Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tekis mieli ostaa tilukitara..
1
guitarmigi
31.01.2016 11:19:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Mitäs suosituksia annatte, kun haluaisin ostaa tilukitaran, jolla irtoaisi helpommin nopeet jutut kuin paksukaulaisemmilla kitaroilla, Dan Huff ja John Petrucci tilut kiinnostavat eniten. Hinta pitäis olla aikasta halpa. Kaula ohut. Paksu kaulaisia kitaroita jo tarpeeksi. :) Tiedän kitaran soittamisesta aikasta paljon ja en halua mitään sen tyylisiä vastauksia, että nopeus pitää treenata, kun tiedän sen jo. :)
 
Decadetroll
31.01.2016 11:36:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oisko joku ibanezin rg tai s-sarjalainen mitään? Suoraan prestige, niin ei tarvi alkaa paskojen kanssa leikkimään.
 
I am therefore leaving immediately for Nepal, where I intend to live as a goat.
hallu
31.01.2016 14:03:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Carvin DC400T on tilukitara jos mikä. Kaula on on litteääkin litteämpi, mutta siellä on vissiin hiilikuituvahvikkeet kaularaudan molemmin puolin, joten se on todella jämäkkä eikä notku. Läpirungon kaula on auki soittamiselle ihan sinne 24. nauhalle saakka. Radiusta ei ei juuri ole niin se on ihan tilua varten suunniteltu suorastaan. Mikit on dynaamiset, mutta aktiivieq tekee siitä monipuolisen, mutta hurinattoman joten se toimii säröillä hyvin ja äänittämiseenhän tuollainen hurinaton kitara on ihan onnen omiaan. Kaikkein parasta, että kaikkien tilukitaristien isä Jason Backer tykkäsi Carvinista :-).
 
No Carvinin oikeasti paras ominaisuus on että se on halpa kuin leipä. Amerikkalaista tilukeppien aatelia ja käytettynä hinna pyörii alle tonnissa (vaikka uutena hinta on kahden puolen tonnin huitteissa!?!? ). Ibanez on kallis koska Steve Vai, Musick Man on kallis koska John Pertucci, mutta Carvinin mannekiikini makaa himassa liikuntakyvyttömänä, koska ALS -> Carvin on halpa ja Ibnez tai MusickMan on kallis. Osta siis Carvin jos haluat yhden parhaista tilukepeistä, mutta se pitäisi olla aikasta halpa. Jos haluat mainetta ja kunniaa ja kaverti kateellisisksi niin osta Ibanezi ja maksa itsesi kipeäksi. Jos haluat sen halvalla, niin osta huono Ibanezi (mutta kaverisi kyllä huomaa ettei se ole prestige tai jotain ;-D ).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
LaXu
31.01.2016 14:26:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä vaihtiksia on paljon ja vähän soundimaailman puolesta erilaisia vaihtoehtoja. Jos halvalla pitää päästä, niin M.netin toria kauemmas ei kannata katsella.
 
Ibanezin RG-mallisto on varmasti suosituin tilukeppi, niissä tosin kannattaa yleensä suosia Japanissa valmistettuja malleja jo parempien tallojen takia. Ibanezin oman merkin mikit eivät yleensä ole kovin hyviä, joten kannattaa varautua ostamaan malli, jossa on valmiiksi hyvät mikit tai vaihtamaan ne. Ibanezeissa runko on yleensä lehmusta (maalatut mallit) tai mahonkia (viilukantiset tai läpinäkyvällä maalipinnalla oelvat), soundia voi kuvailla sanalla tasapainoinen.
 
Jacksoneista joku muu osaa varmasti kertoa paremmin, näissäkin vanhat japanilaiset Pro-sarjan mallit ovat arvostettuja. Runko yleensä leppää eli ehkä vähän Ibanezeja ärhäkämpää soundia.
 
Vanhat, alkuperäiset Kramerit kannattaa myös tsekata. Nämä ovat kohtuu harvinaisia, mutta omien kokemuksieni mukaan varsin saman kaltaisia Jacksonien kanssa.
 
ESP/LTD tarjoaa myös monia malleja, monesti myös EMG:n mikeillä. Kaulat eivät tosin ehkä ole ihan kaikkein ohuimpia.
 
Schecterilla on vähemmän floikka-tallaisia malleja, mutta ihan mielenkiintoisia optiota sielläkin. Ei myöskään kaikkein ohuimpia kauloja.
 
Carvineissa on melko hyvä hinta-laatusuhde, joskin nuo vanhemmat mallit eivät ole muotoilultaan niin agressiivisia. Usein käytettynä liikkuu juuri noita DC-sarjan neckthru-skeboja.
 
Kannattaa miettiä, millaista skebaa haluaa. Superstratoissa kaikilla valmistajilla on joku malli, muissa malleissa (erityisesti V:t) katseen joutuu kääntämään usein ESP/LTD tai Jacksonin suuntaan. Sitten täytyy vielä valita, haluaako Floyd Rose tallan vai kiinteän. Kiinteissä talloissa Ibanez on viime vuosina petrannut aika paljon. Floikkatalloissa kannattaa suosia Ibanez Edge/Lo-Pro Edge tai uudempia malleja tai sitten Original Floyd Rose (tai vastaava Schallerin valmistama). Lisensoidut floikkatallat voivat toimia myös täysin hyvin tai sitten heikommin kuin aidot alkuperäiset.
 
Sitten on vielä 7-kieliset, joissa sanoisin Ibanezilla olevan laajin valikoima. Sun spekseillä katsoisin ensisijaisesti Ibanezin suuntaan, niillähän se Petruccikin parhaat vuotensa soitteli.
 
Myydään Ibanez RG550 superstrato ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1088887 ) ja Yamaha Pacifica 1511MS telecaster ( https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089478 )
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti