Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Valaise Villeä: Fender Vibrolux, Bassman. Peavey 6505, Mesa..
1 2
Luuviulu
27.12.2015 14:34:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...eli, ois jonkin verran ostettavaa... :)
 
Suoraan sanottuna, niin vaikka sähkökitaroita ja pedaaleita on kohtuullisen paljon omistuksessa, niin olen aina silti ollut enemmän akustisen kitaran soittaja ja en noista muista, kuin akustisen kitaran vahvareista juurikaan mitään tajua, kunhan vaan ostan nauhotuksia varten, kun tätä biisintekoa on jo lähemmäs 20v harrastettu, niin kyllä kait sitä sit tulee loppuikä harrastettua. :)
Niin kyseleisin, että onko Fender Bassman:issa jotain häiritsevää ominaisuutta ja Vibrolux:issa myös? -Tarkoitan häiritsevyyksillä esim hirveetä huminaa ja onko ne ns. Pedaaliystävällisiä, vaiko eivät ja onko niissä (jotain) jonka takia ei kannata ostaa jompaakumpaa, tai kenties kumpaakaan...??
 
Mul on nyt parhaimpana sähkökitara-vahvarinani: Fender Deluxe 65 Reverb amb. Se on muuten älyttömän hyvä ja laadukas mun sähkökitarointiini, mutta ärsyttää se, kun siin ei ole kahta elementtiä, ni eipä voi Stereona soittaa mitään... :/
 
-Menee myös täydellisesti yli ymmärryksen niiden hintavertaus. Tää mun Deluxe 65 maksaa Thomannilla 1599e, vaikka on Mono ja vaan 22Wat, kun taas Fender 68 Custom Vibrolux Reverb on Stereo ja 35Wat, eli on kahdessa asiassa parempi ja silti maksaa vaan 1490, eli 109e on halvempi, kuin tää mun 65 Deluxe, jonka pitäis olla paljon huonompi, kun katsoo tuotetietoja, niin miten huonompi voi maksaa enemmän?? En tajua, niin saa kertoa, jos joku tietää syyn, koska mä en sitä keksi ikinä...?? :)
 
Bassmannin ostan myös "ehkä" ja vaan siks, kun ostin alkuviikosta elämäni ensimmäisen Basson ja Bassmanhan sopii käsittääkseni Bassol & Kitaral?? -Mut jos siin on jotan mikä häiritsee paljon, (eli niitä ärsyttäviä ominaisuuksia, joita ei mainoksissa kerrota, kun tuote pitää saada kaupaksikin...), niin kertokaa ihmees, jos siin on jotain "ärsyttävää"??
 
-Hevivahvareista sanon suoraan jo samantien sen, etten tajua niist mitään muuta, kuin että kertseihin ne sopii kuin nyrkki "piip". -Ja sen takia ois juhlaa saada mahdollisimman (ärjy) Putki-Hevivahvari-Combo ja tosiaankin pelkästään Combot käy, vaikka ne on usein hieman huonompia, mutta ne on vähemmän tilaa vieviä ja mul ei ole kunnol kotona enää edes tilaa kävellä......... :/
Käsittääkseni Peavey 6505 ja Mesa Boogien "joku malli", en tiedä mikä ois paras, mutta 6505 ja Mesan "jokin" Putkivahvari-Combo oisivat markkinoiden parhaat, vai?? :)
 
-Kiitos jo etukäteen kaikille ystävällisille vastaajille! :)
 
TTV
27.12.2015 14:46:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa siltä, että sä tarttet joko Axe2 tai Kemperin ja sille sitten kevyen aktiivikaapin :-) ...ja Mojohan lähtee sormista ja soittoasennosta, joten siihen ei vahvistinvalinta onneksi vaikuta.
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Laulava Kylätohtori
27.12.2015 14:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis tota niinku mitä? Nyt ei löydy niin kirkasta lamppua, että tämä dilemma saataisiin läpivalaistua. :)
 
Mutta kun muistat, että se hyvyys on subjektiivinen, eikä objektiivinen juttu, niin pääset jo pitkälle. Tarkoittaa, että mainitsemasi vahvarit ovat vain erilaisia ja tarkoitettu eri käyttötarkoituksiin. Ei niistä mikään ole toistaan parempi...
 
Mites niiden Texas Specialien kanssa kävi? Joko testasit, oliko hyvät?
 
They pass too much electricity. -SRV
lurkki
27.12.2015 15:03:53 (muokattu 28.12.2015 13:12:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

----
 
Ymmärrän, että haluat osallistua keskusteluun, mutta täällä tuo keskustelu on viety paljon pidemmälle ja ymmärrys on paljon korkeammalla tasolla kuin sinulla. Joten - älä tule puhumaan asioista joista et tiedä mitään, vaan ota selvää.
askomiko
27.12.2015 15:17:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiole stereota nähnytkään mainitsemasi fenderit, mutta hyviä ne on kaikki. Osta toinen vahvari niin saat stereon.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Luuviulu
27.12.2015 15:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ne ns. "Texas Specialit" ei ole viäl missään kiinni, koska uskon niiden olevan kyl Fenderin mikit ja ihan Custom Shopitkin ja uskon, että myyjä ei mua huijannu sillä, että ois vaihtanut CS:sän käyttämiä kankaisia piuhoja mikkeihin, vaan uskon kaikkein todennäköisemmäks selitykseks sen, että CS:sän pakkaaja on kämmännyt.
 
Ne aika varmasti on "jotkin" Custom Shopit, mut ei taatusti kyl Texas Specialit, koska 1.Alkuperäiset ruuvit on eri kokoisia, mitä ruuvikolot. 2.Sininen tussi-väripilkku puuttuu Kaulamikin navasta. 3.Custom Shopin tarrat puuttuu, mutta tää keneltä ostin ne, on työntänyt napoja ylöspäin, niinkuin jotkut usein tekee ja ne sit puuttuu siit sen takia, niinkuin sille sanoin, että eipä taida olla CS Texas Specialit, kun aika moni juttu nyt on melko outoa, mutta tarrojen vakuutti olleen siinä aluks kun ne osti, mutta napoja työntäessää irroitti... ...ehkä puhus totta tarrojen kohdal, ehkä ei... ...voi olla, että mua ns. kusetettiin melkoisesti, mut kyl ne niin Custom Shopeilt muuten kankaisine piuhoine näyttää ja piuhojen värit on samat mitkä on CS Texas Specials:seis, mut lopulta, niin ei ole harmainta hajua...
 
-Tiivistettynä, uskon niiden olevan "Jotkin" Custom Shopit, mut ei kyl yhtään mitään hajua, että "mitkä" Custom Shopit...??? ...niin, empä tiedä mitä niillä tekis... :/
 
Luuviulu
27.12.2015 15:30:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täh????
 
Ei ole Stereota nähnytkään??? Mitä ihmettä?? Vibroluxis on 2 Elementtiä, niin eikö se ole Stereo, eikä Mono????
 
Jeszse
27.12.2015 15:31:20 (muokattu 27.12.2015 15:32:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu: Täh????
 
Ei ole Stereota nähnytkään??? Mitä ihmettä?? Vibroluxis on 2 Elementtiä, niin eikö se ole Stereo, eikä Mono????

 
Voipi toimia molempina.
 
e: Tai siis, en tiiä mainitusta vahvistimesta, mut ei se elementtien määrä sitä kerro onko stereo vai mono. Ittekki ajelen kahta elementtiä monona jatkuvasti.
 
ka uja teletabbies sa o yy sa o kaa sano koo fatpipe -megatherium || The Jasser Arafats || Crimson Day
klobasa
27.12.2015 15:34:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa ostaa se Bassman. Siinä on 4 kaiutinta, eli saat soundin TUPLAstereona!
 
Sarko
27.12.2015 15:37:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeszse: Voipi toimia molempina.
 
e: Tai siis, en tiiä mainitusta vahvistimesta, mut ei se elementtien määrä sitä kerro onko stereo vai mono. Ittekki ajelen kahta elementtiä monona jatkuvasti.

 
Niin, eikös esim. Twin oo kans mono vaik onkin 2x12.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
J.Nikkanen
27.12.2015 15:53:46 (muokattu 27.12.2015 15:57:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu: Täh????
 
Ei ole Stereota nähnytkään??? Mitä ihmettä?? Vibroluxis on 2 Elementtiä, niin eikö se ole Stereo, eikä Mono????

 
Ihan on mono, etuaste on mono ja yksi ja sama pääteaste ajaa molempia elementtejä eli ei stereo. Elementtien määrä ei sinänsä kerro yhtään mitään, on niitä sitten yksi tai vaikka neljä.
 
Stereohommia jos haluaa niin signaalia jakaen ja pari comboa pauhaamaan tai räkkivehkeet joissa usein on etuasteessa stereoefektejä, left ja right ulostulot ja päätteetkin melko usein stereoita. Eivät nekään siis aina, mun nykyinen putkietuaste on mono vaikka pari ulostuloa persiissä onkin.
 
Pari DODii jouten. Ostappa pois!
Antti1
27.12.2015 15:56:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mono, dual mono, big mono, stereo jne. On vähän kyseenalaista mikä ylipäätään sähkökitaralla on stereota, jos soittimesta tuleva ääni on monoa. Mä en oo ihan varma, että onko aitoa stereota olemassakaan sähkökitaralla. Ehkä useampaa mikkiä yhtäaikaa käyttäessä, kunhan signaalitie on alusta loppuun saakka molempien kanavien osalta erillään toisistaan.
 
Tossa jo kerrottiinkin, ettei kaiutinelementtien, eikä edes kaiutinkaappien lukumäärä liity mitenkään monoon ja/tai stereoon. Toki se voi toimia rajoitteena, tai lähtökohtana, mutta stereojärjestelmä vaatii paljon muutakin pelkän kaiuttimen lisäksi. Ensimmäinen vaatimus lienee se, että täytyy olla jotain kahta erilaista signaalia toistettavana. Tästä alkaakin sitten käsitteiden sekamelska, josta jo heti viestin alussa kerroinkin.
 
Mono: yhtä ääntä yhdestä pisteestä kuultuna
Dual mono: kaksi erilaista monoäänilähdettä samanaikaisesti (useita kaappeja ja/tai vahvistimia)
Big mono: tilaäänellä monosignaalista eroteltu "stereokuva" (wet/dry -vahvistinkattaukset)
Stereo: kaksi erillistä, saman instrumentin tuottamaa ääntä toistettuna kahdesta äänilähteestä (esim. kaksi mikkiä kitarassa samanaikaisesti erillisiä signaaliteitä pitkin omiin kaiuttimiinsa)
 
Dual monoa voi sitten tietty monistaa ties millaisiin määriin, ei sen tarvitse kahteen äänilähteeseen rajoittua. Muissakin on toki paljon muuttujia käyttäjien mukaan. Monet käyttävät pelkkää kuivaa signaalia toistavan vahvarin lisäksi efektit sisältävää vahvaria ja siihen samaan syssyyn voidaan lisätä stereoefektejä kahta erillistä efektivahvaria varten. Jälleen kerran määrä ei ole rajattu, mutta käytännöllisyyden nimissä yleensä vahvaripinot ei kamalasti tosta suuremmiksi tuppaa kasvamaan.
Luuviulu
27.12.2015 15:56:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai???
 
No taas oppisin uutta! :) Kiitos sivistyksestä! :)
 
-Kuten kirjoitin, ni en mä noista niin tiedä, mä vaan ostan ja jos koen sen huonoks, tai mun käyttöön epäsopivaks, ni myyn pois.
 
-Mutta toi oli kyl erittäin hyvä juttu, että kirjaimellisesti: "Valaisit Villeä"!! :) :)
 
Oisin ostanut sen tod.näk ja sit oisin ihmetelly miks kuuluu vaan Monona ja sit ois ns. ottanut aivoon ja seuraavas ilmoituksessani ois lukenut; Myydään: Fender Vibrolux............ :D :D :D :D
 
Antti1
27.12.2015 16:00:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: Ihan on mono, etuaste on mono ja yksi ja sama pääteaste ajaa molempia elementtejä eli ei stereo. Elementtien määrä ei sinänsä kerro yhtään mitään, on niitä sitten yksi tai vaikka neljä.
 
Stereohommia jos haluaa niin signaalia jakaen ja pari comboa pauhaamaan tai räkkivehkeet joissa usein on etuasteessa stereoefektejä, left ja right ulostulot ja päätteetkin melko usein stereoita. Eivät nekään siis aina, mun nykyinen putkietuaste on mono vaikka pari ulostuloa persiissä onkin.

 
Tohon äskeiseen viestiini viitaten: jos pilkkua nussitaan, niin toi monon ja stereon välinen ero ei välttämättä ole niin itsestäänselvä. Pitäisi ehkä määritellä tarkemmin, että mitä se stereo oikeastaan tarkoittaakaan. Äänentoistossahan se on selkeästi kaksi kanavaa ja kaksi kaiutinta, mutta instrumenttikäytössä voi homma mennä vähän sekavammaksi. Stereokuvahan kaikuvassa tilassa muodostuu joka tapauksessa, mutta se on eri asia.
Luuviulu
27.12.2015 16:04:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jos tää on Stereo, niin ostan sen??? Saa halval, kun B-Stock, ni 640e näkyy olevan ovh:ta alempi hinta. Ovh on 2 859 €
 
Thomann
B-Stock, Fender 57 Bandmaster guitar combo, custom Series, tube 3x 12AX7 and 2x 6L6, 26 Watt, 2 channel (Instrument thomann snd Microphone), control for presence, bass, treble, volume (Instument Channel), volume (Mic Channel), 3x10" fender special design P10R-F by jensen speaker, chicken head knops, weight 20,41kg, diemnsion HWD 53 x 51,74 x 27,61 cm, B-Stock with full warranty, may have slight traces thomann of use
 
Sarko
27.12.2015 16:07:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luuviulu: No jos tää on Stereo, niin ostan sen??? Saa halval, kun B-Stock, ni 640e näkyy olevan ovh:ta alempi hinta. Ovh on 2 859 €
 
Thomann
B-Stock, Fender 57 Bandmaster guitar combo, custom Series, tube 3x 12AX7 and 2x 6L6, 26 Watt, 2 channel (Instrument thomann snd Microphone), control for presence, bass, treble, volume (Instument Channel), volume (Mic Channel), 3x10" fender special design P10R-F by jensen speaker, chicken head knops, weight 20,41kg, diemnsion HWD 53 x 51,74 x 27,61 cm, B-Stock with full warranty, may have slight traces thomann of use

 
Bandmaster ei oo stereo. Tokkopa tuolla on edes mitään merkitystä käytännössä.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
J.Nikkanen
27.12.2015 16:08:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Tohon äskeiseen viestiini viitaten: jos pilkkua nussitaan, niin toi monon ja stereon välinen ero ei välttämättä ole niin itsestäänselvä. Pitäisi ehkä määritellä tarkemmin, että mitä se stereo oikeastaan tarkoittaakaan. Äänentoistossahan se on selkeästi kaksi kanavaa ja kaksi kaiutinta, mutta instrumenttikäytössä voi homma mennä vähän sekavammaksi. Stereokuvahan kaikuvassa tilassa muodostuu joka tapauksessa, mutta se on eri asia.
 
Njoo, ei ole selkeä ei. Aloin miettimään omaa bassosignaalia, soittimessa yksi ulostulo, purkkien jälkeen kaksi erilaista signaalia äänitysvehkeisiin mutta kai sekin on jonkin sortin mono vai olikos se sitä bi-amp hommoo?
 
Pari DODii jouten. Ostappa pois!
J.Nikkanen
27.12.2015 16:11:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta mihinkä tarvitsee stereosaundia sähkökitarassa? Jotain hämmentävää muljutusefektiä vartenko vaiko miksi? Stereohessut vois vastata jos tämä viesti heidän silmiinsä osuu.
 
Pari DODii jouten. Ostappa pois!
Antti1
27.12.2015 16:12:26 (muokattu 27.12.2015 16:13:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: Njoo, ei ole selkeä ei. Aloin miettimään omaa bassosignaalia, soittimessa yksi ulostulo, purkkien jälkeen kaksi erilaista signaalia äänitysvehkeisiin mutta kai sekin on jonkin sortin mono vai olikos se sitä bi-amp hommoo?
 
Bi-amp on sitten taas tehty jakosuodinta varten, jossa jaetaan signaali ala- ja yläpään kesken kahtia. Voidaan tietty tarkoittaa jakosuodatuksen lisäksi myös ihan vaan elementtikohtaista vahvistinta. Monoa sekin on, ellei ole. Samat vaatimukset pätee myös bi-ampin monon ja stereon välillä.
 
Lähtökohtaisesti efekteillä "stereoksi" muutettu monosignaali kulkee nimellä big mono. Alunperin sillä kaiketi tarkoitettiin ainoastaan tilaääntä, mutta taitaa nykyään kattaa kaiken vaikka stereo choruksesta alkaen.
Sarko
27.12.2015 16:13:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: Mutta mihinkä tarvitsee stereosaundia sähkökitarassa? Jotain hämmentävää muljutusefektiä vartenko vaiko miksi? Stereohessut vois vastata jos tämä viesti heidän silmiinsä osuu.
 
Superleveää chorusta tai ping pong-dilsaa varten? Erikois_mies hommiin varmaan pääasiassa.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti