Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Back on tracks aka apua tarvitaan!
1
Janekki
13.10.2016 14:39:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on nyt pitkään ollut palava tahto alottaa uudelleen sähkökitaran rämpytys monen vuoden jälkeen. Akustista tullu näppäiltyä, mutta sähköön en oo koskenu sitten 2009 varmaan kun stratoni myin.
 
Elikkäs kamat on hankinnassa atm ja olisi niihin liittyen muutama kysymys.
 
Käytettynä ajattelin ostaa blackstarin ht-5r putkikombon, ajaa varmaan asiansa kotona metalli touhuissa? Kitaraksi varmaan valikoitumassa Jacksoni humbuckereilla. Kuitenkin useat neuvoo ostamaan säröä saavuttamaan kunnon slayer tonen (tarkoitus soittaa mahdollisimman monipuolista, cleania myös. Mutta enimmäkseen rock/metal). Netistä löytyy lukemattomia eri mielipiteitä noihin. Distortion, overdrive, boost.. En ole oikeen saanut lopullista päätöstä itse mikä noista on sitten sen toimivin vaihtoehto?
 
Wah pedaali ja looper tulee myös hankintaan, koska niistä on kokemusta. Mitä muita? Onko semmosia must have pedaaleja kun tavotteena monipuoliset biisit ja raskas metalli?
Aika newbie tasolle laskeuduttu näissä sähköhommissa.
 
steelduck
13.10.2016 14:47:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla Blackstarilla pärjäät kyllä alkuunsa ilman mitään pedaaleja. Siinä on hyvä "metallisärö" ihan itsessään. Eli osta ensin kitara ja tuo Blackstar ja soittele muutama kuukausi ja sitten mieti mitä speduja tarvitset.
 
Youtube on mainio mistä voi katsella mitä milläkin efectillä saa aikaan.
 
Janekki
13.10.2016 20:37:18 (muokattu 13.10.2016 20:38:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia! Osaisitko sä tai joku muu sanoa onko tuo ht5r sitten hyvä ostos metalliin. Sopisi käytettynä budjettiin(200-400e). Mutta parilla foorumilla juuri vahvarin metalli ominaisuutta moititaan, on enemmän rokkimainen soundi kun metalli.
 
edit: olisiko esim joku muu parempi, mikä? Engl gigmasteria 310 kanssa kehuttu.
 
steelduck: Tuolla Blackstarilla pärjäät kyllä alkuunsa ilman mitään pedaaleja. Siinä
on hyvä "metallisärö" ihan itsessään. Eli osta ensin kitara ja tuo Blackstar ja soittele muutama kuukausi ja sitten mieti mitä speduja tarvitset.
 
Youtube on mainio mistä voi katsella mitä milläkin efectillä saa aikaan.
 
Antti1
13.10.2016 20:41:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmana on se, että mikä nyt on kenellekin rock ja metal. Ei auta kuin testata ihan itse. Osta käytettynä hyvään hintaan, niin ei tule juuri takkiin kamoja kokeillessa. Vielä parempaa tietty, jos pääset etukäteen jonnekin testaamaan.
TTV
13.10.2016 20:51:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janekki: Kiitoksia! Osaisitko sä tai joku muu sanoa onko tuo ht5r sitten hyvä ostos metalliin. Sopisi käytettynä budjettiin(200-400e). Mutta parilla foorumilla juuri vahvarin metalli ominaisuutta moititaan, on enemmän rokkimainen soundi kun metalli.
 
edit: olisiko esim joku muu parempi, mikä? Engl gigmasteria 310 kanssa kehuttu.

 
Gigmaster on kans aika rok, ENGL Ironball on metal, vaatii toki kaapin kaverikseen. Torilla näyttäisi olevan just napea paketti Ironball + kappi. Gigmasterista saa metallia, kun laittaa OD-pedaalin eteen tiukentamaan saundia. Jos se "putki" ei oo ihan välttämätön, niin mallintavilla (yamaha thr10x) ja trankuilla saa myös hyvää särösaundia. Itse hankin heräteostona Randallin RG13 3-kanavaisen trankkuvahvistimen, josta itroaa 2W tehoa, todella hyvät metallisäröt a'la Pantera lähtee :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Janekki
13.10.2016 21:19:31 (muokattu 13.10.2016 21:20:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo kiitoksia, saisin netistä koko illan lueskellu noista. Niin aika hyviä kaikki on saanu, tuossa blackstarissa kiehtoo kehujen lisäksi hinta kun saisin sen 200e käytettynä. Engl gigmasteria vajaa 400e ja vanhempaa engl 50w 12 screameria kaupattais 400e käytettynä kans.
Pelkkiä kehuja saanu toi screamer kauniiden cleanien ja rajun metallin suhteen, mutta blackstar ois puolet halvempi. HT 5R puuttuu tuo master volume.. onko sen puuttuminen sinänsä mikään ongelma ellei halua hiiren hiljaa soitella säröllä?
 
jhlamm
13.10.2016 21:33:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei ole pakko putkipeli olla niin suosittelen metalliin peaveyn vypyriä tuossa hintaluokassa. Kliinit on ok ja säröt erittäin hyvät hintaisekseen. Tosin taas on kuulijan oma mielipide, mutta itse tuli pitkään kotioloissa soiteltua vypyrillä.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
steelduck
14.10.2016 17:08:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missä tuolla on tarkoitus soittaa? Jos soittelet jossain missä on naapureita, niin tuo HT5R ja kaikki muutkin putkivahvistimet ovat todella äänekkäitä.
 
Kerrostalo käyttöön suosittelisin Blackstarin ID60 comboa. Sillä saa hyvät soundit hiljaisella, mutta riittää jo bändinkin kanssa soitteluun.
 
Jos taas asut jossain omakotitalossa, niin sitten tuommoinen HT5R on kyllä todella mainio eteenkin 200e hintaan.
 
Janekki
14.10.2016 22:43:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rivitalossa, mutta naapurit on meluisampia kun minä joten eipä tuo musisointi oo niitä haitannu, päinvastoin. Tuosta HT5 ärrästä on vähän erilaisia arvosteluja, mutta pitäis olla kelpo peli? Engl gigmasteri 310 välillä mietin.
 
RaskasMielinen
15.10.2016 02:14:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

steelduck: Tuolla Blackstarilla pärjäät kyllä alkuunsa ilman mitään pedaaleja. Siinä on hyvä "metallisärö" ihan itsessään. Eli osta ensin kitara ja tuo Blackstar ja soittele muutama kuukausi ja sitten mieti mitä speduja tarvitset.
 
Youtube on mainio mistä voi katsella mitä milläkin efectillä saa aikaan.

 
Samaa mieltä.
 
Metallimusa on niin laaja ja subjektiivinen käsite, että on hyvin vaikea sanoa tarvitaanko just sun makuun loppujen lopuksi sitä säröpedaalia vai ei - ja (melkein) minkä tahansa vahvistimen kanssa. Luukutin tänään sydämeni kyllyydestä yhtä 50-wattista täysputkista todellista gain-monsteria, mutta kyllä se soundi vaan tiukkeni/parani vielä entisestään, kun laittoi eteen klassisen Maxon OD808 -padaalin (särö nollilla ja volume täysillä).
 
Tuolla Blackstarilla pääset kuitenkin hyvin alkuun. Lisäksi siinä on muistaakseni kuulokeliitäntäkin (ainakin omassa Blackstar HT-1R:ssäni on). Ei mikään maailman paras kitarakaappi/kaiutin-mallinnus, mutta menettelee.
 
Se olisi kuitenkin mielestäni kohtuu tärkeää, että tuo HT-5 on nimenomaan HT-5R eli reverbillinen eli kaiullinen versio. Etenkin kuulokesoitossa voi alkaa tympimään jos ei ole tilaefektiä. Tai sitten hankit jonkun reverb-pedaalin.
 
Jack of all trades - master of none
steelduck
15.10.2016 07:37:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta se 5R, jos saat sen vielä noin edullisesti. Se on vallan mainio peli jolla pääsee pitkälle ja saat sen varmasti myytyä melkein samaan hintaan, sitten kun nälkä kasvaa syödessä ja on hamottunut tarkemmin mihin suuntaan haluat soundia viedä..
 
Janekki
15.10.2016 12:39:14 (muokattu 15.10.2016 12:40:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista! Mennään sillä. Semmonen kysymys vielä olis tähän perään (toki meen toistaseks ihan vahvarin omalla soundilla), että mikä ero se noissa dist ja overdrive pedaalien välillä on? Lueskelin semmosta, että overdrivea suositeltais jos ois jo valmiiksi tommonen high gain vahvari ja rokki kitara kun se nostaa entisestään sitä vahvarin omaa gainia, mutta distortion ois parempi jos enemmän clean tyylinen varustus. Sitten taas osa sanoo päinvastoin, että distortion olisi nimenomaan metalliin ja overdrive semmoseen 80 rock sooloiluun. Kiitos vielä!
 
Laulava Kylätohtori
15.10.2016 12:51:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janekki: Kiitoksia vastauksista! Mennään sillä. Semmonen kysymys vielä olis tähän perään (toki meen toistaseks ihan vahvarin omalla soundilla), että mikä ero se noissa dist ja overdrive pedaalien välillä on? Lueskelin semmosta, että overdrivea suositeltais jos ois jo valmiiksi tommonen high gain vahvari ja rokki kitara kun se nostaa entisestään sitä vahvarin omaa gainia, mutta distortion ois parempi jos enemmän clean tyylinen varustus. Sitten taas osa sanoo päinvastoin, että distortion olisi nimenomaan metalliin ja overdrive semmoseen 80 rock sooloiluun. Kiitos vielä!
 
Distortionista lähtee enemmän säröä kuin overdrivestä. Kyllä niitä voi molempia käyttää puhtaan tai särön päälle. Toiminnan hyvyys riippuu enemmän pedaalin kytkiksestä ja yhteistoiminnasta vahvarin kanssa kuin siitä, onko se luokiteltu distortioniksi vai oodeeksi...
 
Ja olen samoilla linjoilla kuin jotkut jo aiemmin eli osta se Blackstar ja mieti niitä speduja sitten, kun olet sitä testannut. Tarkoitan lähinnä, että ei ole mitää must have speduja, jotka olisi pakko olla. Kaikki on subjektiivista ja kiinni, mistä sattuu tykkäämään - eli makuasioita nämä.
 
Joka laitteelle löytyy netistä kehut ja haukut eli sieltä on hyvä valita juuri se arvostelu, joka tukee omaa agendaa. :)
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
Janekki
15.10.2016 13:00:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo selvens! Tässä vaan nyt otellaan, että tuo blackstarin myyjä vastailis, polte ois jo soittelemaan nii ei tarvii ilman vahvaria soitella. Tuo engl gigmasteri 310 ois tossa vähän lähempänä mutta 380e, ei taida noiden välillä suurempia eroja kuitenkaan olla?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti