Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Line6 M13 kaveriksi wah vai expression pedaali?
1
puuvarasto
03.03.2016 22:02:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a yhdelle polkimelle olisi tilaa, kummankohan hankkisi?
 
Wah etuja:
-Koko ajan käytössä ilman efektin polkaisua
-Yksi M13 efektin paikka jäisi vapaaksi
 
Expression etuja:
-Monta wahia käytössä
-Ilmeisesti paljon pedaaliohjattavia efektejä (tarviiko noita)
 
Volumepedaalia en tarvitse, kokeiltu on. Onko eri wahit ja efektien pedaaliohjaukset expression pedaalin väärti. Wah olisi simppelimpi ratkaisu.
 
Kokemuksia, mielipiteitä, kiitti!
 
"Being yourself: There are two premises to aspire to. Number one: learn to play what you want to hear. And two: know what you want to hear and then go after it." -Billy Gibbons
puuvarasto
03.03.2016 22:14:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja toinen sivistymätön kysymys heti perään: voiko M13 virtalähteestä jatkaa virrat wahiin ja mahdollisesti yhteen säröön / boosteriin i-spotin jatkojohdolla?
 
"Being yourself: There are two premises to aspire to. Number one: learn to play what you want to hear. And two: know what you want to hear and then go after it." -Billy Gibbons
Marzi
04.03.2016 00:00:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puuvarasto: Ja toinen sivistymätön kysymys heti perään: voiko M13 virtalähteestä jatkaa virrat wahiin ja mahdollisesti yhteen säröön / boosteriin i-spotin jatkojohdolla?
 
Lyhyt vastaus: ei.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
BugBadWolf
04.03.2016 14:04:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puuvarasto: ... kummankohan hankkisi?...
 
Ottaisin expressiopedaalin tuohon settiin. Multiefektin ideahan on se, että mahdollisimman monta ihmelaitetta on mahdollista kaivaa ulos. Harvemmin kai se tulee hankituksikin, jos tave on vain parille pedaalille.
 
Polkimenhan voi ohjelmoida toimimaan kaikenlaisten muidenkin laitteiden kanssa (pitch- ja delayefekteihin saa paljon uutta liukuvilla säädöillä) ja toimiihan se volumepedaalinakin. Mahdollisuuksia tulee kasakaupalla lisää ja useammin rajana on pikemminkin oma mielikuvitus, kun laitteen rajoitukset. Aiankin HD:ssa pedaali pystyy ohjaamaan melkein kaikkea.
 
Minulla Line6 vermeet ovat toimineet poikkeuksetta hyvin. Kokemusta on Flextonen ajoista saakka. Ei ole mitään aihetta olettaa että "aidomman" wah-pedaalin hankinta tarjoaisi varmatoimisemman tai pitkäikäisemmän vaihtoehdon.
 
(toki soittajalla pitää olla nurkissaan myös useampia wah-pedaaleita, koska lapsella pitää olla leluja, vaikka se olisi kasvanut jo vähän isommaksikin ;)
 
McLeach
04.03.2016 20:38:25 (muokattu 04.03.2016 20:41:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma vastaus on erillinen wah, lähinnä käytännön syistä. Livenä satunnainen käyttö on aina yhden polkasun liian pitkällä. Myöskin saundeiltaan noi wahit on aika samanlaisia, vähän erilaiset equt ja ääriarvot vaan... Kantsii myös muistaa wahin sijoittelun rajallisuus signaaliketjussa jos on esim erillisiä säröspeduja eikä erikoisemmat johdotusviritelmät kiinnosta.
 
E: tosin kyllähän expressiopedaali toisaalta mahdollistaa m13 käytön whammyna ja volapedaalina, jotka ovat aika hauskoja.
 
BugBadWolf
04.03.2016 23:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: ... Livenä satunnainen käyttö on aina yhden polkasun liian pitkällä...
 
Eikös EX-1:ssä ole omaa katkaisijaa kärjessä? Kaikkihan ne jonkun polkaisun vaativat kuitenkin.
 
Kokeilehan Morleyta. Yleensä vasta kolmas polkaisu osuu siihen poljinosan viereen jemmattuun on/off-kytkimeen. Soundi on loistava, mutta käyttö aiheuttaa murhanhimoa insinöörikuntaa kohtaan ;D
 
Expressiopedaalilla voi muuten (jos laitteet tarjoavat mahdollisuuden) myös blendata efektistä toiseen. Ainakin Vettalla voi vetäistä vaikka vahvistinmallista toiseen. Eiköhän M13kin osaa sellaisen tempun.
 
McLeach
05.03.2016 12:59:06 (muokattu 05.03.2016 13:02:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BugBadWolf: Eikös EX-1:ssä ole omaa katkaisijaa kärjessä?.
 
Ei ole omaa katkaisija vaan säätää aina sitä tai niitä efektejä jotka ovat päällä ja asetettu pedaalilla ohjattaviksi. Toimii siis käytännössä hyvin efektillä jonka nolla-asennossa efektiä ei tule ulos, esim whammymeininki. Wahikäytössä tämä ei oikeen onnistu.
 
BugBadWolf
05.03.2016 18:08:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: Ei ole omaa katkaisija...
 
Ah. Suunnittelukukkanen Line6:lta. Kaikissa omistamissani ko merkin vahvistimissa ja HD-muljuttimessa polkimissa oli katkaisijat varvaspäässä. HD:ssa tosin luulin ensin, ettei siellä ole, kun se vaati uutena todella tukevan tallaamisen toimiakseen.
 
Ei sen silti luulisi ongelmaksi tulevan. Joka tapauksessa joku boostattu patch sieltä päälle tallataan. Enemmän vaivaa siitä yhden patchin tekemisestä on. Sen jälkeen onkin kaikki aina yhden polkaisun päässä.
 
Tällä en tarkoita sitä että jotenkin vastustaisin "aitoja" vaakkuja. Kolme sellaista löytyy omistakin nurkista ;D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti