Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gibson Les Paulien hinnat
1 2
Johnny99
31.08.2016 01:45:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP:n osto kiinnostaisi, mutta malleja ja hintoja on niin paljon, että pää on ihan pyörällä.. Lisäksi näyttää, että uutena saa jopa halvemmalla kuin käytettynä?
 
esim.
 
traditional, torilla hinnat alk. n.1250€, thomannilla 1299€
standardit, torilla hinnat alk. n.1800€, thomannilla 1599€
 
Onko jotain osto-opasta tälle kitaramallille?
 
basisti1971
31.08.2016 09:18:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Johnny99: ...näyttää, että uutena saa jopa halvemmalla kuin käytettynä?
 
Mallit, ominaisuudet ja käytettävät materiaalit muuttuvat jatkuvasti, ja muunmuassa nuo seikat vaikuttavat näennäisesti samanlaisten kitaroiden hintaan.
 
Ostopaikkoja on myös monia, ja joskus tulee syystä tai toisesta maksettua ylihintaa = pyyntihinta mielen/elämäntilanteen muuttuessa saattaa käytettynä olla yli senhetkisen halvimman uuden, vaikka kuinka ottaisi takkiin verrattuna kyseisen instrumentin ostohintaan.
 

 

 
Johnny99: Onko jotain osto-opasta tälle kitaramallille?
 
Varmaan yhtä monia kuin Stratollekin, noista voi aloitella:
 
https://www.google.fi/search?q=les+ … b&gfe_rd=cr&ei=7XDGV-iuDIiBNNmVh-AH
 

 

 
Vaikka Gibsonia oletkin ensisijaisesti kaiketi ostamassa, mnet tyyliin pitää toki vaihtoehtoinenkin mielipide esittää :D.
 
Oma kokemuksen luoma katsantokanta on jo pari vuosikymmentä sitten kääntynyt LP-saralla Gibsonista Tokaihin.
Kaikki Gibsonin LP:t olen pukannut eteenpäin, mutta valtaosa Tokaista on jäljellä.
 
Jos lavassa ei ole ihan, ihan pakko lukea Gibson, suosittelen testaamaan myös Tokain tarjonnan.
Lähinnä Japanin tuotanto on likellä omaa sydäntä, mutta muutama ALC ja ALS on hämmästyttäneet yhtälailla vaikka en ole aiemmin noihin päin edes vilkaissut.
 
Tokaissa eri vuosimallien vertailun tekee haasteelliseksi reaaliaikainen jenipohjainen mallimerkintä, samanlaisen tuotteen hinta kun ruukaa vuosien varrella nousemaan.
Eli toisin sanoen mallimerkinnän numero on käytännössä samassa instrumentissa ennen hinnankorotusta ESIMERKIKSI vaikkapa 80, hinnankorotuksen jälkeen vaikkapa 90.
Netti on tuossakin asiassa ystävä.
 
T:Samuli
 
calluna
31.08.2016 09:29:52 (muokattu 31.08.2016 09:31:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johnny99: LP:n osto kiinnostaisi, mutta malleja ja hintoja on niin paljon, että pää on ihan pyörällä.. Lisäksi näyttää, että uutena saa jopa halvemmalla kuin käytettynä?
 
esim.
 
traditional, torilla hinnat alk. n.1250€, thomannilla 1299€
standardit, torilla hinnat alk. n.1800€, thomannilla 1599€
 
Onko jotain osto-opasta tälle kitaramallille?

 
Melkoinen suo on hahmottaa Gibsonien mallit ja hinnat. :)
Mutta nuo mainitsemsi hinnat Thomannilla ovat käsittääkseni "nyt edullista vuoden 2015-sarjaa", eli silloin 2015 tehtiin joitain uudistuksia malleihin, jotka eivät saaneet aivan parasta vastaanottoa ostajien parissa, ja siten ne myydään nyt halvalla pois.
 
Tälle vuodelle Gibson on taas palannut perinteisempiin ratkaisuihin malleissa, joten 2016 standard taitaa maksaa 1999,-
 
En osaa sanoa mikä niissä 2015 kitaroissa olisi vikana, vai onko niissä vikaa. Voisi olla aika hyvä kauppa napata tuollaisella hinnalla.
 
Torilla on toki tarjolla eri malleja eri vuosilta, ja siksi hinnatkin kovin vaihtelevia.
 
"B.B. King can make one note count for a million Malmsteen notes" -Yngwie Malmsteen
Krice
31.08.2016 09:38:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

calluna: En osaa sanoa mikä niissä 2015 kitaroissa olisi vikana, vai onko niissä vikaa.
 
Kaikki ei edes pidä niitä Les Pauleina, koska kaula on leveämpi ja robovirittimet. Perinteiset ominaisuudet on aika tärkeitä ilmeisesti joillekin. Les Paul voitaisiin kyllä kitaramallina siirtää sinne mihin se kuuluukin eli historiaan.
 
jhakwe
31.08.2016 09:40:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, 2015-malleja ovat, ja tuohon hintaan juuri siksi, että niitä jäi melkoisesti myymättä. En ota kantaa paremmuuteen tai huonommuuteen, mutta noissa 2015-malleissa on robottivirittimet, leveämpi otelauta ja messinkisatula, joka kuulopuheiden mukaan kuluu anteeksiantamattoman nopeasti vaihtokuntoon. Saattavat olla hintaisikseen aivan loistokitaroita, mutta eivät meikäläistä varten, ja mieluummin maksan ja olen maksanut sen 1300€ käytetystä vähän vanhemmasta yksilöstä.
 
http://www.taintedaudiofx.com - Käsintehtyjä pöristimiä.
ibnz
31.08.2016 09:46:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

'15 Std taisi maksaa uutena jonkin verran päälle kolme tonnia ja Tradkin kaks ja puoli. Siihen nähden alennukset ovat aika merkittäviä.. Vaan mahtoikohan hinnoittelu olla alunperin kovin tarkasti mietitty :) Kokeilin Kaisaniemen fasussa tuollaista traditionaalia ja se oli oikein hyvä peli. Emmä huomannut ongelmia kaulan kanssa, virittimiä en edes kokeillut
 
Shakata
31.08.2016 09:53:24 (muokattu 31.08.2016 09:53:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän ne ole juurikin ne robottivirit sekä 46mm messinkisatula, jotka ovat ostajia karkottaneet. Ei ihan sitä perinteisintä Paulia Traditional nimestään huolimatta. Varmasti ihan kelpo keppejä, jos pystyy kyseisten ominaisuuksien kanssa elämään.
 
"One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you're into jazz." Lou Reed
Iskariot
31.08.2016 10:03:36 (muokattu 31.08.2016 10:25:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2015 Les Pauleja saa tosiaan nyt halvalla ja moisen itsekin taannoin ostin. Muut kitarat saakin nyt lähteä...
 
Tuon vuoden malleissa on tosiaan selvästi leveämpi otelauta kuin mihin monet ovat tottuneet joten se on varmaan eniten mielipiteitä jakava juttu. Robottivirittimet voi halutessaan vaihtaa normaaleihin ja tuon kulahtavan messinkisatulan tilalle saa Gibsonilta maksutta uuden titaanisen mitä käytetään 2016 HP-malleissa, tosin toki 2015 mitoituksella.
 
Oma kokemus G-Force virittimistä on vielä vain positiivinen ja saavat olla kitarassa. Satulan tiimoilta otin yhteyttä Gibsonin asiakaspalveluun ja kysyin josko saisin uuden satulan jo ennen kuin messinkinen kuluu urille, mihin vastasivat Thomannin toimittavan korvaavan tilalle. T-kauppaan postia laitettuani ei mennyt kauaakaan kun kuriiri toi ovelle titaanisen korvikesatulan joka istui kivasti messinkise tilalle. Tämä oli tavallaan takuun alainen juttu ennen vian ilmenemistä.
 
Leveä kaula sopii omaan lapaseen oikein hyvin, mutta voin uskoa että monelle se on syy olla ostamatta 2015 mallia. Tuon jälkeen normikaulat tuntuu aika tikuilta... Alennukset Thomannilla on 2015 malleissa tosiaan melkoisia alkuperäiseen hintaan verrattuna joten jos noiden speksien (tai siis tuon kaulan) kanssa pystyy elämään niin aika hyviä diilejä on tarjolla.
 
No niin... No ei!
arijuki
31.08.2016 10:47:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos unohdetaan vuosi 2015, niin uudet Traditionalit ovat olleet luokkaa 1600-2000 ja Standardit 2000-2500. Tästä sitten muodostuu käytetyn hinta. Viime vuosina hinta on asettunut lähemmäs yläpäätä johtuen esim. dollarin kurssin kehityksestä.
 
Sitten "tietäjille" on merkitystä esim. bodyn kevennyksillä (weight relief), joka voi olla ei kevennetty, perinteinen, chambered tai modern. Ja lisäksi mm. kaulan profiili ja otelaudan materiaali jne. Näistä johtuen eri vuosien kitarat ovat halutumpia, ainakin joidenkin mielestä.
 
Minä juuri myin pois 2013 Standardin ja pidin 2005 Standardin johtuen lähinnä kaulasta.
 
The beautiful thing about learning is nobody can take it away from you. - B.B. King
tuskiz
31.08.2016 12:24:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arijuki:Sitten "tietäjille" on merkitystä esim. bodyn kevennyksillä (weight relief), joka voi olla ei kevennetty, perinteinen, chambered tai modern. Ja lisäksi mm. kaulan profiili ja otelaudan materiaali jne. Näistä johtuen eri vuosien kitarat ovat halutumpia, ainakin joidenkin mielestä.
 
Gibsonilta taitaa vissiin kaikki Stankut sitten 80-luvun olla aina kevennettyjä, vain kalliimmat erikoisversiot on sitten porailemattomia. Trad. kevennys ei musta ole vielä niin kamala, mutta chambered menee jo liiallisuuksiin joten jos noista alkuperäinen kirjoittaja välittää yhtään, niin kannattaa selvittää mallien kevennykset.
 
Tokai olikin jo mainittu, hintaisekseen loistavia soittimia, japanivalmisteisista on kaksi sarjaakin mistä valita, halvempi ja kalliimpi joista vm. jää silti halvemmaksi yleensä kuin Gibsonin stankku uutena. Ja mikä parasta, Tokait ei ole kevennetty, siihen en ota tällä kertaa kantaa soiko ne oikeasti sen paremmin kuin iso G:n. Myös muita japanivalmistajia kuten Edwards, Bacchus, Greco ja Burny voi kattella jos sattuu vastaan, noi on keskenään suht. samanlaisia ominaisuuksiltaan hintaluokassaan hyvässä sekä pahassa.
 
Huom! Obs! Ylläoleva kirjoitus saattaa sisältää mielipiteen.
s8na
31.08.2016 12:33:10 (muokattu 31.08.2016 12:34:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tokai tuntuis pitävän arvoaan vähän huonommin ja raudat ja elektroniikka oli ainakin vanhemmissa vähän kehnoa kamaa. Noin vm 2005 LC-85 itsellä ja hyvä soittaa ja loisto soundi.
 
fox
31.08.2016 12:53:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Gibsonilta taitaa vissiin kaikki Stankut sitten 80-luvun olla aina kevennettyjä
 
Juu, vuodesta -83 on käytössä ollu tuo "swiss cheese". Piti nääs saada kevyempiä soittimia.
 
Trad. kevennys ei musta ole vielä niin kamala, mutta chambered menee jo liiallisuuksiin
 
Makuasioita, DC Les Paulit tais olla ensimmäisiä "full chambered" Pauleja. Ihan soitettavia ne(kin) on.
 
Tokai olikin jo mainittu, hintaisekseen loistavia soittimia.
 
Hyvähän nuo on mainita, jos Gibsonin LP-mallien hinnat on "tekstin aiheena". Perinteikkääseen tapaan. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
tuskiz
31.08.2016 12:58:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na: Tokai tuntuis pitävän arvoaan vähän huonommin ja raudat ja elektroniikka oli ainakin vanhemmissa vähän kehnoa kamaa. Noin vm 2005 LC-85 itsellä ja hyvä soittaa ja loisto soundi.
 
Arvo säilyy varmasti ihan hyvin noita soittimia arvostaville, mutta jos ruvetaan vertailemaan Gibsonia vasten niin sitten saattaa tulla takkiin.
 
Mun Vintage-sarjan SG:ssä on ainakin oli perushyvät raudat ja sähköt; Virittimet kiinalaiset Ping Well/Works, talla ja kielenpidike sinkkivalusta Gotohia, mikit Tokain omat MK2S:t vintagehenkiset sinnepäin PAF:t, potikat täyskokoset Göldön 500k, konkat jotain peruskiinalaista ja jakki sekä kytkin Switchcraft. Nyttemin oon vaihtanut tai oon vaihtamassa kaiken paitsi kytkimen ja jakin, suurin miinus tulee noista virittimistä jotka kyllä vaihtui ihan heittämällä Klusoneihin, mutta Tokai suuressa viisaudessaan tekee vähän paksumman lavan noihin kitaroihin jollon noi Klusonit jää sen tangon osalta mihin kielet pujotetaan vähän lyhyiksi ja jäävät vähän holkkien sisään. Kalliimmassa Premium-sarjassa sitten on ihan kaikki laatuosaa, myös virittimet joka meinaa että niissä on varmaan sitten lapa perinteisen paksunen.
 
Huom! Obs! Ylläoleva kirjoitus saattaa sisältää mielipiteen.
iec
31.08.2016 14:39:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joidenkin mielestä chambered menee liiallisuuksiin ja toisten mielestä ei. Mun mielestä oma chambered studio soi kyllä hyvin, ei kierrä ainakaan omalla treenivolalla yhtään sen kummemmin kuin muutkaan kitarat. Plussaa tuossa on vielä inhimillinen paino. Pitää olla aika laadukas LP mahonkibody joka on ilman kammiointia yhtä kevyt kuin tässä.
 
Suurin vaikeus on ollut kitaraa testanneilla uskoa että noin hyvin soiva LP voi olla 3,3kg painoinen ;)
 
Ja tämä ei ole mainospuhe, kun olen jo tuosta omasta kitarasta sopinut vaihtokaupat yhteen Thinline Teleen :D
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Genitalripper
31.08.2016 15:00:07 (muokattu 31.08.2016 15:08:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Joidenkin mielestä chambered menee liiallisuuksiin ja toisten mielestä ei. Mun mielestä oma chambered studio soi kyllä hyvin, ei kierrä ainakaan omalla treenivolalla yhtään sen kummemmin kuin muutkaan kitarat. Plussaa tuossa on vielä inhimillinen paino. Pitää olla aika laadukas LP mahonkibody joka on ilman kammiointia yhtä kevyt kuin tässä.
 
Suurin vaikeus on ollut kitaraa testanneilla uskoa että noin hyvin soiva LP voi olla 3,3kg painoinen ;)
 
Ja tämä ei ole mainospuhe, kun olen jo tuosta omasta kitarasta sopinut vaihtokaupat yhteen Thinline Teleen :D
 
-iec

 
No ei tuo kauas jää tuo vain kevennysporattu tradikaan 3,6kg. Ja tämä on mainospuhe, on myös torin halvin traditional, SEKSIVAU!!
 
iec
31.08.2016 15:28:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Genitalripper: No ei tuo kauas jää tuo vain kevennysporattu tradikaan 3,6kg. Ja tämä on mainospuhe, on myös torin halvin traditional, SEKSIVAU!!
 
Juu on hinta kohdallaan ja on myös hieno :D
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
tuskiz
31.08.2016 15:35:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En oikeestaan tiedä miks edes ostaisi stankkua kun noi Traditionalit on just semmosia mitä Les Paulilta odottaakin ja halvempia.
 
Huom! Obs! Ylläoleva kirjoitus saattaa sisältää mielipiteen.
Genitalripper
31.08.2016 16:11:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: En oikeestaan tiedä miks edes ostaisi stankkua kun noi Traditionalit on just semmosia mitä Les Paulilta odottaakin ja halvempia.
 
Jotenkin sellainen kutina, että ainakin tuossa omassani se on tuo 50's kaulaprofiili. Ainakin itselleni oli jäänyt sellainen kuva niistä muutamista keskusteluista joita olin lukenut että tuo malli on jonkin tason soittokelvoton paksukainen, mutta ei se omaan käteen tunnu lainkaan pöllömmältä vaikka normaalisti sylistä löytyy charvel superstrato.
 
tuskiz
31.08.2016 16:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Genitalripper: Jotenkin sellainen kutina, että ainakin tuossa omassani se on tuo 50's kaulaprofiili. Ainakin itselleni oli jäänyt sellainen kuva niistä muutamista keskusteluista joita olin lukenut että tuo malli on jonkin tason soittokelvoton paksukainen, mutta ei se omaan käteen tunnu lainkaan pöllömmältä vaikka normaalisti sylistä löytyy charvel superstrato.
 
Varmaan riippuu vuodesta, mutta oon ymmärtänyt että noissa on sellanen '59 Lespa muoto jota monet pitää just sopivana.
 
Huom! Obs! Ylläoleva kirjoitus saattaa sisältää mielipiteen.
Genitalripper
31.08.2016 16:18:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Varmaan riippuu vuodesta, mutta oon ymmärtänyt että noissa on sellanen '59 Lespa muoto jota monet pitää just sopivana.
 
Parista paikasta ainakin tälle 2008 mallille löytynyt kaulaprofiiliksi 50's, luultavasti siis se ainakin sinä vuonna, muina vuosina sitten jotain muuta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti