Muusikoiden.net
26.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Käytetyn kitaramikrofonin hankkiminen
1
kitaratoope
28.12.2015 12:22:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, kysyisin onko kokemuksia miten kauan mikit kestää (erityisesti hot rodded seymourit) yleensä ja onko uudet kestävämpiä kuin vanhemmat ja miten paljon ne käytössä kuluu ja mikä niissä voi rikki mennä??
 
73nd3r
28.12.2015 12:29:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piuhan pituutta kannattaa tarkistella, plus yleiskuntoa ettei ole riivitty palasiksi ja koottu uudelleen, tai ettei ole ruostunut pahasti. Hifistellessä voi mittailla kilo-ohmeja, että onko lähelläkään sitä mitä on tarkoitus.
Vintagemikit on kallista ja haluttua tavaraa, joten siitä voi päätellä että passiivimikkien perusrakenne on aika kestävä.
 
askomiko
28.12.2015 12:38:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei tapahdu onnettomuuksia ettei käämi katkea niin ei ne käytössä kulu, mitä nyt ehkä ulkopinta vähän nuhjaantuu. Ei ole sillätavalla kuluva osa että kilometrit tulee vastaan. Aika saattaa vähän haalistaa magneettien tehoa mutta ei sekään haittaa.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
fox
28.12.2015 13:02:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: .. Aika saattaa vähän haalistaa magneettien tehoa mutta ei sekään haittaa.
 
Ja eipä sekään ole kovin merkittävää. Tietty ne magneetit voi enemmälti "demagnetoitua" kovissa magneettikentissä, lämpötilanvaihteluissa ja vastaavissa ekstreme-tilanteissa, mutta noin yleensä eivät merkittävästi.
Mitä noita mikkejä on aikoinaan lukuisammin vaihdellut, niin erittäin harvoin on ihan "itekseen" vikaantuneita vastaan tullut. Noita soittajan aikaansaamia käämilankavaurioita sitten jo useampia. Mutta jos sitä mikkiä ei ole omatoimisesti ryhdytty käpistelemään, se on kyllä käytettynäkin todennäköisesti ihan toimiva peli. Hyvä "varotoimenpide" on se DC-vastus siitä mitata, sillä saa sitten viimeistään varmuuden.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Kefiiri
28.12.2015 13:29:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se usein mainittu johtojen pituus eli lyhyys harvemmin aiheuttaa todellisia pulmia. Johtoa saa kyllä jatkettua tarpeen mukaan, jos kolvaaminen ylipäätään sujuu.
 
En ole musiikin asiantuntija.
jhlamm
28.12.2015 15:17:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikinä en ole rikkinäistä mikrofonia ostanut vaikka käytettynä on monta tullut ostettua. Vain pari kertaa törmännyt rikkinäiseen ja syyt tähän olivat täysin käyttäjässä. Olivat siis itse ne omalla säheltämisellään rikkoneet. Normaalissa käytössä nuo ei juurikaan rikki mene.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
basisti1971
29.12.2015 07:47:03 (muokattu 29.12.2015 08:59:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Noin yleisesti ottaen laadukkaammat merkkimikit ovat erittäinkin kestäviä, eivätkä kaltoin kohdeltunakaan kovin helposti vikaannu.
 
Tietyt vintagemikit ja samalla rakenteella valmistetut nykymikit ovatkin sitten toinen juttu.
Käyttäjän toimesta parannellut yksilöt ovat myös aina uhkapeliä ellei modaajalla ole jo jonkinlaista mainetta pätevänä seppänä.
 

 
Kefiiri: Se usein mainittu johtojen pituus eli lyhyys harvemmin aiheuttaa todellisia pulmia. Johtoa saa kyllä jatkettua tarpeen mukaan, jos kolvaaminen ylipäätään sujuu.
 
Omaan kokemukseen nojaten olen vahvasti eri mieltä.
 
Tietysti, jos osaa juottaa täydellisesti, omistaa hyvät välineet, läjäpäin erilaisia johtoja ja sopivia kutistesukkia, häiriönsuojaussukkaa ym, kyllähän se kitaramikkipiuhojenkin jatkaminen onnistuu.
 
Jos vielä piuhoille/liitoksille on ylenmäärin tilaa sekä mikkipoteroissa että kulkureiteillä, ongelmia harvoin syntyy.
 

 
Todellisuus on usein toinen, vaikka toki sitä vuosien saatossa on laadukkaastikin tehtyjä piuhanjatkoja eteen toki tullut.
 
Suojauksen kun tekee väärin tai jättää tekemättä, on tuloksena näppärä antenni. Tai kaks.
Sinnepäin juotetut liitokset aiheuttavat katkoksia tai resistanssin nousua.
Paksusti teipattu liitos ei ehkä enää oikein mahdukaan mikkipoteroon tai jo ennestään ahtaaseen bodyn sisälle porattuun reikään.
Ainakaan jos pitäisi useampi piuha samaan koloon ujuttaa.
Jos ei vaivauduta pitämään piuhojen värikoodausta samana, on usein tuloksena vekkuleita vaihevirheitä joita on kapeammalla kokemuksella varustetun harrastajan hankala todeta.
 
Ym. ym.
 

 
Jos ei henkilökohtaisesti voi käytettyjä mikkejä silmämääräisesti tutkia, vähin mitä kannattaa pyytää on pari kunnon kuvaa MYYTÄVISTÄ mikeistä.
"Kato netistä" -kommentti tai postimerkin kokoinen kännykkäkuva kaukaa ei ainakaan itsellä loisi kovin vahvaa kuvaa myyjän innosta kumpaakin osapuolta tyydyttävään lopputulokseen.
 
Kuten aiemminkin jo mainittiin, mikkien ulkonäöstä kun voi jo päätellä melko paljon.
 

 
Ehkä olen vanha, ehkä kyyninen, tai ehkä aikoinaan kakarana löytyi niin paljon kavereita joilta käytettyjä mikkejä saattoi ostaa jos semmoisia halusi, että itse en oikein voisi kuvitella ostavani mitään käytettyä nykymikkiä sokkona tuntemattomalta.
Etenkin kun mikkivalikoima on tänä päivänä ihan toinen kuin silloin ennenvanhaan.
Hinnatkin kun ovat suhteessa aivan toista luokkaa.
 
Vintage osasto oli, ja on toki toinen juttu, mutta hinnat ovat usein sen verran korkeampia, että kauempanakin voi käydä omin pikku kätösin raplaamassa.
 
T:Samuli
 
Entropia666
29.12.2015 10:47:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
 
Ehkä olen vanha, ehkä kyyninen, tai ehkä aikoinaan kakarana löytyi niin paljon kavereita joilta käytettyjä mikkejä saattoi ostaa jos semmoisia halusi, että itse en oikein voisi kuvitella ostavani mitään käytettyä nykymikkiä sokkona tuntemattomalta.
Etenkin kun mikkivalikoima on tänä päivänä ihan toinen kuin silloin ennenvanhaan.
Hinnatkin kun ovat suhteessa aivan toista luokkaa.

 
Tää on kyllä vähä eilispäivän hommaa kieltämättä. Ainoo syy itellee ostaa mikki uutena on se ettei sitä löydy käytettynä. Kyllä Duncanin tai Dimarzion ostaa helposti käytettynä, hinnatkaan ei päätä huimaa.
 
Doctrine of Damnation ulkona NYT Inkvisitor || Uusi saitti rokkikuville: H A J E . F I
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti