Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kielten jännite ja venyttäminen
1
Lespaul66
22.09.2016 21:08:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käyttänyt pitkään DR Pure Blues nikkelikieliä kun pidän niiden soundista. Nyt harjoittelun alla on ollut pitkät ja paljon bendejä sisältävät soolot ja päivien ja useiden tuntien harjoittelun jälkeen alkaa oleen sormet todella arkoina (Les Paul ja 10 setin kielet). Eilen räpsähti lopulta B kieli poikki ja vaihdoin koko setin. Olen aiemmin venytellyt kielet vaihdon jälkeen melko perusteellisesti mutta nyt jätin venyttelyn vähemmälle. Seurauksena uusista vähemmän venytetyistä kielistä oli selvästi helpompi kielten venyttäminen bendeissä ja yllättävän hyvin pysyivät kuitenkin myös vireessä. Johtopäätöksenä oli että olen tainnut vuosikausia esivenytellä kieliä liikaa heti vaihdon jälkeen - ovat tainneet hieman kuoleentua ja jäykkyys on tullut aiemmin kovemmaksi. Millaisia kokemuksia teillä muilla on ?
 
GiovanniDiRondo
22.09.2016 21:24:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun käsittääkseni kieltä joutuu venyttämään todella kovaa, että se kuoleentuisi sillä tavalla. Venyttämisen tarkoitushan on tasoittaa lavan ja satulan välissä sekä erityisesti viritintapin ympäri kierretyn osan jännite samaksi kuin mikä se soivassa kielessäkin on. Ehkä tuossa sinun tapauksessa siellä lavassa on sen verran löysiä, että se soitettaessa antaa vähän periksi, mutta palauttaa kuitenkin sen vireen.
 
Kyllä kieliä kannattaa vetää kieltenvaihdon yhteydessä, mutta voi olla että ei ylettömästi. Käsivoimatkin on eri ihmisillä erilaiset.
 
Bändissä tärkein tehtäväni on tukea laulajan tulkintaa ja sitä tekstiä mitä hän tulkitsee.
Juzpe
23.09.2016 00:45:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GiovanniDiRondo:
 
Kyllä kieliä kannattaa vetää kieltenvaihdon yhteydessä, mutta voi olla että ei ylettömästi. Käsivoimatkin on eri ihmisillä erilaiset.

 
Esivenytyksen tarkoitus on nähdäkseni lähinnä poistaa löysät viritintapin ympäriltä ja saada kieli asettumaan lopulliselle paikalleen. Eli venytellään sen verran että esivenytystyyppinen homma ei enää vaikuta vireeseen.
 
Töissä "Oikeasti muusikot panee vain kaikkein parhaita naisia" - Laulava Kylätohtori
aristoteles666
23.09.2016 02:52:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

uudet kielet on venytettyinäkin kevyemmät venytellä, siksi ne vanhat juuri tuntuu raskaammilta koska kieli ei jousta enää vaan pistää vastaan kunnes katkeaa.
kyllä ne pitää venytellä jos haluaa että ne pysyy vireessä.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
Krice
23.09.2016 08:21:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzpe: Esivenytyksen tarkoitus on nähdäkseni lähinnä poistaa löysät viritintapin ympäriltä ja saada kieli asettumaan lopulliselle paikalleen.
 
Tai sitten voi pyöritellä kielen tapin ympärille niin, että siihen ei jää löysää. Käytännössä se mutka tai kulma joka tulee kieleen kun se menee tapin läpi pitää kielen kiinni tapissa, kielen pyörittely tapin ympäri X kertaa on lähinnä vapaaehtoinen toimenpide. Toki lukkovirittimet ovat sitten se paras ratkaisu tuohonkin pulmaan. Esivenyttely on turhaa jos ei sitten halua nopeasti löysiä pois kielistä. Kyllä ne kielet venyy sitten kohdilleen kun bendailee ahkerasti.
 
Kefiiri
23.09.2016 09:31:40 (muokattu 23.09.2016 09:39:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On se hyvä etukäteen venyttää löysät pois. Muuten saa alkuun virittää ihan päntiönään.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Juzpe
23.09.2016 10:20:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice:Esivenyttely on turhaa jos ei sitten halua nopeasti löysiä pois kielistä. Kyllä ne kielet venyy sitten kohdilleen kun bendailee ahkerasti.
 
Yhdellä kielisetillä kun pystyy soittamaan ihan maksimissaan kolme, mieluiten kaksi keikkaa, niitä joutuu vaihtamaan melko usein. Esivenyttelyyn ei olisi mitään tarvetta jos olisi aikaa sängynreunalla soittelemalla ajaa kielisettiä sisään päivän verran ja rauhassa viritellä skittaa joka saatanan bendin jälkeen. Lisäksi kun ei ole teknikkoa, joka hoitaisi asiaan liittyvän räbläyksen, kieliä pääsee vaihtamaan muuallakin kuin työpöydän ääressä kotona täydellisessä valaistuksessa ja tummapaahtoinen kermakahvi höyryämässä pöydällä, niin esivenyttämällä kielet ja tarkastamalla vireen jokaisen venyttelykierroksen jälkeen varmistaa sen, että asian tiimoilta ei tule yllätyksiä.
 
Töissä "Oikeasti muusikot panee vain kaikkein parhaita naisia" - Laulava Kylätohtori
krk
23.09.2016 14:14:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin viime vuonna kokeeksi tämän String Stretcha -venyttelyvempaimen:
 
http://www.customsounds.fi/string-stretcha.html
 
Kokemusten perusteella voin kyllä lämpimästi suositella. Pärjäsihän sitä toki aikaisemmin ilmankin, mutta tällä tulee nopeasti ja vaivattomasti erinomaisen tasalaatuista jälkeä. Tulee vähän niin kuin semmonen pro-meininki-olo... :)
 
- So it was fun when I finally got to suck... that was a big moment... the suck level, that was a big moment for me... Joel Paterson
Gary Enfield
23.09.2016 15:38:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vielä kun olis Guitar-Playa' -vempain, niin voi itse siirtyä sinne playalle.
 
Jii-Gee
23.09.2016 15:47:08 (muokattu 23.09.2016 15:50:21)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzpe: ..kieliä pääsee vaihtamaan muuallakin kuin työpöydän ääressä kotona täydellisessä valaistuksessa ja tummapaahtoinen kermakahvi höyryämässä pöydällä..
 
Bäkkärillä / keikkadösässä / huonossa valossa / kännissä / huoneenlämpöistä keskaria / lukulasit hukassa..
 
70s Rokkenroll.. !! VIDEO
Juzpe
23.09.2016 15:56:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jii-Gee: Bäkkärillä / keikkadösässä / huonossa valossa / kännissä / huoneenlämpöistä keskaria / lukulasit hukassa..
 
Ittehä ei tuota viinan paskaa eikä galyaakaan tuu naposteltua mutta muuten joo. Yleenäs väsyneenä ja vittuuntuneena myös.
 
Töissä "Oikeasti muusikot panee vain kaikkein parhaita naisia" - Laulava Kylätohtori
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti