Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitara aloittelijalle
1 2
Dream eater
09.02.2016 21:29:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselisin että olisiko tämä hyvä setti aloittelijalle http://www.thomann.de/fi/harley_ben … c_200lh_bk_student_ser_bundle_2.htm
 
Gabe
09.02.2016 21:45:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enemmin ostaisin jonkun Yamaha Pacifica/Squier Classic Vibe + Yamaha THR yhdistelmän..
iec
09.02.2016 21:51:49 (muokattu 09.02.2016 21:55:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dream eater: Kyselisin että olisiko tämä hyvä setti aloittelijalle http://www.thomann.de/fi/harley_ben … c_200lh_bk_student_ser_bundle_2.htm
 
Hmmm... En ehkä ihan varauksetta suosittelisi ensimmäiseksi kitaraksi/paketiksi aloittelijalle, ellei budjetti ole todella tiukka ja joku kitara pitäisi saada aivan pakolla.
 
Sinuna marssisin Kotkan Sävelaittaan ja kysyisin myyjältä vinkkejä halvemman pään kitaroista ja sitten testaisin niitä siellä liikkeessä. Voisin kuvitella että saat ammattimaista palvelua ja ainakin liikkeen nettisivuilla luvattiin että he säätävät ja huoltavat myymänsä kitarat.
 
Varsinkin ensimmäisen kitaran suhteen olisi tärkeää testata ihan itse se kitara, eikä vain tilata netistä sikaa säkissä. Ainakin sävelaitassa näytti olevan nettisivujen mukaan tarjolla Epiphone, Tokai, Yamaha ja Ibanez. Netistä tilaamalla saattaa huonolla tuurilla saada (varsinkin nuo halvimmat, kuten Harley Benton) erittäin huonosti säädetyn kitaran, jolla soittaminen on tuskaa. Toki niilläkin pystyy harjoittelemaan soittoa. Yksi aika varma soitinmerkki on kyllä Yamaha, eli yleensä ne ainakin lähtevät tehtaalta hyvin säädettyinä, vaikka olisikin halvimman pään versioita.
 
EDIT: Tässä jotakin malliksi Thomannilta:
http://www.thomann.de/fi/yamaha_pacifica_112l_left_hand.htm
http://www.thomann.de/fi/esp_ltd_ec50_lh_black_satin.htm
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
freakingenius
09.02.2016 22:15:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ääni Yamahalle
 
"If you steal from one person, it's plagiarism, but if you steal from lots of people it's research." - Guthrie Govan
hallu
09.02.2016 22:22:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhden HB:n kokemuksella pakko sanoa, että todennäköisesti ei, mutta eihän sitä voi varmaksi sanoa näkemättä kitaraa. Gaben ehdotus on hyvä sähkiksistä,mutta huomattavasti kalliimpi. Sanoisin, että aloittelijan ei kannata ostaa sähkökitaraa vaan mieluummin akkari ja varsinkin jos olet noin tiukalla budjetilla liikkeellä, niin sitä suuremmalla syyllä satsaat ne rahat akkariin, niin saatat saada kohtuullisen työkalun harjoitteluun. Tossa voisi olla ihan passeli tilukeihäs http://www.thomann.de/fi/fender_cf_60_na.htm se on laminaattinen, mutta tohon hintaan ei kokopuukansia oikein löydy. Toisaalta laminaattikitara ei ehkä ole herkkyyden suhteen ihan se inspiroivin keppi, mutta toisaalta se on vakaa peli ja sitten kun olet oppinut soittamaan ja hankkinut ne unelmien vermeet, niin tossa sulla on vielä hyvä skitta nuotiolaulujen säestämiseen. HB:n voisi lähinnä polttaa siinä nuotiossa (luultavasti palaisikin huonosti).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Laulava Kylätohtori
09.02.2016 22:23:56 (muokattu 09.02.2016 22:29:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olikos tämä nyt valittu vaan hinnan mukaan, vai onko budjetti tiukka. Jos rahaa ei ole tuon enempää, niin mitä sitä ihmettelemään, vaan pistää vaan tilaukseen. Jos taas on 'massii taskut pullollaan' niin Yamahan Pacifica alkaa olemaan jo oikeasti hyvä vaihtoehto...
 
e. Hallulle sanoisin, että pahin vittuilu, mitä voit yläasteikäiselle sällille (en viittaa aloittajaan), jolla on poltteet päästä vetämään Metallicaa, tehdä, on ostaa sille akkari. :) Ei sillä, että olisit väärässä, mutta itseeni peilaten, olen täysin eri mieltä. Jos halutaan sähkökitara, niin sitten ostetaan sähkökitara. Se on kuitenkin ihan eri soitin, jolla soitetaan (noin keskimäärin) ihan eri juttuja kuin akkarilla. Vähän kuin kitara ja basso. Molemmissa on sana kitara, mutta ihan eri maailmoissa mennään...
 
They pass too much electricity. -SRV
LaXu
09.02.2016 22:30:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huonolla ei kande aloittaa ja jos ei soittaminen kolahdakaan, jonkun perus Yamaha setin saa taatusti myytyä poiskin. Harley Bentonilla on sen verran huono maine, ettei niitä kauheasti saa kaupaksi.
 
Myydään Ibanez RG550 superstrato ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887 ) ja Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089478 )
freakingenius
09.02.2016 23:02:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaXu: Huonolla ei kande aloittaa ja jos ei soittaminen kolahdakaan, jonkun perus Yamaha setin saa taatusti myytyä poiskin. Harley Bentonilla on sen verran huono maine, ettei niitä kauheasti saa kaupaksi.
 
Jep ja voi olla että Bentonin saaminen soittokuntoon tule maksamaan mahdollisten valmistusvikojen vuoksi yhtä paljon kuin esim. Pacifica.
 
"If you steal from one person, it's plagiarism, but if you steal from lots of people it's research." - Guthrie Govan
tuskiz
09.02.2016 23:10:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo Harrikat vaan kaupan hyllylle lojumaan ja laadukkaampaa peliä alle, kannattaa asettaa max. yläkatto hinnalle ja ottaa paras siihen hintaan, halvoissa kitaroissa kalliimpi on yleensä aina parempi. Yamahat ja paremmat Squierit (ei Affinity tai ihan halvimmat Bulletit) on ainakin loistavia vaihtoehtoja, jos pitää olla SG niin halvin järkevä semmonen peli lienee Tokain kiinatuotantoa ellei joku muu tee vaikka jotain SG Special kopiota halvemmalla. Kokeilla kannattaa ehdottomasti ensin, ensikädessä haluut just semmosen joka tuntuu sulle hyvältä ja puhuttelee sua, älä kuuntelee myyjää 100%.
 
gazorlac
10.02.2016 00:28:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuota noin... Itselle tuli eilen postissa tällainen http://www.thomann.de/fi/harley_benton_sc_custom_lemon_flame.htm
 
Tilasin nettipalstojen ja Youtube videoiden hehkutuksen innoittamana testiksi nähdäkseni, että voiko tosiaan noin pienellä rahalla saada niin hyvän soittimen.
 
Ensifiiliksiltä aivan loistava kitara hinta huomioon ottaen. Uskaltaisin sanoa, että paras hinta-laatusuhde mitä tällä hetkellä saatavilla kitaroissa. Pärjää helposti vaikkapa paljon kalliimmille Epiphonen ja LTD:n samantyyppisille kitaroille helposti. Eikä oikeasti jää kauas Gibsonin halvimmista malleista. Tuntumaltaan jopa tykkään enemmän tuosta Benttonista kuin halvoista satiiniviimeistelyistä Gibsoneista.
 
Runko ja kaula mahonkia, vaahtera kansi, painoa päältä 4 kiloa. Virittimet Groverit, mikit alnico Wilkinsonit, muu hardware no name, mutta tuntuu laadukkaalta. Kaiken lisäksi tulee D'addarion EXL kielillä ja ainakin minun oli lähes täydellisesti säädetty. Thomann tosiaan säätää kaikki Bentonit ennen lähetystä.
 
Soundi oli erittäin positiivinen yllätys. Kuulostaa aikalailla hyvältä Les Paulilta. Yleensä tämän hintaluokan kitarat kuulostavat aivan järkyttäviltä ja kaiken lisäksi ovat soittokelvottomia.
 
Kaikki, joilla on negatiivisia tuntemuksia Harley Bentonia kohtaan, ymmärrän hyvin. Mullakin on kymmenkunta vuotta pyörinyt tuossa joku vanha Benton stratokopio, mistä lie ajautunut, varmaan 50 euroa maksanut joskus. Aivan kamala kapistus, täysin soittokelvoton. Viime vuosina Thomann on kuitenkin alkanut nostamaan Bentoneiden laatua huomattavasti.
 
Nämä ovat niin halpoja, että voi ostaa vaikka monta eri mallia ja hyvät ja monipuoliset soundit vaikkapa äänityshommiin on pikkurahan takana.
 
Ihan oikeasti tuota kitaraa on nautinto soittaa, jopa inspiroivaa, mitä en ikinä olisi odottanut tämän hintaluokan kitaralta.
 
Ei ehkä puristeille oikea vaihtoehto, mutta jos et soita lavassa lukevalla tekstillä tai kitaran hinnalla musiikkia, suosittelen kokeilemaan. Etkä paljon menetä rahallisesti jos menee metsään.
 
Tämä vuodatus oli tosiaan osoitettu pääasiassa muille ketjuun vastanneille ja muille Benton kriitikoille, ei niinkään aloittajalle.
 
Aloittajalle voisin suositella tätä ennemmin http://www.thomann.de/fi/harley_ben … c_580lh_ch_vintage_ser_bundle_4.htm jos haluat vasurin SG:n. Vahvistin tuossa ei siltikään ole kovin hyvä, mutta tuohon budjettiin ei paljon parempaakaan saa. Kyllä tuollakin alkuun pääsee. Jos budjetti on isompi niin se on sitten asia erikseen. Toki vaikka aiemmin mainittu Yamaha Pacifica on myös hyvä vaihtoehto.
 
Jeszse
10.02.2016 06:56:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gazorlac: Tuota noin... Itselle tuli eilen postissa tällainen http://www.thomann.de/fi/harley_benton_sc_custom_lemon_flame.htm
 
Neljän aan loimukansi kuulostaa hassuttelulta, tolla hinnallahan kaikki muu tossa kitarassa on käytännössä ilmaista. Vau.
 
Näyttää ennemminkin joidenkin pilaa tekevien pilaulu palsta -Janizio || The Jasser Arafats || Crimson Day
73nd3r
10.02.2016 09:37:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä kuin Kylätohtori, jos raha on tiukassa niin kyllä tuolla paketilla alkuun pääsee. (Gaben sinänsä hyvällä ehdotuksella budjetti pamahtais jo tuonne 500-800 luokkaan - ja kummassakin kitarassa olis vielä tremolo vaatimassa omia säätöjippojaan...)
 
Vähän yleistä pohdintaa:
 
Halvassa paketissa - merkistä riippumatta - ei ole harvinaista että joku kohta alkaa kenkkuilla. Kitara ei ole tai ei pysy säädöissä/vireessä, vahvistimessa on rätinöitä tai joku osa-alue-efekti ei pelaa, tai looda mykistyy kokonaan. Tai vaan piuha hajoaa.
Sen takia yks vinkki: palautusoikeutta, takuuta ja korjauksia kannattaa miettiä.
 
Kaveriapu on korvaamatonta. Kysy ostaessa, pyydä auttamaan virityksessä, lainaa viritysmittaria (ja palauta se ehjänä) jne.
 
Eikä ikinä ole huono juttu varata rahaa kitaran ensisäätöön ammattilaisella - maksaa suunnilleen 70€.
 
Jos ei ole pakko saada upouutta niin mnetin tori on yks hyvä ostopaikka.
 
finlanderr
10.02.2016 09:40:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävisin tällaisen listan ehkä ensin läpi:
 
- Max budjetti?
- Skaala?
- Pitääkö olla kampi vai kiinteä talla?
- Pitääkö olla kuulokeliitäntä?
- Onko tarkoitus soittaa yksin vai onko tarkoitus harjoitella orkan kanssa?
 
Kannattaa myös huomioida kamojen jälleenmyytävyys jos harratus jää kokeiluksi. Toisaalta jos harrastuksesta tulee intohimo niin ehkä on mukavampi sitten vuosien tai kymmenien vuosien jälkeen räplätä ensimmäistä keppiä jos se suht laadukas peli.
 
Eli sanoisin että päätöksentekoon kannattaa käyttää jonkun verran aikaa ja vaivaa.
 
Eikhän se vähempiki olis riittäny..
Metalkallo
10.02.2016 09:49:52 (muokattu 10.02.2016 09:54:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dream eater: Kyselisin että olisiko tämä hyvä setti aloittelijalle http://www.thomann.de/fi/harley_ben … c_200lh_bk_student_ser_bundle_2.htm
 
Suoraan rehellisesti sanottuna, ei. Jos kitara ei pysy vireessä (kuten tuo tuskin pysyy), ei sitä sitten ole hauska soittaakaan ja se tappaa suoraan koko soitto innon heti alkuunsa. Nuo setit on vain rahastusta, tai ainakin tuo. Jos on pakko ostaa halvalla Benton, niin sitten minäkin suosittelen hieman kalliimpaa les paul mallia niiltä.
 
Mun mielestä tärkeitä ominaisuuksia aloittelijalle kitarassa on vireen pysyminen, kiinteä talla, mukava muoto ja hyvä tuntuma viitaten lähinnä kaulaan.
 
Stratossa pitää olla iso lapa!
pappasfin
10.02.2016 09:52:57 (muokattu 10.02.2016 09:59:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/harley_benton_sc_custom_lemon_flame.htm

 
Siis oikeasti AAAA maple-top?
Mä olen kyllä hieman epäileväinen tuon suhteen ;D
 
Ite en ole törmänny HB:n merkeissä hyviin kitaroihin mutta ei se pois sulje sitä, etteikö sielläkin niitä voisi löytyä mutta aloittajan budjetti n. 140 johon ympätään niin kitara, vahvari kuin pussukkaa jne. niin ei hirveen kummoista kannata toivoa.
 
Multa ehdottomasti ääni hieman isommalle rahalliselle satsaukselle ja Yamahalle ja vaikka Fender Mustang 2:lle / Gublelle jne. (toki budjetti sitten menee jo johonkin muuhun kuin n. 140 euroon).
 
Tietysti jos budjetti on tiukka niin käytetty voisi olla ihan hyvä vaihtoehto.
 
Muitakin merkkejä toki on kuin Yamaha ja HB.
 
EDIT: Torilla näytti olevan jotain kitaroita kun pistin haulla hintaluokkaan 70 - 150, löyty mm. Epin SG, Squieria, HB:ta jne. eli kyllähän noi kannattaa katsastaa läpi budjetin ollessa tiukilla.
 
PappaSFin
iec
10.02.2016 10:03:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Samaa mieltä kuin Kylätohtori, jos raha on tiukassa niin kyllä tuolla paketilla alkuun pääsee. (Gaben sinänsä hyvällä ehdotuksella budjetti pamahtais jo tuonne 500-800 luokkaan - ja kummassakin kitarassa olis vielä tremolo vaatimassa omia säätöjippojaan...)
 
Vähän yleistä pohdintaa:
 
Halvassa paketissa - merkistä riippumatta - ei ole harvinaista että joku kohta alkaa kenkkuilla. Kitara ei ole tai ei pysy säädöissä/vireessä, vahvistimessa on rätinöitä tai joku osa-alue-efekti ei pelaa, tai looda mykistyy kokonaan. Tai vaan piuha hajoaa.
Sen takia yks vinkki: palautusoikeutta, takuuta ja korjauksia kannattaa miettiä.
 
Kaveriapu on korvaamatonta. Kysy ostaessa, pyydä auttamaan virityksessä, lainaa viritysmittaria (ja palauta se ehjänä) jne.
 
Eikä ikinä ole huono juttu varata rahaa kitaran ensisäätöön ammattilaisella - maksaa suunnilleen 70€.
 
Jos ei ole pakko saada upouutta niin mnetin tori on yks hyvä ostopaikka.

 
Juu jos budjetti antaisi myöten ja kitara saisi olla oikeakätinen, niin suosittelisin aloittelijalle tätä: https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1095253
Se on minun vanha kitara ja siinä olisi kaikki valmiiksi kohdallaan (kaulaprofiili pitäisi tietysti kokeilla että onko juuri itselle sopiva - tämä pätee tietysti kaikkiin kitaroihin). Mikitkin sopivat aika moneen musiikkityyliin. Tuohon sitten kaveriksi vaikka käytetty yamaha THR. Hinta pompsahtaakin sitten jo yli 700 euroon, mutta eipähän ainakaan kitara olisi jarruna soittotaidon kehittymiselle :)
 
Hyviä pointteja jäsen 73nd3r:lla. Kaveriapu on korvaamatonta aloittelijalle. Ja uuden/käytetyn kitaran ensisäätö on viisas teko.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
tender.insanity
10.02.2016 10:04:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierin Classic Vibestä ei kokemuksia, mutta mulla kävi Squierin Vintage Mod stratocaster. About samaa hintaluokkaa. En kyllä kellekään aloittelevalle suosittelisi. Hermot vain menee. Työn jälki kaulassa oli paikoitellen huonoa. Terävät nauhanpäät, lakkavirheitä pari otelaudan sivussa, eikä vireessäkään tahtonut pysyä vaikka kuinka koitin säätää ja antaa mahdollisuuksia.
 
Jokunen vuosi aiemmin ostin myös Indonesiassa tehdyn Ibanezin RGR421:n, joka on ollut erittäin luotettava. Jopa keikallakin. Hyvä soittaa, pitää vireen, eikä mitään muitakaan Squierin epälaatuisuuksia.
 
Gabe
10.02.2016 10:26:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Samaa mieltä kuin Kylätohtori, jos raha on tiukassa niin kyllä tuolla paketilla alkuun pääsee. (Gaben sinänsä hyvällä ehdotuksella budjetti pamahtais jo tuonne 500-800 luokkaan - ja kummassakin kitarassa olis vielä tremolo vaatimassa omia säätöjippojaan...)
 
Tämä, tosin unohdin flunssan kourissa laittaa että kannattaa suosia käytettyä. Jos itse pitäisi päästä mahdollisimman halvalla, mutta saada kelvollista, niin ostaisin käytetyn Classic Viben ja THR:n torilta. Ja kun sen CV:n kiikuttaa heti ammattilaiselle säädettäväksi niin sillähän pötkii jo pitkälle. Omat kokemukset benttoneista on sitä luokkaa että miellän ne enemmän leluiksi, vähemmän instrumenteiksi. Nuorella ihmisellä on budjetti tottakai tiukka, mutta noita Classic Vibejä näkyy tuon tuosta torilla 250-290e hintaan ja THR5:n saa 130-150e kyllä käytettynä.
73nd3r
10.02.2016 10:43:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä vaihtoehto THR:lle on mummiälestä Roland Micro Cube. Toimii aloittelijalle kotisoitossa ja myöhemmin treenivaffarina. Ja on torilla varmaan muitakin sopivia.
 
Tässähän tuo vasenkätisyys tuo sit omat rajoituksensa kitaranvalintaan...
 
Jäärä
10.02.2016 10:53:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gazorlac: Tuota noin... Itselle tuli eilen postissa tällainen http://www.thomann.de/fi/harley_benton_sc_custom_lemon_flame.htm
 
Tilasin nettipalstojen ja Youtube videoiden hehkutuksen innoittamana testiksi nähdäkseni, että voiko tosiaan noin pienellä rahalla saada niin hyvän soittimen.

 
Itselleni tuli viime viikolla tämä:
http://www.thomann.de/fi/harley_ben … on_sc_450plus_ld_vintage_series.htm
 
Joka kerran kun ottaa sen käpäliin alkaa ihan naurattamaan. Todella hyvä ostos.
 
Kokemusta oli ennestään jo HB:n akustisesta ja banjosta, jotka nekin ovat hintaansa nähden lyömättömiä pelejä.
 
Suomen Hiihtoliiton luvalla. Kaikki tekstissä mainitut henkilöt ovat fiktiivisiä ja kaikki yhtäläisyydet eläviin tai kuolleisiin henkilöihin ovat puhtaasti sattumanvaraisia. Laaditun tekstin valmistuksessa ei ole vahingoitettu eläimiä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti