Muusikoiden.net
19.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mallintavan signaaliketju?
1
ÄrGee
20.09.2015 16:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun täällä on ketjuja mm. AxeFx ja Kemper -laitteista, niin tehdään hieman yleismaailmallisempi asiaa käsittelevä ketju.
 
Omassa Overloud TH2:ssa on seuraavanlainen; noisegate> kompura> OD> noisegate> vahvistinmallinnus> EQ> kaappimallinnus> reverb. Ennen vahvistinta ketju jaetaan stereoksi ja kumpikin puoli on periaatteessa tuplana. Kaappimallinnus on IR-periaatteella toimiva tässä softassa. Toinen puoli on säädetty ns. out of phase jotta saadaan enemmän ''wall of sound'' tyyppinen efekti, panorointi 100% oikea ja vasen. Pääpiirteittäin tuollaista meininkiä kun puhutaan hi-gainista.
 
Miten itse toteutatte nämä? Miten soundista saa mahdollisimman oikeata vahvistinta muistuttavan? Miten äänityksessä käytettävä patchi eroaa muussa soittamisessa käytettävästä? Särön määrä, mikä on tarpeeksi ja mikä liikaa? Miten välttää liian ''muovista'' saundia?
 
askomiko
20.09.2015 17:45:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaiheenkääntö on vähän vaarallinen temppu mutta voihan sen tehdä jos ihan välttämättä haluaa niin kauan kun stereona soittelee. Omissa livesoundeissa tuntuu olevan äärettömän vähän säröä kun niillä kotona soittaa, mutta kovalla volumella ne rämisee sitten just sopivasti.
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
ÄrGee
20.09.2015 17:57:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Vaiheenkääntö on vähän vaarallinen temppu mutta voihan sen tehdä jos ihan välttämättä haluaa niin kauan kun stereona soittelee. Omissa livesoundeissa tuntuu olevan äärettömän vähän säröä kun niillä kotona soittaa, mutta kovalla volumella ne rämisee sitten just sopivasti.
 
Ei periaatteessa vaiheenkääntö, vaan että toisessa signaalitiessä on pieni määrä viivettä. Eli ns. Petrucci temppu, mikä saa homman kuulostamaan isommalta.
 
Antti1
21.09.2015 08:26:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se viive nimenomaan vaihetta sotkee. Viiveen määrä vaikuttaa siihen taajuusnippuun, joka milloinkin sotkeutuu. Mut voihan sitä käyttää, jos hyvältä kuulostaa. Toivottavasti miksaaja panoroi livenä laitoihin, muuten kuulostaa skeidalta.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
ÄrGee
21.09.2015 16:00:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kyllähän se viive nimenomaan vaihetta sotkee. Viiveen määrä vaikuttaa siihen taajuusnippuun, joka milloinkin sotkeutuu. Mut voihan sitä käyttää, jos hyvältä kuulostaa. Toivottavasti miksaaja panoroi livenä laitoihin, muuten kuulostaa skeidalta.
 
Juu... ja näin voi sotkea vielä neljää eri kaappimallinnusta keskenään mikä kuulostaa parhaalta. Kaappimallinnus tuntuisi olevan yleensä hyvin tärkeänä osana kokonaisuutta.
 
min
21.09.2015 17:37:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjotan ton Askomikon särön vähäsyyden live käytössä. Mitä enemmän säröö isolla volalla, sitä ohkasempi ja sirkkelimpi soundi tuntuu olevan.
 
Laulava Kylätohtori
22.09.2015 10:12:32 (muokattu 22.09.2015 10:14:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

askomiko: Omissa livesoundeissa tuntuu olevan äärettömän vähän säröä kun niillä kotona soittaa, mutta kovalla volumella ne rämisee sitten just sopivasti.
 
Itse huomannut saman. Ei vaan toimi se treeniksen herkullinen reunamurosoundi (lähes puhdas) yhtä hyvin kotona hiljaisemmalla volalla. Myös kitaran vola toimii mielestäni paremmin, kun ääntä on enemmän.
 
Tästä varmaan johtuu, etten ole koskaan saanut purkkeja toimimaan treeneissä, vaikka kotona niistä jotain ok soundia ulos saisikin...
 
min: Allekirjotan ton Askomikon särön vähäsyyden live käytössä. Mitä enemmän säröö isolla volalla, sitä ohkasempi ja sirkkelimpi soundi tuntuu olevan.
 
Ei liene tavatonta, että sitä yritetään korjata lisäämällä säröä entisestään...
 
e. tämähän oli tosiaan mallintava-ketju, omat horinat koskee siis putkaria, mutta kai se on sama molemmilla...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti