Muusikoiden.net
18.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka tehokas vahvistin bändisoittoon?
1 2 3
telecustom
31.07.2016 15:52:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viime vuoden heinäkuussa möin ulkoilmakeikan jälkeen Fender princeton 68 customin riittämättömänä, ja nyt kun aika tasan vuosi on kulunut ja vahvistimia on tullut ja mennyt (15w-60w) on aika testata samalla lavalla Ampegin GVT15. Ampeg on tähän mennessä suoriutunut kaikenlaisista sisäolosuhteista, mutta katsotaan miten käy.
 
telecustom
06.08.2016 18:33:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinkuin aikaisemmin jo postasin, on tämänhetkinen vahvistimeni Ampeg GVT15 ja ajatuksena olisi vaihtaa siihen hieman eläväisempi kaiutin. Jos uusi kaiutin vielä kaiken lisäksi tuottaisi hieman voimakkaampaa ääntä vahvistimesta (lisää headroomia) niin se oli mieluisaa.
 
Tällä hetkellä vahvistimessa on tehtaan jäljiltä Celestion Seventy 80.
Isot pojat ovat vaihtaneet Cannabis Rexiä omiinsa, onko jollain kokemuksia aiheesta?
 
rescator
20.08.2016 19:49:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olen ollut tykästynyt viime vuodet kovin Budda 18 w comboon. Eikä ole siitäkään tarvinut paljon masteria avata. Sillä vedetään kaikki, ja ei korvatkaan piippaa niin pahasti.
 
kupteri
26.08.2016 00:17:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joops. Ittelläni on ollu 100W putkinuppi eikä sitä kyllä ikinä saanu ruuvata häävin isolle. Volapotikka ei puolta väliä nähnyt, ehkä klo 10 oli paras.
 
Sittemmin hommasin 36W Grandmeisterin ja mietin että miten teho riittää. No, ei kyllä oo jääny jalkoihin. Treeniksellä maksimit klo 10 kun rumpali hakkaa kovalla kädellä. Keikalla missä koko baariin piti saada ääntä volat oli klo 11. Tostahan sais tehot puolitettua 18 wattiin (puolet putkista käytössä), sitä sais sitten ehkä luukuttaa "volat isommalla". Mutta joo, tossakin huomaa että klo 8 ei vielä oikein herää soundi vaan tarvii sen klo 9+ että alkaa kuulostamaan paremmalta. Niin, liekkö se ois sitten parempi tuotakin "luukuttaa" isommalla volalla vähemmillä putkilla? Pitää testata.
 
Ei oo siis tosiaan pakko olla hirveää wattimäärää käytössä. Ei niitä missään saa täysillä huudattaa. Isommat keikat on kuitenkin mikitettynä. Ehkä jos pelkällä backlinellä vetää jossain privaattibileissä keskellä metsää isolle joukolle katsojia :D
iec
26.08.2016 08:43:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei tyypit: Se vahvarin volanupin asento ei kerro aivan täysin aukottomasti kuinka kovalla vahvarin äänenvoimakkuus oikeasti on. Esim. cleanillä joku SD Nazgul-mikki antaa luultavasti aika paljon pienemmällä vahvarin volan asennolla saman äänenvoimakkuuden kuin vaikkapa saman valmistajan lipstick-tyylinen straton mikki. Ja eri vahvareilla voi olla aivan eri volan asennot millä saadaan sama äänenvoimakkuus kuin toisen valmistajan vahvarilla. Riippuu miten etuaste on toteutettu.
 
Ei mulla muuta ;)
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
hallu
26.08.2016 14:28:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Hei tyypit: Se vahvarin volanupin asento ei kerro aivan täysin aukottomasti kuinka kovalla vahvarin äänenvoimakkuus oikeasti on. Esim. cleanillä joku SD Nazgul-mikki antaa luultavasti aika paljon pienemmällä vahvarin volan asennolla saman äänenvoimakkuuden kuin vaikkapa saman valmistajan lipstick-tyylinen straton mikki. Ja eri vahvareilla voi olla aivan eri volan asennot millä saadaan sama äänenvoimakkuus kuin toisen valmistajan vahvarilla. Riippuu miten etuaste on toteutettu.
 
Ei mulla muuta ;)
 
-iec

 
Ei se kerro kaikkea, mutta kertoo se sen luukutetaanko vahvistinta täysiä tai lähes täysiä vai onko pelivaraa reservissä. Tosin monestihan se menee juuri niin, että äänenpaine kasvaa sinne puoleenväliin saakka tai vähän yli ja sen jälkeen signaali komressoituu tai menee särölle, mutta äänenpainen ei enää kasva merkittävästi (riippuu tietenkin vahvistimesta ja transistorivahvistinta en ihan täysillä haluaisi ajaa, mutta kylä sen kovalle voi kääntää yli puolenvälin)).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
headhead
06.09.2016 19:28:27 (muokattu 07.09.2016 16:00:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullekin riittää 20w nuppi ja 2x12.
 
Miten muuten olette saaneet controlled feedbackia eritehoisilla vahvistimilla kohtuullisilla särömäärillä? Lähteekö ns. pikkuvahvistimillakin hyvin?
 
Edit:
Hain takaa sitä kun foorumilla puhutaan vahvistimen tehoista mutta aina ei ole selvää minkälaista musaa olisi tarkoitus soittaa. Jos vaikkapa kitaristille olisi olennainen osa soittoa saada hallittua kiertoa, tyyliin "Acdc-shoot to thrill" alku?
 
Mä saan nykyisillä kamoilla hallittua kiertoa kohtuusäröillä. Siksi mietityttää, mitä jos keikalla ei saa avata nuppia tarpeeksi? Tai toinen skenaario, mitä jos kamat mikitetään ja kitarasoundi tulee monitoreista? Onko hallittu kierto silloin yhtä lailla saavutettavissa?
 
Kokemuksia?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti