Muusikoiden.net
18.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko kitaralle multiefektilaitteita softpatchilla?
1
No_Anesthesia
29.02.2016 15:23:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällästä on tullut mietittyä ja (aika) vähän tutkittua ja (koska laiska olen) ajattelin kysyä josko täällä joku laitteista paremmin tietäisi.
 
Eli onko kitaralle olemassa multiefektilaitteita joissa olisi vähintään kaksi (mieluummin kolme) erillistä efektiprossua ja outputtia sekä softpatch mahdollisuus, niin että olisi mahdollista soittaa yhtä kitaraa ja laitteessa jakaa signaali esim kolmeksi ja kaikille eri efektit ja sitten vielä patchata kaikki kolme erilailla prosessoitua signaalia omiin ulostuloihinsa ja niistä vaikka kolmeen eri vahvistimeen?
 
Onnistuisiko esim. tällainen homma jollain yhdellä laitteella?
https://m.youtube.com/watch?v=zrMsuakmPgs
 
Jäbä soittelee siis samalla periaatteessa kaksi kitaraa ja "basson".
 
ÄrGee
29.02.2016 15:40:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Axe FX II:ssa on näköjään mahdollisuus neljään signaaliketjuun samaan aikaan. Ulostuloista ja sen jakamisesta eri vahvistimelle osaa joku muu kertoa varmasti paremmin tuon laitteen tapauksessa. Se mikä tuolla ei onnistu on tällä hetkellä mahdottomuus...
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
LaXu
29.02.2016 22:25:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika turha niitä on viedä siitä multipömpelistä ulos muuta kuin yhteen vahvariin tai miksauspöytään, jos siinä multiefektissä saa jokaiselle oman efektiketjun ja lopuksi miksattua ne yhteen halutulla tavalla. Tämä siis sillä oletuksella, että vahvistimien mallintaminen hoidetaan myös samalla laitteella.
 
Myydään Ibanez RG550 superstrato ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887 ) ja Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089478 )
BugBadWolf
29.02.2016 23:33:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No_Anesthesia: Tällästä on tullut mietittyä...
 
Kaikkea sitä tulee ihminen miettineeksi ;D
 
En tunne yhtään kolmella ulostulolla toimivaa laitetta. Se ei silti tarkoita 100% varmasti, ettei sellaisia olisi.
 
Monet stereomuljuttimet antavat kuitenkin mahdollisuuden laittaa eri vahvistin kummallekin kanavalle. Tällaisia värkkejä löytyy vaikkapa Line6 brändin alta.
 
Yllättäen myös ko valmistajan vahvistin, Vetta (vastauksen yhteys minulla sattumalta myynnissä olevaan Vettaan on puhdasta sattumaa), osaa tuon. Mutta kolme muljutusta samasta narusta..? Tarvitset varmaankin kaksi stereolaitetta sellaiseen.
 
Ja ihmisiän verran aikaa settisi virittämiseen ja musiikin sovittamiseen setille.
 
basisti1971
01.03.2016 08:02:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ei välttämättä kitaraefekti, ja toki aikansa lapsi muutenkin, mutta Peaveyn Multifex ajalta kirves ja kivi hoiti moisen homman pääpiirteittäin kyllä.
 
4 stereokanavaa (8 prossua), MIDI-ohjaus, ym. kivaa.
 
Oktaaverista ei kyllä ole muistikuvaa.
 
T:Samuli
 
BugBadWolf
01.03.2016 14:55:59 (muokattu 01.03.2016 14:58:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi.
 
Ei välttämättä kitaraefekti...

 
Juu, ei. Lähinnä tuossa on kaikuja ja pari modulaatiota. Kapineen päätarkoitus on todennäköisesti ollut toimia mikserin kanssa tarjoamalla kanavakohtaiset kilkatukset.
 
Mutta saahan tuosta pedaaleita lisäilemällä toki. Jos sattuu löytämään ehjän järkihinnalla siis.
 
Ja eikös nuo ole sitä muistipatteri-aikaakin? Minulla on yksi hyvä kitaramuljutin virattomana, kun se patteri pitäisi tilata amerikasta ja postitukseen pitäisi vuokrata merikontti. Ei saa patteria pistää kirjekuoressa lentopostiin, koska se räjäyttää koko maailman.
 
Kuulemma...
 
Mutta mutta. Line6 M13 on takapaneelistaan varsinainen siivilä. Reikää on jos jonkinmoista. Kannattaa varmaan tutkia, josko siitä olisi noihin hommiin.
 
basisti1971
01.03.2016 17:38:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
BugBadWolf: Kapineen päätarkoitus on todennäköisesti ollut toimia mikserin kanssa tarjoamalla kanavakohtaiset kilkatukset.
 
Muistaakseni kaupiteltiin "Sveitsin armejan linkkarina" jolla sai efektit suoraan kitaralle (bassolle/kiippareille/...), livetiskiin ja studioon.
 
Kuten arvata saattaa noinkin erilaisista signaalitasoista, ei ihan vimpan päälle ollut sovitukset missään.
Ainakaan ilman armotonta tasojen viilausta.
Ja jos ei ihan onnistunut viilaus, joko kohisi maan vietävästi, tai ihanaa digirupea pukkasi ilmoille.
 
Patchin muuttaminen/vaihtaminen lennossa aikaansai julmetun digirusauksen, jne.
 

 
Itse aikoinaan lähinnä fiilistelin päiväkausia suoraan kitaralla reverse-echojen, viiveiden ja flangereiden kanssa, yhdessä ja erikseen, sai vekkuleita äänimaisemia maalailtua :).
 
Käyttökelvottomia toki rock-kontekstiin, mutta koukuttavia yhtälailla.
 

 

 
BugBadWolf: Ja eikös nuo ole sitä muistipatteri-aikaakin? Minulla on yksi hyvä kitaramuljutin virattomana, kun se patteri pitäisi tilata amerikasta ja postitukseen pitäisi vuokrata merikontti. Ei saa patteria pistää kirjekuoressa lentopostiin, koska se räjäyttää koko maailman.
 
Oli pakko kaivaa oma runnellusta entrattu pihavaraston uumenista ettei ihan läpiä päähäänsä arvailisi, (kuten tuo 8 prossua aiemmin, neljä stereoprosessoria siellä alunperin ainoastaan omilla korteillaan olikin) ja ihan normaali 3,6V NiMh akku löytyi ainakin tosta mun multifexistä.
 
OT, mutta mikä akku/patteri niin ihmeellinen on ettei euroalueelta tai ihan Suomestakin löydy?
 
T:Samuli
 
BugBadWolf
01.03.2016 18:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Moi...
 
T:Samuli

 
4,5V AAA-kokoinen teos. Lithium-sellainen. Olen toisinaan etsiskellyt, vaan aina menee ameriikkaan ja jossain lukee että ei kulje tänne asti. Nyt ei ole tullut haeskeltua viime aikoina.
 
Pitäisi varmaan teetättää jollain elektroniikkamiehellä joku sovitusmodaus. Kamerapattereista löytyy toisenmuotoisia samoilla arvoilla. Vaan olisihan se alkuperäiskuntoisena aina parempi.
 
aristoteles666
01.03.2016 22:58:41 (muokattu 01.03.2016 22:59:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BugBadWolf: 4,5V AAA-kokoinen teos. Lithium-sellainen. Olen toisinaan etsiskellyt, vaan aina menee ameriikkaan ja jossain lukee että ei kulje tänne asti. Nyt ei ole tullut haeskeltua viime aikoina.
 
Pitäisi varmaan teetättää jollain elektroniikkamiehellä joku sovitusmodaus. Kamerapattereista löytyy toisenmuotoisia samoilla arvoilla. Vaan olisihan se alkuperäiskuntoisena aina parempi.

 
korjasin omani ( ei samanlainen mutta kuitenkin) juottamalla kolme sauvaparistoa sarjaan ja nippusiteellä kiinni koneeseen, toiminut jo vuosia moitteetta sen jälkeen.
 
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
basisti1971
02.03.2016 08:30:19 (muokattu 02.03.2016 08:31:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
BugBadWolf: 4,5V AAA-kokoinen teos. Lithium-sellainen. Olen toisinaan etsiskellyt, vaan aina menee ameriikkaan ja jossain lukee että ei kulje tänne asti. Nyt ei ole tullut haeskeltua viime aikoina.
 
Tuo ylläoleva aristoteleen vaihtoehto on yksi yleinen tapa, varsinkin jos kapasiteettivaatimus on vähänkään isompi.
 
Jos hituvirroilla mennään, on tapana kasata AAA kakku 6XX sarjan Li-nappiparistoista kutistesukan sisään.
(Kuten usein ovat alkujaankin toteutettu)
Kakku vaatii toki noin pienillä jännitteillä joko fyllin että pituus pysyy haluttuna, tai kahden (/useamman) kakun rinnankytkemisen.
 
Ainakin AA-koolle on myös olemassa nappipatteriadaptereita, luulisi AAA:llekin löytyvän.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti