Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran puhdistus/kielien vaihto
1
jamppapoeka
08.08.2016 19:47:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites useasti te puhdistatte kitaranne? Tai vaihdatte kielet?
Onko teillä jotain tiettyä aikaa miten kauan pidätte samoja kieliä kitarassa?
 
Ihan vain haluan muiden mielipiteitä kuulla :)
 
tender.insanity
08.08.2016 19:54:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

About kerran vuodessa vaihdan kielet, jolloin putsailen otelaudan. Joskus menee pitempiäkin aikoja, joskus vähemmän. Jälkimmäiseen yleensä syynä radikaali vireen muutos jolloin pitää vaihtaa paksumpi satsi.
 
ÄrGee
08.08.2016 20:14:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerran kuussa kielten vaihto, putsaus ja otelaudan öljyäminen jos vaikuttaa kuivalta. Kuukauden yli mennessä alkaa jo intonaatio ja vireen pitävyys kärsimään, vaikka olisi kitarassa kiinni muuten hyvin kestävät Elixir Nanowebit.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Jeszse
08.08.2016 20:27:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

3-4 kertaa vuodessa kieltenvaihdot, puhdistukset tarvittaessa.
 
Näyttää ennemminkin joidenkin pilaa tekevien pilaulu palsta -Janizio || The Jasser Arafats || Crimson Day
LaXu
08.08.2016 20:39:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu pitkälti siitä, miten monta soitinta omistaa. Jos soittaa vain yhtä skebaa about joka päivä, niin kuukauden tai parin välein saa olla vaihtamassa kieliä. Jos jakautuu useammalle soittimelle, niin sitten harvemmin. Mulla on sen verran monta kapulaa ja nykyään vähemmän aikaa soittaa, että tulee ehkä kerran vuodessa vaihdettua kaikkien kielet.
 
Kielten vaihdon yhteydessä puhdistan ja öljyän otelaudan ja puhdistan kitaran muutenkin sekä korjaan mahdolliset ongelmat.
 
pappasfin
08.08.2016 20:55:09 (muokattu 08.08.2016 20:58:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jamppapoeka: Mites useasti te puhdistatte kitaranne? Tai vaihdatte kielet?
Onko teillä jotain tiettyä aikaa miten kauan pidätte samoja kieliä kitarassa?
 
Ihan vain haluan muiden mielipiteitä kuulla :)

 
Sääntönä ensimmäisenä mulla on kielien kunto, joka määrittelee sen kuinka usein niitä pitää vaihtaa. Vaihtoväli mulla ei ole kovin tiuha koska käytän pinnoitettuja Elixir kieliä ja ylipäätään pinnoitettuja, joiden kunto kestää tavallisia pidempään ja pitävät siten myös soundinse pidempään.
 
Nyt kun mietin kuinka usein niin per kitara ehkä noin 2- (3 maksimissaan) kertaa vuodessa ja eipä ainakaan tuota useammin (ellen sitten halua kokeilla joitain merkkejä kielissä ja tietää miltä ne tuntuvat tai kestävät eli kokeilun halusta vaihdan sitten tuota useammin).
 
Mulla on useampi kitara sähkiksissä ja niitä kaikkia tulee soitettua, joten per kitara ei kulu niin nopeasti kielet jos olis vaan yksi sähkis, jota aina soittaa.
 
Kieliä ja kitaraa putsaan seuraavasti:
 
Jokaisen soiton jälkeen pyyhin kielet päältä päin, noin kerran viikossa tai parissa pyyhin kielet myös alta kielien ja otelaudan välistä, jos tuntuvat keräävän likaa.
 
Kitaran isomman putsauksen teen kerran vuodessa, jolloinka myös putsaan otelaudan ja kitaran, otelaudan putsaukseen käytän jotain dunlopin puhdistusainetta, jonka jälkeen sitten myös öljyän otelaudan (ruusupuu, ebenpuinen, mutta paria vaahteraotelautaa en öljyä).
 
Öljyllä en lutraaa vaan hieman sinne nauhojen väliin ja levitys koko alueelle hyvin ja sitten annan kuivahtaa ja imeytyä sen öljyn sinne, jonka jälkeen tarkistukset ja jos ylimääräistä niin ne pyyhitään pois. Sitteen kitaran muuta pintaa putsaan kanssa pintapuolisesti ja jos tarve vaatii niin sopivaa CR-puhaltelen potikoille.
 
Kun puhdasta niin kielet kiinni ja kitara säätöihin takas jos tarve vaatii ja ei kun soittamaan.
 
Kitaran puhdistuksesta oli jossain aikaisemmissa topikeissa hyviä juttuja, jotka kannattaa lukea täältä foorumilta.
 
EDIT: puhdistuksessa käytän pehmeää liinaa (puuvilla paitoja vanhoja, microkuituliinaa etc. pehmeitä sekä hammasharjaa, joka on kätevä kun putsaa oteluataa nauhojen vierestä), öljyä voi levittää topsypuikon päällä tai jos on sitä Dunlopin öljyä niin siinä on itsessään se pehmyt tyynosa josta öljy tulee läpi).
 
PappaSFin
LaMotta
08.08.2016 21:00:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kielten vaihtotarpeeseen vaikuttaa sekin, että haluaako soundiin uusien kielten klangin vai ei. Soundi tummenee asteittain melko nopeasti etenkin punotuista kielistä.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
pappasfin
08.08.2016 21:05:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Kielten vaihtotarpeeseen vaikuttaa sekin, että haluaako soundiin uusien kielten klangin vai ei. Soundi tummenee asteittain melko nopeasti etenkin punotuista kielistä.
 
Joo, eli tämä iteltäni unohtu eli kun puhuin kielien kunnosta niin pitää muistaa miltä ne kuullostaa eli jos niissä ei ole omasta mielestä kunnolla ääntä (klangia jne.) ja kielen soundi rupeaa olemaan kuollut eli se ei soi jne. niin on kyllä aikaa vaihtaa kieliä.
 
PappaSFin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti