Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digitaalitallennin kitaralle
1 2
faq1
02.01.2016 17:48:29 (muokattu 02.01.2016 17:49:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole vuosiin soittanut, mutta nyt heräsi ajatus, että ostaisin digitaalitallentimen, mihin voisi soittaa taustakomppeja ja sitten niiden soidessa soitella päälle kitaralla sooloja ja raita raidalta muita raitoja.
 
Eli etsinnässä olisi laite, joka:
- jossa olisi rumpukone
- kävisi myös kitaraefektilaitteeksi, jossa soundiefektejä (säröt, kaiut..) ja vahvistinmallinnoksia
- paristokäyttöinen
- tallentaa SD-kortille (myös)
- hintaluokka noin 300 euroon saakka..on jouston varaa
- voisi raita raidalta soittaa uusia raitoja, ja mahdollisesti myös laulaa
 
Antakaa ehdotuksia laitteesta, mistä nuo löytyisi..
 
Onko esim tämä:
http://www.dlxmusic.fi/Product/product.aspx?id=250277
 
Jorma Rysky
02.01.2016 17:54:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tuo tee kaiken haluamasi?
 
Kyllä on helpoksi mennyt kun kysyjät vastaavat itselleen.
 
TTV
02.01.2016 17:55:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo Zoom toimii varmasti, vaihtoehtoisesti voisin suositella Bossin BR-800:
 
http://fi.boss.info/products/br-800/
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Type
02.01.2016 18:01:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom on hyvä ja helppo käyttää.
 
Kolmella soinnulla tekee biisin, neljällä koko albumin.
faq1
02.01.2016 19:30:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anteeksi alkeelliset kysymykset, mutta kysyn kuitenkin että voiko Zoomiin esim kitaraa soittaessa kytkeä efektit päälle siten, että efektit ovat päällä reaaliaikaisesti (siis jo soiton aikana)? Entä voiko siten, että ensin soittaa ilman efektejä ja lisää ne vasta jälkeenpäin tai vaihtaa/säätää myöhemmin?
 
PS Jos jollakin on Zoomi myynnissä, niin minun ostoilmoitus löytyy Muusikoiden.net Torilta. Se on myös Tori.fi:ssä.
 
Type
02.01.2016 19:48:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soiton aikana saa efektit mukaan. Jälkikäteen en ole koskaan koittanut lisäillä, niin en tiedä onko mahdollista. Epäilen kyllä, että ei ole.
 
Kolmella soinnulla tekee biisin, neljällä koko albumin.
askomiko
02.01.2016 19:55:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta kannattaisi hankkia satasella äänikortti johon saa pari mikkiä ja rummuksi esim. ez-drummer. Komppivalikoimaa riittää, soundit on hyvät, ja biisien askarteluun on paljon helppokäyttöisemmät työkalut.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Megadethh2
02.01.2016 20:02:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Minusta kannattaisi hankkia satasella äänikortti johon saa pari mikkiä ja rummuksi esim. ez-drummer. Komppivalikoimaa riittää, soundit on hyvät, ja biisien askarteluun on paljon helppokäyttöisemmät työkalut.
 
Komppia tälle, huomattavasti parempi vaihtoehto kaikin puolin omasta mielestäni.
 
Vihaleipä There is no dark side in the moon, really. Matter of fact, it's all dark.
faq1
02.01.2016 20:04:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Minusta kannattaisi hankkia satasella äänikortti johon saa pari mikkiä ja rummuksi esim. ez-drummer. Komppivalikoimaa riittää, soundit on hyvät, ja biisien askarteluun on paljon helppokäyttöisemmät työkalut.
 
Eli että soittaisi musiikin tietokoneeseen ja editoisi/efektoisi siellä? Se on vaan liian kankea tapa soittaa ex tempore sinne raitoja.. Tuollaiseen moniraituriin voisi vaikka nuotiolla soittaa/laulaa raitoja.
 
jra
02.01.2016 22:20:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Eli että soittaisi musiikin tietokoneeseen ja editoisi/efektoisi siellä? Se on vaan liian kankea tapa soittaa ex tempore sinne raitoja.. Tuollaiseen moniraituriin voisi vaikka nuotiolla soittaa/laulaa raitoja.
 
Tällä kaverilla on hyviä videoita tuosta Zoomista. Noista sopivat katsomalla varmaankin selviää toimiiko omaan tarkoitukseen. Esim. sellainen pätkä, jossa kasaa kokonaisen simppelin biisin rumpuraidoista, bassosta ja kitaroista:
https://www.youtube.com/user/bobritsky/videos?query=zoom
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
-Q-
02.01.2016 22:57:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: ..voiko Zoomiin esim kitaraa soittaessa kytkeä efektit päälle siten, että efektit ovat päällä reaaliaikaisesti (siis jo soiton aikana)? Entä voiko siten, että ensin soittaa ilman efektejä ja lisää ne vasta jälkeenpäin tai vaihtaa/säätää myöhemmin?
 
Molemmat onnistuu mutta efektejä voi olla käytössä vain yksi kerrallaan. Eli jos äänität vaikkapa kitaraidan raakana mutta kuuntelet sitä efekti käytössä (eli ko. raidan insertissä) niin et voi käyttää toista efektiä lauluraidalle samalla tavoin. Efektilaitteita on siis vain yksi, joka voi olla kytkettynä eri kohtaan signaaliketjua ja se paikka (input, insert) määrittää tallentuuko se raidalle vai ei. Ihan niinkuin perinteinen analogitapa. Toki sen raidan voi äänittää uudelle raidalle efekti päällä, eli ns printata jolloin efektilaite jää vapaaksi muuhun käyttöön. Myöskin tuttu juttu analogimaailmasta. Semmoinen sivuhuomio kuitenkin että reverbi on erillinen (niinsanotusti AUXissa) ja EQ tietenkin raitakohtainen ja että efektit on käytössä vain 44,1kHz -moodissa, ei korkeammilla näytteenottotaajuuksilla.
 
Itselläni oli tuo R8 käytössä pari vuotta. Valitsin sen juuri sillä ajatuksella että sitä on helppo käyttää "missävaan" äänityksiin ja sama laite toimii interfacena kotona tieturin kanssa jossa voi askarrella enemmän. Rumpukone houkutti myös, eli vaihtoehtona vähän monipuolisempi metronomi ja lisäksi pidin mahdollisuudesta ohjata DAWia (transport ja faderit). Kävi kuitenkin niin että laite ei poistunut kotoa kuin ehkä kolme kertaa ja niilläkin kerroilla taisin silti äänittää koneelle. Joskus tein keikalle taustoja ja ajattelin että Zoomilla on niitä näppärä soittaa, mutta lopulta se oli silti läppäri ja Cubase josta taustat soi.
 
Zoomi vaihtui perinteisempään interfaceen kun meinasi pöytä käydä ahtaaksi ja laatikkomallin möykky on helpompi ja pienempi siinä suhteessa. Nuotiokitarahommat voi äänitellä kuitenkin melkein millä tahansa jos tarve ilmenee, vielä ei ole ilmennyt.
 
askomiko
03.01.2016 00:33:51 (muokattu 03.01.2016 00:46:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinno jos metsässä haluat rämpyttää niin patterilla toimiva zoom on ainut vaihtoehto. Kokonaisten biisien hieromiseen se on vähän kuin linkkari puusepän pajalla - paljon parempia työkaluja löytyy ihan kaikkeen. Rumpuraidan askartelu tuommoisella tulitikkuaskin kokoisella näytöllä on aivan hirveää. Parhaimmillaan se on mukana kulkeva tallennin jolla äänittää siedettävällä laadulla missä vaan, ja sitten vie ne jatkojalostukseen muualle. Uskallan sanoa että rumpukoneosasto ja kokonaisuuden hallinta (raitamäärä, miksaustyökalut, raitojen leikkailu, efektit) ei tuolla pitkään tyydytä. Jos äänität pari raitaa ja miksaat ne yhteen niin kyllä se siihen välttää ihan täysin, mutta alkuperäisen kysymyksesi asettelusta oletin että haluat askarrella hissukseen vähän suuremman kokonaisuuden kasaan. Ja onhan se toki kovempi linkkari kun 80-luvun kasettiraiturit että ei siinä mitään. Eli valitse miten haluat työskennellä, työkalu sen mukaan. Zoomi on mainio peli, mutta äkkiä rajoittunut jos se on ainoa. Rajoitukset voi olla hyväkin juttu alkuun. Pain rec ja se on siinä. Liikuteltavuus ja patterikäyttö ei rajaa läppäriä pois, ja jos kone jo löytyy niin äänikortin saa alle satasella.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
mize7
03.01.2016 08:49:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sattuu löytymään iPad tai iPhone taloudesta, niin ei ole Garageband sovelluksen voittanutta.
 
https://soundcloud.com/dead-queens
faq1
03.01.2016 10:17:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Verkkokaupassa näyttäisi olevan hyllyssä Zoom-laite, joten voisi hakea pois.
 
Mutta sitä ennen vielä pari yhteenveto- ja varmistuskysymystä:
1) Voihan tuolla siis soittaa suoraan audioraidaksi esim kitaralla siten, että kitara käyttää vahvistinmallinnusta ja samaan aikaan on sille sekä kaiku, että esim särö päällä?
 
2) Voihan tuota tarvitaessa käyttää pelkkänä kitaran efektilaitteena (multiefektilaite), jolloin käytössä olisi vahvistinmallinnus- ja efektivalikoima?
 
PS. Tuo tulisi vaan kappaleiden luonnoksien tekoon, ei valmiiden biisien valmisteluun. Ne tehdään sitten PCllä.
 
Jake24-25
03.01.2016 11:04:23 (muokattu 03.01.2016 11:11:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä olen tyytyväisenä käyttänyt jo pitkään BOSSin BR-800:sta. Se ei tosin toimi paristoilla kuten alkuviestissä oli yksi kriteereistä mutta täyttää mielestäni muuten nuo kriteerit. Hinta tosin uutena oli melkein 400 € aikoinaan mutta nykyisin hinta voi olla huomattavasti vähemmän. Mukana lisäksi tulee Sonar LE-musasofta.
 
Käytän nykyisin BR-800:sta audio interfacena eli sen kautta nauhoitan Sonarilla. Siinä on hyvänä puolena ettei ole pelkoa muistikortin täyttymisestä kun ei itse laitteeseen tallenna vaan kaikki tallentuu suoraan tietokoneelle. Bassot ja rumpukompit nauhoitan BR-800:sen kautta ja kitarat GT-100:sen kautta. Olen ollut tähän nauhoitussysteemiin enemmän kuin tyytyväinen.
 
Vahvistinmallinnukset ovat hyvää tasoa. Basson kanssa käytänkin niitä. Kitaran osalta käytän GT-100:sen mallinnuksia ihan sen takia että efektiloopin kautta saan käyttöön myös analogisia säröpedaaleja. Rumpukompit ovat käyttökelpoisia ja sieltä löytyy paljon hyviä, valmiita komppeja tyylin mukaan ja sitten tietty voi itse ohjelmoida.
 
EDIT: korjauksena että BR-800 toimii myös paristoilla. Tsekkasin vielä käyttöohjeista. En vaan koskaan ole käyttänyt sitä paristoilla joten se ei tullut mieleen heti.
 
-Q-
03.01.2016 12:50:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Verkkokaupassa näyttäisi olevan hyllyssä Zoom-laite, joten voisi hakea pois.
 
Mutta sitä ennen vielä pari yhteenveto- ja varmistuskysymystä:
1) Voihan tuolla siis soittaa suoraan audioraidaksi esim kitaralla siten, että kitara käyttää vahvistinmallinnusta ja samaan aikaan on sille sekä kaiku, että esim särö päällä?

 
Vastasin ilmeisesti huonosti ensimmäisellä kerralla. Valittu efekti joko tallentuu raidalle tai ei, riippuen siitä mihin kohtaan signaaliketjua efekti on "kytketty". Vaihtoehdot on input, track ja master. Ehkä vielä tarkennus että se efektiprossu osaa kyllä useamman tempun samaan aikaan, eli yhdessä patchissä voi olla sekä kompressori että kitarasärö ja vaikka tremolo, mutta niitä patcheja voi olla vain yksi kerrallaan aktiivisena. Reverbi sen sijaan on ns SEND/RETURN efekti jonka paluu muistaakseni on vain masteriin, eli sitä ei voi tallentaa yksittäiselle raidalle samalla kun soittaa. Nämä on ihan hyvin selitetty laitteen manuaalissa joka kannattaa lukea.
 
faq1:
2) Voihan tuota tarvitaessa käyttää pelkkänä kitaran efektilaitteena (multiefektilaite), jolloin käytössä olisi vahvistinmallinnus- ja efektivalikoima?

 
Ei tälle mitään teknistä estettä ole mutta korvat voi olla toista mieltä. Mallinnukset ja efektit on ehtaa Zoomia -93. Ei kannata odottaa ihmeitä soundien puolesta ja presettien säätäminen pikkunäytön valikoista on rasittavaa.
 
faq1
03.01.2016 13:59:26 (muokattu 03.01.2016 14:06:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reverbi sen sijaan on ns SEND/RETURN efekti jonka paluu muistaakseni on vain masteriin, eli sitä ei voi tallentaa yksittäiselle raidalle samalla kun soittaa..
 
Vastauksesi selitti paljon...taitaa olla, että multiefktilaiten on oltava erillään helppokäyttöisyyden varmistamiseksi. Niissähän on niitä valmiita preset-muistipaikkoja, mistä helppo valita sopiva soundi efekteineen.
 
Eli Reverbi siis tallennetaan vasta jälkeenpäin (soiton jälkeen) raitaan tallennettavaksi? Vai tallennetaanko ollenkaan, kuuluu vaan kuunneltaessa, muttei ole "poltettu" raitaan?
 
Etsin tuon manuskan esiin..
 
faq1
04.01.2016 10:03:44 (muokattu 04.01.2016 10:06:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Reverbi sen sijaan on ns SEND/RETURN efekti jonka paluu muistaakseni on vain masteriin, eli sitä ei voi tallentaa yksittäiselle raidalle samalla kun soittaa. Nämä on ihan hyvin selitetty laitteen manuaalissa joka kannattaa lukea.

 
Tutkin tuota Insert-effect- listaa manuaalista ja löytin myös Reverb-modulen Insert-efektinä. Siten kaiunkin/kaikutyypin voisi laittaa inserttinä yksilöllisesti eri raidoille.
Semd/Return-tyyppisenä effektinä kaikutyyppi on sama kaikille kanaville, mutta voimakkuutta tietenkin voi kanavakohtaisesti säätää.
 
-Q-
04.01.2016 11:07:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Tutkin tuota Insert-effect- listaa manuaalista ja löytin myös Reverb-modulen Insert-efektinä. Siten kaiunkin/kaikutyypin voisi laittaa inserttinä yksilöllisesti eri raidoille.
 
Okei tästä mulla ei ole muistikuvaa, en ehkä koskaan tullut käyttäneeksi. Eli manuaalin lukeminen kannatti jälleen kerran
 
faq1
04.01.2016 11:13:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Okei tästä mulla ei ole muistikuvaa, en ehkä koskaan tullut käyttäneeksi. Eli manuaalin lukeminen kannatti jälleen kerran
 
Kyllä kannatti. Mutta myös käyttäjäkokemukset ovat hyvin tärkeitä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti