Muusikoiden.net
21.02.2019
Musiikkialan ammatillinen perustutkinto: Muusikko | Kuopion konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yerasov- vahvistimet - kokemuksia?
1
sticky fingers
12.10.2016 09:25:06 (muokattu 12.10.2016 09:25:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, venäläisistä Yerasov- styrkkareista kysymys: Onko kuinka monella käyttökokemuksia ja liikkuukohan noita mahdollisesti Suomessa? Ja jos, niin missä hinnoissa menevät?
 
http://yerasov.com/
 
"Giving up is a gateway drug"
Karhukoira74
12.10.2016 10:29:43 (muokattu 12.10.2016 10:30:03)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valitettavasti ei....tommonen Bulldozer/Detonator vois olla härski testata =D
 
-So many assholes, so few bullets-
Pedro de la Helvetto
12.10.2016 10:56:09 (muokattu 12.10.2016 10:58:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös noita yleisesti kehuta? Ainakin Guitarist-lehdessä on ollut positiivisia arvioita.
 
http://www.guitar-bass.net/gear/yerasov-gta-15-review/
 
Laulava Kylätohtori
12.10.2016 12:20:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös torilla ollut just tollanen nuppi+kaappi (muistaakseni) myynnissä. En tiedä, onko enää...
 
Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.
RaskasMielinen
12.10.2016 18:30:39 (muokattu 12.10.2016 18:30:52)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tommonen:
 
https://www.dropbox.com/s/3h72pum09 … %20Yerasov%20Gavrosh%20V30.JPG?dl=0
 
eli Yerasov Gavrosh -combo Celestion V30 -elementillä. Silti erittäin kompakti ja comboksi takaa hyvin suljettu, tosin ei erityisen kevyt laitos. Työn jälki on suorastaan erinomaista niin päältä kuin sisältä. Pääte on EL84-putkilla teho on valittavissa 10 W tai 2 W ja löytyy myös kaiutinemuloitu kuulokeliitäntä, joka ei ole ainakaan huonommasta päästä. Kaksi kanavaa (tosin yhteinen eq ja presence-säädin) ja tarvittaessa gainia niin paljon, että riittää jopa mulle (lead-kanavalla kaksi gain-tasoa). Hyvä digitaalinen reverb sekä efektilooppi. Kanavanvaihtopedaali löytyy toki myös.
 
Ei todellakaan mitään pahaa sanottavaa. Eräs kaveri on yritellyt ostaa tätä multa pois, mutta enpä ole myynyt. Nauhoitukset teen isommilla vahvistimilla (tässä ei oikein riitä headoom mun makuuni), mutta tällä soittelen takkahuoneessa ja olohuoneessa kehitellen synkkiä ideoitani. Kyllä tällä toki hyvin soittelee muutakin kuin metallia.
 
Ostin tämän m.netin torilta jokunen vuosi sitten joltain vanhemmalta espoolaiselta tyypiltä. Oli muistaakseni suunnitellut aloittavansa näiden maahantuonnin, mutta oli sitten kai luopunut ajatuksesta.
 
Jack of all trades - master of none
666a666
13.10.2016 16:03:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tollasella Bulldoserilla tuli soitettua Tallinannan keikalla 1,5 vuotta sitten ja aika tykit soundit kyllä irtos. en muista mikä kaappi siihen oli kytkettynä
 
Juhvo
03.09.2017 12:43:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseä hiukan kiinnostelisi tuollainen Detonator. Löytyisköhän keltään ystävälliseltä herrasmieheltä Pirkanmaalta sellaista, että pääsis testaamaan? Tarkemmat soundianalyysit olis myös tervetulleita. Itseä kiinnostaa säröpuoli eniten. Muutamat YouTubesta löytyvät demot on kuunneltu läpi.
 
Juhvo
01.03.2018 11:03:37 (muokattu 06.03.2018 15:12:47)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjoitanpa nyt vähän pidemmän pätkän omista kokemuksista ihan ostokokemuksesta laitteen takuukorjaukseen asti.
 
Ostin tuossa syksyllä Detonator 50:n Yerasovin brittimyyjältä (yerasov.co.uk). Myyjä on varsin asiallinen tyyppi ja vastailee auliisti kaikkiin kyselyihin myös oston jälkeen. Itse kaupat hoitui perinteisellä sähköposti-tilisiirto-menetelmällä. Nuppi saapui perille noin viikossa maksun siirryttyä vastaanottajalle. Yerasovin laitteita saisi kai tilattua suoraan yerasov.comistakin, mutta brittimyyjältä tilatessani säästin sievoisen summan, sillä hintaa tuli toimituksineen n. 150€ vähemmän, kuin yerasov.com pyytää. Lisäksi olettaen, että valmistajan omat hinnat tuskin sisältävät toimitusta, alv:a ja tullia, niin hintaero alkaa olla jo aika reipas.
 
Itse laitehan on siis 50-wattinen ja kaksikanavainen nuppi. Jostain syystä Yerasov ei tunnu juuri markkinoivan Detonatoria raskaampaan soitantaan, mutta kyllä tämän ihan huoletta high gain-kategoriaan laskisi. Kummallakin kanavalla on valittavissa 3 eri gain-asetusta (särökanavalla vintage, vintage boost ja modern), minkä lisäksi särökanavasta on footswitchilläkin valittavissa lo- ja hi-moodit. Monipuolisuutta siis löytyy ihan kivasti. Itse koen, että särökanavan hi lead+vintage boost tarjoaa riittävästi säröä nykyiseen black metal-soitantaani. Vahvistimen särösoundi on aika tiukan punchikas. Puhtaammista soundeista löytyy aika hyvin näytteitä Youtubesta, mikäli ne kiinnostavat. Mukavana ominaisuutena nupin päätteen saa kytkettyä pentodi- tai trioditilaan. Trioditilaa mainostetaan joskus tehon puolituksena, mutta ilmeisesti tämä ei pidä teknisesti paikkaansa. Joka tapauksessa vahvistimen meteliä voi tuolla trioditilalla vähentää.
 
Ei hyvää ellei jotain huonoakin... High gain-osastolla häiriöääniltään kohtuullisen hiljaisiin Engleihin tottuneena Detonator pitää melko kovaa kohinaa - erityisesti modern-asetuksella. Etupaneelista valittavissa oleva jotain keskiääniä korostava damping-kytkin boostaa tuota kohinaa myös entisestään. Tosin vaikkapa bändikaverin Peavey 6505+:aan verrattuna tuo kohina ei olekaan mitenkään erityisen paha, ja vintage boost-säröllä ilman dampingia ei lainkaan häiritsevä.
 
Nupin efektilenkin saa kytkettyä sarjaan tai rinnan ja footswitchillä pois päältä. Lenkin toiminta on kuitenkin vähän erikoista, sillä sen send level tuntuu toimivan kuten master volume - siis huolimatta siitä onko lenkki sarjassa, rinnan vai pois päältä niin Send Level toimii masterin tavoin. Lisäksi lenkissä kulkevan signaalin voimakkuus vaikuttaa kuivan signaalin voimakkuuteen, kun lenkki on kytketty pois päältä.
 
Muutama kuukausi oston jälkeen nupissa alkoi esiintyä hiukan vikaakin. Aluksi tuntui että siitä katosi särö satunnaisesti, ja myyjän välityksellä tehtaan porukan kanssa tuumittiin, että vika saattaisi olla jossakin etuasteputkessa tai sellaisen kannassa. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että itse asiassa nupin kanava vaihtui itsestään ja joskus kanavan vaihtumisen yhteydessä nuppi myös hiljeni täysin muutamaksi sekunniksi. Vian selvittelyssä myyjä oli edelleen hyvin avulias ja aktiivisesti haki ongelmaan ratkaisua tehtaan tyyppien kanssa. Lopulta kun sain selvitettyä mikä ongelma tarkalleen on, sain viedä nupin paikalliselle vahvistinkorjaajalle takuukorjaukseen. Tehtaalta oli annettu korjaajalle tarkat ohjeet vian korjaamiseksi, ja ilmeisesti toimenpiteeseen sisältyi yhden diodin vaihto. Korjaajan mukaan yhteistyö tehtaan kanssa toimi myös varsin hyvin.
 
Summa summarum. Yerasovin brittimyyjä on toiminut erittäin mallikkaasti kaikessa yhteydenpidossa. Myös tehtaan porukka tuntui olevan innokas selvittämään vahvistimen vikaa, ja korjaus löytyi todella nopeasti, kunhan sain selvitettyä mikä ongelma tarkalleen on. Iso plussa myös siitä, että nuppia ei tarvinnut lähettää ulkomaille korjattavaksi. Täytyy nyt vain toivoa, että lisää vikoja ei ilmene.
 
(Edit: kevensin efektilenkille antamaani tuomiota testattuani sitä uudelleen oikein ajan kanssa)
 
aristoteles666
01.03.2018 11:19:18 (muokattu 01.03.2018 11:27:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

."Lenkin toiminta on kuitenkin vähän erikoista, sillä sen send level tuntuu toimivan kuten master volume "
 
noin sen kuuluukin toimia sarjassa.
 

 
"ja rinnankytkettynä return level säätää myös kuivan signaalin tasoa"
 
noin se tekee vakisinkin, koska se on edelleen sen sarjalenkin return potikka.
normaalisti rinnankytkennassa siina pitaisi olla mix potikka noiden lisaksi joka miksaa kuivan ja efektoidun soundin valilla
 
rinnakytkenta asennossa onkin tarkoitus pitaa return taysilla ja efektiprosessorista saataa kuinka paljon tulee efektoitua signaalia, sielta nimenomaan ei pitaisi tulla yhtaan kuivaa signaalia.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Juhvo
01.03.2018 12:34:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aristoteles666: ."Lenkin toiminta on kuitenkin vähän erikoista, sillä sen send level tuntuu toimivan kuten master volume "
 
noin sen kuuluukin toimia sarjassa.

 
En ole tuota efektilenkkiä nyt hetkeen ruuvaillut, mutta muistaakseni se toimii tuolla tavalla vaikka lenkki olisi footswitchillä kytketty pois päältä.
 
aristoteles666: noin se tekee vakisinkin, koska se on edelleen sen sarjalenkin return potikka.
normaalisti rinnankytkennassa siina pitaisi olla mix potikka noiden lisaksi joka miksaa kuivan ja efektoidun soundin valilla

 
Tää kuulostaa ihan järkevältä perustelulta, mutta ohjekirja kyllä antaa ymmärtää, että rinnakkaisena tuon returnin pitäisi säätää juurikin efekteiltä tulevan, kuivaan signaaliin miksattavan, signaalin voimakkuutta. Tosin olen tässä nyt luottanut Googlen käännökseen, kun ohjekirja on saatavilla vain venäjäksi. Ehkä tämän voisi siltä myyjältä vielä varmistaa, kun tuossa jo hehkutin että häneltä saa apuja niin hyvin :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti