Muusikoiden.net
18.03.2019
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kiiras soitin
1 2 3 4 5 6 7
mpekkanen
31.05.2016 21:34:52 (muokattu 01.06.2016 01:08:54)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä vielä melko tuoreesta kotimaisesta yrityksestä on ollut niin vähän juttua, että ajattelin laittaa ihan sen omalla nimellä uuden ketjun.
Täällä on tosin keskusteltu tästä ja sivuja on vajaa kaksi.
https://muusikoiden.net/keskustelu/ … ts.php?c=15&t=220664&o=0&#p11716773
Luulisi, kuiten edellisten postauksien jälkeen myös tapahtuneen uutta ja olisi ihan mukava kuulla/lukea millaisia kokemuksia on ihmisillä näistä kitaroista.
Tässä firman kotisivut ja siellä on monenlaista juttua ja kuvaa soittimien rakentelusta, puista ja valmistusvaiheista. On myös hintalaskuria jos haluaa itselleen kasata kotimaista käsityökitaraa ja laskea alustavasti hintoja sille. Varmasti suuntaan antava, tuo laskuri, arvelisin.
http://www.kiirassoitin.com/
Kuitenkin kun nuo Katras sarjan soittimen maksavat laukun kansaa 1395 euroa, niin!!!!. Niihinkin saa toivoa aikalailla monenlaisia juttuja ja täysin customitkaan eivät tuosta hinnasta aivan älyttömästi välttämättä nouse.
Tuolta sivuilta löytyy myös hyvää juttua, miksi näitä kitaroita tehdään koneruuveilla ja pulttiliitoksella tai sitten hieman kalliimmalla läpirunkoisella rakenteella. Tietoa kyllä löytyy myös ns. liimaliitoksesta ja siitäkin miksi näitä Kiiras soittimia ei sellaiseksi valmisteta.
Tämä laittaa kyllä jo miettimään kannattaako enää hankkia uusia ulkomaisia soittimia?
 
Tonnin hintaan kun ei tahdo saada edes Japanilaisia soittimia enää ja jenkkisoittimista saa kyllä joitakin halvempia Gibson kitaroita. Ne ovat kyllä aika suurelta osin jotain muuta kuin tällaista käsityötä, mutta toki jokaiselle jotain.
 
Tiedän, että varmasti monellekkin on näiden kitaroiden muotoilu enemmän metallimusan puolelle ja ei ehkä siksi kiinnosta.
Kuitenkin jos viitsii nähdä vaivaa, saa noista optioista myös hieman perinteisemmänkin muotoista ja sellaisella lavalla, että sillä voi bluesiakin soittaa jos haluaa. Näihinhän saa sellaiset mikit ja tallan/vibran kuin haluaa, että mikäs sen estäisi ettei voisi teettää myös hieman perinteisempäänkin soittoon kitaraa. Lisämaksusta saa myös täysin omaa bodyn ja lavan muotoa jos sellaiselle on tarvetta.
Kyllähän Jacksonillakin soitti aikoinaan Gary Moore, Jeff Beck ja ZZ Top esimerkiksi, ettei nekään kitarat ole vain ja ainoastaan metallin soittoon tarkoitettuja :)
En tiedä kuinka hyvin tuo laskuri ottaa huomioon vaikka sellaisen, onko kitara yhdellä mikillä vai kahdella noissa ihan täysin custom kitaroissa ei siis Katras sarjassa.
Ainakin Jacksonin kitaroissa oli joskus hyvinkin tämäntyylinen tuo vakio hinta ja sitten nuo custom optiot nostivat sitä hintaa. Kuitenkin nuo custom lisät olivat jonkinverran aina suuntaa antavia ja lopullinen summa oli aina jotain muuta kuin mitä noista laskureista saatiin.
Yleensä se hinta oli ostajalle aavistuksen edullisempi, mutta merkki on eri ja tästä on aikaakin lähes 25 vuotta kun olin soitinliikkeessä. Silloin tuli oltua hieman Jackson kitaroiden ja niiden tilauksien kanssa tekemisessä ja itseltäkin löytyi sitten myöhemmin muutamia Jackson CS kitaroita. Sen verran tiedän kyllä Jackson merkistä, että niiden nykyiset valmistumisajat ovat kyllä venähtäneet. Ei varmaan alle vuoteen saa kyllä mitään, jos oman CS Jackson kitaran haluaa ja niiden hinnat ovat muutenkin kaikenlaisien EU tullien, rahtien ja verojen jälkeen ihan toista luokkaa kuin vaikka nämä Kiiras soittimet.
 
Tähän väliin, muuten sellainen huomio. En mainosta, en tunne kitaroiden rakentajaa, emme ole koskaan myöskään tavanneet.
Joskus on ollut sähköpostin välityksellä juttua erään kitaran pienestä remontista, mutta se on toistaiseksi jäänyt. Koskapa, vaikka välimatkaa on vain parikymmentä kilometrejä, niin se kyseinen kitara on hieman toisaalla kun kaikki soittimet eivät ole kämpässäni. Kun se olisi tarkoitus vielä hävittää muutenkin, niin homma on venynyt.
 
Täältähän saa tilattua myös monenkinlaisia uusia osia ja myös kitaroiden erilaisia huoltohommiakin voi teettää. Yleensä monenkin soitinrakentajan tuloista aika suuri osa tuloista tulee erilaisista huolloista ja muustakin pikkuhommasta.
Pitäisi katsoa oikein ajan kanssa mitä pitäisi tehdä & millekkin ja ottaa vain itseä niskasta kiinni. Hieman tätä hommaa tietysti hidastaa kun olen julkisten kulkupelien varassa, jos siis useampia soittimia olisi tarkoitus huollattaa samalla.
 
Minusta tämä on hinnoiltaan ja muutenkin varsin mielenkiintoinen yritys. Vaikka itse en soita raskaampaan musiikkia(EDIT: ainakaan juuri enää...), niin siltikin noista soittimista saa kyllä varmasti muunlaisiakin teetettyä kuin pelkästään siihen metallimusan soittoon tarkoitettuja kitaroita.
Itsellä olisi kyllä muutamallekkin CS tyyliselle kitaralle ihan mielenkiintoa, mutta vielä on runsaasti soittimia liikaa. Voi olla, että jää minulta ainakin nyt vähäksi aikaa uusien hankkimiset. Kuitenkin jos joskus tulee tarve uudella ja hyvälle soittimelle, niin ei tämä merkki ole ollenkaan pois laskuista.
Vielä kun on lähelläkin, niin sekin on itselle vain hyvä asia. Koskapa on ihan mukava käydä naamatusten juttelemassa, jos on custom tyylistä kitaraa tilaamassa ja näin olen tehnyt aina ennenkin. Tosin vaan eri rakentajien kanssa.
 
Itse toivon rakentajalle onnea ja menestystä ja olisipa mukavaa lukea täältäkin enemmän näistä kitaroista. Itse ainakin tykkään, että kotimaisilta soitinrakentajilta olen saanut varsin hyviä soittimia ja monesti paljon paljon edullisemmin kuin jonkun vastaavan laatuisen ulkomaisen kitaran. Kaikki kotimainen käsityö ei ole siis suhteessa laatuun kauhean kallista ja on hyvinkin monesti jopa järkevä hankinta. Tietysti pitää tietää millaista kitaraa tarvitsee ja haluaa. Muutoin ei kannata kitaroita ostaa, ei siis sijoitusmielessä eikä muutoinkaan kuin käyttöön. Tämä on toki oma mielipiteeni.
Jos on siis tällaisen hankkinut tai on suunnitelmissa-->niin tänne kirjoitusta ja voihan sitä kirjoittaa muutenkin, mikäli jonkinlaista mielenkiintoa herättää suuntaan tai toiseen :)
 
Karhukoira74
01.06.2016 00:44:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilattu on ja tulossa....kirjailen kommentteja heti kun on aihetta kirjailla ;)
 
Yleensä ottaen yhteydenotosta asiat eteni mallikkaasti ja nopeasti. Nopea vastaus facen kautta juuri tästä Katras-sarjasta. Kitaran modailu omaan makuun onnistui (neckthru, tallamikillä ja pelkällä volalla oleellisimmat) siinä keskustellessa, ja homma lähti työn alle. Sitä odotellessa enää...Tilauksesta on reilu kuukausi, en ole kyselly mikä on tilanne, koska sanoin sepälle kuten aina kaikille että kiire ei ole, mielummin ajan kanssa kuin hosumalla puita yhteen.
 
Tähän mennessä kaiken kaikkiaan positiivinen vaikutelma!
 
-So many assholes, so few bullets-
Tympee Huttunen
01.06.2016 07:29:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noi todella hienoja soittimia. Laskuria pariin kertaan jo pyöräyttelin ja toivottavasti jossakin kohtaa tohtisi tilauksen tehdä. Hyvä käyttöliittymä sivulla.
 
LaXu
01.06.2016 08:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katras-sarjan vakiot runkovaihtoehdot eivät ainakaan täysin miellytä mun silmää. Niissä on sellaista "melkein onnistunut mutta ei ihan kuitenkaan" fiilistä. Valmiit soittimet näyttävät kyllä laatutyöltä, mutta jos itse päätyisin tilaamaan valitsisin varmasti oman runko- ja lapamuotoilun.
 
Soittimet ovat kyllä varsin edullisia ollakseen custom-kitaroita joita ei ole edes jonkun CNC-jyrsimen avulla työstetty. Voisin kuvitella, että tulevaisuudessa hinnat pompsahtavat ylös.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
Decadetroll
01.06.2016 09:38:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Katras-sarjan vakiot runkovaihtoehdot eivät ainakaan täysin miellytä mun silmää. Niissä on sellaista "melkein onnistunut mutta ei ihan kuitenkaan" fiilistä. Valmiit soittimet näyttävät kyllä laatutyöltä, mutta jos itse päätyisin tilaamaan valitsisin varmasti oman runko- ja lapamuotoilun.
 
Tässäpä on 1:1 mun mielipiteen kanssa. Eivät hirveän kauas heitä nuo runko ja lapamallit, muttei sitten aivan kuitenkaan osu oikeaan. Plus mua häiritsee se, että ainakin pikaisesti tutkailtuna nuo mallit saa vain läpikuultolakattuna ja väreinäkin taisi olla vain punainen, ruskea ja musta. Vai tekevätkö lie sitten asiakkaan toiveen mukaiset maalaukset pyydettäessä erikseen ja tietty hinnankorotuksilla varustettuna?
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat.
hallu
01.06.2016 10:49:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: .....................
Soittimet ovat kyllä varsin edullisia ollakseen custom-kitaroita joita ei ole edes jonkun CNC-jyrsimen avulla työstetty. Voisin kuvitella, että tulevaisuudessa hinnat pompsahtavat ylös.

 
Juttelin yhden soitinmestarin kanssa viimevuonna ja hän sanoi ettei siinä hintapolitiikassa ole vaihtoehtoja jos haluaa kitaroita myydä. Ruokankaan kaltaisia markkinointi-ihmeitä ei suomeen samalla kertaa montaa mahdu. Ei täällä ole mannekiiniksi kelpaavia kitaristejakaan kuin kourallinen enintään eikä aloittelevalla soitinmestarilla ole välttämättä suhteita/rahaa palkata ihan eturivin staroja tuotteitaan mainostamaan.
 
Verkostoituminen on se päivän sana. Aloitteleva yrittäjä melkeinpä alasta riippumatta tarvitsee referenssiasiakkaita (siis näitä mannekiineja) saadakseen uskottavuutta ja lopulta ihan maksaviakin asiakkaita. Aloitteleva soitinpaja voi edetä kahta reittiä, joko heillä on valmiiksi suhteta uskottaviin referenssiasiakkaisiin ( Syrjä, Hautamäki, Silvennoinen, Granfelt, Björninen, etc.) tai sitten hän yrittää ostaa heitä rahalla (en usko, että se kaikkion kohdalla edes onnistuu). Toinen vaihtoehto on rakentaa se maine hitaasti ajan kanssa eli hinnoittelemalla erittäin maltillisesti ja huolehtimalla, että tuotteet ovat huippulaatua niitä ostaa todennäköisemmin "takarivin" ammattilaiset joilla leipä on maailmalla pieninä palasina eikä heillä ole luultavasti mitään valmistaja sidonnaisuuksia tai muita mannekiinisopimuksia estämässä, mutta he tarvitsevat edullisia laadukkaita työkaluja. Kun ne soittimet saa leviämään siihen porukkaan niin se maine alkaa sukeutua keikkabussijubailujen ja muun työnohessa tapahtuvan höpöttelyn siivittämänä ja moni pääsee käpistelemään niitä kamppeita.
 
Siitä on pitkä matka rikkaiden makuuhuonekitaristien lompakolle, mutta hiljalleen se tulee taitettua jos pelaa kortit oikein ja siinä vaiheessa voi sitten laittaa hintalaput kuntoon. Maailma on täynnä esimerkkejä ihan huippulaadukkaista soittotavaroista jotka tuntuu ihan järjettömän halvoilta niiden "kalliden" merkkien rinnalla. Kun merkki ei ole seksikäs eikä siinä ole tarinaa eikä mojoa, on vain se laadukas tuote, niin siitä ei kiinnostu muut kuin ammattilaiset jotka etsivät itselleen työkalua. Mojossa ja merkissä ne isot rahat luuraa ja harrastelijoiden lompakoissa :-).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
hallu
01.06.2016 10:56:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tuo Katras sarja on todella mielenkiintoisen näköinen ja erottuu kyllä edukseen nykytarjonnassa. Jos tarvitsisin kitaraa niin tämä olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Gabe
01.06.2016 11:31:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista huomata miten näitä edullisemman pään käsityöpajoja alkaa tupsahtelemaan tänne meillekin. Ensin Aurora ja nyt Kiiras soitin vielä ensimmäistäkin edullisemmilla hinnoilla. Vielä jokunen vuosi sitten ei tuollaisilla rahoilla kannattanut mennä edes sepän ovelle koputtelemaan. Näin yrittäjän arjesta itsekin tietoisena tuntuu kyllä uskomattomalta että Suomessa täysin käsintehty soitin maksaisi vain 1395e, siinä ei kyllä pakollisten menojen jälkeen jää paljon leivän päälle. Jos laatu on hyvää niin varmaan hinnatkin nousevat tälläkin pajalla.
 
Galleriaa pikaisesti selattuani tuskin tulee meikäläisestä asiakasta ainakaan kitaroiden osalta, lähinnä nuo runkojen muodot eivät puhuttele yhtään, vaikkakin laatu noin muuten näyttää tosi hyvältä ainakin kuvien perusteella. Mutta tuollainen korpi sarjan kaiutinkaappi voisi jossain kohtaa tarttuakin ostoskoriin: http://www.kiirassoitin.com/korpi-sarjan-vahvistin-ja-kaiutinkotelot/ näyttää erittäin hienolta moinen.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia tilanneilta.
 
Ruokangas Guitars & Mesa Boogie Amps.
heviäijä
01.06.2016 12:45:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä palstalla on varmasti porukkaa joka tietää enemmän kitaroista kuin minä, mutta kerran olen kiiras-soitinta kokeillut ja oli kyllä jämäkän ja laadukkaan oloinen kitara. Kiva oli huomata että soitinrakentaja mielellään kertoi kitaroistaan ja työstään, mukava äijä. Tuin hänen toimintaan ostamalla kolme pakettia kieliä. :) Ihan ei riittänyt keihäseen.
 
SOTKEMINEN ON KIVAA SIIHEN ASTI KUNNES PITÄÄ ALOITTAA SIIVOAMINEN!ll Wake up dead, in a plywood bed six feet from rest of your life.
Karhukoira74
01.06.2016 12:50:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mielenkiintoista huomata miten näitä edullisemman pään käsityöpajoja alkaa tupsahtelemaan tänne meillekin. Ensin Aurora ja nyt Kiiras soitin vielä ensimmäistäkin edullisemmilla hinnoilla. Vielä jokunen vuosi sitten ei tuollaisilla rahoilla kannattanut mennä edes sepän ovelle koputtelemaan. Näin yrittäjän arjesta itsekin tietoisena tuntuu kyllä uskomattomalta että Suomessa täysin käsintehty soitin maksaisi vain 1395e, siinä ei kyllä pakollisten menojen jälkeen jää paljon leivän päälle. Jos laatu on hyvää niin varmaan hinnatkin nousevat tälläkin pajalla.
 
Galleriaa pikaisesti selattuani tuskin tulee meikäläisestä asiakasta ainakaan kitaroiden osalta, lähinnä nuo runkojen muodot eivät puhuttele yhtään, vaikkakin laatu noin muuten näyttää tosi hyvältä ainakin kuvien perusteella. Mutta tuollainen korpi sarjan kaiutinkaappi voisi jossain kohtaa tarttuakin ostoskoriin: http://www.kiirassoitin.com/korpi-sarjan-vahvistin-ja-kaiutinkotelot/ näyttää erittäin hienolta moinen.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia tilanneilta.

 
Noi ois niiiiiin törkeen hienot Mesahalfstackin ympärille että...kans kaasutellu aiemmin noitakin.
 
-So many assholes, so few bullets-
Gabe
01.06.2016 13:53:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karhukoira74: Noi ois niiiiiin törkeen hienot Mesahalfstackin ympärille että...kans kaasutellu aiemmin noitakin.
 
Äläpä! Pitää varmaan kysyä ihan hintaa moiselle, todella hieno. Olen vähän miettinyt miksi ei enemmänkin ole tarjolla tuollaisia. Ruokangas teki sen yhden hienon loimukoivu kuosin siihen proffan juhlavuosi kaappiin ja nupiin mutta muuten en ole nähnyt. Amfin kelotyylinen kaappikin olisi hieno. :D
 
Ruokangas Guitars & Mesa Boogie Amps.
LaXu
01.06.2016 14:23:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mutta tuollainen korpi sarjan kaiutinkaappi voisi jossain kohtaa tarttuakin ostoskoriin: http://www.kiirassoitin.com/korpi-sarjan-vahvistin-ja-kaiutinkotelot/ näyttää erittäin hienolta moinen.
 
Noi on kyllä komeita! Kiinnostaisi jos sattuisin vielä perinteisillä vahvareilla soittamaan. Tulee mieleen joku mökin nurkasta löytyvä vaarivainaan arkku. Varmasti ehdoton ostos esim. jotain merirosvometallia soittavalle. :)
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
JaaGeRMaisTeR
01.06.2016 14:59:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Mielenkiintoista huomata miten näitä edullisemman pään käsityöpajoja alkaa tupsahtelemaan tänne meillekin. Ensin Aurora ja nyt Kiiras soitin vielä ensimmäistäkin edullisemmilla hinnoilla. Vielä jokunen vuosi sitten ei tuollaisilla rahoilla kannattanut mennä edes sepän ovelle koputtelemaan. Näin yrittäjän arjesta itsekin tietoisena tuntuu kyllä uskomattomalta että Suomessa täysin käsintehty soitin maksaisi vain 1395e, siinä ei kyllä pakollisten menojen jälkeen jää paljon leivän päälle. Jos laatu on hyvää niin varmaan hinnatkin nousevat tälläkin pajalla.
 
Vähäiset on vain Kiiraan Specsit listalla ainakin. Yleensä herää epäilys onko kitara cnc koneella tehty silloin. Mielenkiintoinen paja silti. Testata kyllä vähintään pitäisi.
 
Auroralta kyselin hintaa stratoon ja jäi vielä tällä kertaa haaveeksi. On noussut hinnasto parin vuoden takaisesta ns. normaaliin hintatasoon. Eipä kyllä ole onneksi tarvetta uudelle, mutta silti tekisi kaikkea aina mieli.
 
Kappale on kuin tulkitsijansa. Yleensä vähän vajaa.
Joees
01.06.2016 16:26:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Juttelin yhden soitinmestarin kanssa viimevuonna ja hän sanoi ettei siinä hintapolitiikassa ole vaihtoehtoja jos haluaa kitaroita myydä. Ruokankaan kaltaisia markkinointi-ihmeitä ei suomeen samalla kertaa montaa mahdu. Ei täällä ole mannekiiniksi kelpaavia kitaristejakaan kuin kourallinen enintään eikä aloittelevalla soitinmestarilla ole välttämättä suhteita/rahaa palkata ihan eturivin staroja tuotteitaan mainostamaan.
 
Muistan vielä ajan kun Ruokankaan sai parhaimmillaan alle kahteen tonniin. Mun customikin maksoi vain vähän yli kahden tuhannen. Oon harmitellut monesti sitä etten ostanut toista(pajalla olleista) kahdesta viimeisestä XO-mallista vaan päätin ostaa LP:n joka maksoi noin suurinpiirtein saman verran. Tuon tilanteen jälkeen näin vielä kerran yhden XO:n roikkuvan musakaupan seinällä ja senkin olis saanut tingattua kahteen tonniin, ei vaan ollut rahaa silloin.
 
En tiiä paljon joutuis nyt laittamaan rahaa tiskiin että sais käytettynä, todennäköisesti enemmän kuin millä aikanaan olis saanut uutena.
 
Hitaasti ja kovalla työllä on Ruokangaskin asemaansa päässyt.
 
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
hallu
01.06.2016 18:13:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joees: ................
 
Hitaasti ja kovalla työllä on Ruokangaskin asemaansa päässyt.

 
Tottakai on, minun tarkoitus ei ollut mitenkään vähätellä Ruokankaan työtä tai asemaa tai vihjata ettei hänen asemansa olisi ansaittu. Viittasinhäneen kukkulan kuninkaana eikä sille kukkulalle kovin montaa mahdu. Markkinointi-ihmeellä tarkoitin sitä, että Ruokangas on onnistunut myyntityössä ja merkinluomisessa ilmiömäisen hyvin ja kilpailijat joutuvat myymään samantasoisia kitaroita halvemmalla koska heillä ei ole sitä merkkiä. Ruokangasta edelsi Nevalainen ja olikos joku Nuutinenkin joskus?
 
Nykyajassa minusta on merkillepantavaa, että nämä uudet valmistajat alkavat luoda suoraan merkkiä joka ei ole rakentajasta riippuvainen kuten Kiiras, Halla tai Flaxwood jolloin merkki voi jatkaa elämäänsä vaikka rakentajat jäisivät eläkkeelle.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
GiovanniDiRondo
01.06.2016 19:31:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhan toiminnassa hienointa on se, että hän on paneutunut antaumuksella kaikkiin asioihin, perinteen ja omaperäisyyden tai ergonomian ja ulkonäön välisen tasapainon löytämiseksi. Valitut materiaalit on myös hyvin harkittuja ja kokonaisuuden vielä kruunaa koivukansien käyttö suomalaisuuden symbolina.
 
Voi olla että joku tekee parempia sähkökitaroita tai halvempia kitaroita, mutta silti kokonaisuutena ajatellen Ruokangas on ylivertainen.
 
Bändissä tärkein tehtäväni on tukea laulajan tulkintaa ja sitä tekstiä mitä hän tulkitsee.
Gabe
01.06.2016 19:35:16 (muokattu 01.06.2016 19:41:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GiovanniDiRondo: Juhan toiminnassa hienointa on se, että hän on paneutunut antaumuksella kaikkiin asioihin, perinteen ja omaperäisyyden tai ergonomian ja ulkonäön välisen tasapainon löytämiseksi. Valitut materiaalit on myös hyvin harkittuja ja kokonaisuuden vielä kruunaa koivukansien käyttö suomalaisuuden symbolina.
 
Voi olla että joku tekee parempia sähkökitaroita tai halvempia kitaroita, mutta silti kokonaisuutena ajatellen Ruokangas on ylivertainen.

 
Samaa mieltä. Halvemmalla tekee moni, parempia ei ole vielä tullut vastaan.
 
hallu: Tottakai on, minun tarkoitus ei ollut mitenkään vähätellä Ruokankaan työtä tai asemaa tai vihjata ettei hänen asemansa olisi ansaittu. Viittasinhäneen kukkulan kuninkaana eikä sille kukkulalle kovin montaa mahdu. Markkinointi-ihmeellä tarkoitin sitä, että Ruokangas on onnistunut myyntityössä ja merkinluomisessa ilmiömäisen hyvin ja kilpailijat joutuvat myymään samantasoisia kitaroita halvemmalla koska heillä ei ole sitä merkkiä. Ruokangasta edelsi Nevalainen ja olikos joku Nuutinenkin joskus?
 
Joo, harvempi vastaava tarina tosiaan taitaa samaan maahan (ainakaan näin pieneen) mahtua. Ruokankaan kohdalla on mielenkiintoista myös se, että siitä merkistä on huomattavasti enemmän keskusteluja ulkomaisilla palstoilla. Käsittääkseni valtaosa myynnistäkin menee muualle kuin Suomeen. Vaikka onhan näitä muitakin tunnettuja.. Versoul ja Amfisound tulevat nyt ainakin mieleen sähkispuolella.
 
Ei se brändin ja mielikuvan luonti ole helppoa. Ja onhan se niinkin että työ tekijäänsä opettaa, alkuun kun hankkii nimeä, kokemusta, asiakkaita ja ammattitaitoa on luonnollista myydä halvalla. Mutta kun oma osaaminen ja tuotteiden laatu tilausmäärien ja maineen myötä kasvaa niin on varaa nostaa hintoja. Ovathan ne nykyiset Ruokankaatkin eri maata kuin uransa ensi vuosina, näinhän se menee joka työssä.
 
Nykyajassa minusta on merkillepantavaa, että nämä uudet valmistajat alkavat luoda suoraan merkkiä joka ei ole rakentajasta riippuvainen kuten Kiiras, Halla tai Flaxwood jolloin merkki voi jatkaa elämäänsä vaikka rakentajat jäisivät eläkkeelle.
 
Joo, toista se oli Fenderin, Gibsonin ja Martinin kanssa. ;)
 
--------------
 
Kiiras soittimelle kyllä iso plussa selkeästä laskurista ja hinnastosta. Tsemppiä myös multa Kiirakselle, toivottavasti tulee asiakkaita ja pysyy tilaukset ja toimitusajat hanskassa.
 
Ruokangas Guitars & Mesa Boogie Amps.
Joees
01.06.2016 19:36:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Tottakai on, minun tarkoitus ei ollut mitenkään vähätellä Ruokankaan työtä tai asemaa tai vihjata ettei hänen asemansa olisi ansaittu. Viittasinhäneen kukkulan kuninkaana eikä sille kukkulalle kovin montaa mahdu. Markkinointi-ihmeellä tarkoitin sitä, että Ruokangas on onnistunut myyntityössä ja merkinluomisessa ilmiömäisen hyvin ja kilpailijat joutuvat myymään samantasoisia kitaroita halvemmalla koska heillä ei ole sitä merkkiä. Ruokangasta edelsi Nevalainen ja olikos joku Nuutinenkin joskus?
 
Nykyajassa minusta on merkillepantavaa, että nämä uudet valmistajat alkavat luoda suoraan merkkiä joka ei ole rakentajasta riippuvainen kuten Kiiras, Halla tai Flaxwood jolloin merkki voi jatkaa elämäänsä vaikka rakentajat jäisivät eläkkeelle.

 
Juu, ihan yleisesti vaan höpisin. Ulkomaille vaan tyrkyttämään omia kitaroitansa muutkin niin ei tarvi kilpailla suht pienen maan pienistä markkinoista. Se vaan vaatis sen että ravaa messuilla sun muissa missä saa näkyvyyttä ja suhteita sekä on ahkera ja mielellään luovakin käyttämään internetin suomia mahdollisuuksia. Toki siinä pitäis sit keretä niitä soittimiakin tekemään ilmeisesti.
 
Vilpittömästi toivon hyvää kaikille jotka alalle lähtee.
 
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
Tympee Huttunen
02.06.2016 06:45:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Katras-sarjan vakiot runkovaihtoehdot eivät ainakaan täysin miellytä mun silmää. Niissä on sellaista "melkein onnistunut mutta ei ihan kuitenkaan" fiilistä. Valmiit soittimet näyttävät kyllä laatutyöltä, mutta jos itse päätyisin tilaamaan valitsisin varmasti oman runko- ja lapamuotoilun.
 
Soittimet ovat kyllä varsin edullisia ollakseen custom-kitaroita joita ei ole edes jonkun CNC-jyrsimen avulla työstetty. Voisin kuvitella, että tulevaisuudessa hinnat pompsahtavat ylös.

 
Mun mielestä on oikea ratkaisu lähteä omilla muotoiluilla. Jotkut iänikuiset LP ja stratomallit olisi aika laimea ratkaisu. Esim. Marras on pienin Rickenbacker-maustein minusta varsin hieno ja hillitty design.
 
LaXu
02.06.2016 11:14:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Mun mielestä on oikea ratkaisu lähteä omilla muotoiluilla. Jotkut iänikuiset LP ja stratomallit olisi aika laimea ratkaisu.
 
Allekirjoitan tämän, tässä tapauksessa vain muotoilu ei ole mielestäni onnistunut mitenkään nappiin. Diggaan itse esim. Skervesenin mallien muotokielestä kovasti, niihin verrattuna näissä ei ole yhtä sulavia ja luontevia linjoja.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti