Muusikoiden.net
11.12.2016
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rikkinäinen transistorivahvistin
1
hihii
25.05.2015 17:00:10 (muokattu 25.05.2015 17:09:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Transistorivahvistimeni pitää outoa kaikua soittaessa ja muutenkin tuntuu, että äänenvoimakkuus on aika paljon matalampi mitä siitä pitäisi saada irti. Myöskään volume napit eivät toimi ja äänenvoimakkuus nousee reverb nappulaa kääntämällä joka on myös aika outoa. Ja tuo outo kaiku siis ei ole reverbin normaali kaiku vaan sellainen erikoinen. Vähän vaikea selittää näin kirjoittamalla.
 
Kyseessä siis ibanez tbx 150h nuppi ja ibanezin kaappi
 
Eli osaisiko joku kertoa että mikä vahvistimessa mahtaa olla vikana ja voiko sitä itse korjata ja jos ei niin paljon maksaa huolto? Kyseessä siis aika halpa vahvari, joten kovin kalliiseen huoltoon ei ole kiinnostusta sitä viedä, koska lähinnä haulaisin siitä eroon, mutta ei sitä varmaan rikkinäisenä kukaan osta. Mietin myös, että voisiko vika olla kaapissa kun en näistä niin hirveästi tiedä.
 
Olisiko täällä joku viisaampi, joka osaisi kertoa että mikä mättää?
 
Progorava
25.05.2015 17:52:32 (muokattu 25.05.2015 17:52:49)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hihii: Transistorivahvistimeni pitää outoa kaikua soittaessa ja muutenkin tuntuu, että äänenvoimakkuus on aika paljon matalampi mitä siitä pitäisi saada irti. Myöskään volume napit eivät toimi ja äänenvoimakkuus nousee reverb nappulaa kääntämällä joka on myös aika outoa. Ja tuo outo kaiku siis ei ole reverbin normaali kaiku vaan sellainen erikoinen. Vähän vaikea selittää näin kirjoittamalla.
 
Kyseessä siis ibanez tbx 150h nuppi ja ibanezin kaappi
 
Eli osaisiko joku kertoa että mikä vahvistimessa mahtaa olla vikana ja voiko sitä itse korjata ja jos ei niin paljon maksaa huolto? Kyseessä siis aika halpa vahvari, joten kovin kalliiseen huoltoon ei ole kiinnostusta sitä viedä, koska lähinnä haulaisin siitä eroon, mutta ei sitä varmaan rikkinäisenä kukaan osta. Mietin myös, että voisiko vika olla kaapissa kun en näistä niin hirveästi tiedä.
 
Olisiko täällä joku viisaampi, joka osaisi kertoa että mikä mättää?

 
Kokeiles laittaa piuha siinä etumaskissa olevien send- ja return -kolojen välille ja testaa lähtikö oireet.
 
hihii
25.05.2015 18:16:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Progorava: Kokeiles laittaa piuha siinä etumaskissa olevien send- ja return -kolojen välille ja testaa lähtikö oireet.
 
Näyttäis toimivan normaalisti kun laittaa piuhan. Kiitos paljon!
 
Kiinnostais silti että mikä siinä vahvarissa mahtaa olla, kun ennen kuitenki toiminu ilman piuhaa sendin ja returnin välillä.
 
I3enjam1n
25.05.2015 19:19:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hihii: Näyttäis toimivan normaalisti kun laittaa piuhan. Kiitos paljon!
 
Kiinnostais silti että mikä siinä vahvarissa mahtaa olla, kun ennen kuitenki toiminu ilman piuhaa sendin ja returnin välillä.

 
Send- ja return-jakkien kontaktit likaiset tai hapettuneet. Elektroniikkapuhdistusspray tai muunlainen puhdistus auttaa.
 
"...the more fragile harmonics can survive in a vacuum tube; where they seem to be eliminated or squashed in a solid state crystal lattice... ...I think that's the best and simplest I can put it." - Howard Alexander Dumble
hihii
25.05.2015 19:41:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

I3enjam1n: Send- ja return-jakkien kontaktit likaiset tai hapettuneet. Elektroniikkapuhdistusspray tai muunlainen puhdistus auttaa.
 
kiitos! täytynee alkaa putsaushommiin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti