Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Floikan jouset rämisee
1 2
mak33
01.02.2016 16:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä reilu kuukaus sitten uutena ostetun LTD-merkkisen hevikepin floikan jouset alko yhtäkkiä pitää kovaa räminää. Ei kai näin uuden kitaran jouset vielä pitäs olla vaihtokunnossa. Malli ei ole ihan sieltä ihan halvimmasta päästä muutenkaan.
 
http://www.musamaailma.fi/kitaristi … sp-m-1000-ebony-sw-sahkokitara.html
 
Oiskos kellään mitään ideoita mitä sille vois tehdä, kun en ihan heti viitsis liikkeeseen takasinkaan viedä, takuuseehan tuo tietenkin menis.
 
naavanka_
01.02.2016 16:32:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan yhtä lailla ne kilisee kun muissakin kampivehkeissä.
Kannattaa laitella semmosta kortonkia sinne että kolina poistuu mutta niin, että ei jää jousien väliin jumiin.
 
Satulan taakse kannattaa myös laittaa jotain demppiä ettei sieltä tuleva kilinä ulostu vahvarista.
 
Krice
01.02.2016 16:50:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan aluksi kannattaa katsoa ettei jousia ole irronnut tms. eli avaa takaluukun, liikuttelee kampea ja katsoo mitä siellä tapahtuu. Jos kaikki on päällisin puolin kunnossa niin sitten voi alkaa miettimään pehmustamista, mutta ei sitä yleensä ottaen tarvita, koska jousien ei pitäisi rämistä.
 
Shredator
01.02.2016 17:15:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie pistän yleensä teipinpalan jouseen kiinni tai vanutyynyn jousten alle. Eipä ole tarvinnut vuosiin kärsiä tästä ongelmasta :)
 
"If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking." Tilutusta: https://www.youtube.com/watch?v=cvKpIDCJw1o
Rg505bk
01.02.2016 17:21:49 (muokattu 01.02.2016 17:22:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vedä vaahtomuovin palat esim. kitaran kieltä apuna käyttäen jousien läpi. Ei haittaa toimintaa, ei näy , eikä helise...
 
jra
01.02.2016 17:31:55 (muokattu 01.02.2016 17:37:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ihan aluksi kannattaa katsoa ettei jousia ole irronnut tms. eli avaa takaluukun, liikuttelee kampea ja katsoo mitä siellä tapahtuu. Jos kaikki on päällisin puolin kunnossa niin sitten voi alkaa miettimään pehmustamista, mutta ei sitä yleensä ottaen tarvita, koska jousien ei pitäisi rämistä.
 
Minustakaan ei pitäisi rämistä, mutta jos jouset eivät kosketa tilassa mihinkään, niin räminä/särinä/helinä tulee kait siitä, että jousten jännitys sattuu olemaan juuri sellainen, että jousen "kierteet" helisevät toisiaan vasten:
Kuva 3.: http://www.premierguitar.com/articl … w_to_Set_Up_a_Floyd_Rose_Style_Trem
 
Tuossa mielessä floikka ei eroa esim. straton systeemistä mitenkään, vaan noilla ruuveilla säätämällä lisätään/vähennetään jousten jännitystä. Jos nykysäädöillä tallan kallistus on sopiva, niin sitten ei auta kuin joko siirtää jousia eri asentoon tai lisätä/poistaa niitä ja kokeilla saako jännityksen säädettyä ruuveilla sellaiseksi, ettei helise. Tuohan on millin murto-osista kiinni, joten voi auttaa, että pikkuisen lisää jännitystä, vain sen verran ettei kallistus juurikaan muutu. Itse kokeilisin kiristää vaikka vain 1/4-kierrosta molempia ruuveja, ja jos ei auta, niin takaisin samaan missä olivat. Ja sitten lisäpohditaa.
 
Jousten demppaaminen auttaa varmaankin, mutta, kuten sanottu yllä, pitää tehdä niin ettei aiheuta jousten toimintaa ylimääräistä kinnausta tai kitkaa. Esim. halvoissa telttapatjoissa käytetty materiaali on sopivan liukasta, eikä juutu mihinkään väliin.
 
Ei tuo tosiaan mikään takuujuttu ole, vaan ominaisuus, ellei siellä tilassa ole mitään irti. Jos on ostettu kivijalka liikkeestä, niin mielestäni kuuluu kuitenkin myyjäliikkeelle säätää räminät pois tai neuvoa miten se tehdään.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
mak33
01.02.2016 17:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitään näkyvää syytä räminälle ei löytynyt kun avasin luukun. Ja tähän päivään saakka jouset ovat olleet tosiaankin lähes äänettömiä. Jotain vaahtomuovia vois tietenkin kokeilla laittaa jousien alle. Omistin aikoinaan yhden toisen Korean kepin, jossa oli floikka ja siinä ei koskaan ollut (10 vuotta) vastaavaa räminää. Talla näyttäs olevan pikkasen vinossa ja sitä vois korjata ruuvaamalla toista ruuvia hieman löysemmälle. Floikka on kuitenkin toiminut ihan perfekto 5 viikkoa ja en ole kolauttanutkaan keppiä mitenkään, joten vähän ihmetyttää mistä tuo räminä oikein on ilmaantunut. Ehkä se on vaan käytön sivutuotteena tullut vika. Pakko kai viedä kitara takasin liikkeeseen. Vaikuttais siltä, että räminä tulee kaikista kolmesta jousesta.
 
jra
01.02.2016 17:50:31 (muokattu 01.02.2016 17:52:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Mitään näkyvää syytä räminälle ei löytynyt kun avasin luukun. Ja tähän päivään saakka jouset ovat olleet tosiaankin lähes äänettömiä. Jotain vaahtomuovia vois tietenkin kokeilla laittaa jousien alle. Omistin aikoinaan yhden toisen Korean kepin, jossa oli floikka ja siinä ei koskaan ollut (10 vuotta) vastaavaa räminää. Talla näyttäs olevan pikkasen vinossa ja sitä vois korjata ruuvaamalla toista ruuvia hieman löysemmälle. Floikka on kuitenkin toiminut ihan perfekto 5 viikkoa ja en ole kolauttanutkaan keppiä mitenkään, joten vähän ihmetyttää mistä tuo räminä oikein on ilmaantunut. Ehkä se on vaan käytön sivutuotteena tullut vika. Pakko kai viedä kitara takasin liikkeeseen. Vaikuttais siltä, että räminä tulee kaikista kolmesta jousesta.
 
Se voi olla niin pienestä kiinni, että ilman kuivuminen on muuttanut hieman jotain, ja jousten jännitystä juuri sen verran, että jousten kierteet ottavatkin toisiinsa. Kokeile tuota 1/4-kierroksen kiristämistä ja sen jälkeen vireeseen. Enemmänkin voi kokeilla testimielessä kiristää, jos säätäminen on tuttua. Kuitenkin niin, että muistat minkä verran kiersit ja tosiaan jos ei auta, niin sitten takaisin entisiin säätöihin. En kuvauksen perusteella osaa kuvitella millaista räminää pitävät, mutta jousien särinä tai helinä on ominaisuus, jos jännitys on juuri tietynlainen. Koskee kaikkia vastaavalla jousisysteemillä varustettuja kelluvia talloja.
 
Kitara on kuitenkin puuta, joka saattaa reagoida juuri noin kosteuden muutoksiin (viiveelläkin), jotka Suomessa ovat poikkeuksellisen rajuja ja nopeita. Voi tietysti johtua muustakin. Omissa kitaroissa kitaran hinnalla ei ole ollut juurikaan yhteyttä siihen miten reagoivat talveen.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Valka
01.02.2016 19:48:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mulla yhessä floikka kitarassa niinkun
myös stratossa hieman jouset resonoi.
Sopivalla halkasijalla olevaa kutistesukkaa jousen (jousien)
päälle niin loppuu pärinä.
 
Started out with nothing and still got most of it left.
mak33
01.02.2016 20:03:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin kaikki jouset suoraan linjaan ja räminä hiljeni selkeesti. Ihmettelen muutenkin sitä miksi jouset laitetaan niin, että yksi on suorassa ja kaksi vinottain, koska ymmärtääkseni silloin keskimmäiseen jouseen kohdistuva voima on pienempi ja sivuilla olevissa suurempi. Kuten joku tuossa mainitsi, niin kyse on varmaan jostain talviolosuhteiden vaihtelusta, joka saa osat "elämään". Tuon LTD:n vieressä on muuten jenkkistrato, jossa on myös kelluva talla ja siinä ei ole mitään räminää havaittavissa. Siinä tosin näytttäskin olevan laadukkaammat jouset, sellasen mustat ja hienot. Jotain eroa siis kalliimmassa ja halvemmassa.
 
jra
01.02.2016 20:32:15 (muokattu 01.02.2016 20:37:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Laitoin kaikki jouset suoraan linjaan ja räminä hiljeni selkeesti. Ihmettelen muutenkin sitä miksi jouset laitetaan niin, että yksi on suorassa ja kaksi vinottain, koska ymmärtääkseni silloin keskimmäiseen jouseen kohdistuva voima on pienempi ja sivuilla olevissa suurempi. Kuten joku tuossa mainitsi, niin kyse on varmaan jostain talviolosuhteiden vaihtelusta, joka saa osat "elämään". Tuon LTD:n vieressä on muuten jenkkistrato, jossa on myös kelluva talla ja siinä ei ole mitään räminää havaittavissa. Siinä tosin näytttäskin olevan laadukkaammat jouset, sellasen mustat ja hienot. Jotain eroa siis kalliimmassa ja halvemmassa.
 
Sillä jousten asennolla saadaan säädettyä jännitystä, eli laitetaanko laitimmaiset jouset vinoon, vaiko suoraan. Tarve riippuu siitä millainen kielisetti on käytössä ja ehkäpä millainen soittotatsi halutaan(?)
 
Tuossahan systeemissä jousten jännitykseen vaikuttavat se montako jousta on (2,3,4,5), missä asennossa jouset ovat ja miten ruuveilla on kiinnityskappaletta kiristetty. Jouset toimivat parhaiten tietyssä jännityksessä, eli noilla eri tavoilla voidaan hakea jousille tallan liikkeen kannalta optimaalinen jännitys, ja niinkuin tässä vielä niin etteivät särise. Ilmankosteuden vaihtelun lisäksi, mm. kielisetin vaihto vaikuttaa jousten säätötarpeeseen. Tällä samalla sivulla olevassa kieli-ketjussa on taulukko, josta näkee, että jo ohuimman kielen vaihtaminen 0.10 - 0.11 lisää vetoa kilon tai pari (ketjusta voi tarkistaa, en muista). Ja koko setin muuttaminen sitten huomattavasti enemmän. Suoraanhan jousiin ei koko vedon muutos taida välittyä (miten on?), mutta muutos on niidenkin kannalta iso.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Groke
01.02.2016 21:31:14 (muokattu 01.02.2016 21:47:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eräs itsestäänselvä ratkaisu floikan rämiseviin jousiin ovat tietenkin nämä: Floyd Rose Noiseless Tremolo Springs - http://www.floydrose.com/catalog/up … claws-and-springs/noiseless-springs
 
Mustat ovat normaalijäykkyyksiset, punaiset ovat tavallista jäykemmät. Sekin toimii ihan/riittävän hyvin, jos sattuu löytämään jostain pehmeää ja sileäpintaista muoviletkua tms., jonka voi työntää jousien sisään. Kunhan vain ei ole hitusenkaan vertaa tiukka, eikä liian suurikitkainen.
Teippi, paperitollo tms. sen sijaan tms. saattaa ajan myötä liikkua/irrota. Tai jopa jäädä osittain nalkkiin jousien väliin. Liian tehokas teippi taas vaikuttaa hieman toimintaan ja voi jopa pitää omaa pikku rapinaansa. Tosin mitään roudarinteippiä kukaan ei varmaan koskaan laitakaan, toivottavasti... :-p
 
Itse huomasin juuri hiljattain sen, että aivan uudessa kitarassa jouset olivat jäykemmät ja muutenkin jotenkin erilaiset tuntumaltaan. Lisäksi ne pitivät uusina enemmän meteliäkin. Varsin usein on kait niin, että tietynpituisina ne jouset metelelöivät eniten aina joitain tiettyjä säveliä soitettaessa.
Mutta ainahan ne jouset ainakin jonkun verran pitävät ääntä, siis jos ovat perinteistä tyyppiä. Joskus vain pikkuriikkisen, kun hieman reilummalla voimalla räimii ==> ei juurikaan käytännön merkitystä. Joskus taas yllättävänkin paljon, soittipa melkein miten tahansa ==> kannattaa ehdottomasti fiksata. Etenkin kun toimenpide on näinkin helppo, halpa ja nopea.
 

 
mak33: Ihmettelen muutenkin sitä miksi jouset laitetaan niin, että yksi on suorassa ja kaksi vinottain, koska ymmärtääkseni silloin keskimmäiseen jouseen kohdistuva voima on pienempi...
 
Tuo on sikäli turhaa murehtimista, että yleensähän se talla liikkuu yhtenä kappaleena. Eikä suinkaan niin, että se liikkuu keskeltä eri määrän, mikäli vain siinä keskellä sattuu olemaan sellainen suorassa oleva jousi.
Tai jos nykyinen tallasi tosiaankin käyttäytyy noin, niin sitten kyllä suosittelen lämpimästi hieman jäykkärakenteisempaan tallaan päivittämistä... ;-p
 
Se jousien vinoon laittaminen on ihan vain hienosäätöä. Eli silloinhan ne tismalleen samat jouset ovat hieman pidempiä/suuremmassa jännityksessä. Usein esitetään kahden suoran jousen (||) ja kolmen suoran jousen (|||) välille vaihtoehtoa kaksi vinosti sijoitettua jousta (\ /).
Ja neljäs vaihtoehto on yksi suora jousi ja kaksi vinossa (\|/). Sitten neljä (||||) tai jopa viisi (|||||) suoraa jousta. Lisäksi on saatavissa tavallista jäykempiä jousia. Ompa erimerkkisten jousien välillä pieniä pituuserojakin.
 
Omasta mausta, kitarasta, kielisetistä ja vireestä sitten riippuu, että mikä noista kombinaatioista on se itselle paras. Ja että pitääkö lisätä myös "iskarit" vai asennetaanko talla täysin kelluvaksi. Vaiko dive-onlyksi.
 
D'oh!
jra
01.02.2016 21:50:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös jotkut jopa pidä esim. Stratossa tallaa kelluvana, vaikka eivät koskaan kampeaisi, koska heidän mielestään jousten "helinä" kuuluu Straton soundiin?
 
Kyllähän kelluva talla vs. bodyyn kiinni vedetty tai jopa blokattu, vaikuttaa myös soittotuntumaan, ja atakkiin, mutta tuon jousten soundinkin olen syyksi kuullut. Floyd Rose -miesten en koskaan kyllä ole kuullut jousten helinää kaivanneen.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
mak33
02.02.2016 00:04:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Eräs itsestäänselvä ratkaisu floikan rämiseviin jousiin ovat tietenkin nämä: Floyd Rose Noiseless Tremolo Springs - http://www.floydrose.com/catalog/up … claws-and-springs/noiseless-springs
 
Mustat ovat normaalijäykkyyksiset, punaiset ovat tavallista jäykemmät. Sekin toimii ihan/riittävän hyvin, jos sattuu löytämään jostain pehmeää ja sileäpintaista muoviletkua tms., jonka voi työntää jousien sisään. Kunhan vain ei ole hitusenkaan vertaa tiukka, eikä liian suurikitkainen.
Teippi, paperitollo tms. sen sijaan tms. saattaa ajan myötä liikkua/irrota. Tai jopa jäädä osittain nalkkiin jousien väliin. Liian tehokas teippi taas vaikuttaa hieman toimintaan ja voi jopa pitää omaa pikku rapinaansa. Tosin mitään roudarinteippiä kukaan ei varmaan koskaan laitakaan, toivottavasti... :-p
 
Itse huomasin juuri hiljattain sen, että aivan uudessa kitarassa jouset olivat jäykemmät ja muutenkin jotenkin erilaiset tuntumaltaan. Lisäksi ne pitivät uusina enemmän meteliäkin. Varsin usein on kait niin, että tietynpituisina ne jouset metelelöivät eniten aina joitain tiettyjä säveliä soitettaessa.
Mutta ainahan ne jouset ainakin jonkun verran pitävät ääntä, siis jos ovat perinteistä tyyppiä. Joskus vain pikkuriikkisen, kun hieman reilummalla voimalla räimii ==> ei juurikaan käytännön merkitystä. Joskus taas yllättävänkin paljon, soittipa melkein miten tahansa ==> kannattaa ehdottomasti fiksata. Etenkin kun toimenpide on näinkin helppo, halpa ja nopea.
 

 

 
Tuo on sikäli turhaa murehtimista, että yleensähän se talla liikkuu yhtenä kappaleena. Eikä suinkaan niin, että se liikkuu keskeltä eri määrän, mikäli vain siinä keskellä sattuu olemaan sellainen suorassa oleva jousi.
Tai jos nykyinen tallasi tosiaankin käyttäytyy noin, niin sitten kyllä suosittelen lämpimästi hieman jäykkärakenteisempaan tallaan päivittämistä... ;-p
 
Se jousien vinoon laittaminen on ihan vain hienosäätöä. Eli silloinhan ne tismalleen samat jouset ovat hieman pidempiä/suuremmassa jännityksessä. Usein esitetään kahden suoran jousen (||) ja kolmen suoran jousen (|||) välille vaihtoehtoa kaksi vinosti sijoitettua jousta (\ /).
Ja neljäs vaihtoehto on yksi suora jousi ja kaksi vinossa (\|/). Sitten neljä (||||) tai jopa viisi (|||||) suoraa jousta. Lisäksi on saatavissa tavallista jäykempiä jousia. Ompa erimerkkisten jousien välillä pieniä pituuserojakin.
 
Omasta mausta, kitarasta, kielisetistä ja vireestä sitten riippuu, että mikä noista kombinaatioista on se itselle paras. Ja että pitääkö lisätä myös "iskarit" vai asennetaanko talla täysin kelluvaksi. Vaiko dive-onlyksi.

 
Kiitos selventävästä vastauksesta! Näyttäisi siltä, että ratkaisu ongelmaan olisi nimenomaan nuo äänettömät jouset. Tuollaiset jouset ovat deluxestratossani ja eivät todellakaan rämise, ehkä sitä stratomaista "helinää" ei sitten siinä ole. Ilmankos se on aina jotenkin tuntunut vähän oudolta stratoksi...
 
Koitin muuten etsiä useammankin stadilaisen soitinliikkeen valikoimista noita äänettömiä jousia ja yhdessäkään ei niitä ollut tarjoilla. Tavallisia jousia löytyy kyllä joka liikkeestä. Ei ollut Musamaailmassa, DeluxeMusicissa, Levytukussa, eikä F-Musiikissakaan. Vähän outoa.
 
73nd3r
02.02.2016 09:26:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Eikös jotkut jopa pidä esim. Stratossa tallaa kelluvana, vaikka eivät koskaan kampeaisi, koska heidän mielestään jousten "helinä" kuuluu Straton soundiin?
 
Claptonilta tuo on kai lähtöisin, mutta ei ihan tuolla tavalla.
Originaali-ideassa soitetaan tremolostratolla mutta tremolo blokattuna (palikka välissä) tai dekattuna (jousilla kiinni kannessa), koska soundi on erilainen kuin hardtailstratossa.
 
Ja setä Verheyenin kuningasajatuksen mukaan tallan kynsipala laitetaan vinoon:
https://www.youtube.com/watch?v=Iy-F7iSIopA
(Mummiälestä se ei tee eroa, mutta joku fyysikko voi kertoa onko jousijännitys kampea käyttäessä erilainen suoralla tai vinolla kynnellä...)
 
Metalkallo
02.02.2016 09:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ettei niiden jousien toinen pää joka menee siihen uraan olis olleet hieman ulkona kuopistaan ja sen takia rämisseet?
 
Tukka päässä, järki jäässä.
mak33
02.02.2016 13:53:37 (muokattu 02.02.2016 13:55:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metalkallo: Ettei niiden jousien toinen pää joka menee siihen uraan olis olleet hieman ulkona kuopistaan ja sen takia rämisseet?
 
Tiukasti ovat kiinni ja räminä kuuluu jokaisesta jousesta. Mitään ulkoista syytä ei ole näkyvissä. Jos jaksais, niin vois tietenkin kokeilla laittaa tuosta stratosta jouset siihen, niin mysteeri varmaan sillä selviäis. Olen ilman mitään kokeilujakin lähes satavarma siitä, että nuo perusjouset eivät ole parhaimmat mahdolliset. Jouset selvästikin kolisevat toisaan vasten. Eivät tosin enää niin pahasti kun laitoin ne suoraan linjaan |||. tehdasasetuksissa olivat näin /|\
 
Krice
02.02.2016 14:14:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi muuten olla silläkin merkitystä miten tiukalla jouset on. Parempi ratkaisu on lisätä yksi jousi, kuin esimerkiksi laittaa niitä vinoon tai ruuvailla sitä levyä tiukemmalle. Tukeva kymppisetti e-vireessä melkein vaatii jo neljä jousta.
 
Groke
02.02.2016 23:23:45 (muokattu 02.02.2016 23:27:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mak33: Tuollaiset jouset ovat deluxestratossani ja eivät todellakaan rämise, ehkä sitä stratomaista "helinää" ei sitten siinä ole. Ilmankos se on aina jotenkin tuntunut vähän oudolta stratoksi...
 
Toisaalta Deluxeissa on - tai siis ainakin monissa uudemmissa Deluxeissa on - sellainen ero perinteistä kaavaa noudattaviin stratoihin, että niissä on "kaksikelaiset yksikelaiset".
Eli siis stacked humbuckerit (kelat päällekkäin). Fender-kielellä Noiseless Single Coils, N3 tms. Tavoite toki on - hurinan vähentämisen lisäksi - saada aidolta yksikelaiselta näyttämisen lisäksi myös aidon yksikelaisen soundikin. Eikä mikään humbucker-soundi. Nykymallistossa ainakin American Deluxe Stratocaster (SSS), jossa on jo useampikin ero vintage-henkisiin stratoihin verrattuna: http://intl.fender.com/en-FI/guitar … wood-fingerboard-aged-cherry-burst/
 
- "N3 Noiseless pickups provide improved Stratocaster tones... and reconfigured S-1 switching offers even more distinctive tonal options. Other features include ...two-point synchronized American Deluxe tremolo bridge with pop-in arm, and beveled neck heel."
 

 
Vintage-henkisissä stratoissa sen sijaan on aina aidot yksikelaiset mikit. Sekä sellainen kuuden puuruuvin varassa kelluva vintage-talla, joka sekin saattaa vaikuttaa x prosentin verran soundiin. Kaulatkin ovat paksumpia.
Tosin kyllähän vintageissakin mikit, puulajit yms. hieman vaihtelevat. Eli edes niissä ei liene yhtä ainoaa The soundia. Ainakaan silloin, kun vastaajien lukumäärä on merkittävästi suurempi kuin yksi ja myös seikat, kuten mojo, oma fiilis yms. huomioidaan... ;-p
 
Toisaalta lievempi "jousien helinä" siis kuitenkin lasketaan osaksi straton soundia. Mutta tuskinpa kuitenkaan koskaan sellainen helvetinmoinen räminä, joka usein vielä keskittyy tiettyihin säveliin. Eli nehän ovat oikeastaan kaksi aivan eri asiaa. Vaan missäköhän kohtaa se raja tässäkin tarkkaan ottaen kulkee... Pääasia kait kuitenkin lienee, että kyseinen ilmiö ei häiritse soittamista, eikä muuta soundia ainakaan epätoivottuun suuntaan.
 
Ainakin perinnehenkisissä stratoissa täytynee siis ensin koettaa pelata jousien kulmilla, lukumäärillä ja kireydellä. Niin varmaankin useimmiten päästään enimmästä räminästä eroon. Tosin onhan jousiakin sekä hieman erilaisia, että myöskin teoriassa samanlaisia, mutta käytännössä jo aikansa eläneitä. Joskus jopa uutena jotenkin viallisia. Eli hieman kuin kieletkin.
Osa on kertonut jonkun oudon virehärön korjaantuneen joskus ihan vain sillä, että on vaihtanut wanhan floikan jouset uusiin. Samoin kielistä on joskus tarinoitu, että toisella kielisetillä kokeiltaessa ei enää ilmennytkään sitä samaa hämäräperäistä ongelmaa.
 
D'oh!
J.Nikkanen
02.02.2016 23:58:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Voi muuten olla silläkin merkitystä miten tiukalla jouset on. Parempi ratkaisu on lisätä yksi jousi, kuin esimerkiksi laittaa niitä vinoon tai ruuvailla sitä levyä tiukemmalle. Tukeva kymppisetti e-vireessä melkein vaatii jo neljä jousta.
 
Mitenkä niin parempi ratkaisu?
 
Ominaisuudet muuttuu melko radikaalisti jos kolmesta jousesta vaihtaa neljään, eiköhän tämä ole vähän siitä kiinni mitä sillä kampivehkeellään soittaa tai mitä siltä haluaa.
 
Jousiakin sitten löytyy eri mitoilla ja vedoilla että tuota eh?
 
Jousidemppinä voi käyttää myös läpikuultavaa, ohutseinämäistä silikoniletkua. On joustavaa sekä kimmoisaa, ja löytyy melko hyvin sopiva koko jousen kuin jousen päälle vedettäväksi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti