Muusikoiden.net
22.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Budjetti luokan Sähkökitaraa
1 2
Andy--85
29.01.2016 21:04:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ostamassa Sähkökitaraa 200-300e väliltä.
Soittelen lähinnä metallia (drop C, B, A#) ja satunnaiseen kotona nauhoitteluun.
Tässä muutama vaihtoehto:
 
http://www.thomann.de/fi/cort_kx5_wh.htm
 
http://www.best2music.fi/shop/sahkokitara-cort-kx5-4629p.html
 
Näitä Cortin kitaroita ainakin kehuttu hinta/laatu suhteelta yllättävän hyviksi.
 
http://www.thomann.de/fi/jackson_js32tq_dinky_tbk.htm
 
Tämä Jackson kanssa yksi vahva suosikki.
 
http://www.thomann.de/fi/espltd_f50bk.htm
 
http://www.stpaulssound.fi/tuote/sc … -omen-6-black-sahkokitara/ysc1971e/
 
http://www.thomann.de/fi/schecter_d … search_rslt_schecter+demon_342585_1
 
Vielä olis tää seiska kielinen, mutta menee yli jo budjetin. Mietin vaan että kuinka paljon sitä saa parempaa jos maksaa sen 150-200e enemmän?
 
Ainakin yhtä näistä olisi mahdollista käydä kokeilemassa omassa musaliikkeessä, eli tuota Jacksonia, mutta näistä muista kitaroista olisi kiva saada mielipiteitä ja kokemuksia. Cort ja Jackson kuitenkin tällä hetkellä ykkösenä ostoslistalla.
 
jra
29.01.2016 22:54:16 (muokattu 29.01.2016 22:59:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ottaisin tuossa hintaluokassa ehdottomasti kiinteätallaisen, jos en välttämättä kampea tarvitsisi. Mitä vähemmän liikkuvia osia halvassa kitarassa, sen varmemmin saa säätöihin, pitää vireen ja kestää. Samoin kuusikielinen, jos en välttämättä tarvitse seiskaa, ja passiivimikkinen aktiivien sijaan.
 
Tuskin noissa linkkaamissasi kiinteätaillasisissa kovin suuria laatueroja on, paino ja viimeistelyn onnistuminen ovat tilattaessa aina vähän arpapeliä. Ergonomia taas on mielipidekysymys. Itsellä on 300-400€ kitaroista aivan hyviä kokemuksia, alle 200€ taas yleensä pitää vaihtaa vähintään satula, koska tuppaavat olemaan pehmeähköä muovia. Nauhanpäitä saa hioa oli sitten satasen tai tonnin kitara, merkeissä saattaa tuon suhteen olla jotain eroa, mutta noissa varmaankin mennään aika samalla viimeistelyn ja osien tasolla. Tilatessa on aina tuurista kiinni vaatiiko mitään säätöä isompaa viimeistelyä, mutta yleensä ei muuta kuin nauhanpäät ja satulan korkeus vaativat muuta kuin meisseliä/kuusioavainta.
 
Esp näyttäisi olevan Kiinassa valmistettu ja Cort Indonesiassa, tuolla ei ole mitään ihmeempää eroa, molemmissa osataan tehdä aivan tarpeeksi hyviä kitaroita, jos vain merkin oma laaduntarkkailu on kunnossa. Runkopuun kanssa sama juttu, mahdoton sanoa pelkästään puulajin nimen perusteella onko hyvä vaiko ei, ehkä jotain pehmeydestä (agathis vs. basswood eli lehmus), mutta eipä juuri muuta.
 
Mistään noista malleista ei ole omakohtaista kokemusta, eli käytännön anti jää tuohon tallakysymykseen, yksinkertaisempi ratkaisu merkitsee usein: enemmän soittoa, vähemmän säätöä.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
edenbeast
29.01.2016 22:58:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tähän taas pakollinen: Torilta löytyy tuossa hintaluokassa hyviä käytettyjä
 
jra
29.01.2016 23:03:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edenbeast: Ja tähän taas pakollinen: Torilta löytyy tuossa hintaluokassa hyviä käytettyjä
 
Käytettyjen kohdalla kannattaa muistaa pyytä muun olennaisen infon lisäksi lähikuvia nauhoista, jos ei pääse paikanpäälle testaamaan. Jos pääsee, niin katsoa tarkasti joka nauha läpi. Halvasta tulee äkkiä kallis, jos edessä on kohta nauharemppa. Ja kuluneilla nauhoilla vireisesti soittaminen on vähän niin ja näin. Muuten kyllä käytetyllä pääsee vähintään pykälää parempaa laatuluokkaa olevaan soittimeen käsiksi. Ja mahdollisesti saa kunnolla säädetyn pelin, tehtaan aina vähän sinnepäin olevien säätöjen sijaan.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
ÄrGee
29.01.2016 23:24:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ottaisin tämän Ibanezin RG421:sen, Seymour Duncanit vielä vaihdettu. Schecter ja Jackson ei ihan tuossa hintaluokassa vielä näille pärjää. Tai no Schecter ehkä... :P
https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1089507
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
tuskiz
30.01.2016 00:28:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli vaan mahdollista, niin suosittelisin kyllä laittamaan enemmän rahaa budjettiin mikäli aikoo uutena ostaa. Tuossa hintaluokassa ongelmien määrä pitkällä tähtäimellä voi olla sellainen että joutuu uuden kepin vuoden sisään ostamaan kuitenkin jollon miettii, että miksei vaan alunperin laittanut vähän enemmän fyrkkaa, mitä enemmän rahaa laittaa heti sitä enemmän eliminoi laadullisia ongelmia. Mikäli rahan määrä on oltava just toi, niin suosittelisin vahvasti katsomaan käytettyjä, hieman seulomalla saat mitä luultavammin hyväksi todetun kepin kelpohintaan.
 
Metalkallo
30.01.2016 10:20:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdottomasti katsoa käytettyä torilta jos se ei ole pois suljettu, saa varmasti paremman kuin uutena kaupasta jos tietää mitä ostaa.
 
Tukka päässä, järki jäässä.
RaskasMielinen
30.01.2016 10:48:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka siittä: https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1090579
 
Jack of all trades - master of none
jra
30.01.2016 12:23:32 (muokattu 30.01.2016 12:25:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Mikäli vaan mahdollista, niin suosittelisin kyllä laittamaan enemmän rahaa budjettiin mikäli aikoo uutena ostaa. Tuossa hintaluokassa ongelmien määrä pitkällä tähtäimellä voi olla sellainen että joutuu uuden kepin vuoden sisään ostamaan kuitenkin jollon miettii, että miksei vaan alunperin laittanut vähän enemmän fyrkkaa, mitä enemmän rahaa laittaa heti sitä enemmän eliminoi laadullisia ongelmia. Mikäli rahan määrä on oltava just toi, niin suosittelisin vahvasti katsomaan käytettyjä, hieman seulomalla saat mitä luultavammin hyväksi todetun kepin kelpohintaan.
 
En tiedä mikä laatutilanne ko. hintaluokassa on superstratojen tai hevikeihäiden kohdalla, mutta jokunen vuosi sitten kun Squierin Classic Vibet olivat vielä 250-300€ hinnoissa (nyt taitavat olla +400€), niistä sai tuohon hintaan kestävyydeltään ja perusviimeistelyltään aivan yhtä kestäviä ja ongelmattomia kitaroita kuin tonnilla (tonnilla saa sitten muuta extraa, mutta jos puhutaan vain noista). Itsellä on noita pari, ja paljon vähemmällä säätämisellä niiden kanssa on päässyt, kuin vaikkapa ison G:n 700-1300€ vehkeillä. Tosin oma kokemus on vain 2 vs. 3 yksilöstä.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
tuskiz
30.01.2016 14:39:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: En tiedä mikä laatutilanne ko. hintaluokassa on superstratojen tai hevikeihäiden kohdalla, mutta jokunen vuosi sitten kun Squierin Classic Vibet olivat vielä 250-300€ hinnoissa (nyt taitavat olla +400€), niistä sai tuohon hintaan kestävyydeltään ja perusviimeistelyltään aivan yhtä kestäviä ja ongelmattomia kitaroita kuin tonnilla (tonnilla saa sitten muuta extraa, mutta jos puhutaan vain noista). Itsellä on noita pari, ja paljon vähemmällä säätämisellä niiden kanssa on päässyt, kuin vaikkapa ison G:n 700-1300€ vehkeillä. Tosin oma kokemus on vain 2 vs. 3 yksilöstä.
 
Classic Vibet menee tätänykyä siellä viidensadan tuntumissa useimmillla kaupoilla, mutta oikeassa olet että ne on aika hyviä vehkeitä hintaisikseen ja vähän laittamalla niistä saa helposti perusluokan meksikofenderin laatuisia miinus ehkä viimeistely. Halvoista hevikepeistä on lähinnä sanottavana vain surulliset floykkaratkaisut joiden kanssa saa raapia päätä tuntikausia, ei kannata.
 
jra
30.01.2016 14:58:37 (muokattu 30.01.2016 15:01:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Classic Vibet menee tätänykyä siellä viidensadan tuntumissa useimmillla kaupoilla, mutta oikeassa olet että ne on aika hyviä vehkeitä hintaisikseen ja vähän laittamalla niistä saa helposti perusluokan meksikofenderin laatuisia miinus ehkä viimeistely. Halvoista hevikepeistä on lähinnä sanottavana vain surulliset floykkaratkaisut joiden kanssa saa raapia päätä tuntikausia, ei kannata.
 
Mulla ei ollut CV 60's Stratossa viimeistelyn suhteen mitään sanomista (mielenkiinnon vuoksi vaihdoin teräsblokin), Telessä piti viimeistellä nauhojen päät ja satula. Gibsoneissa oli huomattavasti enemmän tekemistä ja puolivalmisteen fiilistä (2007 ja 2008 malleja), vaikka hintaa oli sen aikaisella hintatasolla 3-4 kertaisesti Classic Vibeihin verrattuna. CV-sarjan hinnat ovat kyllä hämmentäviä nykyään, nousu on ollut todella suuri muihin vastaaviin verrattuna. Telen sain aikoinaan (-08) uutena 250€, ja Strato (-09) oli pari kymppiä enemmän. Nykyisillä hinnalla pistäisi miettimään.
 
Tuossa aloituspostissa oli myös kiinteätallaisia, itsekin olen sitä mieltä, että halpojen floikista kannattaa pysyä erossa. Vaikka säätämisen jälkeen toimisivat, niin ovat se ensimmäisenä kulumisen takia ongelmia aiheuttava kohta.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
noon
30.01.2016 19:33:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta käytetty. Saat "samalla rahalla enemmän". Käy kuitenkin hiplaamassa kitaroita liikkeissä ja tee tätä usein. Kiireellä ostat helposti jotain sellasta joka myöhemmin vaan kaduttaa. Jäitä hattuun ja iske kun olet varma :)
 
Sitten... Tässähän ei ole rajanan kuin taivas. Sijoittamalla hieman enemmän, saat merkittävästi paremman soittimen. Huonolla kitaralla saa vaan soittoinnostuksen katoamaan, mutta tämähän on täysin yksilöllistä.
 
opel99
30.01.2016 19:42:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noon: Osta käytetty. Saat "samalla rahalla enemmän". Käy kuitenkin hiplaamassa kitaroita liikkeissä ja tee tätä usein. Kiireellä ostat helposti jotain sellasta joka myöhemmin vaan kaduttaa. Jäitä hattuun ja iske kun olet varma :)
 
Sitten... Tässähän ei ole rajanan kuin taivas. Sijoittamalla hieman enemmän, saat merkittävästi paremman soittimen. Huonolla kitaralla saa vaan soittoinnostuksen katoamaan, mutta tämähän on täysin yksilöllistä.

 
komppaan,halpahintaisella ritsalla saa vain soittoinnostuksen loppumaan.ihan hyvänkin kepin voi silti saada halvallakin torilta,jopa japsikeppejä jotka yleensä on erinomaisia.
 
ei se ikä vaan asenne
edenbeast
30.01.2016 20:09:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kasaricharvelin jos löytää niin sillä ei metsään voi mennä.
 
tuskiz
30.01.2016 21:06:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Mulla ei ollut CV 60's Stratossa viimeistelyn suhteen mitään sanomista (mielenkiinnon vuoksi vaihdoin teräsblokin), Telessä piti viimeistellä nauhojen päät ja satula. Gibsoneissa oli huomattavasti enemmän tekemistä ja puolivalmisteen fiilistä (2007 ja 2008 malleja), vaikka hintaa oli sen aikaisella hintatasolla 3-4 kertaisesti Classic Vibeihin verrattuna. CV-sarjan hinnat ovat kyllä hämmentäviä nykyään, nousu on ollut todella suuri muihin vastaaviin verrattuna. Telen sain aikoinaan (-08) uutena 250€, ja Strato (-09) oli pari kymppiä enemmän. Nykyisillä hinnalla pistäisi miettimään.
 
Tuossa aloituspostissa oli myös kiinteätallaisia, itsekin olen sitä mieltä, että halpojen floikista kannattaa pysyä erossa. Vaikka säätämisen jälkeen toimisivat, niin ovat se ensimmäisenä kulumisen takia ongelmia aiheuttava kohta.

 
Perus mahdollisen nauharempan lisäksi CV-mallien viimeistelyssä on mun mielestä menty vähän aidan ali siinä, että varsinkin kaulojen kanssa tuntuu kuin ne olisi upotettu vain muoviin, se lakkakerros on jotenkin paksuntuntuinen verrattuna vaikka Tokaihin tai Fenkun mexikomalleihin, voin kyllä myöntää että saatan vain luulla omiani. Niiden hinnoista sen sijaan oon sitä mieltä, että jos ne ennen oli ihan täsmälleen samoja soittimia kuin nykyjään mutta 2x halvemmalla, niin se on vain reilua että lähtökohtaisesti ~500 euron soittimesta myös maksetaan sen verran pl. alennukset jos Bulletin saa n. 150 eurolla ja CV:t on ainakin sen 3x paremmin tehtyjä pelejä. Ehkä kiinassa keksittiin ruveta pyytämään palkkaa työstä?
 
freakingenius
30.01.2016 21:37:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut pitkään Cortin EVL X4, about 6 vuotta. Työnjälki/-laatu ja viimeistely on ihan loistava ja hyvä soittotatsi. Ainoo mikä nyt oletettavastikin tuossa hintaluokassa on, niin metalliosat kuluu jonkin ajan kuluessa. Esim. tallapalat piti vaihtaa (kielet katkeili tallapalojen kohalta) ja floikan bottom platen ne kohat jotka ottaa niihin "palkkeihin" kiinni, kuluvat ja siksi vire ei pysynyt, joten kaikki kulutusosat (ruuvit ja muut) on vaihdettava jossain vaiheessa (varmaan parin vuoden käytön jälkeen kun vire alkaa heitellä) ellei sitten blokkaa tallaa. Nauhat ei oo kulunu paljon yhtää vaikka tuli aikoinaan soiteltu ihan huolella, virittimet toimii hyvin ja mikit EMG HZ:t on kovat heavyyn ainakin.
 
"If you steal from one person, it's plagiarism, but if you steal from lots of people it's research." - Guthrie Govan
jra
30.01.2016 22:22:11 (muokattu 30.01.2016 22:24:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuskiz: Perus mahdollisen nauharempan lisäksi CV-mallien viimeistelyssä on mun mielestä menty vähän aidan ali siinä, että varsinkin kaulojen kanssa tuntuu kuin ne olisi upotettu vain muoviin, se lakkakerros on jotenkin paksuntuntuinen verrattuna vaikka Tokaihin tai Fenkun mexikomalleihin, voin kyllä myöntää että saatan vain luulla omiani. Niiden hinnoista sen sijaan oon sitä mieltä, että jos ne ennen oli ihan täsmälleen samoja soittimia kuin nykyjään mutta 2x halvemmalla, niin se on vain reilua että lähtökohtaisesti ~500 euron soittimesta myös maksetaan sen verran pl. alennukset jos Bulletin saa n. 150 eurolla ja CV:t on ainakin sen 3x paremmin tehtyjä pelejä. Ehkä kiinassa keksittiin ruveta pyytämään palkkaa työstä?
 
Nauhapäiden viimeistelyä noissa oli (tai toisessa kahdesta, toisessa vaatinut vain kiillotusta) oli vähemmän kuin Gibsonin edullisemman pään kitarassa (kahdessa). Voi olla, että lakkauksessa on eroja, omassa ruusupuuotelautaisessa Stratossa ei tule lakatusta osasta tuollaista upotettu muoviin vaikutelmaa, kokovaahterakaulaisessa Telessä, ehkä sitten enemmän. Siinäkään ei juuri paksumpi lakka kuitenkaan ole, kuin 30 vuotta hinkatussa japanilaisessa Ibanezissa.
 
Puolet halvemmalla, mutta kaksi kertaa kalliimmalla :D
 
Kyllähän Kiinassa tosiaan on n. seitsemässä vuodessa työn hinta noussut aika reippaasti. Mutta, toisaalta automaatio kehittynyt tehokkaammalle tasolle (vaikka eipä ne ole ilmaisia ne kohtuu toleransseissa olevat koneetkaan).
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
tapiomarko
01.02.2016 16:31:24 (muokattu 01.02.2016 16:33:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.stpaulssound.fi/tuote/sc … -omen-6-black-sahkokitara/ysc1971e/
 
Tommosin ostin pojalle viime vuonna torilta erittäin edukkaasti yllätysmerkin (ei hajuakaan etukäteen). Oli modattu SD "rockmikityksellä" ja virittimet groveria. Erittäin mainio kiinteätallainen keihäs, en meinannut käsistäni pois antaa putsauksen ja kieltenvaihdon jälkeen...suosittelen torin kitaroita, jos voit käydä katsastamassa paikan päällä. Monet kitarat ovat saaneet rakkautta ja uutta päivitystä alkuperäiseen statukseen verrattuna.
 
Sweet baby sweet
iec
02.02.2016 16:03:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tapiomarko: http://www.stpaulssound.fi/tuote/sc … -omen-6-black-sahkokitara/ysc1971e/
 
Tommosin ostin pojalle viime vuonna torilta erittäin edukkaasti yllätysmerkin (ei hajuakaan etukäteen). Oli modattu SD "rockmikityksellä" ja virittimet groveria. Erittäin mainio kiinteätallainen keihäs, en meinannut käsistäni pois antaa putsauksen ja kieltenvaihdon jälkeen...suosittelen torin kitaroita, jos voit käydä katsastamassa paikan päällä. Monet kitarat ovat saaneet rakkautta ja uutta päivitystä alkuperäiseen statukseen verrattuna.

 
Schecterit kai tehdään samalla tehtaalla kuin PRS SE- mallit, joten niiden pitäisi olla aika laadukkaita soittimia.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
ÄrGee
02.02.2016 16:32:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iec: Schecterit kai tehdään samalla tehtaalla kuin PRS SE- mallit, joten niiden pitäisi olla aika laadukkaita soittimia.
 
-iec

 
Schectereitä tehdään myös Kiinassa ja Indonesiassa. Joten tuon ollessa halvempaa sarjaa, vuosimallista riippuen se voi olla tehty missä tahansa noista maista.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti