Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko säröpurkki efektiloopissa rikkoa päätteen?
1
Jake24-25
27.11.2015 10:46:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luin netistä kirjoituksen jonka mukaan säröpurkki vahvistimen efektilooppiin laitettuna voi rikkoa vahvistimen päätteen. Pitäneekö paikkaansa? Netistä lukemiin kannattaa suhtautua kriittisesti joten kysyn useampia mielipiteitä asiasta. En usko että BOSS GT-100:sen efektilooppiin laitettuna säröpedaali voisi mitään rikkoa ainakaan jos soittelee kuulokkeiden läpi (ilman että laite on kytketty mihinkään), mutta bändisoitossa en ole vielä ulkoista säröpurkkia kokeillut GT-100:sen kanssa kun laite liitetään mikseriin tai monitoreihin niin ajattelin tuon lukemani jälkeen kysyä mielipiteitä ennen kuin käytän säröpedaalia GT-100:sen efektiloopissa bänditreeneissä ettei se riko laitteita johon kytkentä tapahtuu. Kiitos etukäteen neuvoista!
 
elsewhere
27.11.2015 11:01:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten ihmeessä se sen tekisi? Kyllähän se saattaa signaalin tehoa lisätä hieman, mutta ei niin paljoa, että sillä olisi merkitystä. Eri asia sitten on, kuinka hyvältä särö efektiloopissa kuulostaa. Makuasioita, totttakai.
 
Oma juttunsa on sitten pedaalimuotoiset päätevahvistimet kuten EHX:n Magnum44. Sieltä saattaa hyvinkin tulla tarpeeksi höökää ulos, että savu nousee. Mutta eipä niitä ole tuollaiseen käyttöön tarkoitettukaan.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Jake24-25
27.11.2015 11:13:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Miten ihmeessä se sen tekisi? Kyllähän se saattaa signaalin tehoa lisätä hieman, mutta ei niin paljoa, että sillä olisi merkitystä. Eri asia sitten on, kuinka hyvältä särö efektiloopissa kuulostaa. Makuasioita, totttakai.
 
Oma juttunsa on sitten pedaalimuotoiset päätevahvistimet kuten EHX:n Magnum44. Sieltä saattaa hyvinkin tulla tarpeeksi höökää ulos, että savu nousee. Mutta eipä niitä ole tuollaiseen käyttöön tarkoitettukaan.

 
Joo, varmistin vaan asian. Luulisi että kun GT-100:n on suunniteltu vahvistimen kanssa käytettäväksi niin ei olisi oikein kunnolla mietitty jos GT-100:n efektilooppiin laitettu särö rikkoisi vahvistimen tai laitteen johon GT-100.n on kytketty. Luulisi että tässä on sama kuin TC Electronicsin G-Systemin kohdalla jonka efektilooppiin voi laittaa säröjä ja G-System kiinni vahvistimeen.
 
Ainakin minulla efektilooppiin laitetut säröt ovat kuulostaneet hyviltä ainakin kuulokkeiden kanssa sekä ilman kuulokkeita äänitettyinä. Eri asia miten hyvältä sitten esim. monitoriin liitettynä kuulostaa, mutta GT-100:sen omat säröt ovat ainakin toimineet myös bändisoitossa joten uskon että ulkoinen särö voi myös toimia.
 
nakedzen
27.11.2015 11:41:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis hetkinen, ethän sinä edes ole laittamassa mitään kitaravahvistimen efektilooppiin? Vaan säröpedaalia multiefektin looppiin? Mutta eipä sillä merkitystä, kummassakaan tapauksessa ei mikään hajoa.
Jake24-25
27.11.2015 11:54:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nakedzen: Niin siis hetkinen, ethän sinä edes ole laittamassa mitään kitaravahvistimen efektilooppiin? Vaan säröpedaalia multiefektin looppiin?
 
Tarkoitin nimenomaan multiefektin efektilooppiin. Puhuin vaan tuossa alussa vahvistimesta kun olin lukenut että vahvistimen efektilooppiin jos laittaa särön niin pääte hajoaisi. Kysyin tätä sillä että varmistin että eihän jos multiefektin liittää esim. monitoreihin ja särön multiefektin looppiin niin ettei tapahtuisi samaa kuin vahvistimen kanssa noiden juttujen mukaan voi tapahtua. Se ei sitten pidä paikkaansa kuitenkaan kuten luin nyt eli mitään ei kummassakaan tapauksessa voi mennä rikki. Kaikki siis selvää nyt. Kiitokset vielä vastauksista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti