Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Epiphone Alnico Classic ja ProBucker
1
Hellureiii
05.08.2015 00:54:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro! Taas kyselemässä neuvoja :D
 
Jenkkipalstoja lukeneena jäi pari asiaa otsikon mukaisista mikeistä vaivaamaan:
 
Epiphonen Les Pauleissa kun on noita kumpaakin otsikon mukaista mikkiä, mutta Alnico Classicia ilmenee oikeastaan vain hiukan halvemmissa malleissa kun taas ns paremmissa malleissa on sitten tuo ProBucker. Niin kuinka erilaisia äänimaailmaltaan nuo ovat?
 
Jäi vähän se käsitys, että Alnico Classic olisi paskempi ja mutaisempi mikki? Ja ProBuckerissa olisi enemmän harmoniaa ja selkeyttä? Sen tiedän, että toisessa ovat erilaiset magneetit jne, mutta minulle se ei kerro mitään kun en ole mikkien käämintää opiskellut jne :D
 
Näiden mikkien saundiero vaivaa lähinnä siksi kun olisi tarkoitus hankkia jossain välissä taas Les paul. Ja sen mitä youtubesta kattelin, niin Alnico Classic-mikeillä juurikin sama vahvistin kuin itsellänikin kuulosti perkeleen hyvältä alavireisenä melodeath-tyyppisessä raskaassa näppäilyssä.
 
Ja nyt joku voisi sanoa, että osta sitten se kerta se kuulosti hyvältä. Ongelma on se, että paikallisesta liikkeestä ei ainankaan toistaiseksi löydy muita ku ProBucker-malleja. Eli vertailemaan en pääse, eikä liikkeessä kuitenkaan ole samaa styrkkaria kuin himassa. Ja mielelläni hankkisin hiukan laadukkaamman mallin kun hintaerot eivät ole suuret, mutta jos se saundi taas muuttuu ei halutuksi, niin sekään ei ole hyvä :/
 
Eli jos teillä kellään olisi vähän tietoa opastaa noista mikkien eroista, niin kertokaa ihmeessä :)
 
JuSu
05.08.2015 08:19:22 (muokattu 05.08.2015 08:19:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellureiii:
 
Eli jos teillä kellään olisi vähän tietoa opastaa noista mikkien eroista, niin kertokaa ihmeessä :)

 
Alkuun pahoittelut, että menee hippasen ohi kysymyksesi. Mutta jäin itse tuumimaan tätä seuraavasti:
 
Älä osta kitaraa mikkien vuoksi. Osta se kitara, joka parhaiten sopii käteen, oli mikit mitkä tahansa. Mikkien vaihto on melko helppoa ja suht' halpaakin, kun katselee torilta, esim. Seymour Duncan -humpparipariskuntia (esim. Jazz/JB) on käytettynä tarjolla melkein jatkuvasti satasella. Väittäisin, että ovat paremmat mikit kuin kummatkaan mainitsemistasi.
 
Eli jos se kitara sopii käteen - osta se. Ettet vaan päädy omistamaan kitaraa, jossa on haluamasi mikit, mutta ei oikein tunnu mukavalta. Mikit kun voi tosiaan aina vaihtaa.
 
Esim. jos ihan perusstankku sattuu natsaamaan käpälään, niin niitä saa hyväkuntoisia käytettyjä parilla sadalla. Siihen satasella Duncanit, ja saapi niistä orkkismikeistäkin myydessä jonkun kympin... Mutta n. kolmen sadan budjetilla Epiluurin Les Paul Duncaneilla on täysin realistinen vaihtoehto, käytettynä.
 
JuSu
 
Tyhjännaurajasta tulee räkänokka.
iec
05.08.2015 10:00:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuSu: ...Älä osta kitaraa mikkien vuoksi. Osta se kitara, joka parhaiten sopii käteen, oli mikit mitkä tahansa. Mikkien vaihto on melko helppoa ja suht' halpaakin, kun katselee torilta, esim. Seymour Duncan -humpparipariskuntia (esim. Jazz/JB) on käytettynä tarjolla melkein jatkuvasti satasella. Väittäisin, että ovat paremmat mikit kuin kummatkaan mainitsemistasi....
 
JuSu

 
Komppia tälle. Mikkien vaihto ei ole mitään tähtitiedettä. Youtubesta löytyy hyviä videoita aiheeseen liittyen. Olikohan jopa yksi video itse herra Seymour Duncanilta, jossa vaihdetaan LP-malliseen skittaan mikit. Eikä se vaihdattaminen kitarakorjaajallakaan kovin kallista ole, jos omat taidot epäilyttää. Oliskohan operaation hinta luokkaa 50-60 euroa tätä nykyä.
 
-iec
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
Hellureiii
05.08.2015 17:20:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksista!
 
Joo siis normaalisti en kitaraa ostaessa mikeistä niin välitäkkään kun on noita vaihtoja tullut teetettyä aika edullisesti lähiliikkeessä. Itseasiassa nytkin miulla on tällä hetkellä yks RG siellä mikkien vaihdossa :)
 
Pääasiallisesti siis soitan noilla ns superstratoilla, mutta omistin aikanani Renon Les Paul-kopion joka tuli sitten myytyä itseasiassa aika helkkarin halvalla arsenaalin päivitysten vuoksi ja näin jälkeenpäin se on monesti harmittanut. Kyseessä oli siis aika lailla perus lespaa muistuttava kopio. Eli uskoisin Epistä saavani hiukan paremman laatuisen jopa tilalle.
 
Eli vaikka ohkasilla Ibanezeilla soitankin, niin myös lespat sopivat käteeni ja pidän niistä. Esimerkiksi jostai syystä lespalla soitan paljon komeammat tabbingit kuin pidempi skaalaisilla. Eli siis tiedossa on, että perus Les Paul kyllä sopii handuuni hyvin.
 
Eri mikkivariaatioita löytyy siis nykyisistä kitaroista niin halvempia kuin ihan sitten Emg-osastoakin. Kaikista löytyy sitä jotakin mistä tykkään, mutta tätä mitä alkuviestissä sanoin, en ole saanut omistani irti.
 
Tästä olisi kyse ja omasta mielestäni nuo Alnicot saundaavat ihan hemmetin hyviltä tässä: https://www.youtube.com/watch?v=7DBDCm5r0Fs Kyseessä siis sama vahvistin kuin itselläni, vahvistimen omilla saundeillä, ei siis mitään lisäyksiä.
 
Tuollaista kaipaan siis tiettyihin omiin biiseihin. Käytän jopa samaa virettä kuin tuo kaveri. Ja korostan vielä, että siis lespaa olen pitkään jo miettinyt hankkia uudelleen yhdeksi rinnakkaiseksi kitaraksi, joten siis tämä ei ole ainut syy miksi sen ostaisin, mutta olisihan se kiva jos sen saisi vielä kuulostamaan tuolta :D
 
Nyt tuli taas kauheasti tekstiä ja osa varmaan poikkesi jo aiheestakin, mutta toivottavasti jaksatte lukea :D
 
darrell
05.08.2015 21:01:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellureiii: Kiitti vastauksista!
 
Tästä olisi kyse ja omasta mielestäni nuo Alnicot saundaavat ihan hemmetin hyviltä tässä: https://www.youtube.com/watch?v=7DBDCm5r0Fs Kyseessä siis sama vahvistin kuin itselläni, vahvistimen omilla saundeillä, ei siis mitään lisäyksiä.
 
...
 
Tuollaista kaipaan siis tiettyihin omiin biiseihin. Käytän jopa samaa virettä kuin tuo kaveri.
 
...

 
Tuo ämyrin mikitys (mikin tyyppi, sijainti ja aksiaalikulma) vaikuttaa aivan ratkaisevasti klipissä kuulemaasi soundiin. Aivan tuhnupaskan ja hyvän mikin ero on suht huomattava, mutta siitä eteenpäin menee vaikeaksi ... :-).
 
Oletko pysyvistä ketjuista kuunnellut SM57:n samplet mikin eri sijainnilla?
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223533
eli http://www.haje.fi/mikkitesti/
 
Kun en ole itse tehnyt vastaavia testailuja, niin aika avartavaa oli kuunnella näitä.
 
Mulla on kaikkien näiden vuosien aikana ainoastaan yksi kitara "herännyt kuolleista" mikkien vaihdon myötä, eli ero oli niin huomattava, että en ollut uskoa korviani. Epäilin pitkään vanhojen mikkien sähköissä jotain juotosongelmaa tms., mutta vahnat mikit vaan eivät sopineet yhtään ko kitaraan. En edelleenkään tiedä miksi.
 
En sano, ettei kannata, mutta youtube klippien perusteella ainakin itselle mikkien valinta olisi aika lottoamista.
 
Antaa kaikkien kitaroiden soida. Kielten värähtely yleinen ja yhtäläinen.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti