Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pyhiinvaellusmatka Thomannille
1 2
Spiral
09.07.2015 21:00:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Satuin autoilemaan Treppendorfin lähimaisemissa joten päätin piipahtaa Thomannilla. Kohta kymmenisen vuotta tullut tilailtua tuolta kaikenlaista, joten olihan se nyt nähtävä kun mahdollisuus oli. Lännen suunnasta ajomatka kulki hyvin pienien maalaiskylien läpi, ja itse Treppendorfkin oli sympaattisen pieni ja unelias, ainakin maanantai iltapäivänä. Kylää lähestyessä näkymää hallitsee valtava Thomannin varasto ja sen pihalla pyörivä DHL-rekkojen armada, mutta kun pääsee itse kylän sisään, se vaikuttaa hyvin tavalliselta saksalaiskylältä.
 
Itse myymälä sopii kylän tyyliin isoa varastoa paremmin. Harjakattoinen, isohko rakennus jonka pihalla on parkkipaikka, joka taas rajoittuu pieneen lampeen. Sisään astellaan ison kitaran ali ja ensimmäisenä vastassa on jonkinlainen respa. Koko rakennus on pienehkön tavaratalon kokoinen ja tavaraa on useammassa kerroksessa. Suuntaan ensimmäisenä kellariin, kitara-osastolle. Suuri kitarahuone on täynnä monenlaista kepukkaa, akustiset pääosin isolla parvella, ja arvokkaimmat kitarat lasioven takana suojassa. Muuten kitaroita ja oheislaitteita (mm. Kemper) voi kokeilla vapaasti. Myönnettäköön etten kitaroiden osalta pystynyt keskittymään oikein mihinkään, niitä oli yksinkertaisesti liian paljon. Äänieristettyjä vahvistinhuoneita on kolme, joista kaksi on lähinnä komboille ja yksi nupeille. Päätän kokeilla Mesa Boogien 5:25 vahvistinta, mutten saa valittua kaappia. Pyynnöstä paikalle tulee ystävällinen, englantia puhuva myyjä, joka resetoi kaapinvalintasysteemin ja soitto voi alkaa. Olihan se mukava soitella isolla volumella ja hienolla, vaikkakin kalliilla, vahvistimella.
 
Jatkan kierrosta pedaalihuoneeseen, jonne tulee kohta myyjä ja joku nuori asiakkaanjolppi. Myyjä kehottaa minua ystävällisesti kysymään heti jos on jotain kysyttävää, ja jatkaa keskustelua tuon aloittelevan muusikon kanssa. Sen mitä saksasta ymmärrän, ja mitä tutuista merkeistä päättelin, myyjä kyseli ja keskusteli hyvinkin pitkään ja kiinnostuneena pojan soittomieltymyksistä ja nykyisistä kamoista. Esimerkillistä. Testasin ja päätin ostaa Bossin TR-2 tremolon, ihan jo muistoksikin. Tylsä, mutta toimiva valinta. Tiskillä kyselivät heti asiakastilin perään. Sanoin että on, mutta en muista yksityiskohtia. Asiakastiedot löytyivät kuitenkin koneelta sukunimen perusteella. Maksoin (jälleen kerran, hyvää englantia puhuvalle ja ystävälliselle myyjälle) ja sain maksusta kuitin. Itse tavara pitää noutaa varastolta. Myymälässä oli näyttö jossa näytettiin ostajan nimi ja aika milloin tuote olisi valmis noudettavaksi.
 
Muut osasto tuli kierrettyä sitten ylimalkaisemmin, mitä nyt sähkörumpuja kävin vähän paukuttelemassa, mutta muuten lähinnä käveleskelin ympäriinsä ja ihmettelin suu auki maailman menoa. Lopulta ajoin varastolle ja hain pedaalin. Päivän päätteeksi juotiin vielä limonaadit Thomannin oman ravintolan terassilla. Maanantai iltapäivä oli erittäin hyvä päivä vierailulle, sillä väkeä oli vähänlaisesti (kaupan kokoon nähden) ja tunnelma oli leppoisa. Täytyy vielä ihmetellä tuota myyjien ystävällisyyttä. Ei näyttänyt haittaavan vaikka minäkin olin, ainakin osittain, turistina liikkeellä. Jokaista asiakasta palveltiin hyvin ja asiantuntevasti.
 
En nyt tietenkään sano että Thomann on kaikista paras ja halvin jne., mutta onhan se jonkinlainen soitinkaupan ikoni. Voin suositella vierailua jos sellaiseen joskus on mahdollisuus.
 
Ohessa kuvaa ja videota.
https://youtu.be/Zgkx6V__cfg
 
hallu
09.07.2015 21:53:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostava matkakertomus videoineen, kiitos siitä. Tekee itselläkin mieli lähtä moista nähtävyyttä pällistelemään :-D. Mainitsit, että osto tehtiin tiskillä ja kama haettiin varastosta eli varmaan samankaltainen systeemi kuin suomen Gigantissa? jäikö sinulle käsitystä, että jos olisi ostamassa kitaraa, niin voisiko valita sen yksilön jota on kokeillut, vai antaako ne silloinkin varastosta vaan jonkun samanlaisen? tai onko yleensäkään mahdollista kokeilla saman merkin ja mallin useampaa yksilöä?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Spiral
09.07.2015 22:05:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: jäikö sinulle käsitystä, että jos olisi ostamassa kitaraa, niin voisiko valita sen yksilön jota on kokeillut, vai antaako ne silloinkin varastosta vaan jonkun samanlaisen? tai onko yleensäkään mahdollista kokeilla saman merkin ja mallin useampaa yksilöä?
 
Nyt menee kyllä hieman arvailuksi, mutta minusta samasta mallista oli esillä vain yksi kappale, ehkä useammalla värivaihtoehdolla, eli luulisin että kovin montaa yksilöä ei pääse kokeilemaan. En osaa sanoa saako kokeilemansa yksilön mukaansa, luulisin että saa. Pedaalit ovat kuitenkin bulkki-tavaraa kitaroihin verrattuna. Mutta tämä kaikki mutuna.
 
zedder
09.07.2015 22:11:06 (muokattu 09.07.2015 22:12:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse pyysin tiskillä kokeiltavaksi sellaisen kitaran joka ei ollut näytillä telineissä. Puolen tunnin päästä toivat semmoisen ja ostin kokeilemani yksilön.
 
Tavallisesti vissiin jos haluaa kitaran jota ei ole hipelöity, niin sen joutuu hakemaan noutopisteestä kävelymatkan päästä. Itse hain sieltä kielet halpis-Steinbergeriini. Noin ainakin vuonna 2012. Tuskinpa kiikuttavat varastosta useampaa samanlaista keppiä testattavaksi, vaikka mistä sen tietää...
 
EDIT:Mutta kai sen demoyksilön saa ostaa jos haluaa.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
mpekkanen
09.07.2015 22:25:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus yli 15 vuotta sitten soittelin Thomannille ja kyselin onko siellä käytettyjä soittimia.
Silloin oli ainakin ja myöskin sellaisia joita ei missään kuvastoissa ollut. Silloin ei tainut vielä nuo nettisivut olla ihan noin toimivat kuin nykyään. Taisivat kuitenkin olla toiminnassa, mutta eivät ihan noin hyvät.
 
Yksi asia mikä olisi noissa sivuissa ihan selkeästi parantamisen arvoinen seikka nykyään on B-stock kitarat ja myynnistä poistuvien alennuskitaroiden listaus.
Siellä kun on paljon sellaisia jotka on jo myyty. En oikein ymmärrä, miksi sinne ei laitettaisi vain niitä mitä on oikeasti saatavilla.
 
Sekin olisi ihan hyvä jos siellä on noita vaihdossa tulleita käytettyjä soittimia, että niitäkin olisi listattu tuonne sivuille.
 
Joskus vuosituhanteen vaihteessa oli melko lähellä, etten ostanut sieltä yhtä käytettyä USA Custom Shop Jackson Strat kitaraa. Löysin sitten Musamaailmasta aika samanlaisen ja se oli vielä hieman vanhempi ja itselle mieluisempi, niin se tuli sitten hommattua. Musamaailmasta oli muutenkin tullut hommattua monenlaista joten se oli silloin jo senkin takia itselle toimiva juttu.
Toki oltiin kieliä ja muuta "sälää" tilattu porukalla jo silloinkin Thomannilta, mutta ei kauhean arvokkaita soittimia kuitenkaan.
Eli on siellä ainakin joskus ollut myös käytettyjäkin, mutta en tiedä mikä on nykyinen tilanne. Silloinkaan niistä ei ollut missään mitään mainintaa.
 
machinehead72
09.07.2015 22:46:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekkin tuolla käyneenä voin vain suositella paikkaa vaikka pitkän viikonlopun reissulle:) Kirjoitin tuosta itsekkin artikkelin -->
http://muusikoiden.net/artikkelit/1721
 
Ei tosin oo noin hienoo videoo tuolla.. Paikat näköjään muuttuneet hieman omasta reissusta:D
 
https://soundcloud.com/machinehead72 --> Pohojanmaan räkäsintä röck n rollia!
Kontiak
09.07.2015 22:53:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spiral: Täytyy vielä ihmetellä tuota myyjien ystävällisyyttä. Ei näyttänyt haittaavan vaikka minäkin olin, ainakin osittain, turistina liikkeellä. Jokaista asiakasta palveltiin hyvin ja asiantuntevasti.
 
Suomessa vieläpä luullaan, että se olisi vain yhtä asiakaspalvelukurssia vaille meilläkin noin.
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
zedder
09.07.2015 22:57:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Joskus yli 15 vuotta sitten soittelin Thomannille ja kyselin onko siellä käytettyjä soittimia.
Silloin oli ainakin ja myöskin sellaisia joita ei missään kuvastoissa ollut. Silloin ei tainut vielä nuo nettisivut olla ihan noin toimivat kuin nykyään. Taisivat kuitenkin olla toiminnassa, mutta eivät ihan noin hyvät...

 
Jotenkin kuvittelin että tässä oli tarkoitus horista Thomannista kivijalkakauppana, ei niinkään postimyyntifirmana...?
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
mpekkanen
09.07.2015 23:07:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zedder: Jotenkin kuvittelin että tässä oli tarkoitus horista Thomannista kivijalkakauppana, ei niinkään postimyyntifirmana...?
 
Kyllä.
 
Vaikka tuon ehdotuksen tuosta b-stock kitaroista ja valikoimasta poistuneista kitaroista laitoinkin tuohon.
 
Niin kyllä se kiinnostaisi tietää onko siellä vielä niitä käytettyjä?
Jos on niin voisihan niistä ehkä netissäkin olla mainintaa...
 
Tuo käytettyjen tilanne oli kuitenkin se ensisijainen asia, jota en tiedä. Joskus on ainakin ollut ja jos on edelleen, niin silloinhan sinne voisi olla entistä enemmän syytä lähteä paikan päälle.
 
tele09
10.07.2015 00:23:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei uskoisi sähkökitaran keksijä silmiään jos tuon kaupan näkisi...
 
Spiral
10.07.2015 08:53:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

machinehead72: Itsekkin tuolla käyneenä voin vain suositella paikkaa vaikka pitkän viikonlopun reissulle:) Kirjoitin tuosta itsekkin artikkelin -->
http://muusikoiden.net/artikkelit/1721
 
Ei tosin oo noin hienoo videoo tuolla.. Paikat näköjään muuttuneet hieman omasta reissusta:D

 
Hyvä artikkeli!
 
Tympee Huttunen
10.07.2015 09:11:05 (muokattu 10.07.2015 09:12:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno video! Millä toi oli kuvattu? Veikkasin Zoom Q8 ainakin osaan. E: Taisikin olla Gopro, kun muita videoita katsoi.
 
Olisi kyllä hieno päästä Thomannilla käymään.
 
Rouhea kitarasoundi taustamusassa myös.
 
Spiral
10.07.2015 10:01:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lastinen: Hieno video! Millä toi oli kuvattu? Veikkasin Zoom Q8 ainakin osaan. E: Taisikin olla Gopro, kun muita videoita katsoi.
 
Olisi kyllä hieno päästä Thomannilla käymään.
 
Rouhea kitarasoundi taustamusassa myös.

 
Kiitos!
Videossa oli sekaisin sekä GoProta että vanhaa pokkaria (autoilukohta).
 
TTV
10.07.2015 11:38:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset Spiralille plussan arvoisesta tekstistä ja videosta Tuonne pitää itekkin päästä kerran elämässä...
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
mpekkanen
23.07.2015 11:17:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussaa täältäkin. Edelleen kiinnostaisi kuitenkin se, että onko siellä myymälässä käytettyjä soittimia. Ei siis mitään B-stock tavaroita, vaan käytettyjä kitaroita, bassoja jne.
Joskus on ainakin ollut.
 
Spiral
23.07.2015 11:19:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Plussaa täältäkin. Edelleen kiinnostaisi kuitenkin se, että onko siellä myymälässä käytettyjä soittimia. Ei siis mitään B-stock tavaroita, vaan käytettyjä kitaroita, bassoja jne.
Joskus on ainakin ollut.

 
Itse en ainakaan nähnyt, voi olla että en vain huomannut.
 
mpekkanen
23.07.2015 11:29:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastauksesta :)
 
Joskus siellä tosiaan oli ja ne oli liikkeen puolella. Varmaan olisi huomannut, veikkaan ainakin, ettei ihan muutamasta yksilöstä kuitenkaan puhuttaisi.
Voi olla liikkeelle yksinkertaisempaa ja järkevämpääkin keskittyä pelkästään uusien myyntiin ja jättää vaihtosoittimet ottamatta. Tuleehan noita palautuksiakin, niin käytetyt veisivät helposti aikamoisen tilan.
 
Midrange
26.07.2015 15:36:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai tuolta saa sitten ostaa sen hyllyssä olevan testattavan kitarayksilön jos niin haluaa?
 
Jormaz
26.07.2015 17:38:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midrange: Kai tuolta saa sitten ostaa sen hyllyssä olevan testattavan kitarayksilön jos niin haluaa?
 
Mitä väliä? Suomeen tilattuna ne on aina hyviä yksilöitä, ainakin siinä vaiheessa kun ne ilmestyy torille.
 
No tiedäthän.. Tarkoitettu.. tiedäthän..
Kontiak
26.07.2015 19:40:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kamera otsalle ensi kerralla, niin tallentuu se asiakaspalvelukin siinä samalla. ;)
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti