Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bugera 6262 2 x 12" 120 RMS voluumiongelma
1
SudenUni
23.08.2015 13:59:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli pitkään tuo Bugeran putkivahvistin pois soitosta ja sitä autolla kuiskailin ja yhden nopean jarrutuksen jouduin kerran tekemään että se heilahti edestakaisin. Nytr ongelmana on se (en muista oliko jo alussa) että tolla toosalla ei voi oikein soittaa hiljaa. Voluumipotikka on numeroin 1 - 10. Jotenkin saa kotikäytössä soitettua kun oikein hipsuttaa nollasta hieman ylöspäin. Mutta jos esim voluumitasolla 2 ollaankin jo lähellä bänditreenivolaa. Eli jo pikku käännöllä vahvistin soi niin perkeleen lujaa. Onko toi vehje rikki vai onko se nyt vaan sen ominaisuus?
 
tukse
23.08.2015 15:11:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän se on just tuommoinen. Ei noilla oikeen voi kämpillä soittaa. Hommaa semmoinen vahvistin missä saa tehot vaikka 1watille, niin alkaa onnistumaan
 
Put up or shut up
Antti1
23.08.2015 15:12:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa aivan normaalilta. Master 2/10 pitääkin olla jo perkeleenmoinen möykkä.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
hallu
23.08.2015 15:14:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SudenUni: Minulla oli pitkään tuo Bugeran putkivahvistin pois soitosta ja sitä autolla kuiskailin ja yhden nopean jarrutuksen jouduin kerran tekemään että se heilahti edestakaisin. Nytr ongelmana on se (en muista oliko jo alussa) että tolla toosalla ei voi oikein soittaa hiljaa. Voluumipotikka on numeroin 1 - 10. Jotenkin saa kotikäytössä soitettua kun oikein hipsuttaa nollasta hieman ylöspäin. Mutta jos esim voluumitasolla 2 ollaankin jo lähellä bänditreenivolaa. Eli jo pikku käännöllä vahvistin soi niin perkeleen lujaa. Onko toi vehje rikki vai onko se nyt vaan sen ominaisuus?
 
Joidenkin vahvistimien volume on kyllä skaalattu juurikin noin äkkinäiseksi eli uskon ettei kyse ole viasta, mutta en tietenkään tunne vahvistintasi eli en voi olla varma. Kuitenkin tuntuu aika epätodennäköiseltä että juuri tuollainen vika voisi syntyä kuvaamastasi tilanteesta. Kaiuttimen kytkennän saattaisin itse tarkistaa, että skope on oikean ohmisessa lähdössä, vaikka todennäköisesti sekään ei asiaa selitä. Onhan 120w putkilaite todella järeä mörssäri kotikäyttöön. Vahvistimen kesyttämiseksi kotikäyttöön on kylläkin olemassa keinoja esimerkiksi efektilenkkiin volapedaali tai EQ pedaali tms. jolla voi tehoja toppuutella helpommin säädettävällä säätimellä. tai sitten keinokuorma. Etuasteputkien vaihtaminen matalampigainisiin, voi myös joissakin tapauksessa auttaa. Niin ja vahvistimen kytkennästä riippuen voi pääteputkia vähentää jolla saa tehot puolitettua, etc.. Kaikki keinot joilla volumea jarrutat tulevat tavalla tai toisella vaikuttamaan myös soundiin joten joudut hakemaan itsellesi sopivan tavan.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
ÄrGee
23.08.2015 19:04:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitan bändissä 6260 nupilla 4/10 volalla, ja on se kakkosella jo äänekäs. Eli täysin normaalia.
 
SudenUni
23.08.2015 21:14:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Joidenkin vahvistimien volume on kyllä skaalattu juurikin noin äkkinäiseksi eli uskon ettei kyse ole viasta, mutta en tietenkään tunne vahvistintasi eli en voi olla varma. Kuitenkin tuntuu aika epätodennäköiseltä että juuri tuollainen vika voisi syntyä kuvaamastasi tilanteesta. Kaiuttimen kytkennän saattaisin itse tarkistaa, että skope on oikean ohmisessa lähdössä, vaikka todennäköisesti sekään ei asiaa selitä. Onhan 120w putkilaite todella järeä mörssäri kotikäyttöön. Vahvistimen kesyttämiseksi kotikäyttöön on kylläkin olemassa keinoja esimerkiksi efektilenkkiin volapedaali tai EQ pedaali tms. jolla voi tehoja toppuutella helpommin säädettävällä säätimellä. tai sitten keinokuorma. Etuasteputkien vaihtaminen matalampigainisiin, voi myös joissakin tapauksessa auttaa. Niin ja vahvistimen kytkennästä riippuen voi pääteputkia vähentää jolla saa tehot puolitettua, etc.. Kaikki keinot joilla volumea jarrutat tulevat tavalla tai toisella vaikuttamaan myös soundiin joten joudut hakemaan itsellesi sopivan tavan.
 
Juu kyllä mulla pedaaleita löytyy joilla vehkeet saan kesytettyä... ihmettelin vaan tuota voluumitasoo noin pienellä lukemalla mutta ilmeisesti siis normaalia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti