Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Charvel kitaroiden crackle maalaukset
1
Wintry666
02.08.2016 10:58:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin tännekin väsäillä tälläisen kun ei noihin huoneisiin enää kukaan kirjoittele. Eli kenellä on tietoa mihin malleihin näitä oli ja minä vuosina? Tuntuu olevan siitä kauhean vähän tietoa ja kuvia saatavilla.

Olisi mukava nähdä kuvia jos joku omistaa noita crackle maalattuja Charveleita.
 
Itse olen sinistä metsästänyt jo useamman vuoden mutta ei ole toistaiseksi ollut myynnissä kun jenkeissä ja japanissa. Tullien takia on jäänyt ostokset tekemättä kun ylittää kipurajan nuo hinnat, yli tonni on jo vähän liikaa kumminkin.
 
Kaikki vihjeet siis jotka johtaa sinisen cracklen ääreen ovat siis erittäin kaivattuja. :D
 
mpekkanen
04.08.2016 11:36:37 (muokattu 04.08.2016 11:49:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietääkseni 80-luvulla ja ainakin 90-luvun alun Charveleissa ei ollut kuin kolmea Crackle väritystä saatavana.
Desert crackle, Rainbow crackle ja Fire crackle. Custom Shop Jacksoneissa ja myöskin Custom Shop Charveleissa on sitten saanut noita Crackle värejä myös sinisenä, vihreänä, keltaisena ja monia muitakin. Harvinaisia ne on ja tuollaiset Custom Shop kitarat ovat muutoinkin jo paljon kalliimpia kuin nämä ns. normaalit Charvelit joissa muutamissa malleissa oli saatavilla tuo Crackle maalaus.
Harvinaisia nämä crackle värityksellä olevat Japanin Charvelitkin ovat...
 
Nuo kaikki Crackle viimeistelyt ovat erilaisia, koska ne tehdään niin, että siihen bodyyn tiputetaan erilaisia tippoja maalia tai samanvärisiä sellaisia maalitippoja. Kemiallisesta reaktiosta johtuen ne crackle kuvionnit sitten syntyvät ja ovat sitten aina hiukan omanlaisiaan ja kahta samanlaista ei ole olemassa. Itsellä oli joskus Charvel Predator Rainbow Crackle värityksellä ja se oli kyllä varsin hieno soitin. Siinä oli myös tuota sinistäkin väriä, mutta myös punaista ja keltaista. Myös kun värit sekoittuivat, löytyi siitä violettia ja muitakin sävyjä. Päävärit kuitenkin mustaa pohjaa vasten punainen, keltainen ja sininen.
 
Desert cracke on vaalea tai kerman väristä taustaa vasten musta crackle kuviointi ja fire crackle on taas punainen/oranssi(ehkä siis hieman keltaistakin punaisen joukossa) crackle ja sekin mustaa taustaa vasten.
 
Jos nämä ei ole muuttuneet 90-luvun alusta, niin luulen ettei tuollaista ihan heti kyllä välttämättä löydy. Nuo väritykset olivat enemmän muotia juurikin 80-luvun lopussa ja ihan 90-luvun alussa. Noilta ajoilta voi siis löytyä sellainen Custom Shop kitarakin, mutta onhan niitä toki voinut tuollaisena hommata kuka tahansa ja myöhemminkin kuin 90-luvun alun jälkeen.
Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä ja myöskin löydät itsellesi mieluisen soittimen.
 
E: Tuollainen blue crackle kitara oli minulla joskus, mutta se oli kylläkin 90-luvulta ja aasialainen B.C.Rich Warlock. Pulttikaulainen, reverselapainen, aasian Floyd Rose, 24 nauhaa ja diamond otelautamerkit ja 2 humbucker mikkiä.
Siinä oli mustaa pohjaa vasten sähkön sininen craclekuviointi.
 
Kitarana ei kuitenkaan kovinkaan hyvä ja ainakin kaikki Japanin Charvelit ovat kyllä laadullisesti minusta paljonkin parempia. Taisi olla jotain Platinium sarjaa, mutta voin muistaa väärinkin. Edullisemman pään kitaroita oli kuitenkin tuo Warlock.
Ei ole tuollaistakaan tullut toista vastaan missään, että on varmaan aika harvinainen. Kitarana kyllä suosittelen enemmän noita 80 ja 90-luvun alun crackle maalattuja Charvel kitaroita kuin tätä B.C. Rich kitaraa. Vanhat NJ Series B.C. Rich kitarat 80-luvulta ovat sitten kyllä jo todella hyviä Japanilaisia kitaroita ja USA Kitarat tietysti. Niitäkään ei kyllä aivan huokeasti liiku ja noita NJ series kitaroita ei tehty tuollaisella crackle viimeistelyllä.
 
Wintry666
04.08.2016 16:43:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pienellä tutkiskelulla huomasin että ainakin charvelin dk-malleissa cracklea oli sinisenäkin. Model sarjassakin sai sen sinisen cracklen mutta se piti customina tilata käsittääkseni. Näin siitä joskus jonkun kaavakkeenkin. Reverb.com sivustolla oli aikaisemmin 3dr edellä mainitulla värillä mutta se ehti menemään ennen kuin asialle ehti mitään tekemään. :/
 
Käsien läpi kulkeneista kiraroista charvelit ja jacksonit on ollut kyllä omaan käteen sopivimpia. Olen itsekin noita b.c richejä nähnyt saman kaltaisilla maalauksilla, ei ole vaan itselle ollut oikein sopivia soittimia käteen.
 
Aloin tuossa miettimään myös palaprojektia jossa yrittäisi löytää tuon tyylisen tai jonkun muun erikoisemman bodyn, etsisi siihen myöhemmin reverse lapaisen kaulan ja muut osat.
 
On tällä hetkellä vaan aika kiven alla kun selasin 70 sivua kitaran bodeja eikä löytynyt kun yksi strato jossa oli crackle. :D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti