Muusikoiden.net
16.05.2021
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran soittoa kuulokkeisiin?
1 2 3 4 5 6 7 8
Gabe
27.12.2015 00:47:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikähän mahtaisi olla paras tapa pystyä soittelemaan kitaraa kerrostaloasunnossa myöhään kun muksut nukkuu? Luureihin pitäisi saada ääntä ja olen jo kypsytellyt Kemperin hankintaa aika pitkälle. Nyt välähti kuitenkin mieleen että olisiko mitään muuta tapaa hoitaa homma yhtä laadukkailla soundeilla? Yamahan THR ja Vox amplug ovat olleet eikä niistä saa ihan tyydyttävää käyttökokemusta.
 
Tuli mieleen että jos hommaan vaikkapa jonkun Focusriten audiointerfacen ja ostan tietokoneelle vaikkapa Positive Grid Bias Amp softan niin jääkö käyttökokemus kauas vaikkapa tuosta edellä mainitusta Kemperistä? Mitä muita tapoja olisi? Kone on jo, eli Kemperiin nähden säätäisi rutkasti ja jos soundit ovat yhtä hyviä niin samahan se olisi mitä tietokonetta käyttää.
 
Pääosa soitosta tapahtuisi edelleen treeniksellä, joten vähän kaihertaa laittaa Kemperin hintaa satunnaisempaan kotisoittoon. Sen verran usein tarvetta näyttää kuitenkin ilmaantuvan että suuremmat kompromissit ärsyttää.
 
Ideoita saa heittää vapaasti.
zedder
27.12.2015 00:56:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä ollut muutamia vuosia käytössä kitara>laudallinen (Boss)pedaaleja>Marshall DSL1-H>pikkumikseri>analogiset langattomat luurit -yhdistelmä. Omasta mielestäni tuolla kombinaatiolla saa ihan hyvät soundit. Kompetenssi ei tosin riitä tällä kotisoittajalla kovin pitkälle kun vertaulukohdat ovat rajoittuneet.
 
Se vähän ihmetyttää että tuolla THR:llä ei muka saisi riittävän hyvää soundia aikaan, se kun milteipä tehty tuohon tarkoitukseen..?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
Gabe
27.12.2015 00:58:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Se vähän ihmetyttää että tuolla THR:llä ei muka saisi riittävän hyvää soundia aikaan, se kun milteipä tehty tuohon tarkoitukseen..?
 
Kyllä se Kemperin testauksen jälkeen vähän köyhältä tuntuu, etenkin luureihin..
edenbeast
27.12.2015 01:58:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Kyllä se Kemperin testauksen jälkeen vähän köyhältä tuntuu, etenkin luureihin..
 
Oisko se vastaus sitten kuitenkin Kemper.
 
Gabe
27.12.2015 02:50:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edenbeast: Oisko se vastaus sitten kuitenkin Kemper.
 
Siltä se valitettavasti vaikuttaa. On vain niin kallis eikä käytettyjä liiku, minkäs teet.
blues guitar
27.12.2015 07:02:59 (muokattu 27.12.2015 08:16:28)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Siltä se valitettavasti vaikuttaa. On vain niin kallis eikä käytettyjä liiku, minkäs teet.
 
Ei liiku käytettyinä, koska käyttäjät ovat yleensä olleet tyytyväisiä hankintaansa.
Mitä olen sivusta seurannut kamarumbaasi niin kyllä sinne yksi Kemper häviää sekaan ihan huomaamatta. :D :D
Laita vaan Kemper tilaukseen, muuten se jää kaihertamaan mieltäsi. Tosin tarvitset myös sen Focusriten tai jonkun muun äänikortin Kemperin kaveriksi äänityshommiin.
 
Edit: vielä tuli mieleeni tuosta, kun mainitsit että "samahan tuo on millä tietokoneella sitä softaa pyörittää". Luulisin että esim Kemperin kaltainen vain ja ainoastaan tuohon tarkoitukseen kehitetty tietokone selviää hommasta paremmin kuin kone joka on suunniteltu alunperin kaikkeen muuhun.
Toisin sanoen kompromissi on aina kompromissi eikä yllä speciaalin tasolle.
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
the-Antero
27.12.2015 08:56:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko kokeillu Amplutube Custom Shoppia?
 
(((MORE FUZZ)))
Michi
27.12.2015 10:21:26 (muokattu 27.12.2015 10:58:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitin n. vuoden kaikki treenit, kotisoitot, keikat, äänitykset yms jne BIASin iOS-versiolla. Kemperin tultua taloon ei ole tullut käytettyä BIASia kuin kerran, sen verran iso ero ainakin tuohon iOS-versioon on soundissa.
 
EEDIT: Kemper ollut käytössä siis nyt vuoden.
 
-Up The Irons!-
Bosambo
27.12.2015 10:43:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vajaan vuoden ollut käytössä Line6 HD500x ja olen tosi tyytyväinen.
Parhaimmillaan nimenomaan kuulokkeiden kanssa. Presetit aika kökköjä, joten vaatii rutosti hinkkaamista tai valmiiden patchien metsästystä.
 
tuquoque
27.12.2015 10:49:28 (muokattu 27.12.2015 11:02:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on niinkin simppeli setup kuin Cube GX. Lisäksi tietysti iPhone, josta rytmit, loopperi ja Garagebandilla tarvittaessa taltiointi, jos jotain uberhienoa saa itsestään vahingossa irti. Joskus edessä Zoomin MS100BT, jos tekee mieli effuilla pelata. Patterikäyttöisyys on parasta. Voi nostaa sohvalle tms. ja näpelöidä ihan hissukseen kaiuttimella. Harvemmin joutuu luureja käyttämään, mutta ihan passelit on soundit niilläkin. Itse en jaksaisi jollain Kemperillä sählätä ja Biaskin on ihan liiottelua, mulle.
 
EDIT: korostan tuota IPhone-linkkiä. Jos olet iOS käyttäjä, ei ole kotikäyttöön mitään parempaa ja simppelimpää kuin CubeGx ja iOS. Cube toimii interfacena. Sillä vetää tarvittaessa sisään myös bassot ja laulut. Demo on jo tehty siinä vaiheessa, kun joku toinen on vasta saanut Kemperin ja Focusriten kytkettyä :)
 
m.
TTV
27.12.2015 11:02:28 (muokattu 27.12.2015 16:51:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asian tiimoilta vuosia töitä tehneenä voin aika hyvällä kokemuksella sanoa, että mallintavilla ja emuloivilla pääsee aika hyvään lopputulokseen. Gabe on kuitenkin tunnustautunut "putkimies", joten heitetään kehiin paras vaihtoehto: putkinupin kuormaksi Two Notes Torpedo Live, jossa sisäänrakennettu keinokuorma, tai sitten saman puljun C.A.B. jossa ei ole kuormaa. Tässä setupissa sulla on just se lempivahvari ja ajat siitä kaiutinsignaalin laadukkaaseen kaappi-impulssiin. Hommaan et tarvitse audiointerfacea, ellet sitten halua nauhoitella soittoa koneelle. Torpedojen kuulokevahvistin on laadukas ja toimii hyvin ainakin 32 ja 80 ohmisilla luureilla.
 
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=230116&co=30
 
Ote en oo "luottomallintajaan = Boss GT-001" laittanut edes sähköjä päälle sen jälkeen, kun tuon Torpedo C.A.B.in hommasin, vaan Bluetonen Bugaboo on saanut soittotunteja enemmän kuin koskaan aiemmin parin viikon aikana :-) Suosittelen lämpimästi!
 
Torpedo Live on n. 900€ ja C.A.B. + keinokuorma hieman halvempi. Jos haluat signaalien täydellisen liikkuvuuden tietokoneen kanssa, niin sitten kaveriksi vielä hyvä audiointerface, esim. Focusrite. Audiointerfacen tarvii muistaakseni myös Kemperille?
 
Edit: tokihan pelkkien mallintajien osastolta suosittelen tuota Boss GT-001, omassa käytössä se on odotusten vastaisesti päivittänyt sekä Axe2 että Amplifiren, joita ennen kierrossa oli Kemper ja 11R :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Jormaz
27.12.2015 11:12:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla menee putkietuasteesta äänikortin Line Iniin ja DAW:iin ilmainen IR: http://www.redwirez.com/free1960g12m25s.jsp?ref=home
Noista varsinkin ambienssimikitetyllä IR:llä pääsee hyvin "aidon" kuuloiseen tulokseen.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
blues guitar
27.12.2015 11:43:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran oma lehmä ojassa Kemperiä suositellessa, että profiloi se Redplatesi ja laita profiili mulle. :D
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
klobasa
27.12.2015 12:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Säröosastot saa hyvät, mutta itse en ole mistään iPadille tai koneelle ladattavasta softasta saanut aidon kuuloisia cleaneja kuulokkeilla soitettaessa. Ja jos iPad ei ole uusi ja sikakallis, niin lagi ja nykiminen kuuluu asiaan. Itse en pysty millään softalla käyttää esim. "pieni lagi" moodia iPad 2 kanssa, koska iPadin teho loppuu kesken.
 
askomiko
27.12.2015 12:33:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paras vaihtoehto on Axe2, koska erityisen hyvät kaiut, ja kaiku on se joka pelastaa kuulokesoiton. Tarvittaessa stereona kaksi vahvaria ja neljä kaappia antaa huikeata leveyden tunnetta, ja 2u konetta ehkä jaksaisi roudailla kodin ja reeniksen välilläkin.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
Karvamammutti
27.12.2015 13:21:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miulla on viimeaikoina ollu Trainwreck Express-tyyppinen ratkaisu mikitettynä ja sit suljetut kuulokkeet päässä vetäny taustanauhan päälle. En oo näin hyvää kuulokesoundia muilla konsteilla tähän mennessä saanu.
 
This bandwagon is full, take the next one.
jhlamm
27.12.2015 14:04:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omat kokemukset kuulokesoitosta
 
- Ensimmäinen ja luonnollinen ehdotus on, että osta se kemper ;)
 
Muista kokemuksista sitten
 
- Tosiaan monet halvemmat antavat muovisempaa soundia tai ainakin elotonta verrattuna kalliimpiin ratkaisuihin (THR yms.). Tosin toisille se on aivan riittävä
 
- Softista osasta saa väännettyä hintaisekseen (toisinaan jopa ilmaiseksi) todella hyvää soundia, ainakin metallipuolella. Tosin tässäkin jäädään soundillisesti hieman kompromissin puolelle. Tosin erittäin pitkällä hinkkaamisella saadaan riittäviä ratkaisuja omaan korvaan. Itseä vain kismitti se ihan minimaalinen viive mikä tuli äänikortti-kone-mallintaminen-ulostulo lenkistä.
 
- POD HD yms. paremmat, mutta keskihintaiset mallintavat, tarjoavat jo kohtuullisen hyvää soundia ainakin metallimusaan. Puhtaista ja reunarosoista en osaa ihan niin paljoa sanoa. Todettakoon että melko kompressoitu soundi tulee metallissakin (toiset tykkää toiset ei). Ja hinkkaamista sekin vaatii.
 
Tässä varmaan yksi niitä tapauksia, missä rahalla saa vastinetta. Se sitten on omassa päätännässä, että minkä kompromissin on valmis tekemään. Kemper on toinen musaostoksista mitä en ole ikinä elämässäni katunut tai miettinyt uudelleen.
 
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Gabe
27.12.2015 15:37:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. Samanlaisia huomioitahan tässä on tullut esiin mitä itsekin olen tehnyt.. ja pyöritellyt mielessä.
 
Mikään pikkutarkka soundin hiominen ei jaksa innostaa, eikä aikaakaan sellaiseen ole. Kaikki putkikoneet ovat treeniksellä joten joku puhtaasti mallintava sen tarttis nyt olla, muuten nuo Two Notesin tuotteet voisivatkin olla hyvä arpa. Axe kiinnostaisi kovasti myös, mutta niitä ei taida olla kaupan missään ktoimaisessa kivijalkaliikkeessä? En viitsisi alkaa sokkona ulkomailta tilaamaan.
 
Kemperihän se taitaa jäädä taas jäljelle. Se on jo testattu ja toimivaksi havaittu, ei siinä oikeastaan muu arista kuin se hinta ja se pelko että kestääkö se sitten edes viittä vuotta kovassa käytössä. Hyvää rautaahan siellä tuntuu olevan sisällä ja vähän on ollut ongelmia käyttäjillä. Kemperin omaa keskustelupalstaa kun selasin niin muutaman tapauksen kuitenkin löysin missä oli Kemper kossahtanut äkkiä. Hyvin oli kuitenkin takuu pelannut ja saatu äkkiä uusi kone tilalle jne. Mutta jos tuollainen käy sen takuuajan päätyttyä niin onko se sitten roskiskamaa ja taas joutuu pulittamaan sen pari tonnia?
blues guitar
27.12.2015 15:53:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Kiitos vastauksista. Samanlaisia huomioitahan tässä on tullut esiin mitä itsekin olen tehnyt.. ja pyöritellyt mielessä.
 
Mikään pikkutarkka soundin hiominen ei jaksa innostaa, eikä aikaakaan sellaiseen ole. Kaikki putkikoneet ovat treeniksellä joten joku puhtaasti mallintava sen tarttis nyt olla, muuten nuo Two Notesin tuotteet voisivatkin olla hyvä arpa. Axe kiinnostaisi kovasti myös, mutta niitä ei taida olla kaupan missään ktoimaisessa kivijalkaliikkeessä? En viitsisi alkaa sokkona ulkomailta tilaamaan.
 
Kemperihän se taitaa jäädä taas jäljelle. Se on jo testattu ja toimivaksi havaittu, ei siinä oikeastaan muu arista kuin se hinta ja se pelko että kestääkö se sitten edes viittä vuotta kovassa käytössä. Hyvää rautaahan siellä tuntuu olevan sisällä ja vähän on ollut ongelmia käyttäjillä. Kemperin omaa keskustelupalstaa kun selasin niin muutaman tapauksen kuitenkin löysin missä oli Kemper kossahtanut äkkiä. Hyvin oli kuitenkin takuu pelannut ja saatu äkkiä uusi kone tilalle jne. Mutta jos tuollainen käy sen takuuajan päätyttyä niin onko se sitten roskiskamaa ja taas joutuu pulittamaan sen pari tonnia?

 
Muistaakseni 3 vuoden takuu Kemperissä ja ei kai korjaaminen takuuajan jälkeenkään uuden hintaa maksa? Luulisin että joku uusi kortti sinne vain tyrkätään?
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
petrip
27.12.2015 15:56:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On varmaan totta, että dedikoidut hardware/software purkit ovat parhaita mitä markkinoilla on saatavilla mallinnusten saralla. Mutta jos käyttö on enemmän satunnaista, niin kymmenesosan hinnalla saa mielestäni vallan mainioita tietokonepohjaisia ratkaisuja Amblitube yms. Lisäksi softissa on mm. treenamiseen mukavia lisäominaisuuksia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti