Muusikoiden.net
23.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onko Fender CS Texas Special -mikeis aina ne väritäplät navois?
1
Luuviulu
20.12.2015 06:57:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro! :)
 
-Valaiskaapas Villeä, että olenko juuri tullut huijatuksi, kun ostin käytettynä noi Fender Strato Custom Shopin Texas Specials Keski- ja Kaulamikit.
 
-Epäilys heräs, kun kaikissa löytämissäni Googlen kuvahaun tuloksissa on jokaisessa ollut Kaula-mikissä 1 napa sininen alapuolelta, mutta tässä ei ole. Nää on kylläkin siis käytetyt, mutta tulivat tehtaan askissa kumpikin omassaan ja molemmissa on käyttöohjeet piirrettynä miten ne laitetaan kitaran potikoihin, mutta myös tässäkin kuvassa on 1 tappi sininen pohjalta. ..tai siis ohje on kylläkin mustavalkoinen, mutta täs ohjees lukee Blue ja nuoli vie kohti toiseksi reunimmaista tappia..
 
-Vai voiko sellasia kömmähdyksiä käydä Tehtaalla, ettei vaan yksinkertaisesti joku ole muistanut tussilla (tms) värittää etumikin napa-tappia??
 
-Sen tiedän, että johdot on kankaiset, niinkuin pitääkin olla näissä mikeissä, mutta miksei muka ex-omistaja ois sit ihan vaan voinut ottaa oikeita aitoja mikkejä itelleen ja vaihtaa piuhat aidoista mikeistä epäaitoihin mihin-lie-Kiina-Hirvitys-Mikkeihin..??
 
-Ni en nyt oikein tiedä sit, koska kyllähän jokanen nyt voi ostaa itselleen sinisen tussin ja ois sitten piuhojen vaihdon lisäksi värittänyt ton yhden mikin navan siniseksi, ni on sit aika huono väärentäjä kun ei viitsinyt sitä tehdä, mutta jos ei vaan jaksanut tehdä ja ei kotona ollut sinistä tussia / maalia ja ei jaksanut kaupasta käydä ostamassa..
 
-Eli onko jollain teistä lukijoista samanlaiset mikit ja nimenomaan puuttuuko teidänkin mikistä väritys??
 
-Kiitos kaikille vastaajille! :)
 
Ps. En omista kolvia, helpothan nämä ois vaihtaa ohjeita seuraamalla, mutta koska kolvia ei ole, niin joudun viemään jollekkin laitatettavaks ne ja sehän maksaa ihan kivasti kahdenkin mikin vaihto + sit että jos nää on feikit ja kuulostaa hirveältä, ni sit pitää mikitys tehdä uusiks ja maksaa uus mikitys.. :/
 
Pps. Ohmi-Arvot näis oli kyl ihan tasan just niinkuin pitikin. Onko viel jotain muuta keinoa tunnistaa mikkien aitous, jos on ihan yleistä, että ei vaan aina ole muistettu tehtaalla napaa värittää??
 
Sarko
20.12.2015 07:17:12 (muokattu 20.12.2015 07:18:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taitais mennä huijauksella saavutettavat edut hukkaan jos alkais väkertään CS mikeistä kangaspäällysteisiä piuhoja joihinkin halpiksiin.
 
Ite vaihtaisin mikit ja kuuntelisin josko kuulostavat hyvältä.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
Laulava Kylätohtori
20.12.2015 07:35:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joissain kitaroissa, missä TS:t on tehdasasennettuna, täplät saattavat puuttua. Mutta jos sulla on erillinen CS TS paketti, niin täplät pitäisi olla. Toisaalta onhan se mahdollista, että on jostain syystä jäänyt tai lähtenyt pois. Aika oudolta kuitenkin tuntuu...
 
Mutta googlesta kuvahaku aidoista ja vertaat, miltä noin muuten näyttää. Esim. Käämin väri ja paksuus, napapalat staggered tai beveled, täsmääkö kangaspiuhojen väri, muut ominaisuudet ja tunnisteet.
 
Kohmit on aina suuntaa antavia, harvoin ne täsmää täydellisesti ohjearvoihin. Lämpötila ym. vaikuttaa.
 
Sarkon kanssa samaa mieltä, en usko mihinkään johtojen vaihtoon, vaikkei kangasjohdot vielä mitään todista. Ja viisainta se on nyt vaan testata niitä ja luottaa omiin korviin. Voihan ne olla sun korviin vaikka paremmat kuin TS:t. :)
 
They pass too much electricity. -SRV
freakingenius
20.12.2015 08:23:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattais ehkä tiedustella asiaa ensin myyjältä jos asiaan on jokin selitys.
 
Joo, niin se niinku on
Luuviulu
20.12.2015 08:28:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, kyl nää on ihan erillisis paketeissaan, eli ostettu erikseen Keski- & Kaulamikki. Oon täs koittanut kaikil tavoil tarkastella suunnilleen suurennuslasin kanssa, ni kyllä ne muuten on ihan samanlaiset käämitkin väriltään, mut eipä ole sinistä napaa.
 
Helkutin tyhmä väärentäjä ois sit kyl siinäkin mielessä, että jättäis noi ohjeet tonne, joissa lukee se "Sininen tappi" ja sit mikis ei ole sitä. Ois sit ottanut edes sen ohjeen pois, ni en ois koskaan arvannut että niis pitäisi aina lähtökohtaisesti olla se täplä sit vissiinkin.
 
Ne Fender Custom Shopin tarrat puuttuu mikeistä, kun se on tunkenut keskinapoja ylöspäin, ni on tarrat pitänyt irrottaa.
 
Mikkien piuhojen väritkin on samanlaiset, mut saa kait noita kangaspäällysteisiä piuhoja tilata vaikka Uraltonelta tms paikasta.
 
-Se mua hämää myös, kun yhdes Googlen kuvahaun tuloksis on musta täplä valkoises kangasjohdos ja sitäkään näis ei ole. Kuuluuko sellanen olla aina vakiona piuhakankaassa tän mallin johdos??? ...toisaalta, näin vaan yhden sellasen kuvan, jossa on täplä kankaassa, ni en sit tiedä, että kertooko se mitään yhtään mistään...... :/
 
Sarko
20.12.2015 08:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Serious biznezzes.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
Confidentum
20.12.2015 08:53:52 (muokattu 20.12.2015 08:54:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Purppuran värinen käämilanka, staggered pole pieces, valko-musta ja yhdessä kelta-musta kangaseristeiset johtimet, mustat bobbinsit, Alnico 5 magneetit ja täplät on olleet kaikissa omistamissani Texas Specialesissa. Kertaalleen erehdyin japsi stratosta mulle myytyihin Texas Specialeihin ( CS TS mikkejähän niihinkin laitettiin), mutta näissä bobbins olivatten harmaat ja täpliä ei ollut, muuten samat tuntomerkit kuin TSssa. Sitä kun selvittelin niin tulin tulokseen, että ne olivat todennäköisesti Fenderin American Vintage nimellä kutsutut Alnico 2 magneeteilla olevat mikit, joita niitäkin japsit laittoivat MIJ stratoihin. Miedompi oli luonnollisesti soundi, mutta ei ollenkaan huono.
 
Kevyellä kattauksella kohti kesää, onko aina pakko olla niin tosissaan
Laulava Kylätohtori
20.12.2015 08:57:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saahan sitä piuhaa, mutta kyllä sen nyt näkee, jos joku huijari on johtoja vaihdellut. Kuulostaa muutenkin järjettömältä. Samoin unohda kaiken maailman pilkut johdoissa.
 
Mahdotontahan se on täällä sanoa, että onko se varmasti TS vai ei. Kannattaa kysyä myyjältä, kuten jo ehdotettiinkin.
 
Ja viisainta, mitä voit tehdä, on käydä ostamassa kolvi/juotosasema ja opettelet kolvaamaan itse ne mikkisi. Se on lapsellisen helppoa, eikä tarvitse maksaa toisille puhumattakaan, että ne mikit saa vaihdettua ja testattua heti ilman odotuksia ja aikatauluja...
 
They pass too much electricity. -SRV
Laulava Kylätohtori
20.12.2015 09:07:11 (muokattu 20.12.2015 09:08:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Confidentum: Purppuran värinen käämilanka, staggered pole pieces, valko-musta ja yhdessä kelta-musta kangaseristeiset johtimet, mustat bobbinsit, Alnico 5 magneetit ja täplät on olleet kaikissa omistamissani Texas Specialesissa. Kertaalleen erehdyin japsi stratosta mulle myytyihin Texas Specialeihin ( CS TS mikkejähän niihinkin laitettiin), mutta näissä bobbins olivatten harmaat ja täpliä ei ollut, muuten samat tuntomerkit kuin TSssa. Sitä kun selvittelin niin tulin tulokseen, että ne olivat todennäköisesti Fenderin American Vintage nimellä kutsutut Alnico 2 magneeteilla olevat mikit, joita niitäkin japsit laittoivat MIJ stratoihin. Miedompi oli luonnollisesti soundi, mutta ei ollenkaan huono.
 
Mulla on japsistratossa kangaspäälliset mikit joiden oletan olevan juurikin nuo USA Vintaget. Niissä tosin mustat bobbinsit ja kaikki johdot mustavalkoisia. Staggered, muttei mielestäni beveled. Ja jos oikein muistan, niin purppura käämilanka. Itse kuvittelin, että olisi ollut alnico 5:t, mutta siitä ei ole varmaa tietoa. Onko jotain keinoa tunnistaa magneetit?
 
Hyvät mikit, mutta kyllä Fenderin CS mikit ovat parempia - tarkoitan, että soundi on puhtaampi, selkeämpi, vähemmän suhjuinen jne...
 
e. olisi muutenkin mielenkiintoista tietää, mikä malli tuo japsistrato on? Luulin sitä '62:ksi, mutta siinä on paljon paksumpi kaula, joten ainakaan suora '62 replica se ei ole. Kitara on jostain 2000-luvun alusta...
 
They pass too much electricity. -SRV
stratomaster
20.12.2015 11:41:12 (muokattu 20.12.2015 12:05:37)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on vuoden 2010 63 relic strato, jossa Custom Shopin mukaan on Texas Specialit. Ei ole väritäpliä eikä myöskään tarroja. Muuten tuntomerkit samat kuin confidentum kertoo tuossa yllä. Ilmeisesti siis tehdasasennetuissa ei välttämättä ole noita täpliä.
 
Edit: Korjataanpas vähän. Piti oikein katsoa nuo mikit ja näköjään muisti toimi vain puoliksi. Tallamikissä on punainen täplä mutta kaulamikissä ei ole sinistä täplää jostain syystä, ohmit täsmää kuitenkin TS:n spekseihin. Ja keskimikissä piuhat keltainen ja musta.
 
Barska
20.12.2015 22:38:34 (muokattu 20.12.2015 22:47:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, mulla kans tehtaalla laitetut Texas Specialit. Custom Shop tarrat on, mut ei täpliä. Johdot + niiden värit +jne. niinkuin pitääki.
 
Jos tossa alottajan tapauksessa ois jostain kitarasta alkuperäisenä olleet T.S:ät, ehkä niissä sitten ei kuulukkaan olla täpliä ja laatikot saatu kaverilta/jäänyt yli jostain muualta/joku vaihtoehto. Tai sit vaan huono päivä/moka mikkipajassa?
 
EDIT: Mun luuttu siis SRV jostain vuosituhannen vaihteen tienoilta.
 
All I wanna do is drink as much as I can. That's why I'm a member of a Heavy Metal band.
Luuviulu
21.12.2015 10:16:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nää mikit ei ole olleet kiinni missään kepissä, vaan ne on kuulemma F-Musasta ostettu erinäisissä omissa yksittäisissä pakkauksissa.
 
edenbeast
21.12.2015 13:34:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onneksi miulla on nykyään vaan halpisromuja jotka on omin pikku kätösin kasattu erinäköisistä romuläjistä löytyneistä osista niin ei tarvii pelätä onko osat aitoja vai ei. Ottamatta sen kummempaa kantaa tähän asiaan nykyajan myyntihuijaukset ovat melko ikävä homma. Toivottavasti mikit ovat sitä mitä pitikin.
 
mpekkanen
21.12.2015 14:51:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edenbeast: Ottamatta sen kummempaa kantaa tähän asiaan nykyajan myyntihuijaukset ovat melko ikävä homma. Toivottavasti mikit ovat sitä mitä pitikin.
 
Tässä on muuten ihan asiaakin. Toivottavasti nuo kyseiset mikit ovat ne mitä pitikin ja hyvät muutoinkin soundeiltaan. Se varmaan se tärkein juttu kuitenkin.
 
Muutamaankin kertaan on tullut mietittyä, kun vaikka nykyään S.Duncanin mikin kuorissa lukee se nimi ja nehän lähtee irti. Ainakin yksikelaisista ja nuo pohjassa olevat merkinnät voivat nekin vähän vaihdella, riippuen siitä onko mikki ostettu erikseen uutena vai otettu jostain kitarasta joihin kyseinen firma on niitä saattanut toimittaa joskus vuosikymmeniä sitten aikamoisiakin määriä. Siinä ajassa ne mikit ovat saattaneet muuttua myös ulkoisestikkin.
 
Nyt kun ostetaan käytettynä mikkejä kavereilta joita ei tunneta, niin kuinkahan monesti sieltä tulee se mitä tilataan ja mistä maksetaan? Monestikko ostaja edes tietää, onko mikki aito vai ei...
Joskus kun noita ilmoituksia seurailee ja katsoo hieman pidemmällä välillä, minkälaisia kauppoja joku mikkien myyjä tekee muusikoiden torilla ja vaikka Tori.fi:ssä.
Tulee väkisin mieleen, että tilataan hyvät mikit itselle ja otetaan niistä kuoret ja laitetaan oman kitaran mahdollisesti nimettömän kuoret niiden laatumikkien päälle ja laatumikit omaan kitaraan. Ne omat vanhat sitten myydään jollain kalliimpien mikkien kuorilla ja tietysti hinta myös sen mukainen. Laitetaan vielä niihin uusien mikkien paketteihin jotka siis oikeasti jäivät itselle.
 
Eihän noissa monissa mikeissä ole piuhojen värit muutenkaan samat(erimerkkisissä varsinkaan, mutta ei aina samanmerkkisissäkään) ja tosiaan se ihan oikeasti sama mikki voi olla hyvinkin erinäköinen jos se on otettu vaikka 80-luvun Kramer kitarasta tai sitten erikseen ostettu uutena. Tämä oli vain esimerkki, mutta kuitenkin.
Googlen kuvahaku on vähän sellainen, että sieltä löytyy joka vehkeestä niin monenlaista kuvaa tai sitten ei löydy välttämättä yhtään mitään. Pitäisi tosiaan tietää todella hyvin miltä mikäkin mikki näyttää ja niissä on tosiaan voinut merkinnät ja johtojen värit muuttua vieläpä vuosien varrella. Jenkki Kramer kitaroissa oli monissa Duncanin mikit aikoinaan ja ei ne näytä samalta kuin tänä päivänä. Pohjasta en tiedä, mutta näissä uusissahan lukee tuo valimistaja logo siinä mikissä päällä. Ennen ei lukenut.
Tässä on vaarassa helposti se, että tulee turhia syytöksiä ja itse ainakin ostan mieluiten mikit uutena jos sellaiselle on tarvetta.
 
Harmillista kyllä, että netti on tuonut monia soittamiseen ja soittimiin liittiviä juttuja kaikkien saataville, mutta samalla myös kaikenlaiset huijarit ovat pesiytyneet joka sivustoille jossa vain raha jonnekkin suuntaan liikkuu.
 
jii.haanpaa
21.12.2015 15:42:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Texas Specialt on yhdet niistä mikeistä, jotka tunnistaa melko helposti soittamalla, soundin ja tatsin perusteella. Jos jaksaa pari-kolme ensimmäistä hittiä youtubesta selata, niin saa jo melko hyvän käryn, miltä niiden pitäisi kuulostaa.
 
https://www.youtube.com/results?search_query=fender+cs+texas+specials
 
Luuviulu
22.12.2015 19:34:03 (muokattu 22.12.2015 19:39:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Kiitos kaikille neuvojille!! :)
 
Pähkäilen nyt mitä noilla teen.... Ehkä ne sit on parhaassa tapauksessa Custom Shopit, mutta kun vaan tietäis, että mitkä Custom Shopit, niin tietäis mihin keppiin ne sopeis parhaiten. Väritäpliä kun ei tosiaan löydy ja uusimman tiedon mukaan ne on n.2 - 2,5v sit tilatus ja myyjä vakuuttaa olevan Custom Shoppien Texas Specialit, mutta nyt paljastus sekin, että pakkauksen mukana tulleet ruuvit eivät ole samaa kokoa mikinreikien kanssa........ ...eli täs on nyt sit 2 eri ongelmaa, veikkaan, että pakkaaja on laittanut mikit vääriin koteloihin tehtaalla.
 
-Osaako joku Fenderin mikkien "hc-expertti" sanoa, että onko joku CS -malli muuten täysin identtinen Texas Specialssien kanssa, mutta väritäplät puuttuu?? Mikin suojakuoret on valkoiset ja niis ei lue mitään (tosin, en tiedä että onko ne ostettu erikseen, vai kuuluuko pakkausten mukana tulla kuoret) ja käämilanka on purppuran punaista lähinnä molemmissa mikeissä. Etumikin piuhat on kankaiset ja väriltään Valkoinen & Musta ja Keskimikki on myöskin kankainen, mutta väriltään Valkoinen & Keltainen.
 
-Jos joku tarvitsee lisää tuntomerkkejä, niin laitan. -Ottaisin muuten kuvan ja laittaisin, mutta Ville + ATK = Katastrofi yleensä aina, yritän sit mitä hyvänsä... :D
 
Laulava Kylätohtori
22.12.2015 20:08:04 (muokattu 22.12.2015 20:11:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sitä kukaan pysty varmaksi sanomaan, mitkä ne ovat paitsi, jos pistää ne kitaraan ja alkaa tekemään vertailua muihin kitaroihin, joissa on identifioidut mikit. Ja silti skeptisimmille jää pieni epävarmuuden peikko kaihertamaan mieltä, että oliko se pieni ero mikeistä vai muusta kitarasta. :)
 
Pistät ne nyt vaan kiinni siihen kitaraan ja lopetat liian ajattelun. Ja kun kerran noiden kanssa enemmänkin puljaat, niin nyt on korkea aika opetella vaihtamaan mikit itse. Se on niin kovin lapsellisen helppoa. Ja saat tehtyä sen aina, kun haluat ilman odottelua tai maksuja...
 
Ja kerrot sitten meille ovatko ne hyvät vai ei. Sillä ei suoraan sanottuna ole vitunkaan väliä, onko ne custom shopit vai ei, koska sillä ei vaan ole mitään merkitystä. Vain sillä on merkitystä, onko soundi mielestäsi hyvä. *hymiö tähän pehmentämään tuota kirosanaa*
 
Toinen vaihtoehto on, että myyt ne naurettavaan pilkkahintaan mulle. ;)
 
e. Fat 50's:t taitaa olla samanlaiset. En ole varma, kannattaa tarkastaa googlesta. Mutta kyllä niissäkin ilmeisesti pitäisi olla väritäplä myös kaulamikissä. Ellen aivan väärässä ole, niin tuo keltainen johto keskellä indikoi rw/rp:tä, mutta älä ota tätä faktana...
 
They pass too much electricity. -SRV
rainmaker
22.12.2015 21:24:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattasko jatkossa _ennen_ ostamista varmistaa onko mikit Fenderin custom shopin tekemät... Eikös sulla tässä vasta kesällä ollu joku custom shopin mikeiksi väitetty setti, jonka senkään oikeasta alkuperästä ei ollut tietoa?
 
Ei vaan, toivottavasti ovat aidot mikit :)
 
Those who can't do, teach; those who can't teach, teach gym.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti