Muusikoiden.net
25.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko missään Putki-Combo Fenderis Säröä,Tremolo/vibratoa,kaikua?
1 2
Luuviulu
13.03.2016 22:48:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielellään max 60wattisis. Mieluiten 10-40wattisis, koska en esiinny, ainoastaan levytän joskus.
 
-Akustisen kitaran pääasiallisena soittajana ei usein joudu mietti tällasia. Onneks.
Akustisen kitaran vahvarina mul on Roland AC-90 ja siihen olen hyvin tyytyväinen ja siihen sit käytän mitä pedaaleja milloinkin tarvitsen, mutta tää sähkökitara Putki-Combojen ettiminen alkaa olla jo aika työlästä..
 
Olen ettinyt vaikka mitä Fenderin Putki-Comboja nyt tilal ja ja yhdessäkään ei ole noita kaikkea ja en edes paljoa vaadi?? Te viisaammat, jotka tiedätte noista enemmän, niin kertokaa ihmeessä! :) Tärkeintä ois nyt ton Fender Tube `63 Jousikaiun omistaessani, että tä kyseises Fenderin Putki-Combos ois samanlainen Putkiohjattava Tremolo / Vibrato ja edes jonkinlainen särö. Onko sellaista Fender ikinä rakentanut?? Alkaa vaikuttaa siltä, että täs joutu pikkuhiljaa ostamaan toisen Fenderin myöskin, jotta saa sen Fenderin Putkisärön
 
Myyn mun uudenveroisen Fender Super Deluxe 65 Comboni pois. Siin on todella loistava Putkiohjattavava Tremolo / Vibrato ja sen vaadin seuraavassakin olevan. Kaiul ei ole enää merkityst, sais olla mielummin ihan muu kuin jousikaiku, koska tossahan mul on toi Fender Tube `63 aina halutessa, mutta särö ois ihan kiva, vaikka se onkin usein aika notkollaan keskialueelt, mut se hoituu Equlla.. Jaaniijoo, "Jalkapolkimes lukee Vibrato ja se on originaali jalkapoljin, mut vahvaris lukee Tremolo." ..tai sit se oli toisinpäin, eli eivät osaa päättää kumpi se nyt sit oikein on.. :D
 
Mut jokatapaukses, ni vaiks siin on puhdas kanava myöskin mitä parhain ja jousikaikukin on paras, mitä olen Fendereis törmännyt olevan, mut eipä ole yhtä loistava kuin se jo ostamani ja huomen tuleva Fender Tube `63 Jousikaiku, mikään ei ole sen kuuloinen. Joskin on järjetöntä, että 1 pelkkä kaiku maksaa yli 1000e ovh, mut sain sen 600e ja sitä on vaan tunti käytetty, ni suostuin ostamaan.
 
Harmittaa luopua tost munt omastani, kun sitäkään ei ole kuin muutama tunti studiossa nätisti käytetty, volumetason ollessa maks 2,5 - 3 ja 10 on max mitä voi käyttää, ja naarmuakaan ei ole, ni tunnearvon takia harmittaa luopua.. :( Sillä kun tehtiin Suomen 1 parhaimpia, ellei peräti paras (vuoden levy) yhden todella pitkälinjan tunnetun Rokkari / Kirjailija -ystäväni kanssa. Nimeä en sano enempää, kuin että alkukirjain taiteilijasukunimeltän alkaa R:lla, sen joka sen ostaa, niin sille sanon ja onhan sillä sen takia oma klassikko-arvonsakin, kun sillä on se levy tehty ja saa vaikka aitoustodistuksen. Vaikka saattaa ollakkin maininnu ite sen Facebookissakin, että kenen kanssa sen levyn teki, mutta en ton enempää mainitse. Sen vanhat hitit tehtiin täysin uusiin kuosiin ja muutama uusikin biisi tuli. :)
 
Onko toi Super-Sonic muuten nykyään hyvä, se 100wat versio, jossa on pyörät alla? Mul oli se vanhin 22wat malli joskus, mut se oli ihan kamala, paitsi että siin oli ekat varteenotettavat Fenderin Hevimmät säröt. Tos uudemmas on tehoja pienennettävänä 25wat asti ja oli siin muutakin parannuksia aika paljonkin tehty, vaan Tremolo / Vibrato puuttuu siitäkin ja se on säröäkin tärkeämpi.. :/
 
Se on ny soundit kohdillaan!! Ainakin joskus ja melkein, ehkä, sano. :)
LaXu
13.03.2016 23:26:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhdestä vaffarista harvemmin saa kaikkea. Ehkä joku putkella toimiva pedaali voisi olla mieluinen särön suhteen ja luulisi pedaalina löytyvän erinomaista tremolo/vibrato-osastoakin? Millaista säröä olisit hakemassa?
 
Joka tapauksessa Fenderin valikoima tuskin tyydyttää säröosaston puolelta, kääntäisin katseeni johonkin, joka on sinne päin. Esim. Mesa Lonestarin puhdas kanava on varsin Fendermäinen, mutta kakkoskanavasta irtoaa ihan muikeaa säröäkin. Jos jostain löydät kokeiltavaksi ja käytettynä, kannataa testata.
 
Myydään Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1103860 )
Gabe
14.03.2016 00:01:43 (muokattu 14.03.2016 00:01:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä on kyllä ihan mieletöntä tajunnanvirtaa aina.
Luuviulu
14.03.2016 00:06:09 (muokattu 14.03.2016 00:10:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, tavallaan tää on vähän tyhmää (lue: erittäin tyhmää), kun mul on on pedaaleja jotakuinkin, noh, en oikein tiedä. Varmaankin enemmän, kuin juuri kellään pedaaleja Suomessa ja se ei ole edes vitsi, vaikka tavallaan onkin vitsi, kun on pedaalivuori pölyä keräämäs...................... ...ja silti olen akustisen kitaran soittaja pääasias. -Ja useimmiten vieläpä Nylon-Kielisten sellaisten. ...muttakun koskaan ei tiedä mitä tarvitsee, ni on hyvä olla varoiks, tms... Putkisäröpedaaleista parhaimpana pidän E. Harmonix:in English Muffinia. Sitä me tos levynteossakin käytettiin. Nyt VOX:ilt on myös tullut upea Putkipedaali-sarja, ni tilasin Englannista ne pilkkahintaan uutena kaikki, siel esim Booster maksaa suunnilleen puolet siit, mitä Suomes. Siin sarjas on myöskin erinomaisin Delay, mitä olen milloinkaan kuullut. Garage -Nimeltään. ...vaikka ihan hyviä ne Cooltronin putkipedaalitkin oli, kaikki hankkisin ja muutamaa niistä jopa käytettiin levytyksessä, sen jälkeen ne onkin ollut kaapissa............. :/
 
-Mutta asiaan, niin jos joku tietää ton Fender-ongelman, niin oisin kiitollinen avusta?! :)
 
Koska nois jousikaiussakin tuntuu samalla merkillä olevan joka vehkees ihan erisoundiset kaiut, niin luultavasti sit on erilaiset Tremolo / Vibretotkin.....???
 
Joten jos joku osaa sanoa, että mis putki-combos on paras Tremolo/Vibraro, niin käyn testaamas ja vaihdan siihen sit ton nykyisen Fender Deluxe Blues `comboni :)
 
Se on ny soundit kohdillaan!! Ainakin joskus ja melkein, ehkä, sano. :)
Jucciz
14.03.2016 06:55:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän Fenderit särölle menee kun vääntää volumea tarpeeksi. Jousikaiku ja tremolo löytyy vaikkapa Princeton Reverbistä, teholuokka n. 15 wattia.
klobasa
14.03.2016 07:35:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaa sellainen piip laite vahvarin ja kaiuttimen väliin. Ruuvaa nykyisen vahvarin volumea isommalle, että menee särölle. Säädä soundin puhtausastetta kitaran volumenapista.
 
Tai kerää lisää säröpedaaleja ja käytä niitä.
 
Åboensis
14.03.2016 08:46:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, lainaan nyt itseäni tuosta aiemmin aloittamastasi keskustelusta, joka käsitteli käytännössä samaa aihetta ;D:
 
Mikäs muuten estää vaan pistämästä sen Deluxe Reverbin kaikua pois päältä ja käyttämästä tuota ulkoista kaikua, jos kerran muuten vahvistimen soundista (ja tremolosta) tykkäät? Tuli vaan mieleen... Niin, ja esim. Kid Ramos taitaa käyttää menestyksekkäästi juurikin samaisen kaikulootan kanssa klassista Vox AC30 -styrkkaria. Siinä olisi hienosoundinen tremolo (muttei kaikua, ainakaan wanhoissa malleissa) - siis jos ei ole ihan ihan pakko olla Fender...
 
"I dont know who they think they are, smashing a perfectly good guitar" - John Hiatt -
Rämppy
14.03.2016 08:52:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Deluxe Reverb, kuten useimmat muutkin vintage-tyyppiset Fender-combot, on mainio alusta säröpedaaleille. Jos olisin ketjun aloittaja, kaivaisin isosta pedaalikokoelmasta vahvistimen eteen pari overdriveä - toinen puhtaammalle ja toinen suuremmalle särölle säädettynä. Siinä olisi paketti, jossa on hyvät perinnehenkiset säröt, tremolo ja reverb (tässä tapauksessa kaksikin).
 
Mun mielestä Fenderillä ei ole comboa, jonka oma särö olisi erityisen maukas, mutta tosiaan fenkut toimii yleensä todella hyvin säröpurkkien kanssa.
 
In Finland we have this thing called "diu diu".
seventy4
14.03.2016 09:15:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pätevä seppä asentaa tuohon master volumen.
Tulee halvemmaksi kuin loputon vaihto rumba.
 
basisti1971
14.03.2016 11:32:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Gabe: Nämä on kyllä ihan mieletöntä tajunnanvirtaa aina.
 
+1
 
Virtojakin on niin kovin monenlaisia ;).
 

 
Joka tapauksessa: "toistossa on voimaa".
Jonkunmoista...
 
T:Samuli
 
Luuviulu
14.03.2016 13:28:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerrostalossa asuessa ei oikein viitti tota volumea täysille vääntää jonkinlaisen surinan aikaansaamiseks. Ei mikään estä sitä Tube 63 tohon mukaan laittaa, mut on se nyt jossain määrin älytöntä omistaa Deluxe Reverb 65 periaattees vaan Tremolon takia, kun kaiunkin joutuu ottamaan Tube 63 -härvelist.
 
Super-Sonicis on todella hyvä särö, mut se särö onkin sit ainoa hyvä asia siin vahvaris. -Paitsi jos noi uudemmat monipuolisemmat on parempia versioita.
 
-Käsittämätöntä, ettei Fender saa tehdyks vahvaria, jossa on hyvä putki-särö, hyvä putki-tremolo ja hyvä putki-kaiku samas vehkees.
 
Taidan pitää ton vanhan ja ostaa sit Supersonicin sen lisäks säröjen takia. Ärsyttää roudata edestakas paljon tavaraa, kun luulis nyt tollasen vahvarin oevan helppo rakentaa, mut eipä jostain syyst Fender niin tunnu tekevän, niin täytyy alkaa katsoa muita merkkejä mahdollisesti. VOX AC-30 Enlannin-mallin 80-luvult ostan tolt kenen kans levyn tein, mut se on viäl hajal, kun on nähnyt tuhansia keikkoja. Hirveä HMMMMMMMMM -ääni vaan kuuluu, kun laittaa pääl ja muuta ei tapahdu. Maadotusvika vissiin maallikon arvauksen perusteel.
 
Se on ny soundit kohdillaan!! Ainakin joskus ja melkein, ehkä, sano. :)
klobasa
14.03.2016 14:12:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen keskittymistä akustisiin kitaroihin.
 
Rämppy
14.03.2016 14:53:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu:
Taidan pitää ton vanhan ja ostaa sit Supersonicin sen lisäks säröjen takia. Ärsyttää roudata edestakas paljon tavaraa, kun luulis nyt tollasen vahvarin oevan helppo rakentaa, mut eipä jostain syyst Fender niin tunnu tekevän, niin täytyy alkaa katsoa muita merkkejä mahdollisesti.l.

Sä oot potentiaalinen asiakas jollekin custom-pajalle, kuten esim. Bluetone tai Monster. Eiköhän ne kasaa sulle sopivan combon noilla spekseillä.
 
In Finland we have this thing called "diu diu".
jra
14.03.2016 15:24:15 (muokattu 14.03.2016 15:25:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä jää vielä vähän auki se, mitä moni muukin on ihmetellyt, että miksi et valjasta mittavasta säröpedaaliarsenaalista sopivaa yhdistelmää nyt hallussa olevan Fenderin eteen, jos siinä on säröä vaille kaikki kunnossa? Kaikuhan hoitui kait erillisellä laatikolla myös.
 
Harva saa perinnehenkisestä vahvistimesta kaikkea tarvittavaa ulos, eikös ne pedaalit ole juuri sitä varten, että laajennetaan perussoundiltaan hyvän vahvistimen soundillisia ulottuvuuksia?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
blues guitar
14.03.2016 15:26:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Sä oot potentiaalinen asiakas jollekin custom-pajalle, kuten esim. Bluetone tai Monster. Eiköhän ne kasaa sulle sopivan combon noilla spekseillä.
 
Juuri meinasin ehdottaa samaa. Fender ei taida tehdä vahvistimia asiakkaalle räätälöitynä, mutta kotimainen putiikkipaja tekee sulle juuri sellaisen kuin itse haluat.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Guitarfreak
14.03.2016 15:27:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaa vanhempi fenkun pro sonic. Jotkut haukkuu hyväks säröä ja kliiniä. Tai ostat Mesan trem-o-verb kombon ja ruuvaat siihen fenkun logon :)
 
>-)))>
Åboensis
14.03.2016 15:29:47 (muokattu 14.03.2016 15:31:38)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kah, tulipa mieleen yksi Fenkku, jossa on säröt kohdillaan - valitettavasti siinä ei sitten (tietenkään) ole sitä tremoloa. Toisaalta, jos sulla on Suomen suurin valikoima pedaaleja, niin luulisi sieltä löytyvän sopiva... ;D
 
Kyseessä on siis ns. Rivera -era Fender Concert II -styrkkari. Paul Riverahan työskenteli Fenderillä 80 -luvun alkupuolella ja uudisti voimakkaasi ison -F:n vahvistinmallistoa. Tuolloin syntyi myös em. Concert II -vahvain, jota mm. Dave Alvin menestyksekkäästi käyttää. Sattumalta torilla on mokoma kaupan:
 
https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1106745
 
Muistuttaa siis voimakkaasti myöhemipien aikojen Rivera -vahvistimia. Vähän niinkuin Fenkku ja Marsu (tai Mesa) samassa paketissa. Ja ainahan voit (edelleen) hommata tuon kanssa tämän, jos haluat sen tremolon olevan yhtä laadukas kuin jousikaiunkin:
 
https://store.tvjones.com/little-kahuna-p168.aspx
 
E: Tuossa Little Kahunassa on siis molemmat samassa paketissa... ;D
 
"I dont know who they think they are, smashing a perfectly good guitar" - John Hiatt -
seventy4
14.03.2016 17:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EC Tremolux siinä on Power scaling joten säröt pitäisi lähteä maltillisilla volumeilla ja hieno tremolo.
 
https://m.youtube.com/watch?v=ytrAKMAwstE
 
aristoteles666
14.03.2016 18:12:39 (muokattu 14.03.2016 18:13:29)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oli sellainen fender jossa oli kaiku tremolo ja hyvä särö, et vain ostanut silloin n. vuonna 2000-2005 joten ne lopetti sen, sori.
 
http://en.audiofanzine.com/tube-com … -tubes-concert-reverb/user_reviews/
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
aristoteles666
14.03.2016 18:15:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Åboensis:
Kyseessä on siis ns. Rivera -era Fender Concert II -styrkkari. Paul Riverahan työskenteli Fenderillä 80 -luvun alkupuolella ja uudisti voimakkaasi ison -F:n vahvistinmallistoa. Tuolloin syntyi myös em. Concert II -vahvain, jota mm. Dave Alvin menestyksekkäästi käyttää. Sattumalta torilla on mokoma kaupan:
 

 
juu, ei ole, tuli soitettua 80 luvulla tuollaisella ja saman sarjan princetonilla, ja ei, säröt eivät olleet hyvä, vaikka vaihtoehtoja oli nostopotikoiden muodossa, niin ei, ei ollut hyvä.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti