Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mesa Boogie Lonestar Special
1
Arms
17.06.2015 21:04:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys,
 
En löytänyt aikaisempaa keskustelua tästä Special mallista, joten ajattelin laittaa omia kokemuksia ja kysellä muilta, mitä mieltä olette olleet.
 
Itselläni on Combo malli ollut nyt reilut kaksi vuotta käytössä. Soundit ovat olleet erittäin hyvät ja omaan mieleeni. Puhtailla Les Paul sekä Stratocaster kuulostavat todella hyviltä. Niin hyvät puhtaat on, että välillä on vaikea lopettaa soittamista useammankaan tunnin jälkeen. Toisaalta vahvistin on treeniksellä, joten senki vuoksi haluaa aina soittaa niin paljon kuin mahdollista.
 
Puhtaat ajan ulos 5 watin moodissa, joka on meidän treenis volalla juuri sopiva. Säröosaston otan ulos 15 watin moodissa.
 
Säröt on omaan käyttöön täysin riittävät. Alkuun olin hieman pettynyt, mutta ajan kanssa, kun opin vahvistinta säätämään, sain vahvistimesta ulos juuri sellaiset säröt kuin halusin. Säröt menee omasta mielestäni hyvin sellaisen 80-90 luvun taitteen hard rock maailmaan. Mättösäröä tuosta tuskin ulos saa mutta itselle se ei ole ollut tarpeen poppia ja rockia soitellessa. Statocasterin hommattuani jouduin jälleen säätämään vahvistinta, mutta se ei ihan riittänyt saavuttamaan, mitä halusin. Vaihdoin Texas Specialit Lollarin vastaaviin ja kun niitä parit treenit säädin suorastaan yllätyin miten hyvät ja laulavat säröt esim. kaulamikillä saakaan aikaan. Kaiken kaikkiaan mainiot säröt tästä saa, kun jaksaa säätää.
 
Vahvistimessa on kummallekin kanavalle omat säätönsä ja monen monta vipukytkintä, joiden kanssa pelatessa saa aikaa kulumaan. Mutta säätäminen kannattaa.
 
Viime talvena minulla oli ongelmia vahvistimen kanssa. Ensin meni onkos se nyt vaiheenkääntöputki, jonka vaihdoin. Sillä pärjättiin ehkä kymmenen tuntia, kun sulake alkoi paukkua. Olin vaihtanut aikaisemman putki ongelman kohdalla kaikki putket uusiin, koska niillä alkoi olla jo ikää. Ostin vahvistimen käytettynä tutulta parin vuoden ikäisenä.
 
Vahvistinta ei saanut käytännössä enää päälle, koska sulake meni koneesta heti, kun virrat laittoi päälle. Kiikutin vahvistimen huoltoon, jossa siihen tehtiin joitain sellaisia muutoksia, mitä nykyään tuossa vahvistimessa on jo tehtaalta lähtiessä. Vahvistin tuli kuntoon ja nyt sillä on taas veivattu menemään.
 
Pirusti tykkään kyseisestä vahvistimesta!
 
Käytän vahvistimen omaa jousikaikua koko ajan kummallakin kanavalla. Lisäksi efekti-loopissa on TC Flashback slap back moodissa koko ajan päällä ja Bossin RE-20 aina silloin tällöin tarjoaa delayta.
 
Millaisia mielipiteitä ja kokemuksia muilla on?
 
ja nimenselvennys
LaXu
18.06.2015 00:10:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mainiot puhtaat ja pikkurosot, enemmällä gainilla diggaan tavallisesta Lonestarista enemmän.
 
Myydään Seymour Duncanin mikkejä! http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=899515
WanhaWihtahousu
18.06.2015 10:53:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Normiversio on kasvanut mielessäin piinaavasti. En vaan haluaisi laittaa Axea lihoiksi.
 
Nyt loppuu tuo homostelu. Sotaveteraanit eivät taistelleet että voisitte miehissä hoonata toistenne peräaukkoja. Rintamalla ei homosteltu, kunnioittakaa veteraaneja kiitos 1939-1945. -Quru
kosmonausea
18.06.2015 15:03:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWihtahousu: Normiversio on kasvanut mielessäin piinaavasti. En vaan haluaisi laittaa Axea lihoiksi.
 
Slightly off-topic: Jos kuitenkin laitat, niin tästä Oulusta saattaisi löytyä yksi potentiaalinen ostaja :)
 
Perkelefantti.
WanhaWihtahousu
18.06.2015 19:06:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonausea: Slightly off-topic: Jos kuitenkin laitat, niin tästä Oulusta saattaisi löytyä yksi potentiaalinen ostaja :)
 
Elä, elä, elä....
 
Nyt loppuu tuo homostelu. Sotaveteraanit eivät taistelleet että voisitte miehissä hoonata toistenne peräaukkoja. Rintamalla ei homosteltu, kunnioittakaa veteraaneja kiitos 1939-1945. -Quru
jkauppin
19.06.2015 09:15:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1x12 -combo on ollu mulla 10 vuotta. Valitsin alunperin tämän koska vahvistin tuntuu ja kuulostaa "akustiselta".
+ Rikas sointi
+ Toimii myös pienellä volalla hyvin
 
Reseptit per kanava:
ch 1 - gain=3:00 treble=11:00 mid=8:30 bass=8:45 presence=9:30 30W
ch 2 - normal, drive=off gain=12:00 treble=2:30 mid=12:00 bass=10:00 presence=9:15 30W
 
Shredator
19.06.2015 10:46:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elekee elekee, GAS vaan nostaa päätään :) Kaupassa on tullut pikaseen testattua ja erittäin hyvälle vaikutti. Olisi omiaan täyttämään blues/country -sounditarpeet plus paljon muuta. Onko tuo lead-kanava liian pehmeä esim classic rock-soundeihin, vai löytyykö plexi/jtm-tyylistä purentaakin tarvittaessa?
 
If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking.
MusikMan
19.06.2015 13:56:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Elekee elekee, GAS vaan nostaa päätään :) Kaupassa on tullut pikaseen testattua ja erittäin hyvälle vaikutti. Olisi omiaan täyttämään blues/country -sounditarpeet plus paljon muuta. Onko tuo lead-kanava liian pehmeä esim classic rock-soundeihin, vai löytyykö plexi/jtm-tyylistä purentaakin tarvittaessa?
 
Lonestar Special on, kuten tuossa aiemmin jo muutama muu onkin todennut, ihan älyttömän hyvä kliineillä ja pienellä rosolla. Itselläni oli vain ja ainoastaan käytössä "paritalovolyymeilla", enkä saanut ko. äänenpaineilla 2-kanavan säröpuolta oikein syttymään. Hain sitten haluamani hevimmät kasarisoundit ajamalla JMP-1 tai ADA MP-1 etusia loopin kautta.
 
Kyllästyin täysin tasuriputki- ja sulakeongelmiin, joita hoideltiin toki tyylikkäästi takuuna Levytukussa, mutta koskaan ei tullut luottoa LS:ta ns. luottopelinä. Vaihdoin Levytukussa välirahan kanssa tilalle Boogie Mark V:n ja päivääkään en ole katunut. Markun 1-kanava toimii kantriosastolla myös todella hyvin. Ostin tuon LS:n aikoinaan Andy Timmonsin innostamana, mutta kyllä Mark V menee etenkin Crunch moodissa täydellä gainilla tai II C+ tai Mark IV moodeilla paremmin Carpe Diem tai Groove or Die soundeihin.
 
Jälkiviisaana olisi pitänyt ostaa perus-Lonestar, koska siinä ei laatuongelmia ole ainakaan netissä juuri raportoitu ja säröpuoli on tiukempi. LS käy EL84:lla, ja stankku-Lonestar 6L6:lla. Vaikuttanee osaltaan.
 
"Mihin sä noita kaikkia oikeesti tarvitset, kun voit kuitenkin soittaa kerralla vain yhtä?"
jkauppin
19.06.2015 15:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesan 5Y3 on huono putki ja voi aiheuttaa monenlaista vaikeaselkosta ropleemaa. Voisin kuvitella että aika monta Speciaalia on menny vaihtoon sen takia. Oon käyttäny Mesan 5Y3:n sijaan NOS-tasuria ilman ongelmia tai sulakkeen palamisia.
 
Arms
21.06.2015 20:57:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jkauppin: Mesan 5Y3 on huono putki ja voi aiheuttaa monenlaista vaikeaselkosta ropleemaa. Voisin kuvitella että aika monta Speciaalia on menny vaihtoon sen takia. Oon käyttäny Mesan 5Y3:n sijaan NOS-tasuria ilman ongelmia tai sulakkeen palamisia.
 
Voinko laittaa tuon Mesan 5Y3 putken tilalle ihan minkä tahansa toisen 5Y3 putken? En ymmärrä noista putkista mitään, vaihdan vaan, kun tarve vaatii...
 
ja nimenselvennys
jkauppin
25.06.2015 09:50:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arms: Voinko laittaa tuon Mesan 5Y3 putken tilalle ihan minkä tahansa toisen 5Y3 putken? En ymmärrä noista putkista mitään, vaihdan vaan, kun tarve vaatii...
 
Kyllä voit, mutta jos haluat toisen putken (eri valmistajan) niin varminta on hankkia NOS-putki. Jos Speciaalisi ei ole tuotannon alkupäästä, niin Mesan 5Y3 saattaa kestääkin. Uudemmissa kuin alkupään Speciaaleissa on ilmeisesti pieni muutos joka parantaa 5Y3:n kestävyyttä. Lisäksi Mesa ilmeisesti sai vähintään yhden huonon erän Sovtek 5Y3:a Mesaksi brändättynä juuri Speciaalin ilmestymisen tietämillä. Minulla oli jonkin aikaa myös uudempi Lonestar Special, missä en muistaakseni pystynyt toteamaan eroa tässä suhteessa. Siksi suhtaudun kaikkiin uustuontato-5Y3:siin epäilyksellä, koska ne voivat olla brändättyjä Sovtek 5Y3:sia (ja mainitunlaista "huonoa erää").
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti