Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kiesel AM7, 7-kielinen multiskaalaskeba
1 2
LaXu
20.04.2016 19:11:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Innostuin viime vuoden loppupuolella uudestaan 7-kielisistä ja aloin himoitsemaan sellaista kitararivistöni jatkeeksi. Eri vaihtoehtoja selvittäessäni eteeni sattui Kieselin uusi Aries-malli, josta oli juuri sopivasti julkaistu multiscale-versio.
 
Kiesel on sama lafka kuin Carvin, mutta kitarapuoli on halunnut erottua kaikenlaisia soitinlaitteita (vahvistimet, PA-kaapit ym.) valmistavasta Carvinista. Niinpä nimi on muuttunut firman perustajan sukunimeä kantavaan Kieseliin ja ilmeisesti samalla lähdetty muutenkin uudistamaan toimintaa, ainakin uusien mallien määrästä päätellen.
 
Kieselin Aries-sarja jakaa mielipiteitä aika vahvasti kahtia. Pääasiallinen kiistakapula on soittimen rungon asymmetrinen muotoilu, jossa estetiikkaa on hieman uhrattu soittajan mukavuutta ajatellen viistämällä rungon reuna aika rajusti. Livenä kitaran muotoilu näyttää huomattavasti paremmalta kuin suoraan edestä otetuissa kuvissa.
 
Tilasin oman AM7:n tämän vuoden alussa ja se saapui kotiin n. 3kk sisällä tilauksesta. Nopea toimitus oli tärkeä syy siihen, miksi päädyin tilaamaan kitaran Kieselilta jenkeistä enkä joltain kotimaiselta tai eurooppalaiselta soitinrakentajalta. Tuli myös veroineenkin halvemmaksi. Myös Kieselin modernit valmistusmenetelmät vakuuttivat Youtubesta löytyvän tehdaskierrosvideon perusteella. Minulle se, että joku velho nakertaa hampaillaan kitaran kokoon jossain takametsän pajassa ei ole kuitenkaan sellainen asia, josta viitsisin maksaa melko reilusti ekstraa. Kieselilla on myös 10 päivän palautusmahdollisuus, mikäli tilatussa kitarassa ei ole mitään erikoisoptioita, joita ei sivustolta löydy.
 
Mallailin kitaraa aika paljon Photoshopissa ennen tilausta rakentelemalla Kieselin tuotekuvista oman versioni kasaan ja arvoin sen optiot ja hinnan Kieselin sivujen hieman vanhanaikaisella ja kankealla työkalulla. Sen sijaan, että lähettää tilauksen sisään sivustolta, kannattaa pistää sähköpostia Kieselille. Näin voi kysellä yksityiskohtia ja pyytää erikoisoptioita jos sellaisia tarvitsee. En aluksi saanut firman vakiosähköpostista vastausta, mutta The Gear Pagella kirjoittavalta Kieselin tyypiltä sain sitten jonkun hemmon emailin ja homman etenemään. Lähetin Kieselille Photoshop-mockupini ja kyselin, että onko mahdollista saada yhtä punertavaa mahonkia. Merkkasivat tilaukseen, että ottavat mahd. tummanpunaista mahonkia mikäli sellaista löytyy. Myös värjäys olisi ollut lisämaksusta mahdollinen. Mielestäni Kiesel onnistui erinomaisesti toistamaan mockupini ulkonäön.
 
Vaikka Kieselin valikoimasta löytyy vaikka mitä puuvaihtoehtoja, päädyin tuttuun ja turvalliseen mahongin ja loimuvaahterakannen yhdistelmään rungossa. Kaula on hiilikuitutangoilla vahvistettua vaahteraa loimuvaahteraotelaudalla ja -lavalla. Valitsin kannen ja lavan väriksi merellisen Deep Aquaburstin ja rungon takaosaan mahongin luonnollisen värin. Pieniä lisäkustannuksia tuli valkoisesta pearloidista valmistetusta kaularaudan suojasta, kullatuista rautaosista, valkoisista mikeistä sekä virittimien nupeista.
 
Multiscale-kitarassa eri kielillä on eri pituinen skaala. Siinä missä normikitara on useimmiten kauttaaltaan 24.75" tai 25.5" skaalalla, Kieselin AM7:ssa skaala on 27" alimmalla ja 25.5" ylimmällä kielellä. Tämä on toteutettu asentamalla kitaran nauhat, satula, talla ja mikit vinoon. Multiskaalan pääasiallinen hyöty on siinä, että alimmat kielet ovat jämäkämpiä soittaa, joten riffittely 7:lla kielellä tuntuu lähes samalta kuin baritoniskeballa, mutta vireen voi pitää silti vakiona. Viuhakamaisesti asennetut nauhat mukailevat paremmin käden luonnollista asentoa. Olen ainakin itse myyty tästä, joten suosittelen 7-kielistä harkitsevilla miettimään myös multiscale-malleja.
 
Kieselin omat Lithium-humbuckerit ovat aika tasapainoisia ja erottelevia soundiltaan ja taipuivat hyvin erilaisiin musiikkityyleihin, kiitos 5-asentoisen kytkimen puolitusoptioiden. Muihin kitaroihini verrattuna keskialuetta saa pistää vahvarista vähän enemmän kaakkoon. Kaula on minulle sopivan paksu, ei liian muhku muttei ohutkaan. Kieselillä on ohuempikin profiili tarjolla. Itse kitara on mahonkirungostaan huolimatta myös about perus-Straton painoluokkaa.
 
Täydellinen minun AM7:ni ei kuitenkaan ole. Isoimpana ongelmana on lavan puolella kielistä kuuluvat harmoniset äänet. Nämä kuulee lähinnä, kun soittaa soinnun ja sammuttaa sen saman tien. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että lavassa ei ole tarpeeksi kulmaa. Korjaus on onneksi helppo, hieman vaahtomuovia kielten alle heti satulan jälkeen. Toinen ongelma on satulan alla olevaan puuhun eksynyt lavan viimeistelyyn käytetty väriaine. Eihän sitä soittaessa näe, mutta mielestäni tuon olisi voinut korjata jo tehtaalla. Samoin satulassa näkyy hieman työstöjälkiä ja 12. nauhan kohdalla kaulan sivussa olevat pisteet eivät ole linjassa otelaudan kanssa.
 
Kiesel teki mielestäni hyvän soittimen, joka melkein kestää vertailun paljon kalliimpienkin kanssa. Jos vielä hieman petraisivat pienten yksityiskohtien kanssa, niin laatu olisi lähellä täydellistä. Ainoa asia, joka nyt kaduttaa, on että en ottanut gold EVO tai stainless steel nauhoja.
 
PS. Kieselin Ultimate Soft Case on erinomainen. Se on paremmin pehmustettu kuin useimmat kovat laukut ja perinteistä pussia paljon jämäkämpi. Kieselilta löytyykin video, jossa skeboja paiskotaan laukuissa asfalttiin ilman mitään vahinkoa.
 
Kuvia kitarasta löytyy täältä: http://imgur.com/a/uFCse
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
nakedzen
20.04.2016 19:53:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nätti on kuin mikä!
 
Ikävä kyllä noista laadunvalvontaongelmista saanut lueskella aika paljon foorumeilta nykyään Carvin/Kiesel-customien tilaajilta.
Jeszse
20.04.2016 20:28:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kieselin SCB kuuskielisenä on kyllä yks semmonen mikä joskus vois olla kiva olla, jos en tyydy noihin itte tehtyihin. Tohtiiko tuosta kysyä minkä sortin hinnalla tommonen tulee kotio?
 
Näyttää ennemminkin joidenkin pilaa tekevien pilaulu palsta -Janizio || The Jasser Arafats || Crimson Day
ÄrGee
20.04.2016 20:33:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ulkönäöltään aivan unelmakitara... sääli että löytyy pieniä laatuvirheitä.
 
Ei ole tarkoitus mustamaalata Kieseliä, mutta onneksi kävi paremmin kuin tässä.
http://www.sevenstring.org/forum/se … y-kiesel-photomatch-gone-wrong.html
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
naavanka_
20.04.2016 21:04:37 (muokattu 20.04.2016 21:05:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu:
Täydellinen minun AM7:ni ei kuitenkaan ole. Isoimpana ongelmana on lavan puolella kielistä kuuluvat harmoniset äänet. Nämä kuulee lähinnä, kun soittaa soinnun ja sammuttaa sen saman tien. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että lavassa ei ole tarpeeksi kulmaa. Korjaus on onneksi helppo, hieman vaahtomuovia kielten alle heti satulan jälkeen.

 
Tuo on jokaisen, varsinkin suoralapaisen ja tremolollisen, kitaran perusvika.
 
Yläharmoniakilinä tulee vahvasti myös lespoissa esille, ei mitenkään ihmeellinen asia ja todellakin helppo korjata.
 
Jazzmaster ja Jaguar on ehkä pahimmat kilkattajat mitä maa päällään kantaa.
 
Hiton siisti keppi kuitenkin.
 
Itse pohdein kovasti jokin aika sitten Vaderin tilaamista mutta tyydyin halvempiin.
 
Snapo
20.04.2016 21:09:49 (muokattu 20.04.2016 21:16:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin! Sullapa on melko komeen näkönen skeba, saako tulla koeajolle? Harmi että QC-ongelmia tuntuu firmalla olevan lähes järjestään eikä asiaa paranna se mitenkä negatiiviset palautteet käsitellään.
 
Ylipäänsä firmalla ois parantamisen varaa markkinoinnissa, maineenhallinnassa ja sen sellasessa. Itse en esim. vieläkään tajua että jos tilaan kitaran niin tuleeko lapaan Carvin vai Kiesel, onko molempien käyttö joku välivaihe minkä kautta Jeff saa pönkitettyä perheensä nimeä ja tiputettua Carvinin kokonaan pois tulevaisuudessa :D Oli miten oli, itse liputan edelleen oman DC127:n puolesta.
 
Firman tarjoamien speksien etuja on lähes ilmaiset teräsnauhat, fanin mahdollisuus, mattasatiinilakka ja harkitsemisen arvoinen olisi myös chambered body. Spesiaalimpia maalauksia saa kysymällä mutta jos pahimmassa tapauksessa käy niin kuin ss.orgin tapauksessa johon olikin linkki tossa ylempänä.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
LaXu
20.04.2016 23:58:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ÄrGee: Ulkönäöltään aivan unelmakitara... sääli että löytyy pieniä laatuvirheitä.
 
Ei ole tarkoitus mustamaalata Kieseliä, mutta onneksi kävi paremmin kuin tässä.
http://www.sevenstring.org/forum/se … y-kiesel-photomatch-gone-wrong.html

 
Joo toi oli kyllä firmalta melkoinen pohjanoteeraus. Ehkä siellä jossain vaiheessa tajutaan, että se, miten ne huonot kokemukset handlataan on myös tärkeä osa mainetta. Omistan itse yhden Carvinin ja sitten tuon uuden Kieselin ja niissä on todella kaunista pintakäsittelyä, joten kyse ei luulisi olevan firman osaamattomuudesta.
 
Katotaan vastaako Kieselin immeiset enää sähköposteihin, kun on jo rahat kourassa ja soitin toimitettu.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
TTV
21.04.2016 06:29:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ompas todella kaunis kitara! Tuo tallakäden viiste rungossa on erinomainen, ihastuin siihen Ibanezin RGD:ssä, jossa se oli hieman maltillisempi.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
LaXu
21.04.2016 08:44:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: Ompas todella kaunis kitara! Tuo tallakäden viiste rungossa on erinomainen, ihastuin siihen Ibanezin RGD:ssä, jossa se oli hieman maltillisempi.
 
Se tekee kitarasta varsin mukavan ja yleensäkin saa rungon tuntumaan ohuemmalta kuin se onkaan.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
vvaltsu
21.04.2016 09:30:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tossa nyt muuta ongelmaa mun mielestä ole kuin nuo dotsit. Toi kielten soiminen on reverselapaisessa ihan normaalia ja maali satulan alla nyt ei meinaa mitään, kun se ei sieltä kerran näy. Toivottavasti sattuu kaikki kohdilleen, kun tilaan omani joskus parin tilipäivän päästä...
 
Dulce et decorum est lapis esse sidus
ÄrGee
21.04.2016 15:09:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Se tekee kitarasta varsin mukavan ja yleensäkin saa rungon tuntumaan ohuemmalta kuin se onkaan.
 
Tämä. Itse vierastan kaikkia kitaroita joissa ei ole kunnollista viistettä rungossa käsivartta vasten. Se on soittaessa niin tärkeä kiintopiste kädelle, että jos se ei ole mukava niin koko kitara tuntuu sanonko miltä.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Kimmo72
29.04.2016 20:25:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: 12. nauhan kohdalla kaulan sivussa olevat pisteet eivät ole linjassa otelaudan kanssa.
 
Enpä ole ennen huomannut, mutta nyt kun mainitsit niin piti oma Carvin tsekata ja sama homma. Outoa.
http://s32.postimg.org/69ek6e191/jb_proc.jpg
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Type
29.04.2016 21:01:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sama homma mulla.
 
Kolmella soinnulla tekee biisin, neljällä koko albumin.
vvaltsu
29.04.2016 21:24:46 (muokattu 29.04.2016 21:32:21)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jopas. :D Tässähän on selvästi kyseessä ominaisuus eikä suinkaan vika.
 
Kiinnostas kyllä tietää, että mitenkä noi tuntus olevan järestään vinossa. Ei kai sielläkään ihan sokeita olla.
 
E: Omassa pre-blindness Carvinissa on tietysti sivudotit suorassa.
 
Dulce et decorum est lapis esse sidus
Kimmo72
29.04.2016 22:09:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vvaltsu: No jopas. :D Tässähän on selvästi kyseessä ominaisuus eikä suinkaan vika.
 
Kiinnostas kyllä tietää, että mitenkä noi tuntus olevan järestään vinossa. Ei kai sielläkään ihan sokeita olla.
 
E: Omassa pre-blindness Carvinissa on tietysti sivudotit suorassa.

 
Kyllä Carvin/Kieselin ominaisuus. Jos on suorassa niin on vikaa :D
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
LaXu
29.04.2016 22:55:47 (muokattu 29.04.2016 23:04:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vvaltsu: No jopas. :D Tässähän on selvästi kyseessä ominaisuus eikä suinkaan vika.
 
Kiinnostas kyllä tietää, että mitenkä noi tuntus olevan järestään vinossa. Ei kai sielläkään ihan sokeita olla.

 
Mä omistan myös Carvin C66:n ja siinä on itseasiassa hyvin samaa vikaa sivupojojen kanssa. Lähetin Kieselille viestiä ja sain vastaukseksi, että "sivupisteet voivat heittää hieman koska ne tehdään käsin muotin avulla". Lähetin heille kuvat aloituspostauksessa mainitsemistani ongelmista, katsotaan miten vastaavat.
 
Sain myös vastauksen satulan takaata kuuluviin ääniin. Kiesel kertoi, että ne ovat käänteisellä lavalla olevien kitaroiden ominaisuus ja tapahtuvat muillakin merkeillä.
 
Tämä AM7 on kuitenkin vain äärimmäisen mukava soitettava. Toivon kovasti, että vastaavat multiskaalat tulevat normiksi yli 6-kielisten soittimien kanssa. Myös rungon muotoilu on osunut täysin nappiin. Kansi on täydellisen mukava käsivarrelle ja pääsy ylänauhoille parempi kuin yhdessäkään soittamassani pulttikaulaisessa skebassa.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1126960 )
Snapo
29.04.2016 23:13:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hahhah! Kuusi vuotta kitara ollut aktiivisessa käytössä ja nyt vasta huomasin saman. Mulla myös 12. nauhan sivupistemerkeistä toinen ehkä 1mm ylempänä.. Hämmentävää.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
Räbbänä
29.04.2016 23:35:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Hahhah! Kuusi vuotta kitara ollut aktiivisessa käytössä ja nyt vasta huomasin saman. Mulla myös 12. nauhan sivupistemerkeistä toinen ehkä 1mm ylempänä.. Hämmentävää.
 
Oisko mitta heittänyt kaulakulman myötä? Tiedä kuinka myöhäisessä vaiheessa nuita kauloihin laittelevat.
 
"50-luvun Telecasterin arvo ei ole soitettavuudessa tai äänen värissä vaan siinä, kuinka hyvältä se näyttää ripustettuna seinälle alkuperäisen Andy Warholin ja vähintään 30-vuotiailla mallasviskeillä täytetyn kokotammisen baarikaapin väliin."
Kimmo72
17.05.2016 16:12:15 (muokattu 17.05.2016 16:12:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaas tähän tämmönen kun ei muutakaan Kiesel ketjua ole.
 
KIESEL GUITARS Gets Robbed of $40,000 Worth of Guitars
http://geargods.net/news/kiesel-gui … s-robbed-of-40000-worth-of-guitars/
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Decadetroll
17.05.2016 18:58:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinon joku saanut komeita kitaroita saaliikseen. Onnea vaan myyntiyrityksiin ko. sankarille.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti