Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kaksi nuppia yhteen kaappiin.. millä liittää?
1
kosmonautti5000
11.01.2016 16:29:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mortonki.
 
eli homma pähkinänkuoressa. pitäis saada kahta eri nuppia käytettyä saman kaapin kanssa ilman että joka kerta tarvii vaihtaa johtoa nuppien välillä. nupit eivät ole koskaan samaan aikaan päällä eli minkään sortin kuormaa ei tarvitse ilman kaappia olevalle nupille jäädä kun toista käytetään.
 
kuvittelin alkuun että olisi olemassa ihan jotain perus Y-haaroja tähän käyttöön tai A/B-boksia, mutta ei löydy (paitsi joku radialin 299e hintanen purkki, mut ei voi olla noin kallista..) onko joku ratkaissut samankaltaista ongelmaa joskus?
 
Mandarax
11.01.2016 16:42:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita A/B-purkkeja kaupat täys edullisesti, vaikka ekana sattu silmään tuo Uraltone, semmosen 30€ nuo kustantaa esim tuo:
 
http://www.uraltone.com/soitinkaupp … ctro-harmonix-nano-switchblade.html
 
Mulla on joku Bossin versio aiheesta A/B-switch, on muuten ylimääränen, vink vink.. ;)
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Antroid
11.01.2016 16:48:31 (muokattu 11.01.2016 16:51:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teetä jossain Y-kaappipiuha. A/B-boksi varmaan toimis tossa. Mutta mä en kyllä uskaltais leikkiä, kun unohtaisin itse vaihtaa kuorman oikealle nupille ja soromnoo päätemuuntajat + leikit.
 
"Nyt on kyllä kakkaröpellimessäm ollut iso potkuri." - eino mutku
Laulava Kylätohtori
11.01.2016 16:52:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.uraltone.com/blog/kaksi-vahvistinta-yhteen-kaiutinkaappiin/
 
They pass too much electricity. -SRV
askomiko
11.01.2016 16:52:15 (muokattu 11.01.2016 23:20:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei kerran tarvitse yhtäaikaa pitää niitä käynnissä niin pitäytyisin silti piuhan siirtämisessä. Y-johdossa on se ongelma että tunget sillä soittoasi kaapin lisäksi myös siihen toiseen nuppiin.
 
Yllä oleva kytkin ei myöskään anna kuormaa käyttämättömälle nupille, eli jos sattuisi vahingossa napsaamaan nupin käyntiin kun kytkin on väärässä asennossa niin savuja nousee. Turhaa riskeeraamista pikkuasian takia, varsinkin kun pedaalista ei näe ulospäin mitä siinä on valittuna. Oikeasti tähän käyttöön tehdyt vehkeet on harvinaisia ja kalliita, niiden ideana on juuri lennosta vaihtaminen kesken soiton, kaksi nuppia samaan kaappiin mutta niin että molemmille nupeille on kuormaa jotta ne ei hajoa.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
kosmonautti5000
11.01.2016 16:53:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

on toki, mutta ne lienee yleensä tehty linjatasoiselle signaalille että näinköhän ne kestää vahvistin signaalia. kokeile ensin sitä bossin purkkias 100w putkinupin perässä miten kestää kovempaa luukutusta niin katellaan ;)
 
Y-piuhaa itsekin mietin, mutta mitä mahdollisia häiriöitä singnaliin tai vahinkoa käyttämättä olevalle nupille siitä saattaisi koitua. tuskin mitään mutta ei viittis ihan vaan kokeilla.
 
Antti1
11.01.2016 17:43:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta se Radial, tai vaihda piuhaa. Siinä ne oikeat vaihtoehdot.
Jucciz
11.01.2016 22:03:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei todellakaan mitään AB-boksia tai Y-piuhaa, joka kytkee myös nupit toisiinsa - tuloksena on vain savua ja rikkinäisiä laitteita. Weberillä ja Radialilla taitaa ainakin olla laitteita, jotka on suunniteltu juuri tätä skenaariota varten. Tai sitten vaan vaihtelet piuhaa vahvarista toiseen: kuormaton vahvistin standby:lle tai kiinni sillä välin kun sitä ei soiteta.
kosmonautti5000
12.01.2016 08:26:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei todellakaan mitään AB-boksia tai Y-piuhaa, joka kytkee myös nupit toisiinsa - tuloksena on vain savua ja rikkinäisiä laitteita.
 
eli vielä tarkennukseksi nupit eivät ole koskaan yhtäaikaa päällä. vielä uudestaan jotta lukihäiriöisetkin ymmärtää: NUPIT EIVÄT OLE SAMAAN AIKAAN PÄÄLLÄ.... ja vaikka olisivatkin niin perusteluita väitteille on ainaasiallista esittää koska samankaltaisia mututuntumalla suoritettuja huuteluita voin käydä hakemassa ulkoa mäkeä laskevilta kakaroilta. ai niin...
 
toinen mistä on todella paljon hyötyä on tämä:
 
Antti1: Osta se Radial, tai vaihda piuhaa. Siinä ne oikeat vaihtoehdot.
 
jos ei ole mitään hajua koko asiasta (niinkuin yllä olevalla kirjoittajalla) niin on varmaan parempi olla kirjoittamatta mitään... tai perustella miksi näin on ;)
 
voi tietysti olla että kysymys on liian vaikea tänne ja pitää siirtää se tuonne soitinrakennuspuolelle.
 
silti kuitenkin jos jollain on hajua jolle esittää myös perusteluita siitä miten Y-haarasta toiselle virrattomana olevalle vahvistimelle vuotava vahvistettu signaali tekee vahvistimelle tai vaikuttaako se kuormaan tai aiheuttaako häiriötä niin olisin kiitollinen.
 
Gary oin
12.01.2016 08:59:02 (muokattu 12.01.2016 13:13:11)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jopas meni ystävälliseksi.
 
Jos jotain y-haaroja kytket niin toisen nupin päätemuuntaja näkyy siinä kaiutinkuorman rinnalla, eli jos kaappi on vaikkapa 8ohm niin kokonaiskuorma on tätä pienempi ja sovitus pielessä, jos ei peräti lähtö käytännössä oikosulussa. Osa tehosta hukkuu sinne toisen nupin päätemuuntajaan eikä sitä nyt pidä turhaan vastakarvaan lämmittää.
 
Ja koska kyseessä on muuntaja, niin esimerkiksi allaolevasta datalehdestä nähdään pyöreästi yleistäen että jos kaiutinsignaalin jännite on 10V niin sen toisen nupin anodeilla on 143V vaikka se virtakytkin on pois päältä. Puhumattakaan sitten kovemmista transienteista siinä vaiheessa kun ensimmäisen nupin pääte antaa periksi. Se nouseeko savu heti vai myöhemmin tutkitaan sitten tarkemmin itse nupista ja käytetyistä kompoista.
 
http://www.uraltone.com/downloads/d … ile/id/58/product/1635/edb1750n.pdf
 
E: turha lainaus ja väärä oletus pois
 
atheos
12.01.2016 09:19:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: eli vielä tarkennukseksi nupit eivät ole koskaan yhtäaikaa päällä. vielä uudestaan jotta lukihäiriöisetkin ymmärtää: NUPIT EIVÄT OLE SAMAAN AIKAAN PÄÄLLÄ....
 
Tämä on vähän näitä kuuluisia viimeisiä sanoja. Vaikka kukaan itse ei koskaan teekään virheitä - kuten vaikka kytkisi nupit päälle yhtäaikaa Y-piuhan kanssa - pitää mun mielestä setuppi silti tehdä kestämään jopa sellainen skenaario.
 
Tietty tämä on vaan mun oma mielipide, saahan sitä omat systeeminsä rakennella miten tykkää. Mutta minä kyllä hommaisin kelvollisen boksin väliin pitämään huoli että ongelmia ei tule edes vahingossa, kännissä tai läpällä.
 
Laulaja on lyömäsoitin.
J.Nikkanen
12.01.2016 09:47:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gary oin tuossa jo laittelikin faktat tiskiin.
 
Pitää muistaa että sähkö menee sinne minne helpoiten pääsee. Y-piuha saattaa toki kuulostaa järkevältä jos NUPIT EIVÄT OLE SAMAAN AIKAAN PÄÄLLÄ.... mutta jos asiaa ajattelee yhtään eteenpäin tajuaa varmaan että eihän se näin yksinkertaista ole.
 
Vahvistimille ilmoitetaan tehot, eli paljonko antavat ja minkämoiseen kaappiin. Siinä kohtaa kun siellä on toinen nuppi imemässä signaalia itseensä, ollaan jo jännän äärellä. Kaapistakin varmasti tulee ääntä ulos, ainakin hetken, mutta mitenkä kauan onkin sitten jo toinen juttu. Lamppukoneet ovat tarkkoja tuosta kummoinen kaappi siellä on piuhan toisessa päässä, Y-piuha + toinen nuppi sotkisivat tämän ja jotain tapahtuisi satavarmasti. Missä, milloin ja mihinkä aikaan on asia mihin en pysty vastaamaan. Trankkunupeillakin tulee rajat vastaan jossain kohtaa, mitä siinä nupissa mikä ei ole päällä tapahtuu kun signaalia sille syötetään ja mitenkä se kuormittaa päällä olevan vahvistimen päätettä riippuu varmasti käytössä olevista nupeista.
 
Yksi vaihtoehto tähän on rakentaa tuommonen valitsinboksi itse. Komponentit palvelevasta sähköliikkeestä ja kasaa vaikka puulaatikkoon. Tärkeää tässä on nyt kuitenkin se, että vahvistimet ovat erotettu toisistaan, oli sitten toinen, molemmat tai ei yksikään päällä tai ei.
 
Täällä jo muutama kovemman luokan tekijä joilla on hajua ja kokemusta tuommoisista asioista tuomitsi asian lyhyesti ja ytimekkäästi että älä lähde pelleileilemään ilman perusteita mutta sehän ei sulle kelvannut vastaukseksi. Että terveisiä vaan sinne kakaroiden pulkkamäkeen.
 
Big Mono rules, ok?
Guitarfreak
12.01.2016 09:59:29 (muokattu 12.01.2016 10:03:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: mortonki.
 
eli homma pähkinänkuoressa. pitäis saada kahta eri nuppia käytettyä saman kaapin kanssa ilman että joka kerta tarvii vaihtaa johtoa nuppien välillä. nupit eivät ole koskaan samaan aikaan päällä eli minkään sortin kuormaa ei tarvitse ilman kaappia olevalle nupille jäädä kun toista käytetään.
 
kuvittelin alkuun että olisi olemassa ihan jotain perus Y-haaroja tähän käyttöön tai A/B-boksia, mutta ei löydy (paitsi joku radialin 299e hintanen purkki, mut ei voi olla noin kallista..) onko joku ratkaissut samankaltaista ongelmaa joskus?

 
Tämmönen ois (hintava tosin mutta välillä mentin torillakin on pyörinyt): http://www.palmer-germany.com/mi/en … abinet-with-Remote-Input-PTINOS.htm
 
Vois käyttää keikallakin tarvittaessa (vaikka sitä featurea ei pyydetty) eikä tulis sit käräyteltyä purkkavirityksillä vahvistimia samalla ;)...
 
Itsellä on kaappi jossa on stereomahdollisuus niin käytän itse sillattees että toinen nuppi hönkii toista puolta ja toinen toista. Kaapin stereomodaus on varmaankin helpoin/halvin jos vaan sattuu kaapissa olemaan enempi kuin yksi kartio. Tehonkesto suattaapi tulla vastaan näin, mutta... Elämä on valintoja...
 
>-)))>
basisti1971
12.01.2016 17:06:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ristus mitä jankkaamista :D.
 
Laulava Kylätohtori: http://www.uraltone.com/blog/kaksi-vahvistinta-yhteen-kaiutinkaappiin/
 
Koska ylläoleva, vieläpä kaiken lisäksi ensimmäisellä kotimaisella kirjoitettu artikkeli jäi selvästi ketjun aloittajalta lukematta, ote aiheen tiimoilta:
 
Uraltone Kankaanpää: Tarkoituksena oli suunnitella vastaava rakennussarja joitakin vuosia sitten. Kokeilimme erilaisia rele ja puolijohde kytkimiä, mutta suunnittelu oli yllättävän vaikeaa. Ongelmaksi muodostui kytkentänapsahdukset. Kytkimien toiminta piti ajastaa oikeaan järjestykseen (erot tietysti sekunnin murto-osia). Loppujen lopuksi laitteesta tuli liian monimutkainen sen hetken tarpeeseemme ja valmis Palmerin tuote olisi ollut hinnassa hyvin lähellä rakennussarjan hintaa.
 
Jos ajoittaiset napsahdukset kytkiessä ei haittaa - osalla vahvistimista tätä ongelmaa ei edes esiinny - voi kytkennän toteuttaa myös melko yksinkertaisesti releillä: Yksi jalkakytkin ohjaa sekä kaiutin- että piensignaalireleitä. Kaiutinrele kytkee 8-15ohm 50W vastuksen kuormaksi käyttämättömälle vahvistimelle. Kaiutinsignaalin maa sekä kuuma pitää kytkeä releillä. Osaava tee-se-itse tekijä siis voi tehdä kaupallista ratkaisua halvemmalla kohtuu hyvin toimivan laitteen, mutta joka paikassa toimivan ratkaisun suunnittelu ei ole näin yksinkertaista.

 

 
Luulisi tuosta selviävän miksi halutunlaiset laitteet ovat harvinaisia, ja ne harvat joita markkinoilta löytyy, maksavat sen minkä maksavat.
 
Suunnittelijoiden tarkoitus kun ei ole vartavasten rikkoa ihmisten laitteita jos syystä tai toisesta käyttö onkin alkuperäisen ajatuksen vastainen.
Kaupallisessa tuotteessa pitää olla kaikki idioottiskenaariot mietittynä.
Itselle tekee sitten sellaisen kun osaa, tai haluaa.
 
Lontooksi löytyy asiasta toki enemmänkin infoa jos jostain käsittämättömästä syystä ei tuohon kotimaiseen tahoon luota tai usko.
 

 

 
Guitarfreak: Itsellä on kaappi jossa on stereomahdollisuus niin käytän itse sillattees että toinen nuppi hönkii toista puolta ja toinen toista. Kaapin stereomodaus on varmaankin helpoin/halvin jos vaan sattuu kaapissa olemaan enempi kuin yksi kartio.
 
Kummallekin kaiutinpuoliskolle olisi varsin tärkeää olla oma kotelotilansa jos suljetusta kaapista tykkää, muuten ei toisen puolen toimiminen passiiviradiaattor(e)ina ainakaan paranna äänenlaatua.
 
Takaa avoimilla kaapeilla ei ilmiötä toki pääse syntymään.
 
T:Samuli
 
Guitarfreak
12.01.2016 18:10:06 (muokattu 12.01.2016 18:10:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971: Kummallekin kaiutinpuoliskolle olisi varsin tärkeää olla oma kotelotilansa jos suljetusta kaapista tykkää, muuten ei toisen puolen toimiminen passiiviradiaattor(e)ina ainakaan paranna äänenlaatua.
 
Takaa avoimilla kaapeilla ei ilmiötä toki pääse syntymään.
 
T:Samuli

 
Sekin joo. Lypsylle välttää ;) ja on halpa...
 
>-)))>
kosmonautti5000
12.01.2016 18:32:06 (muokattu 12.01.2016 18:36:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gary oin: Jopas meni ystävälliseksi.
 
...ja ajatella heti jotain hyödyllistä ilmeni. jännä että sitä saa aina kaivaa muutaman turhan kommentin alta.
 
uraltonen läpät muuten ihan ok, mutta siihen käyttöön kun tätä tarvittaisiin on pieni mahdottomuus että ne nupit olisivat samaan aikaan päällä ja siksi ei vertailukelpoinen.
 
Itsellä on kaappi jossa on stereomahdollisuus niin käytän itse sillattees että toinen nuppi hönkii toista puolta ja toinen toista. Kaapin stereomodaus on varmaankin helpoin/halvin jos vaan sattuu kaapissa olemaan enempi kuin yksi kartio.
 
tämä oli itselläkin aluksi mielessä, mutta koska molemmat nupit ja kaappi eivät ole saman omistajan voi olla aika hiljasta että kaapin omistaja antaa tehdä modauksia :D
 
Guitarfreak
12.01.2016 19:40:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: ...ja ajatella heti jotain hyödyllistä ilmeni. jännä että sitä saa aina kaivaa muutaman turhan kommentin alta.
 
uraltonen läpät muuten ihan ok, mutta siihen käyttöön kun tätä tarvittaisiin on pieni mahdottomuus että ne nupit olisivat samaan aikaan päällä ja siksi ei vertailukelpoinen.
 

 
tämä oli itselläkin aluksi mielessä, mutta koska molemmat nupit ja kaappi eivät ole saman omistajan voi olla aika hiljasta että kaapin omistaja antaa tehdä modauksia :D

 
No hyshys -operaatio ;)
 
>-)))>
Antroid
12.01.2016 20:05:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta halvemmalla: http://www.tedweber.com/two-head-fs
 
"Nyt on kyllä kakkaröpellimessäm ollut iso potkuri." - eino mutku
jumara
20.01.2016 14:50:07 (muokattu 20.01.2016 14:50:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse hankin noin vuosi sitten Metroampin switcherin, ei vaadi A/B-boksia kuten Weber ja kestää delay trailit toisin kuin esim. Radial. On tilaustuote, melko kallis, toimitusaika on pitkä ja tullitkin pitää hoitaa, mutta on ollut myös erinomainen tuote.
 
https://www.youtube.com/watch?v=jmWGZ4qugXk
 
Jalkakytkimeksi kelpaa mikä tahansa standardi kanavanvaihtokytkin, eli voi laittaa räkkiin tai vahvarin päälle. Itse kytkin sen loopperiin, alla kuva rigistä ja linkki Marshall-forumin threadiin, jossa lisää aiheesta.
 
http://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/4245.jpg
http://www.marshallforum.com/showthread.php?t=79653
 
Parhaimmat kitarasointini läpi vuosien olen saanut englantilaisvalmisteisilla Marsalkka-putkivahvistimilla ja keltaisilla POMO-yliajopolkimilla.
Guitarfreak
20.01.2016 22:54:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iteasiassa:
 
https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=1083489
 
Sieltäpä löytyy...
 
>-)))>
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti