Muusikoiden.net
25.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä kitarakama puuttuu maailmasta?
1 2 3 4
Arkka
13.12.2015 17:49:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tehdäänkö tekijämiehille palvelus ja visioidaan millaista kitarakamaa haluttaisiin tulevaisuudessa nähdä? Idea ketjuun syntyi siitä kun aina silloin tällöin kuulee pohdittavan "miksei kukaan oo tehnyt sellasta että.."
 
Mun puolesta voidaan sisällyttää keskusteluun niin omasta mielestä mahdolliset, kuin omasta mielestä utopistisetkin visiot; harva meistä on uusimmasta tekniikasta perillä kuitenkaan ja hullustakin ideasta voi toinen saada vähän realistisemman idean.
 
Henkilökohtaisesti nyt olis tarvetta pedaalille, joka tallentaa signaalia jatkuvasti tilapäiseen muistiin ja polkaistessa haluttu polkaisua edeltävä aika (esim. 30 s.) tallentuu pysyvään muistiin, josta sen sit myöhemmin toistaa tai kaivaa vaikka usb:llä talteen. Eli DAWeista tuttu toiminto pedaalimuodossa. Tämä siis niitä lukuisia hetkiä varten kun (mielikuvitus)kaveri toteaa, että "olipa hyvä riffi, soita uusiksi", eikä kukaan enää muista miten se meni.
 
Toki sitä voi ne 5 h jamit tallentaa ja kahlata myöhemmin läpi, merkata vaikka nauhurin aikakoodeja tms. ylös, mutta jotenkin tollanen kertapolkasulla sopiva pätkä talteen -pedaali viehettäis kovasti meikäläistä. Ei tarvisi edes biisin katketa ja osaisi päissäänkin operoida.
 
Ehkä tollanen on ja eiköhän jostain nauhurista tällasen kikkailisikin, mistä päästäänkin ketjun toiseen funktioon, eli siihen, että jos visioitu kampe löytyy jo tai tarpeen voi helposti kiertää, niin vinkkaillaan suuntaan ja toiseen.
 
Laulava Kylätohtori
13.12.2015 17:53:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Hei, se oli hyvän kuuloinen riffi, soitetaas se uudestaan.
- Ai mikä? No, miten se meni? Hä? Ai mää vai?
 
They pass too much electricity. -SRV
mpekkanen
13.12.2015 18:01:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös noista Looper pedaaleista löydy tuollaista, vai ymmärsinkö aivan väärin. Eihän niihin tietysti ole aivan loputtomasti mahdollisuutta äänittää signaalia, mutta kyllä useimmissa on aika pitkästi.
 
Itsellä olisi sellainen utopistinen haave, että soitettu signaali kulkisi ympärimaapalloa niin nopeasti(eli aivan realiaikaisesti), että ihmiset eripuolilla maailmaa pystyisi soittamaan ja jammailemaan keskenään. Soittimet olisivat vain kyteketty tietokoneisiin...
Ei taida ihan näin nopea tiedonkulku koskaan onnistua, mutta jos onnistuisi... se olisi kyllä todella kova juttu.
 
Kefiiri
13.12.2015 18:15:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Eikös noista Looper pedaaleista löydy tuollaista, vai ymmärsinkö aivan väärin. Eihän niihin tietysti ole aivan loputtomasti mahdollisuutta äänittää signaalia, mutta kyllä useimmissa on aika pitkästi.
 
Pystyykö loopperilla siis äänittämään takautuvasti, kun huomaa improvisoineensa viimeiset puoli minuuttia ennenkuulumattoman nerokasta kitarakuviota?
 
En ole musiikin asiantuntija.
Humppa-Pappa
13.12.2015 18:18:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite haluasin sellaisen villin näköisen baritoniseiskan jossa olisi 26 tai 27 nauhaa ja floikka. Sellaista ei oikein löydy mistään.
 
mpekkanen
13.12.2015 18:25:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Pystyykö loopperilla siis äänittämään takautuvasti, kun huomaa improvisoineensa viimeiset puoli minuuttia ennenkuulumattoman nerokasta kitarakuviota?
 
Niin ei varmaan takautuvasti, mutta jos on vaikka kaksi looper pedaalia. Soittaa niin, että toisella äänittää koko ajan ja jos ei esim. 30 sekunnin pätkä ole hyvää, niin ei laita sitä enää muistiin. Sitten jatkaa taas soittoa ja ottaa vaikka sillä toisella pedaalilla taas sitä soittoa talteen ja sama homma.
Tosin yhdellä saa saa tehtyä jonkun verran ja kahdella sitten tuplaten. En tiedä kuinka monipuolisia noita on, mutta noista voisi löytyä jonkinlainen ratkaisu.
 
Jos tarkoitus on käyttää kymmenittäin eripituisia soittopätkiä monien tuntien soitosta, niin ei siinä oikein auta kuin nauhoittaa koko soitto.
 
Sammo
13.12.2015 19:02:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon Lexiconiin ohjelmoinut metronomin ja pitkän delayn yhdistelmä, jossa säädöt on iskuja minuutissa metronomille ja sillä tempolla neljäsosien määrä viiveajaksi. Melko julma treenikaveri joka antaa palautteen heti :) Tämän ostaisin pedaalimuodossa kalliillakin.
 
"With me, I play loud. It's right out there. My manhood is right on the table. Examine it, pick it up, if you will. There it is." - Nigel Tufnell, Guitar Player Oct. '84
Funkånaut
13.12.2015 20:28:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmoinen, jolla saa kitaristien soittimet vaikenemaan kun puhutaan reeneissä sovituksista + leikit.
 
"Kyläkauppias saisi kyllä tarjota minulle hampurilaispihvin kiitokseksi tästä."
Arkka
13.12.2015 22:34:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Eikös noista Looper pedaaleista löydy tuollaista, vai ymmärsinkö aivan väärin.
 
Loopperimaailmasta tollanen takautuva äänitys varmaan tulee aikanaan löytymään, mutta ei vielä ole tullut ainakaan mulle vastaan.
 
Itsellä olisi sellainen utopistinen haave, että soitettu signaali kulkisi ympärimaapalloa niin nopeasti(eli aivan realiaikaisesti), että ihmiset eripuolilla maailmaa pystyisi soittamaan ja jammailemaan keskenään. Soittimet olisivat vain kyteketty tietokoneisiin...
Ei taida ihan näin nopea tiedonkulku koskaan onnistua, mutta jos onnistuisi... se olisi kyllä todella kova juttu.

 
Tosiaan taitaa nykytekniikalla olla mahdotonta, mutta tuo olis kyllä erittäin siistiä. Vaikka kyllähän sitä pieneen viiveeseenkin ilmeisesti on mahdollista tottua, eikös esim. old school -kirkkouruissa ääni syty suht pitkällä viiveellä. Vähän eri asia vetää tietty jotain rytmimusiikkia :)
 
Sammo: Mä oon Lexiconiin ohjelmoinut metronomin ja pitkän delayn yhdistelmä, jossa säädöt on iskuja minuutissa metronomille ja sillä tempolla neljäsosien määrä viiveajaksi. Melko julma treenikaveri joka antaa palautteen heti :) Tämän ostaisin pedaalimuodossa kalliillakin.
 
Ei lainkaan huono idea ja olisi helppo tehdä lisänä digitaaliseen delayhin tai looppipedaaliin kumpaan vaan tollanen treenimoodi.
 
Jeszse
14.12.2015 06:57:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humppa-Pappa: Ite haluasin sellaisen villin näköisen baritoniseiskan jossa olisi 26 tai 27 nauhaa ja floikka. Sellaista ei oikein löydy mistään.
 
Täähän nyt ei oo ku sähköpostia oikeeseen osoitteeseen.
 
ka uja teletabbies sa o yy sa o kaa sano koo fatpipe -megatherium || The Jasser Arafats || Crimson Day
antikristus
14.12.2015 07:45:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: Semmoinen, jolla saa kitaristien soittimet vaikenemaan kun puhutaan reeneissä sovituksista + leikit.
 
Bossin vitirysmittarilla saa ainakii mutetettuu signaalin ku sen polkasee päälle.
 
azlag
14.12.2015 08:31:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehdotin aikoinaan Kemperille - moisen pömpelin omistavana henkilönä - että kehittäisivät lisäosan tuohon laitokseen. Kyseessä olisi yksinkertainen "profiilintoistopurkki" (pedaali tai "iPod"-malli).
 
Eli jokainen voisi ostaa moisen purkin (1per KPA), ladata sinne vaikka mieluisimmat 3-5 profiiliaan ja soitella sen kautta (kuulokkeet, PA:t yms). Pelkkä volyymi ja mahdollisesti simppeli EQ. Tuon saisi tungettua vaikka taskuun ja kulkisi kätevästi mukana. Itsellä kun jo pelkän räkkimallin kiikuttaminenkin on toisinaan vähän tuskaista lyhyemmillä matkoilla ja kun tavaran määrä usein kovin rajallinen, minikokoinen versio olisi kätevä.
 
Kerroin heille myös miten sen voisi teknisesti toteuttaa mutta eipä ole näkynyt markkinoilla, ei :/
 
First I was like "what the fuck?". That developed into "what the actual fuck??" and soon turned into "WHAT the ACTUAL giggly-fuckity-fuck???!". Now, I'm just like "...fuck..."
Groke
14.12.2015 10:02:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Itsellä olisi sellainen utopistinen haave, että soitettu signaali kulkisi ympärimaapalloa niin nopeasti(eli aivan realiaikaisesti), että ihmiset eripuolilla maailmaa pystyisi soittamaan ja jammailemaan keskenään. Soittimet olisivat vain kyteketty tietokoneisiin...
Ei taida ihan näin nopea tiedonkulku koskaan onnistua, mutta jos onnistuisi... se olisi kyllä todella kova juttu.

 
Suurin nykytieteen tuntema nopeus on c, eli valonnopeus (300 000 km/s). Kuparikaapelissa ei tuohon ylletä, mutta ilmateitse, eli siis käytännössä satelliittien kautta päästään hyvin liki. Päälle tosin tulevat vielä erinäisten välityslaitteiden, aliverkkojen ja tietokoneiden omat viiveet.
Jos käytetään tietoliikennesatelliittia, joka sijaitsee geostationaarisella radalla (pysyy maasta katsottuna paikoillaan), eli 36 000 km päiväntasaajan yläpuolella, aiheutuu siitä oma lisäviiveensä. Edestakaisin maasta satelliittiin ja takaisin = 72 000 km : 300 000 km/s = 0.24 s = 240 ms.
 
Maapallon ympärysmitta päiväntasaajan kohdalla on pauttiarallaa 40 000 km. Joten vaikkapa puoliväliin maapalloa valonnopeudella edeten (mihin ei käytännössä aivan ylletä) ja sitten vielä sama matka takaisin tarkoittaisi, että kenties hieman epärealistista suoraa kaapelia käytettäessä aika = matka : nopeus = 40 000 km : 300 000 km/s = 0.133... s, eli pyöreästi 130 ms.
Mutta tosielämän olosuhteissa aikaa kuluisi väistämättä enemmän, moninaisista syistä johtuen (lukuisia reitittimiä, aliverkkoja ja ties mitä kaikkea). Eli käytännössä tulisi siis vielä reilusti tuota enemmän viivettä. Silloinkin, kun matka olisi tuota paljon lyhyempi.
 

 
Puheluissa tai varsinkaan normaalissa nettisurfailussa pieni viive ei välttämättä mitenkään haittaa. Mutta - ihmisen aivojen nopeuden näkövinkkelistä - reaaliaikainen nettiyhteys aivan mistä tahansa minne tahansa, vieläpä useiden ihmisten kesken ja pätkimättä on aivan toinen juttu. Eli juuri nyt mahdotonta, ainakin jos vaatimus on, että internettiä pitkin ja mistä tahansa minne tahansa maapallolla. Tosin harvapa esim. 1800-luvulla osasi ennustaa vaikkapa suhteellisuusteoriaa ja kvanttimekaniikkaa. Tai edes kännyköitä, internettiä ja DNA:n löytymistä.
 
Joten mistäs sitä tietää, mitä kaikkia ihmeellisyyksiä onnistutaan löytämään ja kehittämään seuraavina vuosisatoina, tai jopa vuosikymmeninä. Esim. hyödyntämällä kvanttitietokoneita ja toisistaan fyysisesti kaukana sijaitsevien hiukkasten välistä lomittumista, jolloin fyysinen etäisyys olisi siis täysin merkityksetön. Kvanttimekaniikan perusteisiin liittyvää keskustelua (englanniksi) yms. juttua löytyy esim. tältä suurelle yleisölle suunnatulta saitilta: http://www.worldsciencefestival.com … ere-next-quantum-leap/?icn=FA&pos=7
Joten ei muuta kuin patenttia vetämään ja startuppia pystyyn. ;-p
 
D'oh!
von spets
14.12.2015 10:15:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alle 500 gramman painoinen Strato joka soi hyvin. Olisko ontto lasikuiduista tehty "kuori"..
 
Domino-keksipaketin kokoinen vahvari combona joka soundaa Vibroluxilta ja/tai Bognerilta. Siinä voisi olla kännykällä ohjelmoitava äänensävysysteemi ja nettiyhteys. Ja toimii Teslan uudelleen ladattavalla patterilla.
 
Rumpalin hiljentämislaite.
 
www.facebook.com/thebadcaseband
Metalkallo
14.12.2015 10:23:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

von spets: Alle 500 gramman painoinen Strato joka soi hyvin. Olisko ontto lasikuiduista tehty "kuori"..
 
Tässä on ainakin pahvista tehty strato... Painosta en sitten tiedä?
https://www.youtube.com/watch?v=7Oo2H-W7d6A
 
Tukka päässä, järki jäässä.
basisti1971
14.12.2015 11:59:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Arkka: Henkilökohtaisesti nyt olis tarvetta pedaalille, joka tallentaa signaalia jatkuvasti tilapäiseen muistiin ja polkaistessa haluttu polkaisua edeltävä aika (esim. 30 s.) tallentuu pysyvään muistiin, josta sen sit myöhemmin toistaa tai kaivaa vaikka usb:llä talteen. Eli DAWeista tuttu toiminto pedaalimuodossa. Tämä siis niitä lukuisia hetkiä varten kun (mielikuvitus)kaveri toteaa, että "olipa hyvä riffi, soita uusiksi", eikä kukaan enää muista miten se meni.
 
...
 
Ehkä tollanen on ja eiköhän jostain nauhurista tällasen kikkailisikin, mistä päästäänkin ketjun toiseen funktioon, eli siihen, että jos visioitu kampe löytyy jo tai tarpeen voi helposti kiertää, niin vinkkaillaan suuntaan ja toiseen.

 
Tuollaisia black-box/flight-recorder tyyppisiä vermeitä muistaakseni rakenneltiin kovastikin nauhakaiuista ja kelanauhureista ja myöhemmin jopa (Bebekin) äänentallennuspiireistä vaikkei jälkimmäiset toki katkottomia looppeja tarjonneetkaan.
 
Usein pääkäyttötarkoituksena oli tietysti normi loopperi/ripiitteri treenikäyttöön, mutta koska tallennuksen pituus oli hyvinkin tarkkaan määriteltävä etukäteen, eikä valittua pituutta ollut helppo muuttaa, soveltuivat pienin muutoksin myös kuvailemaasi tarkoitukseen.
Ehkä jopa paremmin kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.
 
Näin digiaikaan moisen valmistaminen -varsinkin jos protokollamuutosta laitteen digistä tietokonemaailman digiin ei vaadita- on varsin helppoa.
Liitettävyyden laajennus sitten hankaloittaa tai ainakin monimutkaistaa komponenttitason vehkeiden tekoa, mutta luulisi kevyenkin protoalustan kykenevän moiseen jos siitä puolesta on kokemusta.
 

 
Veikkaisin kuitenkin jollekin tabletti-/älyvehje-alustalle softapohjaisen ratkaisun olevan se kustannustehokkain vaihtoehto.
Oheiskomponentit ja kuljetettavuus kun olisivat jo olemassa entuudestaan, pätkä koodia riittäisi suorittamaan itse idea.
En oikein jaksa uskoa kenenkään tänäpäivänä olevan ykköseuroja -jos sitäkään- enempää melko kapeakäyttöalaisesta erillislaitteesta maksamaan.
 
T:Samuli
 
Arkka
14.12.2015 13:30:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku vuosi takaperin kirosin, miksi Mesa ei julkaise graafista EQ:taan pedaalina. Meinasin siitä jo tänne kirjoittaa, mutta näemmä viime vuonna moinen tullut markkinoille. Aika suolainen hinta vaan laitoksella.
 
Groke: Suurin nykytieteen tuntema nopeus on c, eli valonnopeus (300 000 km/s).
 
Pirun valonnopeus, aina pilaamassa hyvät ideat.. ;)
 
basisti1971: Veikkaisin kuitenkin jollekin tabletti-/älyvehje-alustalle softapohjaisen ratkaisun olevan se kustannustehokkain vaihtoehto.
Oheiskomponentit ja kuljetettavuus kun olisivat jo olemassa entuudestaan, pätkä koodia riittäisi suorittamaan itse idea.
En oikein jaksa uskoa kenenkään tänäpäivänä olevan ykköseuroja -jos sitäkään- enempää melko kapeakäyttöalaisesta erillislaitteesta maksamaan.

 
Näin se taitaa olla. Eiköhän tällasen värkkäile kohta vaikka älypuhelimeen. Hyvä kirjoitus muutenkin, ei tullut mieleenkään noi nauha-ajan loopperit.
 
Spiral
14.12.2015 13:54:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: Semmoinen, jolla saa kitaristien soittimet vaikenemaan kun puhutaan reeneissä sovituksista + leikit.
 
En usko että tämä on mahdollista nykytekniikalla.
 
Spiral
14.12.2015 13:57:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groke: Suurin nykytieteen tuntema nopeus on c, eli valonnopeus (300 000 km/s).
 
Eiku 299 792 458 m/s eli noin 1 079 252 848,8 km/h
https://fi.wikipedia.org/wiki/Valonnopeus
 
superfly
14.12.2015 14:36:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmonen vehje patalaiskalle pitäis olla sisäänrakennettuna kitarassa että signaalin saisi vahvariin ilman piuhan etsimistä. Onhan noita langattomia lähettimiä mutta ne on aina irrallisia ja vaatii näpräämistä + etsimistä. Sama vehje voisi osata vaikka kytkeä vahvistimen päällekin vielä. Ihan vaan ajatuksena että otan skeban telineestä ja rojahdan sohvalle soittelemaan ilman mitään muuta säätöä. Ei luulis tämmöisen olevan mahdotonta.
 
Killing internet dragons is serious business!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti