Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaulamikki vs. tallamikki
1
b8236
01.01.2016 14:51:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen päivittämässä ES335 kitaroihin mikkejä ja p90 -tyyliset on haussa.
Olen aika vähän kitaramikkejä vaihdellut ja kysymys kuuluukin, että mitä eroa noilla kaula ja tallamikeillä teknisesti on?
Resistenssi on kaulamikeissä yleensä pienempi, mutta miksi ja jos asentaa molempiin tallamikit niin meneekö siinä kuinka isosti metsään?
 
varakeef
01.01.2016 15:28:49 (muokattu 01.01.2016 15:31:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kielet värähtelevät isommin keskemmältä kaulaa, jolloin ne aiheuttavat liikkuessaan mikin magneettikentässä suuremman sähkövirran vaihtelun kuin lähellä tallaa olevan mikin magneettikentässä. Se johtaa voimakkaampaan ja alapäävoittoisempaan sointiin.
 
Tätä ilmiötä kompensoidaan laittamalla enemmän käämitty mikki tallan puolelle, käämin lisääminen kun lisää niin ulostulon määrää kuin botnekkuuttakin. Näin olisivat mikit keskenään paremmassa balanssissa.
 
Jos siis laitat samanlaiset P90:t sekä tallan että kaulan puolelle, tuuttaa kaulamikki kovempaa ja bassokkaammin kuin tallamikki - ja siis enemmän niin kuin jos kyseessä olisi vähemmän käämitty kaulamikki.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
LaMotta
01.01.2016 16:08:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Phat cat on ihan jees mikki kaulaan.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Gabe
01.01.2016 17:29:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Phat cat on ihan jees mikki kaulaan.
 
On kyllä, samoin tallaan.
Laulava Kylätohtori
01.01.2016 18:40:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka suuri merkitys sillä on, kummin päin humpparin pistää? Sehän sopii molemmin päin, eikä jossain halpiksissa ole edes mitään merkintöjä, miten se kuuluu...
 
They pass too much electricity. -SRV
LaMotta
01.01.2016 18:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Kuinka suuri merkitys sillä on, kummin päin humpparin pistää? Sehän sopii molemmin päin, eikä jossain halpiksissa ole edes mitään merkintöjä, miten se kuuluu...
 
Ei ole kovin suurta merkitystä. Joskus kokeilin humppareita toisin päin tarkoituksena säätää soundia. Muistaakseni ei ollut korvin kuultavaa vaikutusta vaikka naparuuvit oli hiukan eri asemassa.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
fox
01.01.2016 19:07:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Ei ole kovin suurta merkitystä. Joskus kokeilin humppareita toisin päin tarkoituksena säätää soundia. Muistaakseni ei ollut korvin kuultavaa vaikutusta vaikka naparuuvit oli hiukan eri asemassa.
 
Eipä sillä suuremmin oo. Eipä ne mikkien keskinäiset flux fieldit/magneettikentät niin kovin toisiinsa vaikuta, että sillä merkitystä olis. Otetaan ny vaikka SG Custom, 3 mikkiä. Otelaudan päästä tallalle on kelojen magneettikentät SN - NS - NS noin "vakiona" eli se säädettävällä naparuuvilla oleva kela on (yleensä) south coil. Nyt jos käännetään se keskimmäinen mikki ympäri, ei soundillisesti kyllä tapahdu mitään mullistavaa... ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti