Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: yamaha vs squier
1 2
klasu78
26.02.2016 15:51:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumpo parempi, jps samaan hintaan saq pakettina (n.100€) yamaha erg121+vahvari vai fender squier strat+ vahvari?
 
73nd3r
26.02.2016 16:12:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onks sulla käytetty setti kiikarissa, satanen tuntuis molemmissa olevan jonkunverran alle normitason..?
 
Mutta vastausosaan:
Kummassakin kitara hyötyisi täyssäädöstä (hintaluokka 60-90€), vahvistin kelpaa mutta ei millään tavoin häikäise, ja jossain vaiheessa alat kaivata parempaa kitaraa ja vahvistinta.
Pikkuvikoja (mekaniikka/elektroniikka) on suurella todennäköisyydellä odotettavissa.
(Ja sama koskee oikeastaan minkä tahansa merkin halvimpia paketteja.)
 
Eli: jos tuolla hinnalla saat setin jossa kaikki on toimintakunnossa niin mun mielestä voit valita sen mikä miellyttää enemmän = innostaa soittamaan enemmän.
 
zedder
26.02.2016 17:25:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäizkö meidän tällä kertaa avraata kitaran perusteella että mikä vahvistin sen mukana tulee?
 
Palionko siitä saa pisteitä?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
jra
26.02.2016 17:37:15 (muokattu 26.02.2016 17:39:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Pitäizkö meidän tällä kertaa avraata kitaran perusteella että mikä vahvistin sen mukana tulee?
 
Palionko siitä saa pisteitä?

 
Eiköhän noissa paketeissa tule se ko. bränkin halvin loota?
 
Ei taida olla tuossa hintaluokassa mitään eroa. Ehkä Yamahan ottaisin jos olisi pakko, vaikka kalliimmista Squiereista hyviä kokemuksia onkin. Jos olisi laittaa vähän enemmän, niin sitten ehkä jommalta kummalta merkiltä seuraavaa hintaluokkaa oleva malli, ja kaveriksi vaikka Voxin DA3.
 
Jos ei ole enempää rahaa käytössä, eikä käytetyn ostaminen kiinnosta, niin sitten kivijalkaliikkeestä, ja pyytää, että myyvät soittokuntoon säädettynä. Muuten voi soitettavuus olla mitä sattuu.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
klasu78
26.02.2016 17:51:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No juu, käytettyä katselen. Aatoksena ois koittaa jotaki oppii soittamaan (ehkä).
kaippa noissa on halvin vahvari, ulkoa en muista, mutta kummanki valmis paketti osunu tori.fi sivuilta silmään.
aattelin et jos noista jompi kumpi toisen rinnalla selkeesti huonompi, ni helpottais hiuka valintaa.
Aiempaa kokemusta itellä ei oo sähkiksistä.
 
Kefiiri
26.02.2016 18:00:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä niistä kummastakin pitäisi säätämällä saada sellainen soitin, että sillä pääsee alkuun.
 
En ole musiikin asiantuntija.
jra
26.02.2016 18:00:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klasu78: No juu, käytettyä katselen. Aatoksena ois koittaa jotaki oppii soittamaan (ehkä).
kaippa noissa on halvin vahvari, ulkoa en muista, mutta kummanki valmis paketti osunu tori.fi sivuilta silmään.
aattelin et jos noista jompi kumpi toisen rinnalla selkeesti huonompi, ni helpottais hiuka valintaa.
Aiempaa kokemusta itellä ei oo sähkiksistä.

 
Se, että saa kitaran soitettavuuden ja hienovireen kohdalleen on huomattavasti tärkeämpää kuin se miltä vahvari kuulostaa. Jos kyseessä ovat Squierin ja Yamahan halvimmat mallit, niin on aivan herran hallussa ovatko uutena tai käytettynä soittokelpoisia. Samojen merkkien parin sadan mallit (käytettynä) ovat taas vähintäänkin riittävää tasoa, eikä niissä ole oikeastaan mitään mikä haittaisi soittoharrastusta. Tosin kitara kuin kitara vaatii sen, että perussäädöt ovat kunnossa. Huonoa ei tosin edes saa säätöihin. Vahvarin voi aina vaihtaa hieman parempaan, esim. mainittu pikku-Vox on joka suhteessa parempi kuin nuo pakettien halvimmat ei-mallintavat trankut.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
klasu78
26.02.2016 18:17:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sillai niinko ajattelin, että nyt koittais saada halvalla hinnalla jonkun paketin, jolla sit aloittaa. Jos mielenkiinto säilyy, ni sit pala kerrallaan parempaa. Jos taas into sammuu, ni ei sit olisi kova kuolema kyseessä. Joskus aikoja sitten pitelin kaverin sähkistä. Herra jumala siinä sai runnoo kieliä niin lujaa lautaan, että sormet melkein halkee. Ihan sellasta en haluisi. Sitä varmaan ei ollu koskaan mitenkään säädetty.
 
jra
26.02.2016 18:26:30 (muokattu 26.02.2016 18:31:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klasu78: Sillai niinko ajattelin, että nyt koittais saada halvalla hinnalla jonkun paketin, jolla sit aloittaa. Jos mielenkiinto säilyy, ni sit pala kerrallaan parempaa. Jos taas into sammuu, ni ei sit olisi kova kuolema kyseessä. Joskus aikoja sitten pitelin kaverin sähkistä. Herra jumala siinä sai runnoo kieliä niin lujaa lautaan, että sormet melkein halkee. Ihan sellasta en haluisi. Sitä varmaan ei ollu koskaan mitenkään säädetty.
 
Tuon takia olisi hyvä päästä kokeilemaan kitaraa jota on ostamassa. Sähkärin ei missään nimessä pitäisi olla raskas soittaa. Todella halvasta kitarasta on vaikea sanoa millainen se on näkemättä ja kokeilematta. Itsellä on esim. alle satasen J&D:n tele. En muista enää millainen oli pakasta vedettynä, mutta nyt on helppo ja hyvä soittaa. Harvemmin kuitenkaan todella halpa käytetty on ollut sellaisella, joka on osannut laittaa sen itse kuntoon tai säädättänyt asiantuntijalla.
 
Missään nimessä ei kannata ostaa sellaista kitaraa, joka tappaa kiinnostuksen alkuunsa. Toivottavasti tässä ei ole tullut peloteltua liikaa. Nykyään saa melkoisen halvalla aivan ok soittimia, mutta oli kitara sitten kallis tai halpa, niin säätöihin kannattaa panostaa. Hyvällä tuurilla kitara vai olla pakasta tai ed. omistajan jäljiltä säädöissä, mutta siihen ei voi luottaa tai sitä tietää etukäteen. Ja, kannattaa opetella mahdollimman äkkiä tekemään itse perussäädöt.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
tuskiz
26.02.2016 19:48:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on pakko olla ton hintaluokan Squieri tai Yamaha, niin ehdottaisin kyllä käytetyn katsomista, paljon paremmat mahdollisuudet saada soitin joka on todettu soittokelpoiseksi ja säädetty/säädätetty sellaiseksi parhaan mukaan. Transistorikombo vahvistimet, eli mitä saat 100% varmuudella noissa hinnoissa, on musta sellainen asia mitä voi suht. huoletta ostaa käytettynä kun eivät kauheasti hajoavia tai kuluvia osia sisällä jollon mahdollisuus ostaa paskaa on pieni.
 
RaskasMielinen
26.02.2016 23:56:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Jos on pakko olla ton hintaluokan Squieri tai Yamaha, niin ehdottaisin kyllä käytetyn katsomista, paljon paremmat mahdollisuudet saada soitin joka on todettu soittokelpoiseksi ja säädetty/säädätetty sellaiseksi parhaan mukaan. Transistorikombo vahvistimet, eli mitä saat 100% varmuudella noissa hinnoissa, on musta sellainen asia mitä voi suht. huoletta ostaa käytettynä kun eivät kauheasti hajoavia tai kuluvia osia sisällä jollon mahdollisuus ostaa paskaa on pieni.
 
Tämä. Mulla oli ekana kitarakamana tuollainen skujun affinity-läjä joskus viisi vuotta sitten. Näin jälkeenpäin ajatellen motivaation täytyi olla korkealla, että se kesti niinkin paskat kamat (oppihan ainakin virittämään ja säätämään kitaraa). Halvin hyvä setti minkä olen saanut kasattua käytetyistä on J&D:n lespa johon oli vaihdettu sähköt, mikit ja kaikki raudat sekä ja Blackstarin HT-1R -vahvistin, yhteensä reilulla parilla huntilla - oikeasti. Tosin täytyy myöntää, että tuollaisiin löytöihin tarvitsee aktiivista m.netin torin kyttäämistä, säkää, nopeutta, autoa sekä aika paljon tietoa/kokemusta kitarakamoista.
 
Jack of all trades - master of none
phiit
26.02.2016 23:57:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohda mitä lavassa lukee.. Ihan ok lähtökohta
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
LaXu
27.02.2016 00:57:06 (muokattu 27.02.2016 00:57:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa myös kelata sitä, että noi alottelijapaketit on yleensä sen verran kehnohkoja, että niitä on vaikea myydä eteenpäin jos soittaminen ei kiinnostakaan. Sen sijaan jonkun perus Yamaha Pacifica 112:n ja perusvahvarin saa varmemmin kaupaksi ja omansa takaisin, jos ostaa käytettynä. Vaikka alkusijoitus on isompi, sen saattaa saada täysin takaisin jos ei maksa ylihintaa. Jos soittaminen onkin sun juttu, niin sitten on jo valmiiksi ihan pätevät aloittelijan vehkeet.
 
Myydään Ibanez RG550 superstrato ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887 ) ja Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089478 )
tuskiz
27.02.2016 01:46:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Kannattaa myös kelata sitä, että noi alottelijapaketit on yleensä sen verran kehnohkoja, että niitä on vaikea myydä eteenpäin jos soittaminen ei kiinnostakaan. Sen sijaan jonkun perus Yamaha Pacifica 112:n ja perusvahvarin saa varmemmin kaupaksi ja omansa takaisin, jos ostaa käytettynä. Vaikka alkusijoitus on isompi, sen saattaa saada täysin takaisin jos ei maksa ylihintaa. Jos soittaminen onkin sun juttu, niin sitten on jo valmiiksi ihan pätevät aloittelijan vehkeet.
 
Mun mielestä tommosille paketeille löytyy hyvinkin varsinkin nykyisessa taloustilanteessa ostajia kunhan jaksaa laittaa Huuto.netteihin ja Tori.fihin kaltaisiin suuremman yleisön palveluihin, tavalliset ihmiset ei yleensä halua satsata paljoa rahaa hommaan jota kokeilee ehkä kerran ja sitten jää nurkkaan pölyttymään.
 
klasu78
27.02.2016 13:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan hyvää juttua on jo irronnut. Kaikki neuvot ja vinkit on tervetulleita.
Ja jos täällä jollakin on halpoja kamoja tarjolla, niin saa ehdottaa tietysti. Ellei suoraan tänne, ni vaikka mulle sähköpostiin, niko.katavisto@gmail.com
 
Toki vois alkuun ostaa pelkän kitaran ja rimpuuttaa akustisesti? Vai onko parempi fiilis heti vahvarilla?
 
tuskiz
27.02.2016 13:54:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klasu78: Ihan hyvää juttua on jo irronnut. Kaikki neuvot ja vinkit on tervetulleita.
Ja jos täällä jollakin on halpoja kamoja tarjolla, niin saa ehdottaa tietysti. Ellei suoraan tänne, ni vaikka mulle sähköpostiin, niko.katavisto@gmail.com
 
Toki vois alkuun ostaa pelkän kitaran ja rimpuuttaa akustisesti? Vai onko parempi fiilis heti vahvarilla?

 
Halvoissa kitaroissa akustinen sointi ei myöskään yleensä ole parhaimmasta päästä vaikka toki sitä sähkistä niinkin soittelee kuten allekirjoittanut useammin kuin vahvistuksen kanssa, mutta mielummin kyllä tuplaa budjetin kitaran suhteen kuin laittaa 50/50 kitaraan ja vahvariin.
 
LaXu
27.02.2016 14:18:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Mun mielestä tommosille paketeille löytyy hyvinkin varsinkin nykyisessa taloustilanteessa ostajia kunhan jaksaa laittaa Huuto.netteihin ja Tori.fihin kaltaisiin suuremman yleisön palveluihin, tavalliset ihmiset ei yleensä halua satsata paljoa rahaa hommaan jota kokeilee ehkä kerran ja sitten jää nurkkaan pölyttymään.
 
Totta tuokin, jolloin vastaava paketti kannattaisi ostaa sekin käytettynä.
 
Myydään Ibanez RG550 superstrato ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887 ) ja Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089478 )
Gabe
27.02.2016 15:39:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klasu78: Toki vois alkuun ostaa pelkän kitaran ja rimpuuttaa akustisesti? Vai onko parempi fiilis heti vahvarilla?
 
Itse yrittäisin edes pikkuisen venyttää budjettia. Ei tämä harrastus välttämättä älyttömiä vaadi, mutta vähän enemmän kuin satasen panostaisin heti alkuun. Jos kitara ja vahvistin yhdessä maksavat yhteensä satasen niin kyllä siinä saa justiinsa niin hyvän paketin kuin hinta antaa olettaa. Sähkökitara ja vahvistin tarvitsevat toisensa, vahvistin on ihan yhtä oleellinen osa kokonaisuutta kuin itse se kitarakin.. itse en ainakaan koe sähkökitaran rämpytystä akustisesti mitenkään mielekkääksi.
 
Esimerkiksi Squier Classic Vibe Telecaster (230-260e käytettynä) ja vahvistimeksi Yamaha THR5 (130-150e käytettynä) alkaa olla jo sellainen paketti että sillä pärjää pidempäänkin. Ja jos käytettynä ostaa niin noista saa kyllä omansa pois jos ei soitto otakaan tuulta alleen. Ja heti alkuun kun kiikuttaa kitaran ammattilaiselle säädettäväksi niin saa helpposoittoisen kitaran jolla on mukava alkaa soittelemaan. Jos budjetti on todella tiukka niin Voxin amplug sarja on alkuun ihan näppärä, ei maksa uutenakaan montaa kymppiä.
 
Onnea matkaan, mukavan ja antoisan harrastuksen pariin olet astumassa.
73nd3r
27.02.2016 15:41:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

klasu78: Kaikki neuvot ja vinkit on tervetulleita.
Toki vois alkuun ostaa pelkän kitaran ja rimpuuttaa akustisesti? Vai onko parempi fiilis heti vahvarilla?

 
Jos kiinnostuksena on sähkökitara niin ei se oikein tunnu miltään ilman vahvistusta, puolet puuttuu.
 
Olen ennenkin ehdottanut, että vahvistimeksi käytetty Roland MicroCube tuolta mnetin torilta. Se toimii aloittelijalla, myöhemmin treenivahvarina ja käytetystä saa yleensä omansa pois jos homma kummiskin loppuu. Ja on vastaavia muitakin, noita vaan löytyy helposti.
 
Kitaran osalta vois miettiä vibrattomia vaihtoehtoja, halvassa kitarassa ja aloittelevan kitaristin säätämänä se halvalla tehty vibe on kuitenkin yks ongelmapaikka. *Mummielestä* jossain Tele/Les Paul tyyppisessä kitarassa tulee halvemmallakin toimeen, Strato/Floyd tyypeissä pitäis laittaa joku kolmensadan pinkka seteliä että saa luotettavasti soivan pelin.
 
Tukkajumala93
27.02.2016 22:56:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Olen ennenkin ehdottanut, että vahvistimeksi käytetty Roland MicroCube tuolta mnetin torilta. Se toimii aloittelijalla, myöhemmin treenivahvarina ja käytetystä saa yleensä omansa pois jos homma kummiskin loppuu.
 
Samaa mieltä tuosta MicroCubesta. Plussaa vielä tuo mahdollisuus käyttää pattereita, voi näin ollen soittaa missä ikinä haluaakaan. Eikä nuo uutenakaan mahdottomia maksa, itse ostin jokunen vuosi sitten paikallisesta musaliikkeestä ja tais olla jotain 90e. Vieläkin käytössä himassa ja reissussa treenivahvarina.
 
Huomisen hommiks tais mennä tämäkin räpellys
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti