Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaiuttimen liittäminen putkivahvistimen kuulokelähtöön
1
atct
11.08.2016 10:53:36 (muokattu 11.08.2016 10:57:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin kokeilla liittää kaiuttinen Marshall class 5 kuulokelähtöön. Ideana kokeilla saisiko siten kohtuullista saundia makuuhuonevolyymilla. Kaiutinelementti on Celestion v60 8ohmin impedanssilla.
 
Miten on, voiko vahvistin vioittua kytkennästä? Onko kaiuttimen impedanssi (8ohm) liian pieni kuulokelähdölle. Yleensähän kuulokkeiden impedanssi huomattavasti suurempi kuin kaiuttimien.
 
juici
11.08.2016 10:56:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

atct: Ajattelin kokeilla liittää kaiuttinen Marshall class 5 kuulokelähtöön. Kaiutinelementti on Celestion v60 8ohmin impedanssilla.
 
Miten on, voiko vahvistin vioittua kytkennästä? Onko kaiuttimen impedanssi (8ohm) liian pieni kuulokelähdölle. Yleensähän kuulokkeiden impedanssi huomattavasti suurempi kuin kaiuttimien.

 
En suosittele moisia kytkentöjä ja varsinkin, kun kyseessä on putkivahvistin.
 
"Juici meni ravintolaan ja tilas tarjoilijalta: "Jekku ruuan kans!" "Taidatkin olla sellainen anagrammijätkä", kommentoi tarjoilija." -Jabe
hallu
11.08.2016 12:40:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

atct: Ajattelin kokeilla liittää kaiuttinen Marshall class 5 kuulokelähtöön. Ideana kokeilla saisiko siten kohtuullista saundia makuuhuonevolyymilla. Kaiutinelementti on Celestion v60 8ohmin impedanssilla.
 
Miten on, voiko vahvistin vioittua kytkennästä? Onko kaiuttimen impedanssi (8ohm) liian pieni kuulokelähdölle. Yleensähän kuulokkeiden impedanssi huomattavasti suurempi kuin kaiuttimien.

 
Kerro sitten miten kävi. Oma veikkaukseni on että ei kuulu juuri mitään tai mikäli jotain pihinää kuuluu niin se hukkuu kitaran akustisen äänen alle. Omasta mielestäni kuulokkeet ovat sähkiksen hiljaisessa soitossa kaiutinta paremmat juuri kitaran akustisen soinnin vuoksi joka tunkee mukaan kun vahvaria hiljennetään tarpeeksi ja makkarivoluumeilla se räpse on hyvinkin läsnä. Kuulokkeet sulkevat sen ulkopuolisen hälyn kuten kitaran pois, siksi itse suosin mieluummin kuulokkeita kuin vahvistimen omaa kaiutinta kovin hiljaisella äänellä.
 
Ihan hiljaa soiva vahvistin ei oikeinmuutenkaan jaksa herätellä sitä kaiutinelementtiä soimaan saatikka että huone alkaisi soida, niin kuulokkeet ovat oivallinen vaihtoehto. Jos haluat kesuttää marshallisi niin laadukkaissa keinokuormissa on kuulokelähdöt, linjalähdöt ja hiljentävät sitä kaiuttimellekin menevää signaalia haluamasi verran. Asia on vaan niin että kun puhutaan putkivahvistimen avaamisesta, niin myös sen kaiutin elementin ja tilan pitäisi päästä vähän avautumaan ja hengittämään, että sointi on sitä kaunista laulua jota himoitsemme. Kun sen mahdollisuus on suljettu pois, niin seuraavaksi nautittavin vaihtoehto on johtaa se signaali vahvistimesta kaiuttimen sijasta boksiin (tietokone siis) jossa lisätään tehosteet, että ihan kuin oikea vahvistin soisi oikeassa huoneessa.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
tender.insanity
11.08.2016 12:57:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksei onnistuisi?
 
http://www.thegearpage.net/board/in … ss-5-headphone-out-question.663072/
 
" I tried this trick which seems to give me enough of a level to record directly from the headphone out to my Tascam DP004"
 
askomiko
11.08.2016 13:41:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä tuon marsun kuulokeliitännän toteutuksesta, mutta ylipäätään kuulokeliitäntä riittää kyllä hönkimään kajaria sen verran että kuulee ihan hyvin mitä on tekemässä. Toteutuksiss ja tehoissa on tuki valtavia eroja mutta noin niinkun suuruusluokkana toimii.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
iec
11.08.2016 14:10:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Class 5 viimeisimpään versioon (5-01) ole juuri tehty tuollainen kuulokeliitännän yhteyteen toteutettu low power mode?
 
"Yksi tämän vahvistimen parhaista puolista on tämä uusi low power mode jonka avulla pääteastetta voi rökittää huomattavasti pienemmillä tehoilla ( noin 50mW). Tämä asetus on kullanarvoinen kun halutaan nauttia aidosta putkivahvistimen päätesäröstä makuuhuonevoimakkuuksilla. Low power modella soitettaessa tästä combosta saa revittyä enemmän äänensävyjä maltillisilla desibeleillä. Etenkin volymen alkupään jälkeen ennen keskivaihetta soundista kuulee jo paljon nopeammin pieniä blues tyylisiä säröjä."
 
lähde: http://kitaramaailma.com/laitearviot/vahvistimet/marshall-class-5-01/
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti