Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Maa-ongelma mutta missä?
1
Jfox
17.10.2016 14:16:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tremolon päälle potkaiseminen aiheuttaa hirveät hurinat. Ongelmaa saa vähän helpotettua astumalla soittaessa sukkasillaan kanavanvaihtajan päälle eli maaongelmalta vaikuttaa. Hurina myös poistuu nykäisemällä kanavanvaihtaja kokonaan irti vahvistimesta. Tarkastelin kanavanvaihtajaa. Maa menee toisen kanavanvaihtajan kytkimen maahan. Jos kytkintä polkee, virran saa kulkemaan kyseisen kanavan johdon kuuman ja maavirran välillä. Onkos se väärin vai just oikein vai miten se nyt menee?
 
headhead
18.10.2016 12:29:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jfox: Tremolon päälle potkaiseminen aiheuttaa hirveät hurinat. Ongelmaa saa vähän helpotettua astumalla soittaessa sukkasillaan kanavanvaihtajan päälle eli maaongelmalta vaikuttaa. Hurina myös poistuu nykäisemällä kanavanvaihtaja kokonaan irti vahvistimesta. Tarkastelin kanavanvaihtajaa. Maa menee toisen kanavanvaihtajan kytkimen maahan. Jos kytkintä polkee, virran saa kulkemaan kyseisen kanavan johdon kuuman ja maavirran välillä. Onkos se väärin vai just oikein vai miten se nyt menee?
 
Riippuu laitteista. Mikä vahvistin? Mikä jalkakytkin (alkuperäinen, korvaava..)? Googlella saattaa löytyä kytkentäkaavio kyseiseen jalkakytkimeen. Mutta todennäköisesti kytkentä ei ole itsestään muuttunut vääräksi vaan joku piuha on löysällä/ liitos hapettunut. Jos vika edes johtuu jalkakytkimestä.
 
Sanoinko jotain typerää?
Jfox
18.10.2016 14:39:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

headhead: Riippuu laitteista. Mikä vahvistin? Mikä jalkakytkin (alkuperäinen, korvaava..)? Googlella saattaa löytyä kytkentäkaavio kyseiseen jalkakytkimeen. Mutta todennäköisesti kytkentä ei ole itsestään muuttunut vääräksi vaan joku piuha on löysällä/ liitos hapettunut. Jos vika edes johtuu jalkakytkimestä.
 
Kiitos vastauksesta. Joku seitkytluvun musari on kyseessä ja jalkakytkin ei ole alkuperäinen mutta on tuon kanssa toiminutkin. Kytkimen sisällä kaikki näyttää hyvältä. Vahvistimeen tuo ongelma alkaa ehkä paikallistua. Siinä on jo pidemmän aikaa ollut jotain jännittävää uutta. Ottaa häiriöitä, radio-ohjelmaa ym., vaikka ne ikään kuin tulevatkin sisään kytkimen piuhan kautta. Ehkä joku putki menossa. Asiaa ei ehkä auttanut se, että kaveri onnistui roudatessa tiputtamaan vahvistimen voltilla pakun kyydistä :(
 
mkp
18.10.2016 16:52:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jfox: Kiitos vastauksesta. Joku seitkytluvun musari on kyseessä ja jalkakytkin ei ole alkuperäinen mutta on tuon kanssa toiminutkin. Kytkimen sisällä kaikki näyttää hyvältä. Vahvistimeen tuo ongelma alkaa ehkä paikallistua. Siinä on jo pidemmän aikaa ollut jotain jännittävää uutta. Ottaa häiriöitä, radio-ohjelmaa ym., vaikka ne ikään kuin tulevatkin sisään kytkimen piuhan kautta. Ehkä joku putki menossa. Asiaa ei ehkä auttanut se, että kaveri onnistui roudatessa tiputtamaan vahvistimen voltilla pakun kyydistä :(
 
Voisi olla esim. putoamisen aiheuttama irtonainen juotos sopivassa konkassa?
Ja sit ton ikänen vahvistin haluaa huoltoon :)
 
Itse oon opetellut tekemään just niin huonoa kun sattuu tulemaan...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti