Muusikoiden.net
22.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klusonit
1
Lespaul66
29.02.2016 21:02:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen korvannut 1968 malliseen japskistratoni raudat pikkuhiljaa laatuosilla ja täytyy sanoa että tuntuma paranee huomattavasti. Viimeisenä toimenpiteenä vaihdoin tänään USA sta tilaamani laadukkaat virittimet, Klusonit. Ulkonäkö on vintage ja aivan std virittimien näköiset. Ero tulee siitä että std virittimien välitys on 14:1. Klusonien välityssuhde on 18:1.
 
Todella jämäkät ja kiertyvät pienemmällä voimalla todella tarkasti. Virittäminen tuli paljon helpommaksi ja nyt strato tuntuu käteen todella hienolta. Seuraavat osat on vaihdettu:
 
Mikit custom shop 57/62
Rosterista jumbonauhat
Steel baron teräsblokki ja kielen pidikkeet
Satula luusta
Kluson vintage 18:1 virittimet
 
Lähdin noihin päivityksiin syystä että japskistraton puuosat ovat aivan loistavat ja toisaalta pehmeämmät rautaosat eivät sitten olleet ihan vimpan päälle. Nyt pelittää..
 
zedder
29.02.2016 21:10:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis kyseessä kumminkin semmoiset peltilaatikossa asustavat matopyörävirittimet?
 
Itse en kyllä semmoisia kitaroihini asentelisi, eivät jotenkin vakuuta kun vertaa esim. Gotohin tai Groverin nykyaikaisempiin tuotoksiin.
 
Vaikka ei kai "kluson" enää tarkoitakaan valmistajaa, kun kerran Schallerkin niitä tekee. Kenenkähän tekeleet esim. Gibson Les Paul Studiossa on? Niissä lukee vain komeasti että "Kluson Deluxe". Kun nuokin ovat mitä ovat, niin kuinkahan kurjat olisivatkaan "Kluson Standard" -virikoneet..?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Lespaul66
29.02.2016 21:55:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä noi Gotoh vintage virittimet on ihan saman näköiset kuten monen muunkin valmistajan. Noi ostamani on uutta supreme sarjaa 18:1 välityssuhteella. Saisihan sitä hienompiakin mutta ei ne sitten sovi vintage tyyliin...
 
iec
29.02.2016 22:10:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lespaul66: Kyllä noi Gotoh vintage virittimet on ihan saman näköiset kuten monen muunkin valmistajan. Noi ostamani on uutta supreme sarjaa 18:1 välityssuhteella. Saisihan sitä hienompiakin mutta ei ne sitten sovi vintage tyyliin...
 
Juu itsekin laitan mieluiten sopivan näköiset ja samoihin ruuvinreikiin sopivat päivitysosat, kuin ulkonäköön sopimattomat. Itse päivittelin Ibanez Roadstariin vintage-tyylisten tallapaljojen tilalle Gotohin teräksiset tallapalat, jotka ovat samaa tyyliä kuin Fenderin American Deluxe Stratossa. On kyllä paljon mukavampi soitella, kun tykkään tukea pikkauskättä tallan reunaan. Tämäntyylisillä paloilla ruuvit saa helposti piiloon, niin että ne eivät raavi kättä. Vintagepaloilla joutuu ruuvit lyhentämään aika lailla tarkasti oikeaan mittaan ja sittenkin niissä itse paloissa on vähän muhkuraisempi tuntuma.
 
Deluxe-tyyliset palat:
http://cdn3.volusion.com/qcbtj.kktvr/v/vspfiles/photos/ss-11set-2T.jpg
 
Vintage-tyyliset palat:
http://www.eddievegas.com/images/pr … 8b5447cade354f6f4a7320f9e402ec6.jpg
 
Toisia Vintagetallapalat eivät haittaa, mutta mulle tuolla muutoksella on aika iso ero. Sopii myös ulkonäöllisesti tuohon kitaraani.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
fox
29.02.2016 23:54:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder:
Kenenkähän tekeleet esim. Gibson Les Paul Studiossa on? Niissä lukee vain komeasti että "Kluson Deluxe". Kun nuokin ovat mitä ovat, niin kuinkahan kurjat olisivatkaan "Kluson Standard" -virikoneet..?

 
Ota irti ja katso.. Jos levyssä lukee "Made In Germany", niin ne on Schallerin, mutta voipa olla Gotoh Gut-yhtiön tekemät. Ei ne suhteessa sen loistokkaammat oo Paskonnin viritkään.. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
zedder
01.03.2016 08:55:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Ota irti ja katso.. Jos levyssä lukee "Made In Germany", niin ne on Schallerin, mutta voipa olla Gotoh Gut-yhtiön tekemät. Ei ne suhteessa sen loistokkaammat oo Paskonnin viritkään.. ;)
 
Lähinnä kiinnostaisi että ovatko sinetöidyt rasvalla täytetyt valetut virittimet lähtökohtaisesti parempia kuin nuo "peltilaatikko" -klusonit. Siis jos nyt oletetaan että kummatkin ovat tunnetun merkin tuotantoa eikä halvinta kiinalaista ryönää. Ei sillä etteikö joskus kiinassakin tehtäisi ihan ok kampetta..
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
fox
01.03.2016 10:00:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Lähinnä kiinnostaisi että ovatko sinetöidyt rasvalla täytetyt valetut virittimet lähtökohtaisesti parempia kuin nuo "peltilaatikko" -klusonit. Siis jos nyt oletetaan että kummatkin ovat tunnetun merkin tuotantoa eikä halvinta kiinalaista ryönää. Ei sillä etteikö joskus kiinassakin tehtäisi ihan ok kampetta..
 
Molemmissa on puolensa ja "puolensa".. Stratoissa oli koko lailla pitkään noita Safety slot Klusoneita, kuten myös Lespoissa noita "tulip button- tai Keystone-Klusoneita. Melko moni on vielä tänäkin päivänä toimintakuntoisia 50 vuoden jälkeenkin..
Totta kai on todettava, että niitä ensilinjan "modauksia" vallankin 3 + 3 asetelman lavoissa tuolla 70-luvulla oli vaihtaa siihen 8,5 mm reikään jotkut 10 mm Groverit, vaikka Rotomaticit. Tyylikkäine kidney-metallinuppeineen ja vahvempine "varsineen" ne oli "kestävämpiä". Kyllähän tuo peltilaatikko-Klusonin viritinnupin varsi on vaarassa taipua jos lavan reuna osuu johonkin.. ;)
Fullertonin tehtaalla siirryttiin myös valumetallirunkoisiin, tuolloin ei Groverilla ollut six-in-line vaihtoehtoa, joten virikoneet sitten hommattiin Sperzeliltä.
Lähinnä tarkoitan, että jos haluaa pitäytyä noissa "vanhan liiton" virikoneissa, niin eivät ne sentään ihan onnettomia ole. Lisäbonuksena, kevyempiäkin tietenkin, kuin valurunkoiset. Eipä silti, on meidän bändin kalustossakin, siinä vanhemman pään, noita vaihdettu.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
s8na
01.03.2016 10:06:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai vitsit pitääkin ottaa tommoset deluxe-strat mallin tallapalat ostoslistalle. Törröttävät ruuvit on ärsyttävät vintagemallin tallapaloissa.
 
Sit pitäis vielä selvitellä et minkä kokoset menee deluxe telecasteriin (mim classic player)
 
iec
01.03.2016 10:24:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s8na: Ai vitsit pitääkin ottaa tommoset deluxe-strat mallin tallapalat ostoslistalle. Törröttävät ruuvit on ärsyttävät vintagemallin tallapaloissa.
 
Sit pitäis vielä selvitellä et minkä kokoset menee deluxe telecasteriin (mim classic player)

 
Mittaat tallapalat kitarastasi ja hankit mittojen perusteella oikean malliset. Noita on ainakin 10,5mm leveitä ja noin 11mm leveitä. Lisäksi pitää katsoa onko intonaationsäätöruuvi keskellä palaa vai reunassa. Ainakin Gotohin sivuilla on tarkat mitat kaikista talloista.
Esim:
http://www.g-gotoh.com/international/?btp_product=gtc102
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
s8na
01.03.2016 11:01:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Mittaat tallapalat kitarastasi ja hankit mittojen perusteella oikean malliset. Noita on ainakin 10,5mm leveitä ja noin 11mm leveitä. Lisäksi pitää katsoa onko intonaationsäätöruuvi keskellä palaa vai reunassa. Ainakin Gotohin sivuilla on tarkat mitat kaikista talloista.
Esim:
http://www.g-gotoh.com/international/?btp_product=gtc102
 
-iec

 
Kiitos, no juu eipä ollu vaikeeta. 10,8 x 20mm näyttää oikealle.
 
http://www.g-gotoh.com/international/?btp_product=s199
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti