Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Huijausta PayPal-maksuilla?
1
Brno
13.05.2016 11:42:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko teillä kokemusta tai tietoa tällaisesta? Ostetaan soitin Suomesta ulkomaille ja maksetaan myyjän PayPal-tilille. Sitten ostaja riitauttaa ja saa rahansa takaisin PayPaliltä, mutta myyjä ei saa soitintaan takaisin koskaan, eikä siis maksuakaan PayPalistä.
 
TapauksenI:
 
Sain vastauksen tekstiviestinä soittimeni myynti-ilmoitukseeni, mikä oli niin muusikoiden netissä kuin Facebook-ryhmissäkin aamuvarhaisella:
 
Hellodo you still have your music instrument for sale? contact me directly on my email XX
 
Tuo sähköpostiosoite jo herätti epäilystä. Lähettäjän puhelinnumeroa ei saanut selville. Ostajan nimistä henkilöä ei myöskään löytynyt guuglettamalla.
 
Päätin kuitenkin jatkaa leikkiä ja laitoin kyseiseen osoitteeseen asiallisen viestin.
 
Sain siihen nopeasti vastauksenkin:
 
Thank you for the response to my message.I have read all the details on the advertisement.I am interested in buying XX and i would like to get it as soon as possible. can you please tell me how long you have owned it? and what is the final price for it? and do you have more pictures?If you do, kindly send them to me.
 
I hope to read from you soon.
 
Best regards.
 
Mailasin pyydetyt tiedot ja taas sain nopeasti vastauksen:
 
Okay thank you.Im satisfied with the condition. I won't be able to come and view it myself because I am currently away for work.but if can you guarantee that it is in a good condition, I will meet up with your last price. I know there are other buyers patronizing you already. This is more reason why i would like to get this as soon as possible.i will pay you through PayPal as it is the fastest & easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about PayPal charges, i will take care of that and about the transportation, i shall arrange for a transport agent to come to your home directly for the pickup and transport it to my home in XX after i have made all the necessary payment and you have confirmed this on your account.
So if you accept this transaction, you should send me your info requested below if you have an account already with PayPal:-
 
Name :
PayPal Email :
Mobile Number
amount:
 
so that i can proceed with the transfer and then we can arrange for my shipping company to come for the pick up, after you receive your money. I will need the address too for the pick up to be arranged.
i expect your reply soon.
Thank you
 
Tsekkasin PayPal-maksamisen. www.maksukamu.com sivulta löytyi varoitus:
 
samantyyppisissä kysymyksissä on usein (ei tietenkään aina) kysymys puhtaasta huijauksesta. Ostaja maksaa tuotteen Paypal:lla, vastaanottaa tuotteen ja tämän jälkeen riitauttaa kaupan Paypal:n kautta. Näissä tapauksissa ostaja saa lähes aina rahansa takaisin ja sinulla on hyvin pienet mahdollisuudet saada tavarasi takaisin.
 
Paypal on 100% luotettava, ihmiset valitettavasti eivät ole. Varsinkin kun ulkomaille myymisestä ei ole kokemusta ja aloitteen tekevä osapuoli on ostaja niin olisin erittäin varovainen.
 
Vastasin, että hyväksyn maksun ainoastaan pankkitililleni tai Visa-tililleni.
 
Eipä tullut enää vastausta.
 
Esa Blomberg 0407380030 bcblomberg@gmail.com
Gabe
13.05.2016 11:56:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämäpä oli hyvä tietää.
 
"Guitarists are a strange breed. They love modifications just as long as nothing actually changes." -Thomas Blug
jhakwe
13.05.2016 12:10:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täysin samalla keinolla ja identtisillä viesteillä yritti erikoismies ostaa mun venettä. Olisi kyllä ollut hauska nähdä, kun järjestetty kuljetus tulee hakemaan viisi tonnia painavan Meriläisen Saimaalta Ukrainaan.
 
http://www.taintedaudiofx.com - Käsintehtyjä pöristimiä.
tender.insanity
13.05.2016 12:21:54 (muokattu 13.05.2016 12:22:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäinen asia mikä Paypalista pitää tietää on että sen kautta ostetaan, ei myydä. Ostajan suoja on sen verran hyvä.
 
EDIT: Toinen asia, jos ulkomailta joku tahtoo jotain ostaa, niin tilisiirto. Ei mitään muuta. Jos ei tilisiirto käy ählämsählämille, niin unohtakoot =)
 
discominister
13.05.2016 12:28:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän samankaltaisella yritettiin minulta kerran saada kitara, joka oli huuto.netissä myynnissä. Sähköpostiin tuli erittäin aidon näköinen kuitti, erittäin aidon näköisestä sähköpostiosoitteesta, että rahat on siirretty tilille. Menin kuitenkin varmistaaman paypalin sivujen kautta ja eihän siellä mitään ollut.
 
Brno
13.05.2016 12:31:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisikohan pointti rahanpesussa? Eivät edes nouda tuotetta, mutta saavat rahansa pestynä takaisin PayPalista?
 
Olin kuulemassa viime vuonna erinomaisen fiksun rikospoliisin edustajan luentoa rahanpesusta ja se on näköjään leviämässä kaikkeen kaupankäyntiin. Kauppa voi tuottaa paljonkin tappiota, jos samalla saa rahaa pestyä.
 
Esa Blomberg 0407380030 bcblomberg@gmail.com
crockett
13.05.2016 13:22:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaveri oli myymässä maastopyöräänsä jollekin ukrainalaiselle tällä systeemillä. Hän tuli kysyneeksi minulta jotain käytännön PayPal neuvoa tähän liittyen, jolloin itsellä heräsi heti huijausepäilys että perivät sitten rahansa takaisin kun ovat saaneet pyörän. Kaveri ei sitten myynyt pyöräänsä tällä systeemillä ja näköjään teki järkevän päätöksen. Tuokin kuulostaa samalta että olisivat maksaneet koko pyydetyn hinnan koska hän tietää että muutkin ovat siitä kiinnostuneita.
 
TTV
13.05.2016 14:12:30 (muokattu 13.05.2016 16:00:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä samasta huijausmenetelmästä on ollut juttua tuolla M.net Torin Huijaukset -keskustelussa. PayPal vain ostoon, ei myyntiin...
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
finlanderr
13.05.2016 22:37:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhakwe: Täysin samalla keinolla ja identtisillä viesteillä yritti erikoismies ostaa mun venettä. Olisi kyllä ollut hauska nähdä, kun järjestetty kuljetus tulee hakemaan viisi tonnia painavan Meriläisen Saimaalta Ukrainaan.
 
Mulle kävi ihan uskomaton juttu kun asuin vielä Saksassa (tuli vaan Ukrainasta mieleen). Olin myymässä katumaasturia ja pelkästään pari huijaria oli yhteydessä. No sitten vielä yks äijä viestitteli että hän asuu Ukrainassa ja tarvisi mun auton siis sinne (Saksasta Ukrainaan???). No jatkoin leikkiä sen kanssa ja kuulostelin mitä se haluaa. No se ilmoittikin että hänen vanhempansa tulisivat katsomaan sitä. No olin ihan mukana ja mitä vielä! Kaks mukavaa vanhusta tulivat katsomaan sitä ja löivät rahat kouraan. En olisi ikinä uskonut. Ukrainassa on kuulemma huonot tiet ja siellä tarvitaan maavaraa. Niiten poika oli Saksasta Ukrainaan muuttanut pankkialan ammattilainen. Olin aika ihmeissäni. Hyvän hinnan sain.
 
Eikhän se vähempiki olis riittäny..
high_society
13.05.2016 23:12:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

finlanderr: En olisi ikinä uskonut.
 
Mulle on myös käyny näin joskus =)
 
KASARI,KASARI.....KKKKKAAAASSSAAARRIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!
Brno
14.05.2016 09:34:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tunne PayPalin systeemiä, mutta jos sinne voi maksaa käteisellä ja saa palautuksen pankkitilille, niin eikö silloin voi pestä rahaa? Lufhansa joutui lopettamaan rahanpesun vuoksi palvelunsa, jossa matkan ennakkomaksun voi maksaa käteisellä ja peruutusmaksun saa pankkitilille.
 
Esa Blomberg 0407380030 bcblomberg@gmail.com
Wespa
14.05.2016 20:08:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei toki voi maksaa käteisellä, en muista olisiko jopa ollut niin että tilisiirroissakin on jotain rajoituksia, luottokorttihan sinne on se pääasiallinen maksuväline.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
granzie
15.05.2016 11:59:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla ainakin paypaliltä lähtee rahat tilille suoraan ja kun seuraavana päivänä pankkitilillä niin tavara lähtee maailmalle. Vaikka ostaja miten reklamoi niin rahat on jo tallessa ilman että paypal niitä pääsee jäädyttelemään.Todistustaakka pätee molempiin suuntiin eli kun kuvat olemassa niin ei myyjä ilman rahoja jää.Vkuutushan jää ostajan harteille jos lähetyksen aikana jotain sattuu ja kuluttajien välisessä käytetyn tavaran kaupassa ei kuluttajansuojaa ole. Rahanpesu jutut on sitten erikseen, mutta toki osa sankareista yrittää joskus pitää sekä tuotteet ja pyytää hyvitystä.Onhan näitä juttuja kuullut.
 
"Rehellistä ja rentoa kaupankäyntiä"
aimoo
16.05.2016 10:47:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paypal on tullut käytettyä jonkun verran, kun ole ulkomailta jotain specialimpaa kitara / bassokamaa ostanut. Aina nämä myyjät on tahtonut paypal ja as a gift, eli tuolla valinnalla saa kierrettyä tuon palautusoikeuden.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti