Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimen volumen pomppailu?
1
ESP ukko
22.08.2016 21:32:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmana siis se , kun soittaessa volume menee noin puolet hiljemmalle kesken soiton. Joskus volume palautuu normaaliksi kanavan vaihdolla ja joskus käyttämällä stand by:lla. Kaikki putket on vaihdettu. Kyseessä siis Laney ironheart 60. Kysytään nyt samalla varalta, että onko Oulussa mitään liikettä minne voisi viedä korjaukseen jos mikään ei auta. Vahvistinpajalle 1,5kk jonotusaika ja Härönen käski soittaa vahvistinpajalle.
 
Numb
22.08.2016 22:28:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääteputket tiensä päässä?
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head "Dunnet Headin musa on parhaiten kuvattavissa silleen, että se muistuttaa sitä kuin suomalaiset aikuisrokkarit kirjoittais irlantilaisia juomalauluja." - Arttu
tumppusormi
22.08.2016 22:34:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kitarassa tuollainen ongelma kaulamikkiä käytettäessä. Luulin kanssa aluksi putkivahvistimen viaksi, mutta kun tuli tietokoneen vahvistinplugareilla samat oireet, niin rupesin renkkaamaan kitaran nuppeja. Mikkien vaihtokytkimen täräyttely auttoi asiaa. Todennäköisesti ne putket on kuluneet, mutta kannattaa siis tarkistaa myös tuollaiset oudoltakin tuntuvat seikat. Instrementtikaapelit myös.
 
En allekirjoita mitään
basisti1971
23.08.2016 06:57:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
ESP ukko: Ongelmana siis se , kun soittaessa volume menee noin puolet hiljemmalle kesken soiton. Joskus volume palautuu normaaliksi kanavan vaihdolla ja joskus käyttämällä stand by:lla.
 
Vaikka putk(i)en hyytyminen vanhuuttaan ja suotokonkkien kuivuminen ovat tämänkaltaisissa viestiketjuissa maasta ja kielestä riippumatta vakiokaukopika-arvauksia, oma aktiiviharrastajan MIELIPIDE on että jos korva ei vahvistimen muusta käytöksestä huomaa ko. komponenttien tulleen tiensä päähän, ollaan varsin heikoilla kantimilla.
 
Omaan kokemukseen perustuen tuonkaltaisia ominaisuuksia muuten tervesoundiseen vahvistimeen tuovat kosketushäiriöt ja (etenkin ROHS-ylimenokauden aikaiset) juotosongelmat.
 

 
Etenkin kun:
 
ESP ukko: Kaikki putket on vaihdettu.
 
Ja varsinkin koska:
 
ESP ukko: Kyseessä siis Laney ironheart 60.
 
Toki putketkin voivat olla syypää, mutta vanhoilla (pääte)putkilla kokeilemalla saa tuon selvitettyä nopsasti ja sähköturvallisesti.
 
Putkenkannoista kannattaa tarkistaa löytyykö löystymisen aiheuttamia läpilyöntijälkiä, ja tarvittaessa kiristää kannat.
CP-putkia on jo jokusen vuosikymmenen vaivannut lepsut pinnien halkaisijatoleranssit, ja usein epämääräisen käytöksen syypääksi osoittautuu uusiin putkiin väljä kanta.
 
Muita "helppoja" sähköturvallisia testikohteita ovat sisäänmeno(je)n, efektiluupin ja polkusimien jakit, niissä olevat kytkimet ja kytkennät eivät ole sieltä parhaasta päästä.
 
Laitetta purkamatta ei noita putsattua saa, mutta jomppi-piuha tai avoin plugi kertovat melko nopeasti josko vika löytyi.
 

 

 
ESP ukko: Vahvistinpajalle 1,5kk jonotusaika ja Härönen käski soittaa vahvistinpajalle.
 
Jonotusaika on omasta mielestä varsin inhimillinen, tokkopa mihinkään muuallekaan pikaisemmin laitteita saa, vaikka voihan sitä toki "soittaa vian ulos", jonka jälkeen odottaa jonotusajan, ja kun vahvari on pajalla odottaa kauhulla mitä kaikkea muuta hajosi alkuperäisen vian lisäksi.
 
Hivenenkin ääntä läpi päästävän vahvistimen korjaaminen on myös usein monta kertaluokkaa helpompaa kuin mykän, eli kikareen vieminen pajalle ennemmin kuin myöhemmin tulee kenties vielä halvemmaksikin ;).
 
T:Samuli
 
iec
23.08.2016 08:32:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ESP ukko: Ongelmana siis se , kun soittaessa volume menee noin puolet hiljemmalle kesken soiton. Joskus volume palautuu normaaliksi kanavan vaihdolla ja joskus käyttämällä stand by:lla. Kaikki putket on vaihdettu. Kyseessä siis Laney ironheart 60. Kysytään nyt samalla varalta, että onko Oulussa mitään liikettä minne voisi viedä korjaukseen jos mikään ei auta. Vahvistinpajalle 1,5kk jonotusaika ja Härönen käski soittaa vahvistinpajalle.
 
Eiköhän se Oulun suunnalla ole nimenomaan Vahvistinpaja jossa homma hoituu: http://vahvistinpaja.com/
 
Helpoimmat testit on todellakin jos rämppäät efektiloopin kytkintä tai tunget looppiin jumpperikaapelin sendistä returniin ja nitkutat niitä plugeja liittimeen ja takaisin. Ja myös kanavanvaihtonapin painelu saattaa auttaa. Tässä ajatusmallissa siis takana se, että noissa tietyissä paikoissa on jotain hapettumia. Mulla oli kerran yksi vahvari jossa oli nimenomaan hapettumia kanavanvaihtokytkimessä + efektiloopin jakkien metallikontakteissa. Oireet täsmäävät melkein noihin sinun esittämiin oireisiin, paitsi että ääni saattoi soutaa ja huovata, eli volumen taso pumppasi eikä jäänyt tietylle tasolle.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti