Muusikoiden.net
27.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Floikka kitaran vireen vaihto.
1
ESP ukko
01.03.2016 17:44:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä haluaisin vaihtaa vireen D-standardista droppi C:hen niin pitääkö säätää muuta kun jousia? Floikalline kitara on uus juttu meikäläiselle eikä tee mieli iha heti kusta hommaa :D
 
Grugi
01.03.2016 18:05:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jouset ja vire.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
73nd3r
01.03.2016 21:01:27 (muokattu 02.03.2016 08:23:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja mahdollisesti intonaatio.
Edit: plus kaularautatarkistus.
 
antikristus
02.03.2016 06:52:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muista tarkkailla kans floikan asentoa ettei jää kampeamaan mihinkään suuntaan.
Eli ettei floikka siis jää esim. näin: http://blog.anthillmusic.com/wp-content/uploads/2014/09/carvin3.jpg
Vaan näin: http://www.guitarrepairbench.com/el … /floyd-rose-temolo-bridge-setup.png
 
Toi jää herkkästi huomaamatta kun ekoi kertoi vaihtelee vireitä.
 
ESP ukko
02.03.2016 23:04:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

antikristus: Muista tarkkailla kans floikan asentoa ettei jää kampeamaan mihinkään suuntaan.
Eli ettei floikka siis jää esim. näin: http://blog.anthillmusic.com/wp-content/uploads/2014/09/carvin3.jpg
Vaan näin: http://www.guitarrepairbench.com/el … /floyd-rose-temolo-bridge-setup.png
 
Toi jää herkkästi huomaamatta kun ekoi kertoi vaihtelee vireitä.

 
Siis olen minä kielet vaihtanut jo moneen kertaan mutta mietitytti että jos tuota virettä vaihtaisi hiukan, niin pitäisikö huolehtia esimerkiksi siitä intonaatiosta tai jostakin muusta vastaavasta.
 
Jeszse
02.03.2016 23:38:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ESP ukko: Siis olen minä kielet vaihtanut jo moneen kertaan mutta mietitytti että jos tuota virettä vaihtaisi hiukan, niin pitäisikö huolehtia esimerkiksi siitä intonaatiosta tai jostakin muusta vastaavasta.
 
Pitää. Ainaki tarkastaa. Veikkaan ettei se juuri heilahda jos yhen kielen virettä muuttaa yhen askeleen, mut hyvä se on tsekata.
 
Sitte jos pitää säätää, ni aavistan että siinä vaiheessa alkaa riemu.
 
Näyttää ennemminkin joidenkin pilaa tekevien pilaulu palsta -Janizio || The Jasser Arafats || Crimson Day
Entropia666
03.03.2016 00:12:01 (muokattu 03.03.2016 00:21:59)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Floikkakitara ei todellakaan oo niin monimutkainen peli kuin ihmiset antaa ymmärtää. Tekemällä oppii, tosin muutaman pro-tipin siihen tarttee jos ennestään ei oo tehny.
 
Lähetään siitä kohdasta kun sulla on uudet kielet kiinni kitarassa ja jouset paikallaan. Perus säätöohjeet löydät: https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=28886
 
HUOM! Tallan korkeuden säätö, eli floikan tolppien ruuvaaminen kannattaa tehdä ennenkuin kielien veto on päällä, koska se kuluttaa floikan teriä ja tolppia. Myös kaularaudan säätö tulee tehdä ennen kuin lukot iskee kiinni. Muista myös venyttää kielet ettei vire heilu. Itse tallasta kannattaa ruuvata hienosäätöruuvit auki.
 
1) laita joku sopiva blokki rungon ja tallablokin väliin. Näin estät että talla pysyy suorassa kanteen nähden. Mulle iskä pätki työpaikallaan muutaman erikokoisen puupalikan joita hyödynnän tässä työvaiheessa. Toinen mitä oon nähny käytettävän on kynä tai ruuvimeisseli kannen ja tallan kieltenkiristysruuvien väliin.
 
2) Säädä kielet vireeseen. Tällä hetkellä kitara toimii kuin kiinteätallainen, koska talla on blokattu ja kielten veto pitää puupalikan paikallaan. Jos se ei pysy, niin löysää jousia sen verran että pysyy. Jos tuntuu että jousien kiristysvara ei riitä, niin laita lisää jousia. Itellään toimii 10-52 -setillä Eb:ssä kolme.
 
3) Nyt kun kitara on vireessä, niin pitää etsiä tallalle sopiva veto että se pysyy nollakohdassa. Jos blokki on vielä paikallaan, niin tiukkaa takapuolen jousia. Jos palikka putoaa helposti, niin löysää takapuolen jousia. Oikea kohta on löytynyt kun palikka pysyy juuri ja juuri kiinni, mutta tippuu pienestäkin heilautuksesta. Blokin poistuttua talla jää nollakohtaan ja kitara on vireessä.
 
4) Tässä vaiheessa tarkastan itse intonaation 12-nauhan huiluääntä ja painettua ääntä vertaamalla. Käytän mittaria. Jos mittari näyttää alavirettä, niin pitää tallapalaa siirtää satulaa kohti. Ohessa kuva: http://i182.photobucket.com/albums/ … 6/ouija_bucket/into-ibanez-edge.jpg
 
5) Jos intonaatiota pitää säätää esim. korjatakseen ylävireen, niin löysään ko. kieltä, otan talttapäämeisselin ja sopivan kuusiokoloavaimen. Kun kieltä on löysätty, avaan lukon ja työnnän talttapäällä tallapalaa taaksepäin. Huom! Tallapala saattaa helposti luiskahtaa eteen kun kielessä on vähänkään vetoa.
 
6) Kun intonaatio on tarkastettu ja floikka säädetty, pistän lukot kiinni yläsatulaan. Jos lavassa ei ole ns. string retaineria, eli semmoista poikkittaista metallipalikkaa, niin vire saattaa hieman kohota. Lukkojen tiukkaamisen jälkeen tarkasta vire, tee huomiot, avaa lukot ja kompensoi sen mukaan mitä mittari näyttää. Itse muistan nykyään suunnilleen paljonko mikäkin kitara heittää milläkin kielellä ja jätän jo ennen ensimmäistä tiukkausta tätä ajatellen varaa noihin.
 
7) Kun nämä on tehty, niin eikun kovaa ajoa. Floideri pitää vireen paremmin kun se on säädetty oikein ja sillä on mukavampi soittaa kun talla ei joko kenota tai sukella.
 
Doctrine of Damnation ulkona NYT Inkvisitor || Uusi saitti rokkikuville: H A J E . F I
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti