2016 22:55:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäii tulla mukana joku vedenpitävä todistus että kitara on Albertin vanha ennen kuin arvo nousee.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Artist
21.10.2016 23:01:07 (muokattu 21.10.2016 23:01:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hinta nousee epäilemättä, mikäli vasaran alle menee. Itse tosin veikkaan, että poistuu myynnistä.
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
BigPapa
21.10.2016 23:12:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Albert itse sanoin käyttävänsä keikoilla enemmän punaista stratoaan (jossa muuten vaahtera otelauta kun sinisessä on ruusupuu), mutta mulla meni vähän ohi, että miksi. Se kuitenkin selittää miksi kuvissa se puhnainen nähdään useammin hänen käsissään. Kai se oli soundiltaan jotenkin rockimpi tai jotain.
 
Ihan vaan siksi, että se punainen oli tämä.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton_Stratocaster
 
Ja siinä on sellasia juttuja mitä noissa stankuissa ja plussissa ei ole. Mulla itsellä on tuo harmaa versio siitä (1988), vaimolla nykyään käytössä se mun edellinen harmaa (1989), joka oli Healeyn Jeffillä lainassa Puistoblueseissa.
 
hallu
21.10.2016 23:45:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigPapa: Ihan vaan siksi, että se punainen oli tämä.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Clapton_Stratocaster
 
Ja siinä on sellasia juttuja mitä noissa stankuissa ja plussissa ei ole. Mulla itsellä on tuo harmaa versio siitä (1988), vaimolla nykyään käytössä se mun edellinen harmaa (1989), joka oli Healeyn Jeffillä lainassa Puistoblueseissa.

 
Arvelinkin, että sulla on tästä asiasta tarkempaa tietoa jos satut tämän ketjun näkemään. Kiitoksia vaan tarkennuksesta.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Durty
22.10.2016 10:10:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joitakin vuosia sitten pääsin Hombre-vainaan kaupassa kokeilemaan Alpun Roadrunner-Stratoa, jossa oli Telen kaula. Siitä suorastaan huokui Suomen rock-historia. Noista peleistä ei niinkään.
 
uusiipe
22.10.2016 11:16:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täysin posketon hinta, silti.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
hallu
22.10.2016 11:33:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uusiipe: Täysin posketon hinta, silti.
 
No on se joo aika kallis modailluksi ja vialliseksi stratoksi, mutta kerilijän hintahan tuo on ei kai tommosta soitettavaksi osteta?
 
Toisaalta noi kaheksankytluvun stratot on upeita soittimia aivan erityisesti diggailen sitä elitestratoa, mutta elitejäkin olen nähnyt torilla 1,2 kiloeuroon. Tosin muistelen nähneeni kaheksankytluvulla alexin musafasulla elitestraton hyllyssä 7500 mk (mitä lienee nykyrahassa) mutta Gibsonin paulit taisi niihin aikoihin maksaa jotain 12000 (tän voin kyllä muistaa väärinkin). Niin meinaan vaan että se oli alkujaankin aika kallis kitara ja tietenkin arvostettu (kellä semmoseen nyt oli varaa, me junnut soiteltiin Iban roadstereilla ja kauppiaan pojalla saattoi olla ihan Squieri :-D ).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Metalkallo
22.10.2016 11:53:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalliitahan nuo on, mutta eihän noita soitetakaan vaan pidetään tallessa ja ihaillaan ja muistellaan että noin silloin ja tällöin.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
Rämppy
22.10.2016 17:06:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ottamatta kantaa onko tuo myynnissä oleva keppi just SE, mutta kyllähän Järvinen käytti tuollaista turkoosinvihertävää Stratocaster Plussaa 80-luvun loppun come back -kaudellaan. Mm. Braindamage - levyn kannessa on ko. keppi. Itsekin näin noihin aikoihin tuon kitaran Albertilla monilla keikoilla. Toinen ahkerassa käytössä tuolloin ollut kitara oli punainen Eric Clapton Strato.
 
In Finland we have this thing called "diu diu".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti